İzmir Acıbadem Kent Hastanesinde Böbrek Nakli Programının başlamasının 15. yıl dönümünde, ilk organ nakli olan hasta ile doktoru bir araya geldi. Hastane personelinin de katıldığı pastalı kutlamada, büyük heyecan yaşadığını belirten Fatma P...
İzmir Acıbadem Kent Hastanesinde Böbrek Nakli Programının başlamasının 15. yıl dönümünde, ilk organ nakli olan hasta ile doktoru bir araya geldi. Hastane personelinin de katıldığı pastalı kutlamada, büyük heyecan yaşadığını belirten Fatma Peker, "Bu hastanede önce kardeşim sonra da eşimin bağışıyla iki kez böbrek nakil oldum. Çok şükür şu an sağlığım yerinde. Doktoruma, hastane çalışanlarına teşekkür ediyorum" dedi.
İzmir’in Konak ilçesinde yaşayan, hastalığı sebebiyle tekstil sektöründen malulen emekli olan 52 yaşındaki Fatma Peker, 2009 yılında ‘ayaklarında şişme, yüzünde sarılık ve yüksek tansiyon’ şikayetleriyle Alsancak Devlet Hastanesine başvurdu. Hastanede yapılan tetkikler sonucu talihsiz kadına böbrek yetmezliği tanısı konuldu. Bir süre ilaç tedavisi uygulanan 1 çocuk annesi Peker, yaklaşık 10 ay boyunca diyalize girdi. Daha sonra ileri tedavi için 2010 yılında Acıbadem Kent Hastanesi Böbrek Nakli Bölümü’ne başvurdu. Peker, şimdi eski eşi olan Ahmet Barış Kımız’ın kendisine bağışçı olmasıyla birlikte, Böbrek Nakli Bölüm Başkanı Uzman Doktor Işık Özgü ve ekibi tarafından yapılan operasyonla aynı yıl ilk böbrek naklini oldu. O süreçte sağlıklı bir şekilde yaşamını sürdüren Peker’in böbreği, 2018 yılında fonksiyonlarını kaybetmeye başladı. Yeniden nakil olması gereken Peker’e 2021 yılında bu sefer kardeşi Ahmet Peker böbreğini bağışladı.
Pastalı kutlama
Bugün sağlıklı bir şekilde hayatını sürdüren Peker, İzmir Acıbadem Kent Hastanesinin ilk organ nakli olan hastası olması sebebiyle düzenlenen kutlamanın özel konuğu oldu. Hastanede böbrek nakli programının başlamasının 15. yıl dönümünde, doktoru Işık Özgü ve ekibiyle bir araya gelen Peker, hastane çalışanlarının da katıldığı kutlamada, doktoruyla birlikte pasta kesti.
"Sağlıklı bir şekilde hayatını sürdürüyor"
Böbrek nakli programını 15 yıl önce başlattıklarını ifade eden Uzm. Dr. Işık Özgü’ "O dönemde Fatma Hanım’a eşi böbreğini vermişti. Yaklaşık 10 sene o böbrekle sağlıklı bir şekilde yaşadı. Daha sonra böbrek fonksiyonlarını kaybedince, yaklaşık 4 sene önce bu sefer de kardeşinden böbrek nakli yaptık. 15 yıldır kendisi de aramızda, gayet sağlıklı bir şekilde hayatını sürdürüyor" diye konuştu.
Canlıdan yapılan bağışın önemi
Canlıdan yapılan böbrek nakillerinin sonuçlarının çok daha iyi olduğunu kaydeden Özgü, bu sayede böbreklerin daha uzun ömürlü olduğuna dikkat çekti. Bir böbreğin ortalama 15-20 seneye yakın yaşamasının çok başarılı bir süreç olduğunu belirten Uzm. Dr. Özgü, "Kadavradan yapılan nakillerde ortalama süre bu kadar değil. Burada hastanın uyumu, kontrollerine düzgün gelmesi, bir problem çıktığında sağlık kuruluşuna haberdar etmesi, ilaçlarını düzgün ve zamanında kullanması çok önemli" ifadelerinde bulundu.
Organ bağışı çağrısı
Pandemi döneminin kadavradan nakil sürecine olumsuz etkilerinin olduğunu anlatan Özgü, şunları kaydetti: "Beyin ölümü gerçekleşmiş kişilerin ailelerinin, organları bağışlaması çok önemli. Sadece böbrek değil; karaciğer, kalp, akciğer gibi organları bağışlasınlar. Herkesi bu konuda duyarlı olmaya çağırıyorum."
