Bilimsel gelişmelerin paylaşılması ve klinik uygulamaların en güncel bilgiler ışığında yeniden değerlendirilmesi amacıyla ilk kez düzenlenen 1. Pediatrik Psikofarmakoloji Okulu etkinliğine Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) ev sahipliği yaptı....
Bilimsel gelişmelerin paylaşılması ve klinik uygulamaların en güncel bilgiler ışığında yeniden değerlendirilmesi amacıyla ilk kez düzenlenen 1. Pediatrik Psikofarmakoloji Okulu etkinliğine Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) ev sahipliği yaptı.
Geleneksel hale getirilmesi hedeflenen ve “Pediatrik Psikofarmakolojinin Temelleri” ana başlığıyla Prof. Dr. Mete Cengiz Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen programa; BUÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Cafer Çiftçi, Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Erdal Eren, Türkiye Çocuk ve Genç Psikiyatrisi Derneği Başkanı Prof. Dr. Neslihan İnal, çok sayıda çocuk psikiyatri hekimi katıldı.
Sürdürülebilirlik konusunda BUÜ’den tam destek
Organizasyonun açılış töreninde konuşan Rektör Vekili Prof. Dr. Cafer Çiftçi, ilk kez düzenlenen böylesine özel bir etkinliğe ev sahipliği yapmaktan ötürü büyük bir memnuniyet duyduklarını kaydetti. Sürdürülebilirlik konusuna işaret edenProf. Dr. Cafer Çiftçi; “Üniversiteler, geçmişten gelen bilgiyi geleceğe doğru bir şekilde aktarmak ve geleceğe yön vermek konusunda önemli kurumların başında geliyor. Ancak bunun dışında gelecekte var olabilmek için ruh sağlığı düzgün çocuklar ve gençlerle kurulu bir dünya düzeninin sağlanması konusunda da eğitim kurumlarına büyük iş düşüyor. Bu noktada sürdürülebilirlik yaşamak zorunda olduğumuzu her alana giriyor. Etkinliğin içeriğinin çocuklarımız ve gençlerimizin sağlıklı yetiştirilebilmeleri adına da ayrıca önem taşıdığını biliyoruz. Programın düzenlenmesinde işbirliği sağlayan Türkiye Çocuk ve Genç Psikiyatrisi Derneği’ne, ilgili anabilim dalı hocalarımıza, emeği bulunan ve katılan tüm konuklara ayrı ayrı teşekkür ediyorum” diye konuştu.
“Psikiyatri hekimlerimiz çok değerli”
Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Erdal Eren ise işi gereği çocuklarla son derece yakından ilgilendiğini belirterek; “Çocukları muayene etmek için normalden daha fazla hassasiyet gösteriyoruz. Ruh bizim için çok önemli. Çocuklarımızın ve gençlerimizin ruhlarına dokunmadan başarılı bir tedavi uygulamamızın imkanı yok. Psikiyatri hekimlerimiz bu anlamda çok değerli. Onların son derece özel bir iş yaptığına inanıyorum. Bugünkü etkinliğin de her anlamda hayırlı geçmesini diliyorum” açıklamasında bulundu.
Gelecek neslin ruh sağlığı için sorumluluk aldılar
Türkiye Çocuk ve Genç Psikiyatrisi Derneği Başkanı Prof. Dr. Neslihan İnal da ilk kez düzenledikleri etkinlik nedeniyle son derece heyecanlı olduklarının altını çizdi. Bursa Uludağ Üniversitesi’nin kıymetli katkılar verdiğini belirten Prof. Dr. Neslihan İnal; “Başından beri bize çok yardımcı oldular. Burada çok gurur duyduğum bir anabilim dalı var. O da çocuk ve ergen psikiyatrisi anabilim dalı. Orada gelişimlerine tanık olduğum, az çok birlikte bir şeyler yapabildiğim 3 değerli akademisyen hocamız var. Başta anabilim dalı başkanı Prof. Dr. Caner Mutlu olmak üzere yine çok kıymetli Doç. Dr. Şafak Eray Çamlı ve Doç. Dr. Serkan Turan, gerçekten çok emek verdiler. Onların bu programdaki katkıları asla unutulamaz. Tüm dileğimiz bu etkinliğin geleneksel hale getirilmesidir. Gelecek neslin ruh sağlığı açısından sağlıklı yetiştirilmesi için son derece önemli görevler üstlenmiş bir camiayız. Bu programı da o yüzden düzenledik. Emek veren herkese gönülden teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.
26-28 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilen programda çok sayıda konuşmacının katıldığı oturumlar, olgu tartışmaları ve paneller düzenlendi. Organizasyon, son gün yapılan Bursa turu ile sona erdi.
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in imzasıyla yayımlanan "2026-2027 Eğitim ve Öğretim Yılına İlişkin İş ve İşlemler" konulu genelgede okul güvenliği, kayıt ücretleri, sınıf ve öğretmen seçimi, cep telefonu kullanımı, kıyafet uygulaması ve mezuniyet törenle
Bekiroğlu, Şehitkamil ilçesinde bu yıl yaklaşık 32 bin öğrencinin yaz Kur'an kurslarına katıldığını, öğrencilerin yaklaşık 800'ünün okul öncesi eğitim çağındaki çocuklardan oluştuğunu ifade etti. Şehitkamil İlçe Müftüsü Abdullah Bekiroğlu İLKHA muhabirine
Şanlıurfa İl Müftülüğü tarafından 2026 yılı Yaz Kur'an Kursları kapsamında kent genelinde yürütülen eğitim çalışmalarında 100 bin 612 öğrenciye ulaşılarak tüm zamanların en yüksek katılımının gerçekleştiği bildirildi. İl genelinde bin 690 cami ve 396 Kur'
İLKHA muhabirine açıklamalarda bulunan Batman Mesleki Eğitim Merkezi (MESEM) Müdürü Osman Atmalar, mesleki eğitimin öğrencilerin eğitim hayatını sürdürürken aynı zamanda bir meslek öğrenmelerine ve iş hayatına hazırlanmalarına önemli katkı sunduğunu belir
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), 2026-ALES/2'ye ilişkin değerlendirme sürecinin tamamlandığını duyurdu. Adaylar, sınav sonuçlarını ÖSYM'nin sonuç sistemi üzerinden vatandaşlık numaraları ve aday şifreleriyle öğrenebilecek. (İLKHA)
Hasankeyf İlçe Müftülüğü tarafından düzenlenen Yaz Kur’an Kursları Kapanış Programı gerçekleştirildi. Programa Batman İl Müftüsü Ahmet Durmuş da katıldı. Yaz Kur’an kurslarına katılan öğrencilerle bir araya gelen İl Müftüsü Ahmet Durmuş, öğrencilerin Kur’
Gaziantep Peygamber Sevdalıları tarafından yaz döneminde çocuklara yönelik gerçekleştirilen "Hayat Namazla Güzeldir" eğitim programının kapanışı, Millet Camii'nde düzenlenen programla gerçekleştirildi. Yaklaşık 1000 öğrencinin katıldığı programda çocuklar
Eğitim-Bir-Sen Batman Şube Başkanı Şehmuz Önlü, Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) 2025 yılı kütüphane verilerine ilişkin yazılı açıklama yaptı. Batman'ın 2 milyon 375 bin 18 kütüphane ziyaretiyle İstanbul'un ardından Türkiye genelinde ikinci sırada yer
Beşi̇ktaş A.ş.
Galatasaray A.ş.
Kocaeli̇spor
Trabzonspor A.ş.
Amed Sporti̇f Faali̇yetler
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Corendon Alanyaspor
Gençlerbi̇rli̇ği̇
Fenerbahçe A.ş.
Kasimpaşa A.ş.
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
İstanbul Başakşehi̇r Fk
Samsunspor A.ş.
Arca Çorum Fk
Erzurumspor Fk
Eyüpspor
Göztepe A.ş.
Tümosan Konyaspor