MENÜ

İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi: "Kahramanmaraş’a 19 milyar lira kamu kaynağı transfer edildi"

İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, Kahramanmaraş’a 19 milyar lira kamu kaynağı transfer edildiğini belirterek, "Mahallelerimiz yeniden hayat buluyor. Dışarıya giden insanlar yeniden ocaklarına, memleketlerine dönüyorlar" dedi.İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi,

Yayınlanma: 20 Şubat 2026 13:39 Güncelleme: 21 Şubat 2026 07:05
İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi: "Kahramanmaraş’a 19 milyar lira kamu kaynağı transfer edildi"
İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, Kahramanmaraş’a 19 milyar lira kamu kaynağı transfer edildiğini belirterek, "Mahallelerimiz yeniden hayat buluyor. Dışarıya giden insanlar yeniden ocaklarına, memleketlerine dönüyorlar" dedi.
İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, bir takım ziyaretlerde bulunmak üzere Kahramanmaraş’a geldi. AK Parti İl Başkanlığı’nı ziyaret eden Bakan Çiftçi daha sonra basın toplantısı gerçekleştirdi.
İçişleri Bakanı Çiftçi burada yaptığı konuşmada, 2 ay boyunca Afşin’de koordinatör vali olarak görev yaptığını hatırlatarak, "6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan ve asrın felaketi olarak tarihe geçen bu depremler hayatları, hatıraları ve umutları da enkaz altında bıraktı. Kahramanmaraş merkezli bu büyük sarsıntı 7’si büyükşehir olmak üzere toplam 11 ilimizin 120 bin metrekarelik kilometrekarelik bir alanı etkisi altına aldı. On binlerce insanımızı toprağa verdik bu büyük depremde. Sadece Kahramanmaraş’ta 13 bine yakın insanımız Hakkın rahmetine kavuştu. Kahramanmaraş asrın felaketinin merkezi olmuştu o büyük depremlerde. Ama aynı zamanda asrın dayanışmasının da sembol şehirlerinden biri haline geldi. Muhterem Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın dirayetli ve kararlı liderliğinde devletimiz felaketin ilk anından itibaren bütün imkanlarıyla sahaya indi. Tek bir vatandaşı dahi o günlerde sahipsiz bırakmadı. Sadece deprem bölgesinde görevlendirilen ya da gönüllü giden depremlerde gönüllü olan kardeşlerimiz değil bütün bir milletimiz o dönemde birbirine kenetlendi. Ve kardeşlik nöbetinde yerini aldı. Öğlen meydana gelen ikinci depremde beni Afşin’de görevlendirdiler ve 2 ay süreyle Afşin’de görev yaptım. O dönemde Afşinli kardeşlerimizin ve diğer bütün bölgelerdeki kardeşlerimizin acısını hep beraber paylaştık. Yaralarını sarmaya gayret ettik. Hep aynı dualara amin dedik. Ben o görev yaptığım 2 aylık süre içerisinde Afşin’de depremin olduğu diğer bölgelerde milletimizin nasıl birbirine kenetlendiğini, nasıl kardeşlik hukukunu yeşerttiğini canlı olarak da görmüş oldum" diye konuştu.
Bugün Türkiye’de tarihte eşi benzeri görülmemiş bir başarıya imza atarak dünyanın en büyük afet sonrası iyileştirme operasyonunu ve toplu konut seferberliğinin başladığını vurgulayan Bakan Çiftçi, "Hamdolsun şehirlerimiz Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın, Cumhurbaşkanlığımızın kararlı yaklaşımlarıyla dirayetli yönetimleriyle yeniden şekilleniyor. Mahallelerimiz yeniden hayat buluyor. Hanelerimizle ocaklarımız yeniden tütmeye başlıyor. Dışarıya giden insanlar yeniden ocaklarına, memleketlerine dönüyorlar. Ve yeniden burada hayatlarına kaldıkları yerden devam ediyorlar. Devletimiz felaketin ilk anından itibaren Kahramanmaraş’ı yeniden ayağa kaldırmak için büyük bir seferberlik başlatmıştır. Barınma ve konut çalışmaları kapsamında il ve ilçe merkezlerinde 52 bin 575 konut, kırsalda 15 bin 615 köy evi toplamda ise 68 bin 190 konutun kurası çekilmiş, ayrıca 5 bin 766 iş yeri hak sahiplerine teslim edilmek üzere belirlenmiştir. Maddi destekler ve sosyal yardımlar kapsamında da 49 bin 609 haneye toplam 6 milyar 140 milyon lira kira yardımı yapılmıştır. 252 bin 555 haneye 10 bin liralık destek ödemesi, 93 bin 611 haneye taşınma yardımı, yakınlarını kaybeden ailelere yapılan ödemeler ve diğer desteklerle birlikte geniş kapsamlı bir nakdi yardım da alınmıştır" diye konuştu.

"Kahramanmaraş’a 19 milyar lira kamu kaynağı transfer edildi"
Çiftçi, ayrıca ihtiyaç sahibi ailelere destek olmak amacıyla 9 bin 868 haneye Esenkart dağıtıldığını ve düzenli ödemelerin gerçekleştirildiğini kaydederek şunları ifade etti:
"Bütün bu çalışmalar için yıkım, enkaz kaldırma, barınma, sosyal destekler ve acil ihtiyaçlar dahil Kahramanmaraş’a 19 milyar lira kamu kaynağı transfer edilmiştir. Bugüne kadar Türkiye genelinde Afet Yönetim ve Karar Destek Sistemi uygulaması ile düzenlenen 10 büyük kura töreninde toplam 367 bin 995 konut kırsalda 65 bin 672 köy evi, 21 bin 690 iş yeri yani toplam olarak da 455 bin 357 bağımsızlık bölüm hak sahibi kardeşlerimize teslim edilmiştir."

"Son 200 yılın en güçlü dönemini yaşıyoruz"
Büyük depremden üç hafta sonra Kahramanmaraş’a geldiğinde gördüğü tablonun kendisini ürküttüğünü söyleyen Çiftçi, "Ama şu anda görüyorum ki şehrimiz büyük ölçüde toparlanmış. Her taraf bir şantiye halini almış. İnşallah kısa süre içerisinde de bütün inşaatların bitip tekrar eski günlerine kavuşmanın ümidini yaşıyoruz. Bunun olacağını da görüyoruz. Çünkü devletimiz, milletimiz güçlü bir devlet. Son 200 yılın en güçlü dönemini yaşıyoruz Allah’ın izniyle. Dolayısıyla bunun da üstesinden en kısa süre içerisinde geleceğimizden benim hiçbir şüphem yok. Çünkü memleketimiz, Türkiye’miz güçlü, memleketimiz, Cumhurbaşkanımızın liderliğinde kararlı. Deprem yaralarını sararken bile yine biz büyük ülke olmanın her zaman avantajlarını yaşıyoruz, görüyoruz. Bizim milletimiz, devletimiz, nice badireler atlattı. Nice kötü günler yaşadı. Ama hepsinde de Allah’ın izniyle devletimizin milletimizle kaynaşmasıyla o zor günlerin de hep beraber üstesinden geldiğimizi görüyoruz" dedi.
ETİKETLER: İçişleri, Bakanı, Mustafa, Çiftçi:, "Kahramanmaraş’a
KAYNAK: İhlas Haber Ajansı

İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

Danimarka’da iktidardaki Sosyal Demokratlar Partisi, parlamentoda çoğunluğu sağlayamadı

Danimarka’da iktidardaki Sosyal Demokratlar Partisi, parlamentoda çoğunluğu sağlayamadı

Danimarka’da Başbakan Mette Frederiksen liderliğindeki Sosyal Demokratlar Partisi, dün yapılan seçimden birinci çıktı, ancak parlamentoda çoğunluğu sağlayamadı. Hiçbir partinin tek başına iktidar için gerekli sandalyeye ulaşamaması sonucunda gözler koalis

CHP’li başkandan galoşlu fidan dikimi

CHP’li başkandan galoşlu fidan dikimi

Denizli Yeşilköy Ortaokulu 1980-1986 dönemi mezunları yıllar sonra hatıra ormanı oluşturmak için bir araya gelirken, fidan dikimi sırasında ayakkabısının kirlenmemesine özen gösteren CHP Merkezefendi İlçe Başkanı Müjdat İlhan galoş giydi.1980-1986 yılları

ABD basını: "Türkiye, Mısır ve Pakistan’ın 48 saat içinde İslamabad’da bir ABD-İran görüşmesi için ısrarcı"

ABD basını: "Türkiye, Mısır ve Pakistan’ın 48 saat içinde İslamabad’da bir ABD-İran görüşmesi için ısrarcı"

ABD basını, adı açıklanmayan yetkililere değinerek Türkiye, Mısır ve Pakistan’ın 48 saat içinde İslamabad’da bir ABD-İran görüşmesi düzenlenmesi için taraflara baskı yaptığını yazdı.ABD Başkanı Donald Trump, İran ile görüşmeler yapıldığını iddia ederken İ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: "Birilerinin bizi çekmek istediği tuzaklara düşmüyoruz. Tedbirli, temkinli, soğukkanlı şekilde sükûneti elden bırakmadan kardeşlik ve komşuluk hukukuna riayet ederek süreci yönetiyoruz."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: "Birilerinin bizi çekmek istediği tuzaklara düşmüyoruz. Tedbirli, temkinli, soğukkanlı şekilde sükûneti elden bırakmadan kardeşlik ve komşuluk hukukuna riayet ederek süreci yönetiyoruz."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: "Birilerinin bizi çekmek istediği tuzaklara düşmüyoruz. Tedbirli, temkinli, soğukkanlı şekilde sükûneti elden bırakmadan kardeşlik ve komşuluk hukukuna riayet ederek süreci yönetiyoruz."

TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Akar: "Kıbrıs meselesi milli meseledir"

TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Akar: "Kıbrıs meselesi milli meseledir"

Türkiye Büyük Millet Meclisi Milli Savunma Komisyonu Başkanı Hulusi Akar, temaslarda bulunmak üzere geldiği Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) yaptığı açıklamada, "Bizim her zaman her yerde söylediğimiz gibi, bütün platformlarda kullandığımız gibi K

Lübnan, İran büyükelçisini sınır dışı etti

Lübnan, İran büyükelçisini sınır dışı etti

Lübnan Dışişleri Bakanı Youssef Raggi, İran Büyükelçisi Muhammad Rıza Şeybani’nin "istenmeyen kişi" olarak ilan edildiği ve ülkeden sınır dışı edilmesi yönünde karar alındığını duyurdu.Lübnan yönetimi, İran’ın Beyrut Büyükelçisi Muhammad Rıza Şeybani’yi i

İran Cumhurbaşkanlığı, İsrail saldırılarında hayatını kaybeden Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi Genel Sekreteri Ali Laricani’nin yerine Muhammed Bakır Zülkadir’in atandığını bildirdi.

İran Cumhurbaşkanlığı, İsrail saldırılarında hayatını kaybeden Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi Genel Sekreteri Ali Laricani’nin yerine Muhammed Bakır Zülkadir’in atandığını bildirdi.

İran Cumhurbaşkanlığı, İsrail saldırılarında hayatını kaybeden Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi Genel Sekreteri Ali Laricani’nin yerine Muhammed Bakır Zülkadir’in atandığını bildirdi.

Milletvekili Hatipoğlu’nun 8 kişinin yaralandığı kazayla ilgili mesajı

Milletvekili Hatipoğlu’nun 8 kişinin yaralandığı kazayla ilgili mesajı

AK Parti Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu, 8 kişinin yaralandığı kazayla ilgili olarak, "Yaralanan 59. Hükümet Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Atilla Koç’a, 66. Hükümet Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Sayın Zehra Zümrüt Selçuk’a ve kazad

Malatya Namaz Vakitleri

Yükleniyor...

00:00:00

İmsak 04:52
Güneş 06:15
Öğle 12:38
İkindi 16:07
Akşam 18:51
Yatsı 20:07

Süper Lig Puan Durumu

Takım Puan
Galatasaray A.ş. Galatasaray A.ş.
64
Fenerbahçe A.ş. Fenerbahçe A.ş.
60
Trabzonspor A.ş. Trabzonspor A.ş.
60
Beşi̇ktaş A.ş. Beşi̇ktaş A.ş.
52
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
43
Göztepe A.ş. Göztepe A.ş.
43
Samsunspor A.ş. Samsunspor A.ş.
35
Kocaeli̇spor Kocaeli̇spor
33
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş. Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
33
Corendon Alanyaspor Corendon Alanyaspor
31
Çaykur Ri̇zespor A.ş. Çaykur Ri̇zespor A.ş.
30
Tümosan Konyaspor Tümosan Konyaspor
30
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇ Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
25
Hesap.com Antalyaspor Hesap.com Antalyaspor
25
Kasimpaşa A.ş. Kasimpaşa A.ş.
24
Zecorner Kayseri̇spor Zecorner Kayseri̇spor
23
İkas Eyüpspor İkas Eyüpspor
22
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük
17