İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş’ı ziyaret etti.İBB Başkanı İmamoğlu, ABB Başkanı Mansur Yavaş’ı ABB binasında ziyaret etti. Yaklaşık 25 dakika süren görüş...
İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş’ı ziyaret etti.
İBB Başkanı İmamoğlu, ABB Başkanı Mansur Yavaş’ı ABB binasında ziyaret etti. Yaklaşık 25 dakika süren görüşmenin ardından ikili ortak basın açıklaması yaptı.
Görüşmeye ilişkin konuşan Yavaş, CHP’nin cumhurbaşkanı adayını belirlemek için 23 Mart’ta gerçekleştireceği ön seçim öncesi eğilim yoklaması yapan İmamoğlu’nu misafir ettiklerini belirterek, "Bu konuda ufak bir görüş ayrılığımız vardı. Bunlar basına yansımıştı. Ben kişisel olarak katılmamın uygun olmayacağını düşündüm ama her konuda ağzımızı açtığımızda arada bir problem var gibi adlandırıldığı için en azından böyle bir görüntü vermek istedik. Bizler yol arkadaşıyız" ifadeleri kullandı.
İBB Başkanı İmamoğlu ise Ankara’ya her geldiğinde Yavaş’ı aradığını ve dönem dönem kendisini ziyaret ettiklerini dile getirerek, "Ön seçim öncesi bütün örgütlerinin toplandığı buluşmalar yapıyoruz. Burada da 4-5 ili kapsayan bir toplantı yapacağız. Öncesinde Mansur Başkanımıza merhaba dedik. Biraz sohbet ettik, o da bize başarı dileklerini iletti. Sonuçta biz birlikteyiz, yol arkadaşıyız, hedefimiz tek" diye konuştu.
İki başkan basın açıklamasının ardından basın mensuplarının sorularını cevapladı.
"Aramızı bozmak için bütün gayreti gösteriyorlar ama başaramayacaklar"
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Ankara’da gerçekleştireceği il toplantısı için salon verilmediği iddiaların sorulması üzerine Yavaş, "Biz trol iddialara cevap vermek istemiyoruz ama dün bir televizyon kanalından aradılar, ‘böyle bir iddia var, siz de cevap vermediniz’ dediler. ‘Eğer iddiaya cevap verirsek bunun sonu alınmaz’ dedim. Kendisini ikna etmek için yazı da gönderdik. 4 Şubat’ta Milli Eğitim Bakanlığı bizden salonun tahsisini istedi. Benim önerim salonun içerisinde kimler var, kaç gündür oradalar ve ne zaman sonlandırıyorlar diye baksınlar. Aramızı bozmak için mümkün olan bütün gayreti gösteriyorlar ama başarılı olamayacaklar" dedi.
"Kimse kimsenin yedeği olmaz"
Yavaş, bir televizyon kanalında yayınlanan programa gönderdiği mesajda yer alan ‘kimsenin yedeği değilim’ ifadelerinin sorulması üzerine şu ifadeleri kullandı:
"Kimse kimsenin yedeği olmaz ama televizyonlarda genellikle yapılan yorumlardan şikayetçiyiz. 2023 seçimleri öncesinde tam 5 yıl aday kim olacak diye başladılar. Şimdi de 31 Mart’tan sonra konu sadece aday kim olacak. Dolayısıyla gerçek gündemi unutturmak istiyorlar. Biz de mümkün olduğu kadar hep bunların dışında kalmak istiyoruz ancak durum gerçekten dayanılmaz hal aldı."
Diploma iptali
Bir gazeteci tarafından İBB Başkanı İmamoğlu’na üniversite diplomasının iptaline ilişkin çıkan haberlerin sorulması üzerine İmamoğlu, soru soran muhabire hangi üniversiteden mezun olduğunu sormasının ardından "Senin bile diplomanı iptal edebilirler" cevabını verdi.
"Sayın Cumhurbaşkanının müdahale etmesi lazım"
ABB Başkanı Yavaş ise aynı soruya şu şekilde cevap verdi:
"Bir siyasiye bu şekilde kumpas kurmak, bir şekilde yolunun kesilmesini sağlamak için birtakım aparatları kullanmayı son derece çirkin buluyorum. Aslında Cumhurbaşkanının müdahale etmesi lazım. Bu konularda en büyük tecrübe sahibi kendisi. Yolu kesilmek istendi kesilemedi. Artık demokrasimiz normal hale gelsin."
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, 11 yıl önce görevinin başında terör örgütü tarafından şehit edilen Merhum Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’ı andı.Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, sosyal medya hesabından yaptığ
Almanya, Filistinlileri hedef alan idam yasasının İsrail Meclisi (Knesset) tarafından kabul edilmesinden büyük üzüntü duyulduğunu ve bunun onaylanmadığını bildirdi.Almanya Hükümet Sözcüsü Stefan Kornelius tarafından yapılan yazılı açıklamada, Alman Hüküme
Bursa’da Mustafa Bozbey’in gözaltına alınmasının ardından, Cumhuriyet Halk Partisi Bursa İl Örgütü’nün çağrısıyla çok sayıda partili Bursa Büyükşehir Belediyesi binası önünde toplandı. Ellerinde pankartlarla belediye önüne gelen kalabalık, sloganlar eşliğ
İran Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu, Hürmüz Boğazı’ndan geçişlere kısıtlama, riyal bazlı ücret uygulaması ve bazı ülkelere yönelik yasaklar öngören yasa tasarısını onayladı.İran Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu, Hürmüz Bo
İsrail meclisi, askeri mahkemede ölümcül saldırılardan suçlu bulunan Filistinliler için idam cezasını içeren yasa tasarısını onayladı.
ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio, İran’daki savaşın sona ermesinin "aylar değil haftalar" süreceğini öne sürerek, "Bu operasyonun amacına ulaşmış olacağız ve bu aylar sürmeyecek. Bu birkaç haftalık bir mesele. Tam olarak kaç hafta süreceğini size söylemey
Suriye Devlet Başkanı Ahmed eş-Şara, Almanya Başbakanı Friedrich Merz ile düzenlediği ortak basın toplantısında, "Terörle mücadele ve Captagon kaçakçılığı ağlarının tamamen çökertilmesi üzerinde çalıştığımız en büyük önceliğimizdir" dedi.Suriye Devlet Baş
Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, "Seçmen Eğilimleri Araştırması" anketinde Aydınlıların yüzde 47,3’lük desteğini aldı.Özel bir araştırma şirketi tarafından "Bu Pazar Yerel Seçim olsa, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Özlem Çerçi
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
Göztepe A.ş.
Samsunspor A.ş.
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Tümosan Konyaspor
Kocaeli̇spor
Corendon Alanyaspor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Kasimpaşa A.ş.
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
İkas Eyüpspor
Hesap.com Antalyaspor
Zecorner Kayseri̇spor
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük