İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "HDP'nin resmi bir adayı var mı? Peki kimi destekliyorlar? Dün açıkladılar. Resmen dediler ki biz Kılıçdaroğlu'nu...
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "HDP'nin resmi bir adayı var mı? Peki kimi destekliyorlar? Dün açıkladılar. Resmen dediler ki biz Kılıçdaroğlu'nu destekliyoruz. Diyorlar ki, özerklik yapacağız diyorlar. 6-8 Ekim'i hatırlıyorsunuz değil mi? 17 ayrı yerde özerklik ilan etmişlerdi. Sonra onların hepsini tarumar ettik o özerklik yapanların" dedi.
İçişleri Bakanı ve İstanbul 2. Bölge Milletvekili Adayı Süleyman Soylu, Eyüpsultan'da Rami Spor Sahası'nın açılışına katıldı. Programa Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken, partililer ve vatandaşlar da katıldı.
"Türkiye'yi mandacılığa Amerika'nın vesayetine getirmek istiyorlardı"
Bakan Soylu konuşmasında, "Bu memlekete, bu milletin diliyle konuşan adam lazım, Amerika'nın diliyle konuşan adam lazım değil. Şimdi burada söylüyorum. Bundan tam 104 yıl önce Sivas Kongresi toplandı. Orada bir tartışma oldu. Birileri dedi ki biz bu mücadeleden çıkabilmek için Amerika'ya ihtiyacımız var. Orada Mustafa Kemal Atatürk dahil herkes çıktılar dediler ki "bizim kimseye ihtiyacımız yok bu millete ihtiyacımız" var. Dediler ki "manda ve himaye kabul edilemez'. Türkiye'yi mandacılığa Amerika'nın vesayetine getirmek istiyorlardı" açıklamasında bulundu.
"104 yıl sonra biz başka bir yerdeyiz"
Bakan Soylu, "Bakın tamı tamına 104 yıl geçti. 104 yıl sonra biz başka bir yerdeyiz. Ama manda ve himaye kabul etmek isteyen Kılıçdaroğlu'nun kafası bundan tam 104 yıl öncede. Kılıçdaroğlu diyor ki "Irak'ın kuzeyinde ve Suriye'nin kuzeyindeki operasyonları durduracağım" diyor. Peki tezkerede biz oraya operasyon için evlatlarımızı gönderirken meclisten tezkere istedik. CHP ona "hayır" dedi" şeklinde konuştu.
"Biz Kılıçdaroğlu'nu destekliyoruz dediler"
HDP'nin Kılıçdaroğlu'nu desteklediğini ifade eden Bakan Soylu, "HDP'nin resmi bir adayı var mı? Peki kimi destekliyorlar? Dün açıkladılar. Resmen dediler ki "biz Kılıçdaroğlu'nu destekliyoruz'. Peki başka ne diyorlar? Diyorlar ki "yüzyıllık cumhuriyeti bitireceğiz" diyorlar. Bitmedi. Başka ne diyorlar? Başka diyorlar ki, özerklik yapacağız diyorlar. 6-8 Ekim'i hatırlıyorsunuz değil mi? 17 ayrı yerde özerklik ilan etmişlerdi. Sonra onların hepsini tarumar ettik o özerklik yapanların" ifadelerini kullandı.
"Göreve geldiğimiz günden bugüne 4 yılda 87 projeye imza atmışız"
Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken ise konuşmasında, "Göreve geldiğimiz günden bugüne 4 yılda 87 projeye imza atmışız. Bunun içinde oyun sahaları, çocuk parkları, havuzlar, plajlar gençlik kampları var, matematik evi var, buz pisti var, binicilik alanlarımız var. Eyüpsultan'da 0-14 yaş grubunun nüfusu 90 bin. Hem okul, hem spor salonu, park yapmamızın ana sebebi bu. Bir 10 yıl sonra orta kuşak, büyük olacak burada. O zaman onlar için spor salonları yapmaya başlayacağız. Şimdi önce çocuklar dedik. Çünkü arkadan büyük bir kitle geliyor. Bizim o kitleyi ilçemizde doğru ağırlamamız gerekiyor ki başka ilçelere kaçmasınlar" dedi.
