MENÜ

İmamoğlu’nu şikayet ettiği için evi kurşunlanmıştı: Pankartın kaldırılmamasına tepki gösterdi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden uzaklaştırılarak tutuklu yargılanan Ekrem İmamoğlu’nun fotoğraflarının kaldırılması için başvuruda bulunduktan sonra evi kurşunlanan Erol Temurçi, pankartın kaldırılmasına ilişkin tebliğin ardından yaşana

Yayınlanma: 14 Şubat 2026 16:45 Güncelleme: 15 Şubat 2026 11:55
İmamoğlu’nu şikayet ettiği için evi kurşunlanmıştı: Pankartın kaldırılmamasına tepki gösterdi
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden uzaklaştırılarak tutuklu yargılanan Ekrem İmamoğlu’nun fotoğraflarının kaldırılması için başvuruda bulunduktan sonra evi kurşunlanan Erol Temurçi, pankartın kaldırılmasına ilişkin tebliğin ardından yaşananlara tepki gösterdi.
Edinilen bilgiye göre, geçtiğimiz günlerde CHP’li Erol Temurçi’nin İstanbul Valiliği’ne yaptığı başvuru üzerine, Ekrem İmamoğlu’nun CHP İstanbul İl Başkanlığı binasındaki fotoğrafının kaldırılmasına karar verildi. Tebligat CHP İstanbul İl Başkanlığı’na ulaştırılmak istendi. Ancak Geçici Kurul Üyeleri Erkan Narsap ile Zeki Şen, söz konusu katların kendi kontrollerinde olmadığını belirterek, "Adı geçen katlar bizim kontrolümüz ve sorumluluğumuzda değil. Orası Genel Başkan Özgür Özel’in çalışma ofisidir. Biz bu tebligatı alamayız" yanıtını verdi. Bunun üzerine polis ekipleri tebligatı, Özel’in çalışma ofisinde bulunan görevlilere tebliğ etti. Afişin 7 gün içerisinde indirileceği öğrenildi.

"Hak hukuk ve adaletten yanaysanız bu tebliği neden almadınız?"
Erol Temurçi, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Ekrem İmamoğlu’nun görevden alınmasının ardından fotoğrafın asıldığını gördüğünü ve bunun üzerine İstanbul Valiliği’ne başvurduğunu belirtti. Temurçi, "Ekrem İmamoğlu alındıktan sonra bu resmin asıldığını görünce bir CHP’li olarak derhal gereğinin yapılması için İstanbul Valiliği’ne başvurdum. İki gün önce çağrı heyetine bu tebliği götürdüler. Ama şu bilinmelidir ki çağrı heyeti geçici bir heyettir. Gürsel Tekin bu tebliği almadı, doğrusunu yapmıştır. Sonra tebliği üst katta Özgür Çelik ve Özgür Özel’in bulunduğu makama götürdüler, onlar da almadı. İçinizde fesatlık yoksa, hak hukuk ve adaletten yanaysanız bu tebliği neden almadınız? Bu tebliği alsanız da almasanız da suç işliyorsunuz; en sonunda o pankart inecek" dedi.

"Özel ve İmamoğlu’nun yaptığı Silivri’de popülist söylemlerle insanları meşgul etmektir"
İhraç edilmelerine rağmen hukuki mücadelelerini sürdüreceklerini ifade eden Temurçi, "Bizler her zaman hırsıza hırsız dedik, rant düzeninin karşısında hiç boyun eğmedik, eğmeyeceğiz de. Bizler ve diğer arkadaşlarımız partiden ihraç edilmemize rağmen gerekli hukuki mücadelelerimizi vereceğiz. Şu an Özgür Özel ve Ekrem İmamoğlu’nun yaptığı tamamen Silivri’de popülist söylemlerle insanları meşgul etmektir. Özel, Türkiye’nin gündemi bu değil. Türkiye’nin gündemi açlık ve sefalet çöpten yiyecek toplayarak hayata tutunmaya çalışan insanların sorunudur. Sizler her çarşamba Silivri’ye giderek, iki günde bir toplantı yaparak İstanbullunun hakkını telef ediyorsunuz. İstanbullunun geleceğiyle oynuyorsunuz. Bugüne kadar İstanbul’a ve Türkiye’ye ne yaptınız? Bizler bunları dile getirince düşman kesiliyoruz. Geçen günlerde ne kadar vahimdir ki sayın Özel bir belediye başkanına ’bozuk tohum’ dedi. Dünyada böyle bir lider yoktur. Bu kişinin elini siz kaldırmadınız mı, seçimlerde bu kişiye finansman sağlamadınız mı? Bu işler içki masasında kafaları çekerek olmaz; CHP jetlerde, saraylarda yatlarda katlarda yönetilemez. Özgür Özel derhal CHP’nin özüne dönün. CHP derhal özüne dönmeli ve arınmalıdır. Sen iyi polis kötü polis oynayarak, insanları kışkırtarak bir yerlere varamazsınız. Türkiye’nin gündemi açlık, yoksulluk, fuhuş ve uyuşturucudur. Ama siz devamlı gündem oluşturarak ve iktidarla kavga ederek bir yerlere varamazsınız" ifadelerine yerdi.

"Sen eczacısın, aspirin satmak bile senin yaptığından daha onurlu bir iştir"
Evi kurşunlanmasına rağmen mücadelesinden vazgeçemeyeceğini söyleyen Temurçi, "29 Aralık 2025 tarihinde pankartın indirilmesi için dilekçeyi verdikten sonra üzerime bir sürü saldırı oldu. Çok fazla küfür, tehdit ve hakarete maruz kaldım ve 2 gün sonra evimin çocuk odası kısmındaki cam kurşunlandı, bu kamuoyuna da yansıdı. Bizi kurşunlarla korkutamazsınız. CHP mutlaka arınacaktır ve arınmadığı sürece iktidara yön çizemez; ancak muhalefet iktidara yön çizer. Özel sen daha CHP’li belediyeleri yönetemiyorsun kalkmışsın ’Türkiye’yi yöneteceğim’ diyorsun. Sen eczacısın, aspirin satmak bile senin yaptığından daha onurlu bir iştir" diye konuştu.
ETİKETLER: İmamoğlu’nu, şikayet, ettiği, için, evi
KAYNAK: İhlas Haber Ajansı

İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

Yorumlar (0)

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!

Bir Yorum Bırakın

Güvenlik Kodu

Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.

Öne Çıkanlar

İletişim Başkanı Duran, şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz’ı andı

İletişim Başkanı Duran, şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz’ı andı

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, 11 yıl önce görevinin başında terör örgütü tarafından şehit edilen Merhum Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’ı andı.Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, sosyal medya hesabından yaptığ

Almanya’dan İsrail’e idam yasası tepkisi

Almanya’dan İsrail’e idam yasası tepkisi

Almanya, Filistinlileri hedef alan idam yasasının İsrail Meclisi (Knesset) tarafından kabul edilmesinden büyük üzüntü duyulduğunu ve bunun onaylanmadığını bildirdi.Almanya Hükümet Sözcüsü Stefan Kornelius tarafından yapılan yazılı açıklamada, Alman Hüküme

Bursa’da Bozbey’in gözaltına alınmasına CHP’den sert tepki "Halkın iradesi yok sayılamaz"

Bursa’da Bozbey’in gözaltına alınmasına CHP’den sert tepki "Halkın iradesi yok sayılamaz"

Bursa’da Mustafa Bozbey’in gözaltına alınmasının ardından, Cumhuriyet Halk Partisi Bursa İl Örgütü’nün çağrısıyla çok sayıda partili Bursa Büyükşehir Belediyesi binası önünde toplandı. Ellerinde pankartlarla belediye önüne gelen kalabalık, sloganlar eşliğ

İran’dan Hürmüz Boğazı’ndan geçişlere kısıtlama ve ücret getiren yasa tasarısına onay

İran’dan Hürmüz Boğazı’ndan geçişlere kısıtlama ve ücret getiren yasa tasarısına onay

İran Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu, Hürmüz Boğazı’ndan geçişlere kısıtlama, riyal bazlı ücret uygulaması ve bazı ülkelere yönelik yasaklar öngören yasa tasarısını onayladı.İran Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu, Hürmüz Bo

İsrail meclisi, askeri mahkemede ölümcül saldırılardan suçlu bulunan Filistinliler için idam cezasını içeren yasa tasarısını onayladı.

İsrail meclisi, askeri mahkemede ölümcül saldırılardan suçlu bulunan Filistinliler için idam cezasını içeren yasa tasarısını onayladı.

İsrail meclisi, askeri mahkemede ölümcül saldırılardan suçlu bulunan Filistinliler için idam cezasını içeren yasa tasarısını onayladı.

ABD Dışişleri Bakanı Rubio, İran’daki savaşın sona ermesinin "aylar değil haftalar" süreceğini iddia etti

ABD Dışişleri Bakanı Rubio, İran’daki savaşın sona ermesinin "aylar değil haftalar" süreceğini iddia etti

ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio, İran’daki savaşın sona ermesinin "aylar değil haftalar" süreceğini öne sürerek, "Bu operasyonun amacına ulaşmış olacağız ve bu aylar sürmeyecek. Bu birkaç haftalık bir mesele. Tam olarak kaç hafta süreceğini size söylemey

Suriyeli lider eş-Şara: "Terörle mücadele en büyük önceliğimizdir"

Suriyeli lider eş-Şara: "Terörle mücadele en büyük önceliğimizdir"

Suriye Devlet Başkanı Ahmed eş-Şara, Almanya Başbakanı Friedrich Merz ile düzenlediği ortak basın toplantısında, "Terörle mücadele ve Captagon kaçakçılığı ağlarının tamamen çökertilmesi üzerinde çalıştığımız en büyük önceliğimizdir" dedi.Suriye Devlet Baş

Başkan Çerçioğlu’na Aydınlıların desteği sürüyor

Başkan Çerçioğlu’na Aydınlıların desteği sürüyor

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, "Seçmen Eğilimleri Araştırması" anketinde Aydınlıların yüzde 47,3’lük desteğini aldı.Özel bir araştırma şirketi tarafından "Bu Pazar Yerel Seçim olsa, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Özlem Çerçi

Süper Lig Puan Durumu

Takım Puan
Galatasaray A.ş. Galatasaray A.ş.
77
Fenerbahçe A.ş. Fenerbahçe A.ş.
74
Trabzonspor A.ş. Trabzonspor A.ş.
69
Beşi̇ktaş A.ş. Beşi̇ktaş A.ş.
60
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
57
Göztepe A.ş. Göztepe A.ş.
55
Samsunspor A.ş. Samsunspor A.ş.
51
Çaykur Ri̇zespor A.ş. Çaykur Ri̇zespor A.ş.
41
Tümosan Konyaspor Tümosan Konyaspor
40
Kocaeli̇spor Kocaeli̇spor
37
Corendon Alanyaspor Corendon Alanyaspor
37
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş. Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
37
Kasimpaşa A.ş. Kasimpaşa A.ş.
35
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇ Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
34
İkas Eyüpspor İkas Eyüpspor
33
Hesap.com Antalyaspor Hesap.com Antalyaspor
32
Zecorner Kayseri̇spor Zecorner Kayseri̇spor
30
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük
30