MENÜ

İçişleri Bakanı Soylu: "Şimdi karar merci millettir, oy verecek vatandaşlarımızdır başımızın üzerinde yerleri var"

İçişleri Bakanı ve AK Parti İstanbul 2. Bölge Milletvekili Adayı Süleyman Soylu, "Hepimiz her şeyi söyledik, her şeyi anlattık, milletimiz her şeyi...

Yayınlanma: 11 Mayıs 2023 11:43 Güncelleme: 07 Eylül 2025 21:12
İçişleri Bakanı Soylu: "Şimdi karar merci millettir, oy verecek vatandaşlarımızdır başımızın üzerinde yerleri var"

İçişleri Bakanı ve AK Parti İstanbul 2. Bölge Milletvekili Adayı Süleyman Soylu, "Hepimiz her şeyi söyledik, her şeyi anlattık, milletimiz her şeyi gördü, milletimiz yaşadı. Şimdi karar merci millettir, oy verecek vatandaşlarımızdır. Başımız üzerinde yerleri var" dedi.

İçişleri Bakanı ve AK Parti İstanbul 2. Bölge Milletvekili Adayı Süleyman Soylu, Bakırköy'de bir restoranda İstanbul Mardinliler Derneği üyeleriyle kahvaltı programında bir araya geldi. Programa Bakan Soylu'nun yanı sıra Mardinli AK Parti Milletvekili adayları, iş adamları ve dernek üyeleri katıldı.

Kahvaltının ardından konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, pazar günü gerçekleşecek seçime değinerek, "Hepimiz her şeyi söyledik, her şeyi anlattık, milletimiz her şeyi gördü, milletimiz yaşadı. En nihayetinde olabilecekleri de olamayacakları da her taraf anlatmaya çalıştı. Şimdi karar merci millettir, oy verecek vatandaşlarımızdır. Başımız üzerinde yerleri var" şeklinde konuştu.

Türkiye'deki istikrarın sürmesiyle Doğu ve Güneydoğu'da huzur ve güvenliğin geldiğini anlatan Soylu, "Bugün Türkiye'de istikrar olduğu için güvenlik istikrarı, büyüme istikrarı, aynı zamanda siyasi istikrarı olduğu için Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da üniversite okuyanların sayıları son altı yılda iki kat arttı. Doktor sayısı yüzde yetmiş arttı. Doğu ve Güneydoğu'ya doktor göndermiyorduk yani neden gitmek istemiyorlardı? Terörden dolayı. Şimdi size de bize de geliyorlar, polislerimiz diyor ki biz Mardin'de kalmak istiyoruz, Diyarbakır'da kalmak istiyorlar. Neden? Çünkü iş huzura döndü. Herkes oralarda yaşamak, oralarda kalmak istiyor. Şu anda bir anne kızıyla beraber gecenin saatinde Savur'da gezebiliyor mu? Ben ona bakarım. Huzur içinde gezebiliyor mu? Bir endişe duyabiliyor mu? Veya öğretime çocuğunu gönderirken yarın acaba bunu PKK dağa çıkaracak diye bir endişeye mi kapılacak? Ben ona bakarım" dedi.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesindeki huzurun tüm Türkiye'ye yayılacağını anlatan Bakan Soylu, terörle mücadele konusunda yumuşak davranılamayacağını anlatarak, şunları söyledi: "Terörle mücadele eden o kardeşlerimizi yalnız bırakmamak zorundayım. Hem milletimize elimizi vermek zorundayız, hem de huzuru, sükuneti ve kamu düzenini elde etmek zorundayız. Bunu yaparken de birinin birliğini yememek için de gelen her şeyi ortaya koyduk. Her şeyiyle yaptık. Ama teröre karşı, terör tehdidine karşı kimseden yumuşaklık, kimseden, yani yaptığımız eksikti, aksaktı diye bir şey söylememizi beklemesin. Bu da doğru değil zaten. Eğer ona söylersek onlar acımasızdır ve muhafazayı muhafaza etmek. Biz çocuklara bir meftunuz. Biz onların geleceğine meftunuz. Ve son cümlemdir. Doğu ve Güneydoğu Anadolu meselelerinin daha başındadır. Bunu da yıllardır okuyan, yazan biri olarak Türkiye'yi gözlemleyen biri olarak yeteneğine sahip. Kabım ancak şu kadar şu kadarı doludur. Yüzde kırk beşlik evlilik bölümü. Yüzde ellilik bölümü daha dolmamıştır. Daha dolacaktır. Okuyanıyla Zenginliğiyle, üretimiyle Bağdat'tan ta Orta Doğu'ya kadar ulaştırdığı o hinterlandıyla beraber Ortadoğu'nun merkezi haline gelecek."

Konuşmanın sonunda dernek üyeleri tarafından Bakan Soylu'ya hediye takdim edildi.

KAYNAK: İhlas Haber Ajansı

İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

Yorumlar (0)

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!

Bir Yorum Bırakın

Güvenlik Kodu

Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.

Öne Çıkanlar

İletişim Başkanı Duran, şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz’ı andı

İletişim Başkanı Duran, şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz’ı andı

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, 11 yıl önce görevinin başında terör örgütü tarafından şehit edilen Merhum Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’ı andı.Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, sosyal medya hesabından yaptığ

Almanya’dan İsrail’e idam yasası tepkisi

Almanya’dan İsrail’e idam yasası tepkisi

Almanya, Filistinlileri hedef alan idam yasasının İsrail Meclisi (Knesset) tarafından kabul edilmesinden büyük üzüntü duyulduğunu ve bunun onaylanmadığını bildirdi.Almanya Hükümet Sözcüsü Stefan Kornelius tarafından yapılan yazılı açıklamada, Alman Hüküme

Bursa’da Bozbey’in gözaltına alınmasına CHP’den sert tepki "Halkın iradesi yok sayılamaz"

Bursa’da Bozbey’in gözaltına alınmasına CHP’den sert tepki "Halkın iradesi yok sayılamaz"

Bursa’da Mustafa Bozbey’in gözaltına alınmasının ardından, Cumhuriyet Halk Partisi Bursa İl Örgütü’nün çağrısıyla çok sayıda partili Bursa Büyükşehir Belediyesi binası önünde toplandı. Ellerinde pankartlarla belediye önüne gelen kalabalık, sloganlar eşliğ

İran’dan Hürmüz Boğazı’ndan geçişlere kısıtlama ve ücret getiren yasa tasarısına onay

İran’dan Hürmüz Boğazı’ndan geçişlere kısıtlama ve ücret getiren yasa tasarısına onay

İran Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu, Hürmüz Boğazı’ndan geçişlere kısıtlama, riyal bazlı ücret uygulaması ve bazı ülkelere yönelik yasaklar öngören yasa tasarısını onayladı.İran Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu, Hürmüz Bo

İsrail meclisi, askeri mahkemede ölümcül saldırılardan suçlu bulunan Filistinliler için idam cezasını içeren yasa tasarısını onayladı.

İsrail meclisi, askeri mahkemede ölümcül saldırılardan suçlu bulunan Filistinliler için idam cezasını içeren yasa tasarısını onayladı.

İsrail meclisi, askeri mahkemede ölümcül saldırılardan suçlu bulunan Filistinliler için idam cezasını içeren yasa tasarısını onayladı.

ABD Dışişleri Bakanı Rubio, İran’daki savaşın sona ermesinin "aylar değil haftalar" süreceğini iddia etti

ABD Dışişleri Bakanı Rubio, İran’daki savaşın sona ermesinin "aylar değil haftalar" süreceğini iddia etti

ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio, İran’daki savaşın sona ermesinin "aylar değil haftalar" süreceğini öne sürerek, "Bu operasyonun amacına ulaşmış olacağız ve bu aylar sürmeyecek. Bu birkaç haftalık bir mesele. Tam olarak kaç hafta süreceğini size söylemey

Suriyeli lider eş-Şara: "Terörle mücadele en büyük önceliğimizdir"

Suriyeli lider eş-Şara: "Terörle mücadele en büyük önceliğimizdir"

Suriye Devlet Başkanı Ahmed eş-Şara, Almanya Başbakanı Friedrich Merz ile düzenlediği ortak basın toplantısında, "Terörle mücadele ve Captagon kaçakçılığı ağlarının tamamen çökertilmesi üzerinde çalıştığımız en büyük önceliğimizdir" dedi.Suriye Devlet Baş

Başkan Çerçioğlu’na Aydınlıların desteği sürüyor

Başkan Çerçioğlu’na Aydınlıların desteği sürüyor

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, "Seçmen Eğilimleri Araştırması" anketinde Aydınlıların yüzde 47,3’lük desteğini aldı.Özel bir araştırma şirketi tarafından "Bu Pazar Yerel Seçim olsa, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Özlem Çerçi

Süper Lig Puan Durumu

Takım Puan
Galatasaray A.ş. Galatasaray A.ş.
77
Fenerbahçe A.ş. Fenerbahçe A.ş.
74
Trabzonspor A.ş. Trabzonspor A.ş.
69
Beşi̇ktaş A.ş. Beşi̇ktaş A.ş.
60
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
57
Göztepe A.ş. Göztepe A.ş.
55
Samsunspor A.ş. Samsunspor A.ş.
51
Çaykur Ri̇zespor A.ş. Çaykur Ri̇zespor A.ş.
41
Tümosan Konyaspor Tümosan Konyaspor
40
Kocaeli̇spor Kocaeli̇spor
37
Corendon Alanyaspor Corendon Alanyaspor
37
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş. Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
37
Kasimpaşa A.ş. Kasimpaşa A.ş.
35
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇ Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
34
İkas Eyüpspor İkas Eyüpspor
33
Hesap.com Antalyaspor Hesap.com Antalyaspor
32
Zecorner Kayseri̇spor Zecorner Kayseri̇spor
30
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük
30