MENÜ

İBB soruşturması Giresun Meclisi’ne taşındı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) yönelik yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanan Ekrem İmamoğlu ile Giresunlu Medya A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ongun ve hakkında çeşitli iddialar bulunan Giresunlu Mustafa Nihat Sütlaş ile il...

Yayınlanma: 11 Nisan 2025 16:21 Güncelleme: 30 Ağustos 2025 00:43
İBB soruşturması Giresun Meclisi’ne taşındı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) yönelik yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanan Ekrem İmamoğlu ile Giresunlu Medya A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ongun ve hakkında çeşitli iddialar bulunan Giresunlu Mustafa Nihat Sütlaş ile ilgili tartışmalar Giresun Belediye Meclisi’ne taşındı.
Giresun Belediye Meclisinin nisan ayı oturumunda CHP’li ve AK Partili üyeler arasında tartışma yaşandı. CHP’li Meclis Üyesi Mustafa Öztürk’ün tutuklu bulunan eski Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç ve İmamoğlu’nun çalışma arkadaşları Murat Ongun, Mustafa Nihat Sütlaş ve Burak Aslan ile ilgili sözleri AK Partili üyelerden tepki aldı. CHP Meclis Üyesi Öztürk, "Egemenlik, kayıtsız şartsız milletindir görüşünü savunan bir partiyiz. İmamoğlu’nun ve arkadaşlarının tutuklanmasını gerektirecek somut deliller kamuoyuna açıklanamadı. Bu kişilere vurulan kelepçe, millet iradesine vurulmuştur. Üniversiteli gençlerin bayramı cezaevinde geçirmesi kabul edilemez. Bu durum, hukuk devletine yakışmamış ve devletimizi zedelemiştir" dedi.
AK Parti Belediye Meclis Üyesi Nuri Karaman ise, "İhbar edenlerin büyük kısmı kendi arkadaşları. Bu aşamada mağduriyet algısından çok, soruşturmanın sonucunu beklemek gerekir" dedi.
Bu sözlere tepki gösteren Meclis Başkan Vekili Taner Yazıcı, bazı AK Partili belediye başkanlarının mahkemeye dahi gitmediğini belirterek, "Adalet herkese lazım. Adalet, kişiye göre değil, evrensel ilkelerle işler. Önce çuvaldızı kendinize batırmanız gerek. Altı ay içinde bu kadar belediye başkanının tutuklanması bir tesadüf olamaz. Boykot hakkı sizin tarafınızdan da geçmişte kullanılmıştır. Bu nedenle eleştirileriniz yersizdir" dedi.
Tartışmanın uzaması üzerine Yazıcı, Karaman’ın sözünü keserek, "Bunu uzatmaya gerek yok" diyerek gündem maddelerine geçilmesini sağladı.
Öte yandan CHP Belediye Meclisi Üyesi Mustafa Öztürk, Giresunlu Medya A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ongun ve Mustafa Öztürk, kurduğu Reklam İstanbul isimli şirketi aracılığıyla Medya A.Ş ve Kültür A.Ş’den çeşitli ihaleler aldığı iddia edilen Nihat Sütlaş’ın okul arkadaşı olduğunu söyledi. Öztürk, tutuklu bulunan Sütlaş’ın Giresunlulara hitaben gönderdiği mektupta ailesinden ve yaptığı ticari faaliyetlerden bahsettiğini hatırlattı.

KAYNAK: İhlas Haber Ajansı

İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

Trump’ın İran’a sunduğu 15 maddelik planın detayları ortaya çıktı

Trump’ın İran’a sunduğu 15 maddelik planın detayları ortaya çıktı

ABD ve İsrail medyasına göre, ABD Başkanı Donald Trump’ın savaşı sona erdirmek için İran’a sunduğu 15 maddelik planda, "Tahran yönetiminin Natanz, İsfahan ve Fordow nükleer tesislerini sökmesi, her türlü zenginleştirme faaliyetine son vermesi, balistik fü

KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman, TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Akar’ı kabul etti

KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman, TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Akar’ı kabul etti

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Milli Savunma Komisyonu Başkanı Hulusi Akar, KKTC Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman’la görüştü.TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Hulusi Akar, dün geldiği KKTC’de temaslarını sürdürüyor. Akar, sabah saatlerinde KKTC Cumhur

Danimarka’da iktidardaki Sosyal Demokratlar Partisi, parlamentoda çoğunluğu sağlayamadı

Danimarka’da iktidardaki Sosyal Demokratlar Partisi, parlamentoda çoğunluğu sağlayamadı

Danimarka’da Başbakan Mette Frederiksen liderliğindeki Sosyal Demokratlar Partisi, dün yapılan seçimden birinci çıktı, ancak parlamentoda çoğunluğu sağlayamadı. Hiçbir partinin tek başına iktidar için gerekli sandalyeye ulaşamaması sonucunda gözler koalis

CHP’li başkandan galoşlu fidan dikimi

CHP’li başkandan galoşlu fidan dikimi

Denizli Yeşilköy Ortaokulu 1980-1986 dönemi mezunları yıllar sonra hatıra ormanı oluşturmak için bir araya gelirken, fidan dikimi sırasında ayakkabısının kirlenmemesine özen gösteren CHP Merkezefendi İlçe Başkanı Müjdat İlhan galoş giydi.1980-1986 yılları

ABD basını: "Türkiye, Mısır ve Pakistan’ın 48 saat içinde İslamabad’da bir ABD-İran görüşmesi için ısrarcı"

ABD basını: "Türkiye, Mısır ve Pakistan’ın 48 saat içinde İslamabad’da bir ABD-İran görüşmesi için ısrarcı"

ABD basını, adı açıklanmayan yetkililere değinerek Türkiye, Mısır ve Pakistan’ın 48 saat içinde İslamabad’da bir ABD-İran görüşmesi düzenlenmesi için taraflara baskı yaptığını yazdı.ABD Başkanı Donald Trump, İran ile görüşmeler yapıldığını iddia ederken İ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: "Birilerinin bizi çekmek istediği tuzaklara düşmüyoruz. Tedbirli, temkinli, soğukkanlı şekilde sükûneti elden bırakmadan kardeşlik ve komşuluk hukukuna riayet ederek süreci yönetiyoruz."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: "Birilerinin bizi çekmek istediği tuzaklara düşmüyoruz. Tedbirli, temkinli, soğukkanlı şekilde sükûneti elden bırakmadan kardeşlik ve komşuluk hukukuna riayet ederek süreci yönetiyoruz."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: "Birilerinin bizi çekmek istediği tuzaklara düşmüyoruz. Tedbirli, temkinli, soğukkanlı şekilde sükûneti elden bırakmadan kardeşlik ve komşuluk hukukuna riayet ederek süreci yönetiyoruz."

TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Akar: "Kıbrıs meselesi milli meseledir"

TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Akar: "Kıbrıs meselesi milli meseledir"

Türkiye Büyük Millet Meclisi Milli Savunma Komisyonu Başkanı Hulusi Akar, temaslarda bulunmak üzere geldiği Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) yaptığı açıklamada, "Bizim her zaman her yerde söylediğimiz gibi, bütün platformlarda kullandığımız gibi K

Lübnan, İran büyükelçisini sınır dışı etti

Lübnan, İran büyükelçisini sınır dışı etti

Lübnan Dışişleri Bakanı Youssef Raggi, İran Büyükelçisi Muhammad Rıza Şeybani’nin "istenmeyen kişi" olarak ilan edildiği ve ülkeden sınır dışı edilmesi yönünde karar alındığını duyurdu.Lübnan yönetimi, İran’ın Beyrut Büyükelçisi Muhammad Rıza Şeybani’yi i

Malatya Namaz Vakitleri

Yükleniyor...

00:00:00

İmsak 04:52
Güneş 06:15
Öğle 12:38
İkindi 16:07
Akşam 18:51
Yatsı 20:07

Süper Lig Puan Durumu

Takım Puan
Galatasaray A.ş. Galatasaray A.ş.
64
Fenerbahçe A.ş. Fenerbahçe A.ş.
60
Trabzonspor A.ş. Trabzonspor A.ş.
60
Beşi̇ktaş A.ş. Beşi̇ktaş A.ş.
52
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
43
Göztepe A.ş. Göztepe A.ş.
43
Samsunspor A.ş. Samsunspor A.ş.
35
Kocaeli̇spor Kocaeli̇spor
33
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş. Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
33
Corendon Alanyaspor Corendon Alanyaspor
31
Çaykur Ri̇zespor A.ş. Çaykur Ri̇zespor A.ş.
30
Tümosan Konyaspor Tümosan Konyaspor
30
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇ Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
25
Hesap.com Antalyaspor Hesap.com Antalyaspor
25
Kasimpaşa A.ş. Kasimpaşa A.ş.
24
Zecorner Kayseri̇spor Zecorner Kayseri̇spor
23
İkas Eyüpspor İkas Eyüpspor
22
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük
17