MENÜ

İletişim Başkanı Altun: "Türkiye’de kötücül odakların terörle sonuç alabildiği günler geride kaldı"

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, "Cumhurbaşkanımızın güçlü liderliğiyle Türkiye’de kötücül odakların terörle sonuç alabildiği günler geride kaldı" dedi.Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’nda düzenlenen Türkiye-Balka...

Yayınlanma: 13 Mayıs 2025 09:56 Güncelleme: 06 Eylül 2025 05:29
İletişim Başkanı Altun: "Türkiye’de kötücül odakların terörle sonuç alabildiği günler geride kaldı"

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, "Cumhurbaşkanımızın güçlü liderliğiyle Türkiye’de kötücül odakların terörle sonuç alabildiği günler geride kaldı" dedi.
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’nda düzenlenen Türkiye-Balkanlar Medya Forumu’na İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Dışişleri Bakanlığı Balkanlar ve Orta Avrupa Genel Müdürü Büyükelçi Yağmur Ahmet Güldere ve Balkanlar’dan gelen medya temsilcileri katıldı.
Programın açılış konuşmasında çatışma alanlarının genişlediği, bölgesel gerilimlerin küresel ölçekte derin kırılmalara yol açtığı kaotik bir dönemden geçildiğine işaret eden İletişim Başkanı Altun, İsrail’in Filistinlilere yönelik saldırılarını sürdürürken Lübnan’a, Suriye’ye ve Yemen’e saldırılar düzenlediğini kaydetti.
Rusya-Ukrayna Savaşı’nın ateşkes görüşmeleri için İstanbul’da düzenlenecek toplantıya dikkati çeken Altun, "Hafta sonu Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in gece yarısı yaptığı açıklamayla barış için kritik bir kapı aralandı. Sayın Putin ön koşulsuz doğrudan görüşmelerin İstanbul’da yeniden başlatılmasını önerdi ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dan bu konuda destek istedi. Sayın Cumhurbaşkanımız pazar günü Sayın Putin’le bir telefon görüşmesi gerçekleştirerek ‘Türkiye’nin kalıcı çözüme ulaşmayı sağlayacak müzakerelere ev sahipliği yapmaya hazır olduğunu’ ifade etti. Sayın Cumhurbaşkanımız, dün akşam da, Kabine Toplantısının hemen ardından, Ukrayna Devlet Başkanı Sayın Zelenski ile barış müzakereleri konusunda bir görüşme yaptı. Sayın Cumhurbaşkanımızın güçlü arabuluculuğunda Türkiye olarak savaşın sona ermesi için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz, göstereceğiz" diye konuştu.
Balkanlar’daki ekonomik kırılganlık, yoğun göç, istihdam, alt ve üstyapı sorunlarına yönelik çözüm odaklı yaklaşımlar ve iş birlikleriyle bölgenin güvenliği ve istikrarına verilecek her türlü katkının önemini dile getiren Altun, Balkan coğrafyası, "arada kalmış topraklar" mantalitesiyle küresel güç merkezlerinin nüfuz alanı, askeri-siyasi ittifaklar arasında bir geçiş ve mücadele sahası olmaması gerektiğini vurguladı.

"Türkiye’de kötücül odakların terörle sonuç alabildiği günler geride kaldı"
Terörsüz Türkiye hedefine yönelik gayretlerin kararlılıkla sürdürüldüğünü aktaran Altun, şu ifadeleri kullandı:
"Terör sorununu kalıcı olarak çözme iradesini güçlü şekilde ortaya koyuyor, ‘Terörsüz Türkiye’yi adım adım inşa ediyoruz. MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli’nin çağrısı, Sayın Cumhurbaşkanımızın iradesi ve aziz milletimizin desteğiyle başlayan süreçte en kritik eşiği geride bıraktık. Terör örgütü kendini feshettiğini açıkladı. Bildiğiniz üzere, bugüne kadar terör sorununda on binlerce insanımızı yitirdik. Ben bu vesileyle, şehitlerimizi minnet ve rahmetle anıyor; gazilerimize hürmetlerimi, saygılarımı sunuyorum. Maddi ve manevi kayıplar yaşadık. Türkiye, bu uzun süreçte terör örgütü üzerinden dizayn edilmek, çevrelenmek, istikrarsızlaştırılmak ve böylelikle emperyalist dünya sisteminin bağımlı bir unsuru haline getirilmek istendi. Yıllar yılı diplomasi başta olmak üzere kabiliyetlerimizi, enstrümanlarımızı uluslararası alanda terör sorununu anlatarak geçirdik. Hamdolsun sonuç aldık. Elbette Sayın Cumhurbaşkanımızın ifade ettikleri gibi Terörsüz Türkiye sürecinde ‘şimdiye kadarkinden daha yüksek dikkat, özen, sabır ve sorumlulukla’ hareket etmemiz gerektiğinin bilincindeyiz. Süreci sabote etmeye yönelik girişimleri de yakından takip ediyoruz ve bu konuda da devletimizin kararlılığını kimsenin test etmesine müsaade edemeyiz. Sayın Cumhurbaşkanımızın güçlü liderliğiyle Türkiye’de kötücül odakların terörle sonuç alabildiği günler geride kaldı."
Terörle yönü belirlenen Türkiye’nin geride kaldığını aktaran Altun, yarım asra yaklaşan terör sorununu çözme iradesi gösteren, kötülüğü ortadan kaldırırken kardeşlik iklimini büyüten bir Türkiye’nin olduğunu söyledi.
Son 25 yıldır Balkanlar’la ilişkilerin, "istikrarı ve barışı" merkezine alan proaktif, diplomatik, ekonomik ve kültürel araçlarla çok boyutlu şekilde ilerlediğini belirten Altun, "Bu kapsamda bölgedeki çok sayıda ülke ile ‘Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi’ mekanizmaları tesis ettik. Bölgesel iş birliğinin en önemli platformlarından olan Güneydoğu Avrupa İşbirliği Süreci’nde Türkiye olarak aktif rol oynuyoruz. Balkanlar’da barış ve istikrarı kalıcı hale getirmek amacıyla Türkiye-Bosna-Hersek-Sırbistan ve Türkiye-Bosna-Hersek-Hırvatistan üçlü istişare mekanizmaları kurduk. Pek çok Balkan ülkesiyle serbest ticaret anlaşmalarını yürürlüğe koyduk, vizesiz seyahat rejimleri kurduk. Böylece hem ilişkilerin kurumsallaşmasını temin ettik hem de ekonomik entegrasyonu ve halklarımız arasındaki etkileşimi artırdık. Düzenli diplomatik temaslarımız neticesinde ekonomi, güvenlik, sosyal ve kültürel alanlarla ilgili çok sayıda anlaşmanın imzalanmasına zemin hazırladık. Nisan ayında gerçekleştirdiğimiz Antalya Diplomasi Forumu’na katılan Balkanlar ve bölgeye komşu ülkelerin devlet başkanları ve bakanları ile önemli görüşmeler yaptık. Türkiye, her zaman ve zeminde Balkan ülkelerinin yanındadır. Bu çerçevede ülkemiz, 2024 yılında, NATO Kosova Barış Gücünün (KFOR) bir yıl süreyle komutanlığını yürüttü.Türkiye, Bulgaristan ve Romanya’nın da içinde bulunduğu Karadeniz Mayın Karşı Tedbir Görev Grubu’na aktif katılımıyla deniz güvenliğinin sağlanmasına katkıda bulunuyor. Sağlıktan eğitime, teknolojiden altyapının geliştirilmesine kadar sosyal refahı artıracak destekler sağlıyoruz" ifadelerine yer verdi.

"Bölgemizde ve dünyada 2 bin 200’ün üzerinde yalan haberi ifşa ettik"
Türkiye’nin kamu kurumları ve sivil örgütlenmeleri ile Balkanlar’a pozitif katkı sunma çabalarını medya alanındaki çalışmalarla da genişletildiğini aktaran Altun, "Medya alanındaki bu çalışmalar hem kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi anlamında hem de dezenformasyonla mücadele konusunda son derece stratejiktir. Türkiye dezenformasyona en çok maruz kalan ülkeler arasındadır. Maalesef Balkanlar’da da Türkiye’ye yönelik dezenformatif içerikler ve kara propaganda faaliyetleri hatırı sayılır boyuttadır. Zaman zaman bu kirli algı operasyonlarının aynı odaklarca üretildiğini gözlemliyoruz. Gerek küresel güç merkezlerinin bölgedeki çıkar hesapları doğrultusunda yaptığı yayınlar gerekse bu odakların aparatına dönüşen FETÖ’nün Türkiye karşıtı gündeme yakıt taşıması, iftira ve yalan kampanyalarını yoğunlaştırıyor. Yüzyıllardır birbirini tanıyan halklar olarak, bu türden yıkıcı kampanyalara karşı dikkatli olmalıyız. İletişim Başkanlığımız 7/24 yalan ve algı operasyonlarına karşı teyakkuz halinde çalışmalarını yürütmektedir. Bugüne kadar yalnızca ülkemizde değil, bölgemizde ve dünyada 2 bin 200’ün üzerinde yalan haberi ifşa ettik. Bu bağlamda, dezenformasyonla mücadelenin kurumsallaşmasını ve bu alanda tecrübe paylaşımını son derece önemli görüyoruz" dedi.

KAYNAK: İhlas Haber Ajansı

İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

Öne Çıkanlar

İletişim Başkanı Duran, şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz’ı andı

İletişim Başkanı Duran, şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz’ı andı

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, 11 yıl önce görevinin başında terör örgütü tarafından şehit edilen Merhum Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’ı andı.Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, sosyal medya hesabından yaptığ

Almanya’dan İsrail’e idam yasası tepkisi

Almanya’dan İsrail’e idam yasası tepkisi

Almanya, Filistinlileri hedef alan idam yasasının İsrail Meclisi (Knesset) tarafından kabul edilmesinden büyük üzüntü duyulduğunu ve bunun onaylanmadığını bildirdi.Almanya Hükümet Sözcüsü Stefan Kornelius tarafından yapılan yazılı açıklamada, Alman Hüküme

Bursa’da Bozbey’in gözaltına alınmasına CHP’den sert tepki "Halkın iradesi yok sayılamaz"

Bursa’da Bozbey’in gözaltına alınmasına CHP’den sert tepki "Halkın iradesi yok sayılamaz"

Bursa’da Mustafa Bozbey’in gözaltına alınmasının ardından, Cumhuriyet Halk Partisi Bursa İl Örgütü’nün çağrısıyla çok sayıda partili Bursa Büyükşehir Belediyesi binası önünde toplandı. Ellerinde pankartlarla belediye önüne gelen kalabalık, sloganlar eşliğ

İran’dan Hürmüz Boğazı’ndan geçişlere kısıtlama ve ücret getiren yasa tasarısına onay

İran’dan Hürmüz Boğazı’ndan geçişlere kısıtlama ve ücret getiren yasa tasarısına onay

İran Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu, Hürmüz Boğazı’ndan geçişlere kısıtlama, riyal bazlı ücret uygulaması ve bazı ülkelere yönelik yasaklar öngören yasa tasarısını onayladı.İran Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu, Hürmüz Bo

İsrail meclisi, askeri mahkemede ölümcül saldırılardan suçlu bulunan Filistinliler için idam cezasını içeren yasa tasarısını onayladı.

İsrail meclisi, askeri mahkemede ölümcül saldırılardan suçlu bulunan Filistinliler için idam cezasını içeren yasa tasarısını onayladı.

İsrail meclisi, askeri mahkemede ölümcül saldırılardan suçlu bulunan Filistinliler için idam cezasını içeren yasa tasarısını onayladı.

ABD Dışişleri Bakanı Rubio, İran’daki savaşın sona ermesinin "aylar değil haftalar" süreceğini iddia etti

ABD Dışişleri Bakanı Rubio, İran’daki savaşın sona ermesinin "aylar değil haftalar" süreceğini iddia etti

ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio, İran’daki savaşın sona ermesinin "aylar değil haftalar" süreceğini öne sürerek, "Bu operasyonun amacına ulaşmış olacağız ve bu aylar sürmeyecek. Bu birkaç haftalık bir mesele. Tam olarak kaç hafta süreceğini size söylemey

Suriyeli lider eş-Şara: "Terörle mücadele en büyük önceliğimizdir"

Suriyeli lider eş-Şara: "Terörle mücadele en büyük önceliğimizdir"

Suriye Devlet Başkanı Ahmed eş-Şara, Almanya Başbakanı Friedrich Merz ile düzenlediği ortak basın toplantısında, "Terörle mücadele ve Captagon kaçakçılığı ağlarının tamamen çökertilmesi üzerinde çalıştığımız en büyük önceliğimizdir" dedi.Suriye Devlet Baş

Başkan Çerçioğlu’na Aydınlıların desteği sürüyor

Başkan Çerçioğlu’na Aydınlıların desteği sürüyor

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, "Seçmen Eğilimleri Araştırması" anketinde Aydınlıların yüzde 47,3’lük desteğini aldı.Özel bir araştırma şirketi tarafından "Bu Pazar Yerel Seçim olsa, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Özlem Çerçi

Süper Lig Puan Durumu

Takım Puan
Galatasaray A.ş. Galatasaray A.ş.
77
Fenerbahçe A.ş. Fenerbahçe A.ş.
74
Trabzonspor A.ş. Trabzonspor A.ş.
69
Beşi̇ktaş A.ş. Beşi̇ktaş A.ş.
60
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
57
Göztepe A.ş. Göztepe A.ş.
55
Samsunspor A.ş. Samsunspor A.ş.
51
Çaykur Ri̇zespor A.ş. Çaykur Ri̇zespor A.ş.
41
Tümosan Konyaspor Tümosan Konyaspor
40
Kocaeli̇spor Kocaeli̇spor
37
Corendon Alanyaspor Corendon Alanyaspor
37
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş. Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
37
Kasimpaşa A.ş. Kasimpaşa A.ş.
35
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇ Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
34
İkas Eyüpspor İkas Eyüpspor
33
Hesap.com Antalyaspor Hesap.com Antalyaspor
32
Zecorner Kayseri̇spor Zecorner Kayseri̇spor
30
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük
30