"Çok şanslıyım, her şey yolunda"
Başından geçen süreci gözyaşları içinde anlatan ve şu an hayatına sağlıklı bir şekilde devam ediyor olması sebebiyle çok mutlu olduğunu ifade eden Fatma Peker ise, "Sağlığım çok şükür iyi. Herkesin organ bağışında bulunmasını isterim. Kardeşim de eski eşim de sağ olsun bana böbreklerini bağışladı. Çok şanslıyım. Takibim düzenli yapılıyor. Her insanın yaptığı işleri yapabiliyorum. Bu süreçte moral çok önemli. İnşallah diğer hastalar da en kısa sürede sağlıklarına kavuşur. İkinci naklimi de burada olmak istedim. Şimdilik her şey yolunda" diye belirtti.

İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Kliniği’nde, daha önce diz protezi ameliyatı geçiren ve zamanla ağrı ile hareket kısıtlılığı gelişen hastaya total diz protezi revizyonu ameliyatı gerçekleştirildi. Sol dizinden daha önce protez
Solaklığın, genetik ve gelişimsel süreçlerin etkisiyle ortaya çıkan doğal bir özellik olduğunu aktaran Klinik Psikolog Zeynep Betül Alp, solaklık ve beyin ilişkisi hakkında açıklamalarda bulundu. Solak olmak daha zeki veya üretkem olmak anlamına gelmiyor
Ticaret Bakanlığı, 2025-2026 eğitim-öğretim yılı öncesinde kırtasiye, okul çantası ve okul kıyafetlerine yönelik denetimlerini yoğunlaştırdı. Güvensiz olduğu belirlenen ürünlerin piyasaya arzı yasaklanırken, ürünlerin toplatılması ve sorumlu firmalara ida
Ağustos Sedef Hastalığı Farkındalık Ayı kapsamında sedef hastalığına ilişkin bilgilendirmede bulunan Aydeniz, dünya genelinde milyonlarca insanı etkileyen hastalığın ciltte görülen belirtilerin ötesinde değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti. Aydeniz, "
Nöroloji Uzmanı Doç. Dr. Burcu Polat, dünya nöroloji otoritelerinin benimsediği yeni yaklaşım doğrultusunda, hastalıkları tedavi etmekten çok beyin sağlığını yaşam boyu korumaya odaklanan koruyucu nöroloji anlayışı ve bunun için uygulanması gereken bilims
Yozgat Şehir Hastanesi'nde ilk kez laparoskopik (kapalı) yöntemle prostat kanseri ameliyatı yapıldı. Yaklaşık 3 saat süren operasyonun ardından 63 yaşındaki hasta, ameliyatın üçüncü gününde taburcu edildi. Üroloji Uzmanı Op. Dr. Fatih Kocamanoğlu ve ekibi
1-7 Ağustos Dünya Emzirme Haftası kapsamında anne sütünün bebek sağlığı üzerindeki hayati önemine dikkat çekiliyor. Uzmanlar, doğal bir bağışıklık kaynağı olan anne sütünün bebekler için en değerli besin olduğunu belirtiyor. Bursa İl Sağlık Müdürlüğü Hal
Güneş, Türkiye'de emzirme oranının yaklaşık yüzde 65 seviyesinde kaldığını belirterek, annelerin yanlış yönlendirmeler ve toplumsal baskılar nedeniyle emzirmeyi erken bırakabildiğine dikkat çekti. "1-7 Ağustos Dünya Emzirme Haftası" dolayısıyla açıklamala
ABD Lark Adası'na saldırdı, İran sert tepki gösterdi
Manş Denizi’nde balıkçı teknesi battı: 2 kayıp
03Giresun'da sağanak yağışlara karşı tedbirler değerlendirildi
04Elazığ'da otomobil ve motosiklet çarpıştı: 5 yaralı
05İran'dan ABD'ye misilleme: Ürdün'deki iki askeri üs hedef alındı
06Hürmüz'de hakimiyet savaşı: ABD kontrol iddiasını yineliyor, İran geri adım atmıyor
07ABD'den İran'a ekonomik kuşatma: Bankalara yönelik yeni yaptırımlar geliyor
Galatasaray A.ş.
Gençlerbi̇rli̇ği̇
Fenerbahçe A.ş.
Kocaeli̇spor
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Kasimpaşa A.ş.
İstanbul Başakşehi̇r Fk
Trabzonspor A.ş.
Samsunspor A.ş.
Corendon Alanyaspor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Amed Sporti̇f Faali̇yetler
Beşi̇ktaş A.ş.
Eyüpspor
Arca Çorum Fk
Göztepe A.ş.
Erzurumspor Fk
Tümosan Konyaspor