MENÜ

İçişleri Bakan Yardımcısı Ersoy: "Terörle mücadelemiz sonuna kadar devam edecek"

İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, Türkiye Cumhuriyeti'nin terör örgütleriyle mücadelesinin hız kesmeden devam ettiğini söyledi.

Yayınlanma: 30 Nisan 2023 10:53
İçişleri Bakan Yardımcısı Ersoy: "Terörle mücadelemiz sonuna kadar devam edecek"

İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, Türkiye Cumhuriyeti'nin terör örgütleriyle mücadelesinin hız kesmeden devam ettiğini söyledi.

İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, Tekirdağ'ın Kapaklı ilçesinde Kapaklı Sinoplular Derneği'ni ziyaret etti. Dernek binasında coşkuyla karşılanan Ersoy, yaptığı konuşmada terörle mücadelelerinin süreceğini ifade etti. Ersoy, "İçişleri Bakan Yardımcısı olarak görev yapmaktayım. Jandarmadan sorumlu olmam münasebetiyle daha çok Türkiye'nin terörle mücadelesiyle içli dışlı olmuş, sorumluluk almış bir kardeşinizim. Seçimler geldiğinde konuşulacak çok şey var fakat seçimlere 12-13 gün kala fark ediyorum ki en fazla konuşulması gereken, en önemli meselelerden birisi ve gerçekte başımıza gelebilecek gerçekleri gizlemeye çalışıyorlar. 37 yıldır devletimizin hizmetindeyim. 1984 yılında PKK terör örgütü Şemdinli ve Eruh baskınlarıyla adını duyurmuş ve ilk katliamlarını orada yapmıştır. O gün bugündür terörle mücadelenin içindeyiz. Nereden geldik, nereye gittik hepsini yaşadık" dedi.

Bakan Yardımcısı Ersoy, "Türkiye, 40 yıllık terörle mücadelesinde çok farklı süreçler yaşadı. İşin başlangıcında nasıl mücadele edilmeliydi, terörle mücadele nasıl olmalıydı, bunlarla ilgili çok bilgi yoktu. Terör örgütü de son derece kanlı bir mücadele ile sivil insanlarımızı katletti. Sonra 2012'li yıllara geldiğimizde dağlarda 2 bin terörist vardı ve terör örgütü "bizlere fırsat verirseniz silahı bırakmak istiyoruz" dedi. Bu da dünyada uygulanmış bir örnek olarak, devletimiz farklı görüşmeler, heyetler oluşturarak onların silahlarını bırakıp Türkiye Cumhuriyeti'nde onurlu bir şekilde yaşamalarına fırsat verdi. Nihayetinde devletimiz gördü ki bunların mücadelesi onurlu değil, kendilerince onursuz bir duruşmuş. Sonrasında çözüm süreci bitti ve devletimiz ciddi mücadele verdi. Bu çözüm sürecinde başta Sayın Devlet Bahçeli olmak üzere Milliyetçi Hareket Partisi ciddi muhalefet yaptı. Terörle müzakere olmaz, mücadele olur dendi. Sonrasında en nihayetinde çözüm süreci bozuldu ve ciddi mücadelelere girildi. Yapılan zulümlerin, katliamların cevabı en sert şekilde verildi. Sonrasında 15 Temmuz hain darbe girişimi başladı ve o gece her birimizin aklı daha güçlü başımıza geldi" ifadelerini kullandı.

"FETÖ'nün, PKK'nın, YPG'nin, DEAŞ'ın da arkasında tek gücün Amerika olduğunu gördük"

"Aslında meselenin terör olmadığı ve bu coğrafyayı bize çok görenlerin Türkiye'yi işgal girişimi olduğunu gördük" diyen İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, "Aslında FETÖ'nün de, aslında PKK'nın da, aslında YPG'nin de, aslında DEAŞ'ın da arkasında tek gücün Amerika olduğunu gördük. DEAŞ bitti, YPG başladı. Meselenin bu olduğunu gördük. Sonrasında sayın Devlet Bahçeli dedi ki Cumhurbaşkanımıza, "Söz konusu vatansa gerisi teferruattır, bu işgalcilerin hepsine karşı toptan mücadele edeceksen sonuna kadar arkandayım" dedi. Sonrasında Cumhurbaşkanımız dedi ki, "sonuna kadar mücadele edeceğiz." Birilerinin bir türlü yapamadığı, birilerinin istemediği Cumhur İttifakı'nın ruhu vatanın işgal girişimine karşı ortaya çıkmıştır. Siyasette her şey olabilir ama bugün çıkarılan Cumhur İttifakı ruhu "Söz konusu vatansa gerisi teferruattır" diyen erdemli insanların ruhu. Biz terör örgütlerine karşı yaptığımız mücadelede bugünlere geldik. Devletimizin 2016 yılından sonra kararlı duruşuyla yeni bir mücadele ruhu ortaya konuldu. Terörle mücadelemiz de sonuna kadar devam edecek" dedi.

KAYNAK: İhlas Haber Ajansı

Öne Çıkanlar

İletişim Başkanı Duran, şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz’ı andı

İletişim Başkanı Duran, şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz’ı andı

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, 11 yıl önce görevinin başında terör örgütü tarafından şehit edilen Merhum Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’ı andı.Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, sosyal medya hesabından yaptığ

Almanya’dan İsrail’e idam yasası tepkisi

Almanya’dan İsrail’e idam yasası tepkisi

Almanya, Filistinlileri hedef alan idam yasasının İsrail Meclisi (Knesset) tarafından kabul edilmesinden büyük üzüntü duyulduğunu ve bunun onaylanmadığını bildirdi.Almanya Hükümet Sözcüsü Stefan Kornelius tarafından yapılan yazılı açıklamada, Alman Hüküme

Bursa’da Bozbey’in gözaltına alınmasına CHP’den sert tepki "Halkın iradesi yok sayılamaz"

Bursa’da Bozbey’in gözaltına alınmasına CHP’den sert tepki "Halkın iradesi yok sayılamaz"

Bursa’da Mustafa Bozbey’in gözaltına alınmasının ardından, Cumhuriyet Halk Partisi Bursa İl Örgütü’nün çağrısıyla çok sayıda partili Bursa Büyükşehir Belediyesi binası önünde toplandı. Ellerinde pankartlarla belediye önüne gelen kalabalık, sloganlar eşliğ

İran’dan Hürmüz Boğazı’ndan geçişlere kısıtlama ve ücret getiren yasa tasarısına onay

İran’dan Hürmüz Boğazı’ndan geçişlere kısıtlama ve ücret getiren yasa tasarısına onay

İran Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu, Hürmüz Boğazı’ndan geçişlere kısıtlama, riyal bazlı ücret uygulaması ve bazı ülkelere yönelik yasaklar öngören yasa tasarısını onayladı.İran Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu, Hürmüz Bo

İsrail meclisi, askeri mahkemede ölümcül saldırılardan suçlu bulunan Filistinliler için idam cezasını içeren yasa tasarısını onayladı.

İsrail meclisi, askeri mahkemede ölümcül saldırılardan suçlu bulunan Filistinliler için idam cezasını içeren yasa tasarısını onayladı.

İsrail meclisi, askeri mahkemede ölümcül saldırılardan suçlu bulunan Filistinliler için idam cezasını içeren yasa tasarısını onayladı.

ABD Dışişleri Bakanı Rubio, İran’daki savaşın sona ermesinin "aylar değil haftalar" süreceğini iddia etti

ABD Dışişleri Bakanı Rubio, İran’daki savaşın sona ermesinin "aylar değil haftalar" süreceğini iddia etti

ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio, İran’daki savaşın sona ermesinin "aylar değil haftalar" süreceğini öne sürerek, "Bu operasyonun amacına ulaşmış olacağız ve bu aylar sürmeyecek. Bu birkaç haftalık bir mesele. Tam olarak kaç hafta süreceğini size söylemey

Suriyeli lider eş-Şara: "Terörle mücadele en büyük önceliğimizdir"

Suriyeli lider eş-Şara: "Terörle mücadele en büyük önceliğimizdir"

Suriye Devlet Başkanı Ahmed eş-Şara, Almanya Başbakanı Friedrich Merz ile düzenlediği ortak basın toplantısında, "Terörle mücadele ve Captagon kaçakçılığı ağlarının tamamen çökertilmesi üzerinde çalıştığımız en büyük önceliğimizdir" dedi.Suriye Devlet Baş

Başkan Çerçioğlu’na Aydınlıların desteği sürüyor

Başkan Çerçioğlu’na Aydınlıların desteği sürüyor

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, "Seçmen Eğilimleri Araştırması" anketinde Aydınlıların yüzde 47,3’lük desteğini aldı.Özel bir araştırma şirketi tarafından "Bu Pazar Yerel Seçim olsa, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Özlem Çerçi

Süper Lig Puan Durumu

Takım Puan
Galatasaray A.ş. Galatasaray A.ş.
77
Fenerbahçe A.ş. Fenerbahçe A.ş.
73
Trabzonspor A.ş. Trabzonspor A.ş.
69
Beşi̇ktaş A.ş. Beşi̇ktaş A.ş.
59
Göztepe A.ş. Göztepe A.ş.
55
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
54
Samsunspor A.ş. Samsunspor A.ş.
48
Çaykur Ri̇zespor A.ş. Çaykur Ri̇zespor A.ş.
40
Tümosan Konyaspor Tümosan Konyaspor
40
Corendon Alanyaspor Corendon Alanyaspor
37
Kocaeli̇spor Kocaeli̇spor
37
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş. Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
37
İkas Eyüpspor İkas Eyüpspor
32
Kasimpaşa A.ş. Kasimpaşa A.ş.
32
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇ Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
31
Hesap.com Antalyaspor Hesap.com Antalyaspor
29
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük
27
Zecorner Kayseri̇spor Zecorner Kayseri̇spor
27