DEM Parti heyeti, terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan’la dördüncü kez görüştü. DEM Parti’nin İmralı heyetinde yer alan Van Milletvekili Pervin Buldan, "Görüşme verimli geçti. İlk gündemimiz Sırrı Süreyya Önder’in sağlık durumu oldu" dedi.
DEM Parti heyeti, terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan’la dördüncü kez görüştü. DEM Parti’nin İmralı heyetinde yer alan Van Milletvekili Pervin Buldan, "Görüşme verimli geçti. İlk gündemimiz Sırrı Süreyya Önder’in sağlık durumu oldu" dedi.
DEM Parti İmralı heyeti, terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan’la görüşmek için İmralı Adası’na gitti. DEM Parti heyetinde Van Milletvekili Pervin Buldan ile Avukat Faik Özgür Erol yer aldı. Heyet TBMM Başkanvekili ve DEM Parti İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder’in tedavi gördüğü hastane önünde basın açıklaması yaptı.
Buldan, görüşmenin iyi geçtiğini belirterek, "Bildiğiniz gibi bugün sabah saatlerinde İmralı Adası’nda Öcalan’la görüşmek üzere yola çıktık. Öcalan’ın avukatı Özgür Erol Bey’le birlikte yaklaşık iki buçuk saatlik bir görüşme sonucunda tekrar geri döndük. Görüşmenin oldukça verimli geçtiğini özellikle ifade etmek isterim. Yaptığımız görüşmede elbette ki ilk gündem, ilk konu sevgili Sırrı Süreyya Önder’in sağlık durumu oldu. Kendisi de konuyu yakından takip ettiğini, televizyonlarda Sırrı Bey’le ilgili çıkan bütün haberleri izlediğini ve dinlediğini ancak durumuna çok büyük bir üzüntü duyduğunu, en kısa zamanda sağlığına kavuşmasını umut ettiğini özelikle belirtmek istiyorum. Ayrıca süreçle ilgili de hem umudunu koruduğunu hem de çalışmalarını devam ettirdiğinin altını da önemle çizdi. Sevgili Sırrı Süreyya Önder’e hitaben bir mesaj verdi bize. Ben de bu mesajı sizlerin aracılığıyla kamuoyuyla paylaşmak istiyorum" diye konuştu.
Buldan, ardından terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan’ın Sırrı Süreyya Önder ile ilgili mesajını okudu. Mektupta, "Sırrı Süreyya Önder’e yaşadığı rahatsızlık nedeniyle şifa diliyorum; ailesine ve tüm dostlarına, sevenlerine geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Sırrı Süreyya Önder ile 12 yıllık mesaimiz var. Onun taşıdığı büyük önem şudur: Adıyamanlı ve Türkmen kökenli ideal biri olarak Baba İshak geleneğini temsil ediyor. Büyük barış çabasını topluma yansıtan, toplumsal ön yargıları şahsında kırabilen biridir. Bunu da yaptı. Ön yargıları toplumda kırdı, Mecliste kırdı, sokakta kırdı. Onun şahsında hayata geçen, Anadolu genleri ve kültürü dediğimiz şeydir. Barış dediğimiz şey de Anadolu genlerini, Türkmen geleneğini yaşanılır kılmaktır. Önder böyle biridir ve gerçek Türkmenlik özü budur: En iyi barış kimliği, en iyi barış kültürü. ’Israrla düşmanlaştıralım, bu biçimde siyaset yapalım’ anlayışının tam zıddıdır. Önder’in olumsuzluklarla baş etme, onları yönetebilme kültürü önemlidir; ortaya çıkan olumsuzlukları derinleşmeden olumluya dönüştürebiliyor. Herkesin Önder’in kaldığı hastaneye gittiğini, onun anısına bağlılığını beyan ettiğini görüyorum. Bağlılığın gereği, onun barış çabasını pratikleştirmekten geçer. Bir kez daha kendisine, ailesine, sevenlerine, tüm topluma geçmiş olsun dileklerimi sunuyor; bir an evvel iyileşerek en coşkulu, en güçlü haliyle aramızda olmasını diliyorum" ifadeleri yer aldı.
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya-Ukrayna Savaşı’na ilişkin, "Çatışmayı diplomasi yoluyla çözmeyi tercih ediyoruz. Ancak Ukrayna tarafı ve yabancı destekçileri müzakerelere yanaşmazsa, Rusya tarihi topraklarını askeri yöntemler aracılığıyla kurta
Avrupa Parlamentosu, Avrupa Birliği’nin Rus gazının ithalatını kademeli olarak yasaklama planını onayladı.Avrupa Parlamentosu (AP), bugün öğle saatlerinde gerçekleştirilen oylama ile Rusya’dan doğal gaz ve sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) ithalatının 2027
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gazze’de İsrail ateşi altında bir araçta mahsur kalarak hayatını kaybeden 6 yaşındaki Filistinli Hind Rajab’ın aile fertlerini ve akrabalarını Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde kabul etti.
Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Guo Jiakun yaptığı açıklamada, "Avrupa Birliği’nin (AB) dondurulmuş Rus varlıklarını Ukrayna’nın çıkarları doğrultusunda kullanmasına karşıyız" dedi.Avrupa Birliği’nin (AB) dondurulmuş Rus varlıklarının kullanılması konusun
Manisa’nın Sarıgöl Kaymakamı Halil Dalak, ilçedeki tek kadın muhtar olan Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Ayşe Yılmaz Gönen’i ziyaret ederek mahalle sorunları ve çözüm yolları üzerine görüş alışverişinde bulunarak, verdiği hizmetlerden dolayı teşekkür etti.Sa
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "27 Aralık’ta Hatay’ımızda, 455 bininci yuvamızın anahtarlarını teslim edeceğiz" dedi.Bakan Kurum, TBMM Genel Kurulu’nda Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın 2025 yılına ilişkin fa
İngiliz yayın kuruluşu BBC’den ABD Başkanı Donald Trump’ın açtığı tazminat davasına ilişkin yapılan açıklamada, "Daha önce de açıkça belirttiğimiz gibi, bu davada kendimizi savunacağız. Devam eden hukuki süreçlere ilişkin daha fazla yorum yapmayacağız" de
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, ABD’nin Ankara Büyükelçisi ve Suriye Özel Temsilcisi Tom Barrack’ı Ankara’da kabul etti.
Thomas Reis: "Takımımın performansı sebebiyle hayal kırıklığı yaşıyorum"
Bakırköy Adliyesi’nde tahliye vaadiyle dolandırıcılık yapan polis memuru hakkında 17 yıla kadar hapis talebi
03Yağlıdere’de trafik kazasında bekçi hayatını kaybetti
04Euroleague: Emporio Armani Milan: 72 - Fenerbahçe: 87
05Zeytinburnu’nda kentsel dönüşümdeki binadan düşen parçalar, 3 otomobili hurdaya çevirdi
06Osmaniye’de motosiklet kazası kamerada
07Sırp bakan: "Ukrayna gibi Hırvatistan da toprak kaybederek bedel ödemeli"
Yükleniyor...
00:00:00
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Göztepe A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Samsunspor A.ş.
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
Kocaeli̇spor
Corendon Alanyaspor
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Tümosan Konyaspor
Gençlerbi̇rli̇ği̇
Kasimpaşa A.ş.
Hesap.com Antalyaspor
Zecorner Kayseri̇spor
İkas Eyüpspor
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük