MENÜ

İçişleri Bakanı Soylu, İtalyan mevkidaşı Piantedosi ile bir araya geldi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İtalya İçişleri Bakanı Matteo Piantedosi ile bakanlıklar arası heyetler toplantısında bir araya geldi.

Yayınlanma: 16 Mayıs 2024 20:32 Güncelleme: 11 Ağustos 2025 18:02
İçişleri Bakanı Soylu, İtalyan mevkidaşı Piantedosi ile bir araya geldi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İtalya İçişleri Bakanı Matteo Piantedosi ile bakanlıklar arası heyetler toplantısında bir araya geldi.

İçişleri Bakanlığı ve İtalya İçişleri Bakanlığı arasında heyetler arası toplantı gerçekleşti. İçişleri Bakanlığında bir araya gelen heyet toplantısına Bakan Soylu, İtalya İçişleri Bakanı Matteo Piantedosi, İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı ve iki bakanlığın temsilcileri katıldı.Toplantı sonrasında iki ülkenin İçişleri Bakanlıkları arasında ortak mutabakat muhtırası imzalandı. Mutabakat çerçevesinde Emniyet Genel Müdürlüğü uzmanları İtalya'da geçici görevde bulunabilecek.

"İtalya ilişkilerimiz uzun yıllardan beri sürekli iyileşen, gelişen ve dostane şekilde devam etmektedir"

İmza töreninde konuşan Bakan Soylu, iki ülkenin ilişkilerine değinerek, "Bakan ülkemize adımını attığı andan itibaren hem Akdeniz'in bütün sıcaklığını ve samimiyetini bize getirdi hem de Akdeniz'in iki dost ülkesinin nasıl olabileceğinin en önemli nişanesini ortaya koydu. İtalya ilişkilerimiz uzun yıllardan beri sürekli iyileşen, gelişen ve dostane şekilde devam etmektedir. Bakanlıklarımız da bu gelişen ilişkileri hem tarihsel sürece sadık ve bağlı olarak tahkim etmektedir ve güçlendirmektedir" diye konuştu.

"Tarihe Türkiye'deydim diye bir not düşebilirsiniz"

Bakan Soylu, 30 yıldır firari olan ve yakalanan Matteo Messina Denaro'ya ilişkin, "Bakan ayağının tozuyla geldiğinde çok güzel bir haberle karşılaştı. Her içişleri bakanının ve ekibinin çok sevineceği, mutlu olacağı kutlamalar yapacağı bir haberle karşılaştık. Tarihe Türkiye'deydim diye bir not düşebilirsiniz. Bu haber üzerine de toplantımız hem güzel hem de verimli geçti" ifadelerini kullandı.

"(EGM ve Göç İdaresi Başkanlığı ekipleri) İtalya'ya gideceği ve burada görev alacağını mutabakat zaptını birlikte imzalamış olduk"

Gerçekleştirilen toplantıda göçmen kaçakçılığı konularının da ele alındığını dile getiren Soylu, "Başta güvenlik ve göç olmak üzere pek konu başlığımız vardı. Nihayetinde de özellikle gerek Emniyet Genel Müdürlüğü ekiplerimizin gerekse Göç İdaresi Başkanlığı ekiplerimizin İtalya'da göçmen kaçakçılığıyla ilgili hem destek olmak için İtalya'ya gideceği ve burada görev alacağını mutabakat zaptını birlikte imzalamış olduk" şeklinde konuştu.

"İtalya ve Türkiye'nin güvenlik ekipleri suçlular konusunda anında müdahale edebilme kabiliyetine ve kapasitesine sahiptirler."

Bakan Soylu konuşmasına şöyle devam etti:

"Kaçak göçle mücadelemizi İtalya ile ortak bir mekanizmayla devam ettiriyoruz ve 2022'de de bu konuda hepimiz çok güçlü bir gayret ortaya koyduk. Bu yılda böyle devam edecek. Aynı zamanda göçmen kaçakçılığıyla ve göç akınıyla mücadelenin dışında terörle mücadele dahil olmak üzere; organize suçlar, sınır aşan suçlar ve uyuşturucuyla mücadelede de İtalya ve Türkiye arasında çok sıkı bir ilişki ve iş birliği söz konusudur. İtalya ve Türkiye'nin güvenlik ekipleri birbirleriyle o kadar bir temas halindedir ki suçlular konusunda anında müdahale edebilme kabiliyetine ve kapasitesine sahiptirler."

İtalya İçişleri Bakanı Matteo Piantedosi ise, gerçekleştirilen ziyarette çok büyük bir misafirperverlik gösterildiğini dile getirerek, "Bugün çok önemli bir gün oldu. Çünkü çok uzun yıllardan beri saklı kalmış olan bir kaçağı, çok önemli bir suç örgütünü önde gelen ismini tutuklamış olmanın haberini de ülkenize geldiğim sırada aldım. Dolayısıyla hayır getireceğini düşündüğüm, güzel haberlerle birlikte burada bulunmanın ayrı bir değer kazandığını düşünüyorum" diye konuştu.

Piantedosi konuşmasına şöyle devam etti:

"Birçok konudan bahsettik, ortak konularımız organize suçlar tabii ki düzensiz göç olmak üzere bütün bunların çevresinde bulunan konulardı. Bunlardan bahsederken kendi adıma tam mutabık olduğumuzu dile getirmekten çekinmiyorum. Özellikle de düşünsel yapısı açısından gördüğüm şey imrendiğimiz ve dışarı yansıtılması gerektiğini düşündüğümüz bir tutum bunu dile getirmeyi büyük önem veriyorum. Bu da son derece katı şekilde kuralların uygulanması sağlayacak hareketler yapmak. Bunu yaparken de insanlıktan hiçbir şekilde uzaklaşmamak."

KAYNAK: İhlas Haber Ajansı

İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

Yorumlar (0)

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!

Bir Yorum Bırakın

Güvenlik Kodu

Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.

Öne Çıkanlar

İletişim Başkanı Duran, şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz’ı andı

İletişim Başkanı Duran, şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz’ı andı

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, 11 yıl önce görevinin başında terör örgütü tarafından şehit edilen Merhum Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’ı andı.Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, sosyal medya hesabından yaptığ

Almanya’dan İsrail’e idam yasası tepkisi

Almanya’dan İsrail’e idam yasası tepkisi

Almanya, Filistinlileri hedef alan idam yasasının İsrail Meclisi (Knesset) tarafından kabul edilmesinden büyük üzüntü duyulduğunu ve bunun onaylanmadığını bildirdi.Almanya Hükümet Sözcüsü Stefan Kornelius tarafından yapılan yazılı açıklamada, Alman Hüküme

Bursa’da Bozbey’in gözaltına alınmasına CHP’den sert tepki "Halkın iradesi yok sayılamaz"

Bursa’da Bozbey’in gözaltına alınmasına CHP’den sert tepki "Halkın iradesi yok sayılamaz"

Bursa’da Mustafa Bozbey’in gözaltına alınmasının ardından, Cumhuriyet Halk Partisi Bursa İl Örgütü’nün çağrısıyla çok sayıda partili Bursa Büyükşehir Belediyesi binası önünde toplandı. Ellerinde pankartlarla belediye önüne gelen kalabalık, sloganlar eşliğ

İran’dan Hürmüz Boğazı’ndan geçişlere kısıtlama ve ücret getiren yasa tasarısına onay

İran’dan Hürmüz Boğazı’ndan geçişlere kısıtlama ve ücret getiren yasa tasarısına onay

İran Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu, Hürmüz Boğazı’ndan geçişlere kısıtlama, riyal bazlı ücret uygulaması ve bazı ülkelere yönelik yasaklar öngören yasa tasarısını onayladı.İran Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu, Hürmüz Bo

İsrail meclisi, askeri mahkemede ölümcül saldırılardan suçlu bulunan Filistinliler için idam cezasını içeren yasa tasarısını onayladı.

İsrail meclisi, askeri mahkemede ölümcül saldırılardan suçlu bulunan Filistinliler için idam cezasını içeren yasa tasarısını onayladı.

İsrail meclisi, askeri mahkemede ölümcül saldırılardan suçlu bulunan Filistinliler için idam cezasını içeren yasa tasarısını onayladı.

ABD Dışişleri Bakanı Rubio, İran’daki savaşın sona ermesinin "aylar değil haftalar" süreceğini iddia etti

ABD Dışişleri Bakanı Rubio, İran’daki savaşın sona ermesinin "aylar değil haftalar" süreceğini iddia etti

ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio, İran’daki savaşın sona ermesinin "aylar değil haftalar" süreceğini öne sürerek, "Bu operasyonun amacına ulaşmış olacağız ve bu aylar sürmeyecek. Bu birkaç haftalık bir mesele. Tam olarak kaç hafta süreceğini size söylemey

Suriyeli lider eş-Şara: "Terörle mücadele en büyük önceliğimizdir"

Suriyeli lider eş-Şara: "Terörle mücadele en büyük önceliğimizdir"

Suriye Devlet Başkanı Ahmed eş-Şara, Almanya Başbakanı Friedrich Merz ile düzenlediği ortak basın toplantısında, "Terörle mücadele ve Captagon kaçakçılığı ağlarının tamamen çökertilmesi üzerinde çalıştığımız en büyük önceliğimizdir" dedi.Suriye Devlet Baş

Başkan Çerçioğlu’na Aydınlıların desteği sürüyor

Başkan Çerçioğlu’na Aydınlıların desteği sürüyor

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, "Seçmen Eğilimleri Araştırması" anketinde Aydınlıların yüzde 47,3’lük desteğini aldı.Özel bir araştırma şirketi tarafından "Bu Pazar Yerel Seçim olsa, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Özlem Çerçi

Süper Lig Puan Durumu

Takım Puan
Galatasaray A.ş. Galatasaray A.ş.
77
Fenerbahçe A.ş. Fenerbahçe A.ş.
74
Trabzonspor A.ş. Trabzonspor A.ş.
69
Beşi̇ktaş A.ş. Beşi̇ktaş A.ş.
60
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
57
Göztepe A.ş. Göztepe A.ş.
55
Samsunspor A.ş. Samsunspor A.ş.
51
Çaykur Ri̇zespor A.ş. Çaykur Ri̇zespor A.ş.
41
Tümosan Konyaspor Tümosan Konyaspor
40
Kocaeli̇spor Kocaeli̇spor
37
Corendon Alanyaspor Corendon Alanyaspor
37
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş. Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
37
Kasimpaşa A.ş. Kasimpaşa A.ş.
35
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇ Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
34
İkas Eyüpspor İkas Eyüpspor
33
Hesap.com Antalyaspor Hesap.com Antalyaspor
32
Zecorner Kayseri̇spor Zecorner Kayseri̇spor
30
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük
30