Bakan Soylu daha sonra açılan Rami Spor Sahası'nda Paskal Nouma, Ümit Karan, Yattara ve Ali Tandoğan'ında aralarında bulunduğunu birçok ünlü isimle futbol maçı oynadı. Oynanan maç 4-4 berabere bitti.
Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz, Ramazan Bayramı öncesinde belediye personeliyle bir araya gelerek bayramlaştı.Kepez Belediyesi’nde geleneksel bayramlaşma töreni yapıldı. Başkanlık makamında düzenlenen programa, belediyede görev yapan memur ve işçile
Türk Devletleri Teşkilatı tarafından 2026 Türk Dünyası Turizm Başkenti seçilen Ankara’da kentin tarihi binaları ve mekanlarını konu alan resim sergisi açıldı. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, düzenlenen etkinliklerle Ankara’yı Türk devletleri ar
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Ramazan ayının son teravih namazı sonrası şehir merkezinde esnafla ve vatandaşlarla bir araya geldi.Türbeönü Çarşıları ve Tarihi Bedesten’de esnafı ziyaret ederek hayırlı işler dileyen, bayram alışveri
Katar, İran’ın Doha Büyükelçiliğinde görevli güvenlik ve askeri ataşeler ile personelleri istenmeyen kişiler ilan ederek, 24 saat içinde ülkeyi terk etmelerini istedi.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Saraçhane’de düzenlenen ‘Millet İradesine Sahip Çıkıyor" mitingine katıldı.CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisi tarafından Fatih Saraçhane’de düzenlenen ‘Millet İradesine Sahip Çıkıyor" mitingine ka
Dışişleri Bakanlığı tarafından, "Afganistan ve Pakistan’ın, ülkemiz, Katar ve Suudi Arabistan tarafından yapılan çağrılara olumlu yanıt vererek Ramazan Bayramı döneminde ateşkes ilan etmelerinden memnuniyet duyuyoruz" açıklaması yapıldı.Dışişleri Bakanlığ
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Erzincan’da düzenlenen "Vefa İftarı" programında yaptığı konuşmada, küresel belirsizliklerin arttığı bir dönemde Türkiye’nin güçlü kalabilmesi için birlik ve beraberliğin önemine vurgu yaptı.Konuşmasın
NATO Genel Sekreteri Mark Rutte, NATO müttefiklerinin Hürmüz Boğazı’nın nasıl tekrar açılabileceği konusunu değerlendirdiklerini belirterek, "Müttefiklerin işbirliği yaptığını ve bunun nasıl yapılabileceğini değerlendirdiklerini biliyorum. İlerlemek için
Çelikhan-Adıyaman Yolunda Kar Sürprizi: Bayramı "Rahmetle" Karşılıyoruz
Domaniç Dağ Yolu’nda kar ve tipi etkili oldu
03Başkan Doğan; "Bayramlar sevgi ve saygının çoğaldığı en kıymetli zamanlardır"
04Hakan Daltaban’dan Fenerbahçe derbisi açıklaması
05Gider: Eleştirilen İhale Karabiga’ya 10 Kat Gelir ve Değer Getirdi
06Başkan Arslan son iftarda Çamlıbel gençlerinin gönül sofrasına konuk oldu
07Valisi köşger şehit aileleri ve devlet korumasındaki çocuklarla bayramlaştı
Yükleniyor...
00:00:00
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
Göztepe A.ş.
Samsunspor A.ş.
Kocaeli̇spor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Corendon Alanyaspor
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Tümosan Konyaspor
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
Hesap.com Antalyaspor
Kasimpaşa A.ş.
Zecorner Kayseri̇spor
İkas Eyüpspor
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük