MENÜ

İl Sağlık Müdürü Bildirici, aile hekimleriyle ilgili yeni sistem hakkında bilgi verdi

Eskişehir İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Yaşar Bildirici, Sağlık Bakanlığı tarafından 1 Ocak 2025 tarihinden itibaren Aile Hekimlikleri ve Sağlıklı Hayat Merkezlerinde uygulanmaya başlanacak yeni sistemle ilgili açıklamalarda bulundu.İ...

Yayınlanma: 27 Aralık 2024 15:13 Güncelleme: 11 Eylül 2025 10:36
İl Sağlık Müdürü Bildirici, aile hekimleriyle ilgili yeni sistem hakkında bilgi verdi

Eskişehir İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Yaşar Bildirici, Sağlık Bakanlığı tarafından 1 Ocak 2025 tarihinden itibaren Aile Hekimlikleri ve Sağlıklı Hayat Merkezlerinde uygulanmaya başlanacak yeni sistemle ilgili açıklamalarda bulundu.

İl Sağlık Müdürü Bildirici’nin yapmış olduğu basın açıklamasına göre, aile hekimleri ve Sağlıklı Hayat Merkezleri hastanelerle dijital olarak entegre olacak. Bildirici, bu entegrasyon sayesinde aile hekimlerinin hastanelerden doğrudan tetkik isteyebileceğini dile getirdi. Bildirici, Sağlık Bakanlığı’nın açıklamalarına dayanarak, birinci basamak sağlık hizmetleri ile ikinci ve üçüncü basamak sağlık hizmetleri arasındaki dijital entegrasyon çalışmalarının tamamlandığını söyledi. Bildirici ayrıca, 1 Ocak 2025 itibarıyla tüm illerde uygulanmaya başlanacak bu sistemle, aile hekimlerinin INR, röntgen, mamografi ve yeni doğan kalça ultrasonografisi gibi tetkikleri doğrudan talep edebileceğini belirtti.

"Aile hekimleri MHRS randevularına ek olarak kendi hastalarına özel kontenjanlar da oluşturabilecek"
Bu sistemin, hastaların herhangi bir poliklinik kaydı yaptırmadan hastanelerde tetkiklerini çektirmelerine olanak tanıyacağını ifade eden Bildirici, sonuçların ise aile hekimlerinin ekranlarında görüntülenebileceğini dile getirdi. Bildirici, Aile hekimlerinin Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) üzerinden kendilerine kayıtlı hastalar için hastanelerden alabildikleri muayene randevularına ek olarak, yalnızca kendi hastalarına özel kullanılabilecek kontenjanların oluşturulduğunu söyledi. Bildirici, bu düzenlemenin aile hekimleri tarafından yapılan yönlendirmelerin daha etkin bir şekilde gerçekleşmesini sağlayacağını belirtti.

"Aile hekimleri sistem üzerinden sevk ya da hekim notu oluşturabilecek, bu notlar hastanedeki hekimler tarafından görüntülenebilecek"
Aile hekimlerinin, kullandıkları sağlık bilgi yönetim sistemi üzerinden sevk ya da hekim notu oluşturabileceğini vurgulayan Bildirici, bu notların hastanedeki hekimler tarafından görüntülenebileceğini ifade etti. Ayrıca, ikinci ve üçüncü basamak sağlık kuruluşlarında görev yapan hekimlerin, aile hekimlerine geri bildirim notu yazabileceğini ve aile hekimlerinin bu notları kendi sistemlerinden görüntüleyebileceğini belirtti. Laboratuvar tetkiklerine yönelik olarak Bildirici, aile hekimlerinin istem yaptıktan sonra hastaya e-Nabız tarafından benzersiz bir kod paylaşacağını söyledi. Bu işlem sırasında hastaların hastanede ayrıca muayene girişi yapmasına gerek olmayacağını ifade eden Bildirici, istem tarihinden itibaren en geç 3 iş günü içinde kodun kullanılmaması durumunda geçersiz olacağını dile getirdi.

"Aile hekimleri belirli tetkikler için sistem üzerinden randevu oluşturabilecek"
Mamografi ve yenidoğan kalça ultrasonografisi gibi belirli tetkikler için aile hekimlerinin sistem üzerinden randevu oluşturabileceğini belirten Bildirici, bu sürecin kolaylaştırıcı bir adım olduğunu ifade etti. Sağlıklı Hayat Merkezleri ile ilgili de açıklamalarda bulunan Bildirici, birinci, ikinci ve üçüncü basamak sağlık kuruluşlarındaki hekimlerin, uygun gördükleri hastalarını danışmanlık hizmeti için bu merkezlere yönlendirebileceğini belirtti. Ayrıca, Sağlıklı Hayat Merkezleri personelinin bu hastalar için bilgi notları düzenleyebileceğini ve bu notların diğer basamaklardaki hekimler tarafından görülebileceğini söyledi. Bildirici, Sağlık Bakanlığı’nın bu dijital entegrasyonun sağlık hizmetlerinin kalitesini artıracağını ve daha etkili bir koordinasyon sağlayacağını vurguladığını ifade ederek açıklamalarını sonlandırdı.

KAYNAK: İhlas Haber Ajansı

İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

Yorumlar (0)

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!

Bir Yorum Bırakın

Güvenlik Kodu

Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.

