Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Kültür 07 Mart 2024 - 08:42 Yorum: 0

İİBF, Çevre Konferansına ve Paranın Yüzyılı Sergisine ev sahipliği yaptı

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF), Kent ve Çevre Değerlerini Koruma Öğrenci Topluluğunun düzenlediği ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bayburt İl Müdürü Yasemin Demirörs’ün konuşmacı olduğu "Çevre Değerleri ve Sıfır Atık"...

İİBF, Çevre Konferansına ve Paranın Yüzyılı Sergisine ev sahipliği yaptı

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF), Kent ve Çevre Değerlerini Koruma Öğrenci Topluluğunun düzenlediği ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bayburt İl Müdürü Yasemin Demirörs’ün konuşmacı olduğu "Çevre Değerleri ve Sıfır Atık" konferansı ile Stratejik Gelişim ve Planlama Öğrenci Topluluğunun düzenlediği "Paranın Yüzyılı" sergisine ev sahipliği yaptı.
Prof. Dr. Gökhan Budak Konferans Salonunda, Öğr. Gör. Şenol Kılıçaslan’ın sunuşu ve müzik dinletisiyle başlayan "Çevre Değerleri ve Sıfır Atık" konferansında ülkemizin sürdürülebilir çevre politikalarının önemli başlıklarını anlatan Demirörs, geri dönüşüm ve tüketim azaltımının çevre bilincinin en önemli bileşenleri arasında yer aldığını söyledi. Bayburt Üniversitesinin kararlılıkla uyguladığı sıfır atık projesinin çevresel kazanım etkilerini de anlatan Demirörs, farkındalıklı yaşam ve çevre koruma kültürünün yaygınlaşması için gereken bireysel ve kurumsal dönüşümleri özetledi. Sözlerini, Bayburt Üniversitesine teşekkür ederek sonlandıran Demirörs, gençlerde çevre değerleri bilincinin önemini hatırlatarak sorumlu bireyler olma ilkesine dikkat çekti. Konferans sonunda Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ümmügülsüm Erdoğan tarafından Demirörs’e teşekkür plaketi takdim edildi.
Konferansın ardından Rektör Prof. Dr. Mutlu Türkmen, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ali Savaş Bülbül ile Prof. Dr. Ümmügülsüm Erdoğan ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bayburt İl Müdürü Yasemin Demirörs’ün teşrifleriyle açılışı yapılan "Paranın Yüzyılı" sergisine geçildi. Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşundan beri tedavüle sokulan paraların yer aldığı sergiyi ilgiyle takip eden konuklar, Türk Lirasının asırlık serüvenine tanıklık ettiler. Bilhassa eski tarihli paraları dikkatle inceleyen Rektör Türkmen, çocukluk döneminden hatırladığı paralar ile kendisinden önce tedavülden kalkmış paralar üzerine öğrencilerle sohbet etti. Öğr. Gör. Şenol Kılıçaslan’dan paraların hikayesi ve tasarımda yer alan detaylar hakkında bilgiler alan Rektör Türkmen, emeği geçenlere teşekkür ederek konuklarla birlikte hatıra fotoğrafı çekildi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber