MENÜ

IMAP4U Erasmus+ Projesi TPM-III toplantısı, Kastamonu Üniversitesi’nde gerçekleştirildi

Avrupa Birliği Erasmus+ Programı kapsamında yürütülen IMAP4U proje toplantısına Kastamonu Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirildi.Hitit Üniversitesi tarafından koordine edilen, Avrupa Birliği Erasmus+ Programı kapsamında yürütülen IMAP4U (Yükseköğre

Yayınlanma: 28 Ocak 2026 17:03 Güncelleme: 29 Ocak 2026 09:05
IMAP4U Erasmus+ Projesi TPM-III toplantısı, Kastamonu Üniversitesi’nde gerçekleştirildi
Avrupa Birliği Erasmus+ Programı kapsamında yürütülen IMAP4U proje toplantısına Kastamonu Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirildi.
Hitit Üniversitesi tarafından koordine edilen, Avrupa Birliği Erasmus+ Programı kapsamında yürütülen IMAP4U (Yükseköğretim Kurumlarında Stratejik Mükemmellik için Entegre Bir Model) projesinin üçüncü Transnasyonel Proje Toplantısı (TPM-III), projenin ortaklarından Kastamonu Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirildi.
Erasmus+ Karşılama Ofisi’nde düzenlenen toplantıda, yükseköğretimde kalite, stratejik yönetişim ve kurumsal mükemmellik alanlarında uluslararası iş birliğini geliştirmeye yönelik başlıklar ele alındı.
Toplantıya, Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk, Hitit Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Eşref Savaş Başcı, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ömer Küçük, Dış İlişkiler Genel Koordinatörü Doç. Dr. M. Öztürk Akcaoğlu, Hitit Üniversitesi Uluslararası Projeler Koordinatörü Dr. Öğretim Üyesi Mustafa Seyrek, Bilgi İşlem Daire Başkanı Ahmet Tabanlıoğlu ile birim personeli, proje ortakları olan İspanya’dan Valencia Üniversitesi, Ukrayna’dan Sumy State University ve Çekya’dan The Czech Association of Professional Higher Education (CASPHE) ile temsilcileri katıldı.
Toplantıda konuşan Hitit Üniversitesi Uluslararası Projeler Koordinatörü Dr. Öğretim Üyesi Mustafa Seyrek, program hakkında katılımcılara bilgi vererek projenin amacı, çıktıları ve 2025 yılında gerçekleştirilen faaliyetler hakkında genel bir değerlendirme sundu.
Seyrek, IMAP4U projesinin Üniversiteler için Entegre Eylem ve Performans Modeli aracılığıyla üniversitelerde stratejik planlama, performans değerlendirmesi ve kaynak yönetiminin bütüncül bir yaklaşımla ele alınmasını hedeflediğini ifade etti.
Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk ise IMAP4U projesinin yükseköğretim kurumlarının değişen küresel şartlara uyum sağlamasında önemli bir rol üstlendiğini belirtti.
Projenin, üniversitelerin akademik ve yönetsel süreçlerini birlikte ele alan bütüncül bir model sunduğunu ifade eden Öztürk, proje kapsamında ortaya konulan çıktıların kalite odaklı kurumsal yaklaşımlara katkı sağlayacağını dile getirdi. Özkürk, partner ülkelerin katkılarıyla geliştirilen modelin uluslararası düzeyde uygulanabilirliğinin artacağını vurguladı.
Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal da Kastamonu Üniversitesi’nin projede aktif rol aldığını belirterek, toplantıya katılan tüm paydaşlara teşekkür etti ve proje sürecine gerekli desteğin verileceğini ifade etti.
İki gün süren toplantının ilk gününde, IMAP4U Modeli’nin geliştirilmesine yönelik ilerleme değerlendirmesi yapılırken, öğleden sonraki oturumlarda modelin Kastamonu Üniversitesi’ndeki kurumsal uygulamaları ele alındı.
Bu kapsamda Dış İlişkiler Genel Koordinatörü Doç. Dr. M. Öztürk Akcaoğlu tarafından modelin Kastamonu Üniversitesi’nde nasıl kullanıldığına yönelik bir sunum gerçekleştirdi.
Oturumların devamında, proje raporu sunumu ile birlikte tartışma ve geri bildirim oturumu ile devam etti; katılımcılar, elde edilen sonuçlar ve iyileştirme alanları üzerine görüş alışverişinde bulundu.
Toplantıda proje faaliyetlerinin planlanması, kurum içi anlaşmalar ve mali prosedürler ile bir yıllık proje değerlendirmesi ve risk analizi başlıkları masaya yatırarak ele aldı. TPM-III toplantısı, kapanış oturumu ile resmi olarak tamamlanacak. Program kapsamında ayrıca düzenlenecek Ilgaz Dağı kültürel gezisi ile katılımcılara bölgenin doğal ve kültürel değerleri tanıtılacak.
ETİKETLER: IMAP4U, Erasmus+, Projesi, TPM-III, toplantısı,
KAYNAK: İhlas Haber Ajansı

İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

Yorumlar (0)

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!

Bir Yorum Bırakın

Güvenlik Kodu

Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.

Siirt'te karne heyecanı: Takdir alan da vardı, pişman olan da

Siirt'te karne heyecanı: Takdir alan da vardı, pişman olan da

Siirt'te 2025-2026 eğitim öğretim yılının sona ermesiyle öğrenciler karne heyecanı yaşadı. Karnelerini alan öğrencilerden bazıları takdir belgesi almanın mutluluğunu yaşarken, bazıları ise istedikleri başarıya ulaşamadıkları için üzüntülerini dile getirdi

Eğitim-Bir-Sen'den karne günü mesajı

Eğitim-Bir-Sen'den karne günü mesajı

Eğitim-Bir-Sen, eğitim öğretim yılının tamamlanması dolayısıyla sosyal medya hesabından karne günü mesajı yayımladı. Açıklamada, bir eğitim öğretim yılının emek, sabır ve fedakârlıkla tamamlandığı belirtilerek, karne alan tüm öğrenciler tebrik edildi. Mes

Yaklaşık 19 milyon öğrenci bugün karne alıyor

Yaklaşık 19 milyon öğrenci bugün karne alıyor

Millî Eğitim Bakanlığına (MEB) bağlı okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lise kademelerinde eğitim gören yaklaşık 19 milyon öğrenci için 2025-2026 eğitim öğretim yılı bugün sona eriyor. Öğrenciler, son ders zilinin çalmasıyla birlikte karnelerini alarak yaz

Üniversitelerde mesleki eğitim ve iş yeri temelli uygulamalı eğitim modelini yaygınlaşacak

Üniversitelerde mesleki eğitim ve iş yeri temelli uygulamalı eğitim modelini yaygınlaşacak

264. Üniversitelerarası Kurul (ÜAK) Toplantısı, Yükseköğretim Kurulu Başkanı Özvar başkanlığında gerçekleştirildi. Yükseköğretim Kurulunda düzenlenen toplantıda konuşan Özvar, yükseköğretimde yürütülen dönüşüm çalışmalarının merkezinde Türkiye'nin insan k

Milyonlarca öğrenci için yaz tatili başlıyor

Milyonlarca öğrenci için yaz tatili başlıyor

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim kurumlarında eğitim gören yaklaşık 18 milyon öğrenci, 26 Haziran Cuma günü karnelerini alarak yaz tatiline girecek. Geçtiğimiz eylülde başlayan 2025-2026 eğitim öğretim yılı, cuma günü

Eğitim-Bir-Sen’den "norm kadro fazlası yöneticiler" için erteleme talebi

Eğitim-Bir-Sen’den "norm kadro fazlası yöneticiler" için erteleme talebi

Sendika açıklamasında, Millî Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan yönetmelik değişiklikleri sonrasında müdür başyardımcılığı görevinin kaldırılması ve bazı yöneticilik uygulamalarının sona erdirilmesi nedeniyle çok sayıda müdür yardımcısının norm kadro faz

Şırnak'ta AYT heyecanı başladı

Şırnak'ta AYT heyecanı başladı

Sabahın erken saatlerinden itibaren aileleriyle birlikte sınav merkezlerinin yolunu tutan öğrenciler, okul kapılarında yoğunluk oluşturdu. Sınav binalarında alınan geniş güvenlik önlemleri kapsamında adaylar, kimlik ve sınav giriş belgeleri titizlikle kon

YKS'de AYT ve YDT oturumları bugün gerçekleştirilecek

YKS'de AYT ve YDT oturumları bugün gerçekleştirilecek

AYT kapsamında adaylar; Türk Dili ve Edebiyatı-Sosyal Bilimler-1, Sosyal Bilimler-2, Matematik ve Fen Bilimleri testlerinden toplam 160 soruyu yanıtlayacak. Adaylara bu oturum için 180 dakika süre tanınacak. Yaklaşık 1 milyon 628 bin adayın katılımıyla ya

Süper Lig Puan Durumu

Takım Puan
Galatasaray A.ş. Galatasaray A.ş.
77
Fenerbahçe A.ş. Fenerbahçe A.ş.
74
Trabzonspor A.ş. Trabzonspor A.ş.
69
Beşi̇ktaş A.ş. Beşi̇ktaş A.ş.
60
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
57
Göztepe A.ş. Göztepe A.ş.
55
Samsunspor A.ş. Samsunspor A.ş.
51
Çaykur Ri̇zespor A.ş. Çaykur Ri̇zespor A.ş.
41
Tümosan Konyaspor Tümosan Konyaspor
40
Kocaeli̇spor Kocaeli̇spor
37
Corendon Alanyaspor Corendon Alanyaspor
37
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş. Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
37
Kasimpaşa A.ş. Kasimpaşa A.ş.
35
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇ Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
34
İkas Eyüpspor İkas Eyüpspor
33
Hesap.com Antalyaspor Hesap.com Antalyaspor
32
Zecorner Kayseri̇spor Zecorner Kayseri̇spor
30
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük
30