Siirt’te ilk kez total diz protezi revizyonu ameliyatı gerçekleştirildi

Siirt’te ilk kez total diz protezi revizyonu ameliyatı gerçekleştirildi

Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Kliniği’nde, daha önce diz protezi ameliyatı geçiren ve zamanla ağrı ile hareket kısıtlılığı gelişen hastaya total diz protezi revizyonu ameliyatı gerçekleştirildi. Sol dizinden daha önce protez

Solaklık ne hastalık ne üstünlük!

Solaklık ne hastalık ne üstünlük!

Solaklığın, genetik ve gelişimsel süreçlerin etkisiyle ortaya çıkan doğal bir özellik olduğunu aktaran Klinik Psikolog Zeynep Betül Alp, solaklık ve beyin ilişkisi hakkında açıklamalarda bulundu. Solak olmak daha zeki veya üretkem olmak anlamına gelmiyor

Ticaret Bakanlığı yeni eğitim-öğretim yılı öncesinde denetimlerini artırdı

Ticaret Bakanlığı yeni eğitim-öğretim yılı öncesinde denetimlerini artırdı

Ticaret Bakanlığı, 2025-2026 eğitim-öğretim yılı öncesinde kırtasiye, okul çantası ve okul kıyafetlerine yönelik denetimlerini yoğunlaştırdı. Güvensiz olduğu belirlenen ürünlerin piyasaya arzı yasaklanırken, ürünlerin toplatılması ve sorumlu firmalara ida

Uzmanı uyardı: Sedef hastalığı bağışıklık sistemini olumsuz etkileyebiliyor

Uzmanı uyardı: Sedef hastalığı bağışıklık sistemini olumsuz etkileyebiliyor

Ağustos Sedef Hastalığı Farkındalık Ayı kapsamında sedef hastalığına ilişkin bilgilendirmede bulunan Aydeniz, dünya genelinde milyonlarca insanı etkileyen hastalığın ciltte görülen belirtilerin ötesinde değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti. Aydeniz, "

Beyin sağlığı anne karnında başlıyor!

Beyin sağlığı anne karnında başlıyor!

Nöroloji Uzmanı Doç. Dr. Burcu Polat, dünya nöroloji otoritelerinin benimsediği yeni yaklaşım doğrultusunda, hastalıkları tedavi etmekten çok beyin sağlığını yaşam boyu korumaya odaklanan koruyucu nöroloji anlayışı ve bunun için uygulanması gereken bilims

Yozgat'ta 63 yaşındaki prostat kanseri hastası kapalı yöntemle ameliyat edildi

Yozgat'ta 63 yaşındaki prostat kanseri hastası kapalı yöntemle ameliyat edildi

Yozgat Şehir Hastanesi'nde ilk kez laparoskopik (kapalı) yöntemle prostat kanseri ameliyatı yapıldı. Yaklaşık 3 saat süren operasyonun ardından 63 yaşındaki hasta, ameliyatın üçüncü gününde taburcu edildi. Üroloji Uzmanı Op. Dr. Fatih Kocamanoğlu ve ekibi

Dr. Köse: Anne sütü bebeğin ihtiyacına göre hazırlanan en değerli gıdadır

Dr. Köse: Anne sütü bebeğin ihtiyacına göre hazırlanan en değerli gıdadır

1-7 Ağustos Dünya Emzirme Haftası kapsamında anne sütünün bebek sağlığı üzerindeki hayati önemine dikkat çekiliyor. Uzmanlar, doğal bir bağışıklık kaynağı olan anne sütünün bebekler için en değerli besin olduğunu belirtiyor. Bursa İl Sağlık Müdürlüğü Hal

Dr. Güneş: Emzirmede en büyük hata "Sütüm gelmiyor" deyip vazgeçmek

Dr. Güneş: Emzirmede en büyük hata "Sütüm gelmiyor" deyip vazgeçmek

Güneş, Türkiye'de emzirme oranının yaklaşık yüzde 65 seviyesinde kaldığını belirterek, annelerin yanlış yönlendirmeler ve toplumsal baskılar nedeniyle emzirmeyi erken bırakabildiğine dikkat çekti. "1-7 Ağustos Dünya Emzirme Haftası" dolayısıyla açıklamala

Süper Lig Puan Durumu

Takım Puan
Galatasaray A.ş. Galatasaray A.ş.
7
Gençlerbi̇rli̇ği̇ Gençlerbi̇rli̇ği̇
7
Kocaeli̇spor Kocaeli̇spor
6
Çaykur Ri̇zespor A.ş. Çaykur Ri̇zespor A.ş.
6
Samsunspor A.ş. Samsunspor A.ş.
4
Trabzonspor A.ş. Trabzonspor A.ş.
4
Corendon Alanyaspor Corendon Alanyaspor
4
Kasimpaşa A.ş. Kasimpaşa A.ş.
4
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş. Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
4
Fenerbahçe A.ş. Fenerbahçe A.ş.
3
Amed Sporti̇f Faali̇yetler Amed Sporti̇f Faali̇yetler
3
İstanbul Başakşehi̇r Fk İstanbul Başakşehi̇r Fk
3
Beşi̇ktaş A.ş. Beşi̇ktaş A.ş.
3
Arca Çorum Fk Arca Çorum Fk
1
Göztepe A.ş. Göztepe A.ş.
1
Erzurumspor Fk Erzurumspor Fk
1
Eyüpspor Eyüpspor
0
Tümosan Konyaspor Tümosan Konyaspor
0