Siyonist rejim sözde Maliye Bakanı Bezalel Smotrich, İngiltere'nin Batı Şeria'daki yasa dışı yerleşimlere yönelik ticari kısıtlama hazırlığına tepki göstererek İngiliz Büyükelçisi Simon Walters'ın sınır dışı edilmesini istedi. Smotrich, sosyal medya hesab
Siyonist rejim sözde Maliye Bakanı Bezalel Smotrich, İngiltere'nin Batı Şeria'daki yasa dışı yerleşimlere yönelik ticari kısıtlama hazırlığına tepki göstererek İngiliz Büyükelçisi Simon Walters'ın sınır dışı edilmesini istedi.
Smotrich, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, İngiliz büyükelçisinin "derhal sınır dışı edilmesi" çağrısında bulundu.
İngiltere'yi siyonist rejim ve Yahudilere saldırmakla suçlayan Smotrich "İngiliz mandası sona ermiştir." ifadesini kullandı.
Smotrich'in açıklaması, Londra yönetiminin Batı Şeria'daki yasa dışı yerleşimlerden gelen malların yanı sıra bu bölgelerdeki bazı mal ve hizmet ticaretine yönelik kapsamlı kısıtlamalar getirmeye hazırlandığı yönündeki haberlerin ardından geldi.
İngiltere Yahudi yerleşim ticaretini hedef alıyor
İngiltere Dışişleri Bakanı Ed Miliband'in, Avam Kamarası'nda yeni önlemleri açıklaması bekleniyor.
Hazırlanan düzenlemenin, işgal altındaki Batı Şeria'daki yasa dışı yerleşimlerden gelen tarım ürünleri ile mal ve hizmet ticaretini kapsaması bekleniyor. Yerleşimlerin inşasına dahil olan şirketlere yönelik yaptırımlar da gündemde.
İngiltere Başbakanı Andy Burnham'ın, hazırlanan plan hakkında uluslararası liderleri ve ABD Başkanı Donald Trump'ı bilgilendirdiği bildirildi.
Londra yönetimi, işgal altındaki Batı Şeria'da özellikle E1 bölgesindeki yerleşim planlarına sert tepki gösteriyor.
Siyonist rejim yönetiminin E1 bölgesinde yaklaşık 1200 yasa dışı konut için ihale açması, İngiltere tarafından iki devletli çözümün uygulanabilirliğini tehdit eden bir adım olarak değerlendiriliyor. İngiliz hükümeti, yasa dışı yerleşimlerin iki devletli çözümün önünde engel oluşturduğunu ve uluslararası hukuka aykırı olduğunu belirtiyor.
İngiltere daha önce de Smotrich ve Ben-Gvir'e yaptırım uyguladı
Londra yönetimi daha önce de Batı Şeria'daki Filistinlilere yönelik şiddeti teşvik ettikleri gerekçesiyle Smotrich ve Ben-Gvir'i yaptırım listesine almıştı.
İngiltere ayrıca yasa dışı yerleşimlerde faaliyet gösteren kişi ve kuruluşlara yönelik yaptırımlar uygularken, İngiliz şirketlerine de bu yerleşimlerde ekonomik ve finansal faaliyet yürütmemeleri yönünde uyarıda bulundu.
İngiltere Parlamentosuna yapılan son resmî açıklamada da yasa dışı yerleşimlerin uluslararası hukuka aykırı olduğu, iki devletli çözümün uygulanabilirliğini zayıflattığı ve Londra'nın yerleşimlerin genişlemesine karşı ortaklarıyla yeni adımlar üzerinde çalıştığı bildirildi.
Londra-Tel Aviv hattında gerilim tırmanıyor
İngiltere ile siyonist rejim arasındaki gerilim son dönemde yalnızca yerleşim politikalarıyla sınırlı kalmadı.
Londra yönetimi Gazze'deki gelişmeler ve Batı Şeria'daki yerleşim faaliyetleri nedeniyle Tel Aviv'e yönelik politikalarını sertleştirirken, iki ülke arasındaki ilişkilerin son yılların en gergin dönemlerinden birini yaşadığı değerlendiriliyor. İngiltere'nin yeni ticari kısıtlamaları hayata geçirmesi halinde diplomatik gerilimin daha da tırmanması bekleniyor.
Öte yandan Birleşmiş Milletler Filistin Özel Raportörü Francesca Albanese, İngiltere'nin yasa dışı yerleşimlerle ticareti yasaklama planını önemli bir politika değişikliği olarak değerlendirerek, adımların mal ticaretinin yanı sıra hizmetler, silah lisansları ve diğer alanları da kapsaması çağrısında bulundu. (İLKHA)
İLKHA İlke Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
Hindistan'ın ev sahipliğinde düzenlenecek 18. BRICS Zirvesi, grubun son yıllardaki dönüşümünü ortaya koyması açısından kritik bir döneme denk geliyor. 2024'teki genişlemeyle üye sayısı 11'e çıkan BRICS, artık yalnızca Brezilya, Çin, Rusya, Hindistan ve G
Arjantin, Bolivya, Şili ve Peru’yu bir araya getiren Güney Amerika Lityum İttifakı için imzalar atıldı. Dünyanın en önemli bakır ve lityum üreticilerinden bazılarını bir araya getiren ittifak, ABD Başkanı Donald Trump’ın Mart 2026’da duyurduğu “Amerika Ka
Saksonya polisi ve savcılığından yapılan ortak açıklamada, hafta sonu Görlitz bölgesinde, Graustein trafo merkezinin güneyindeki yüksek gerilim hatlarının yakınında 9 el yapımı patlayıcının daha bulunduğu belirtildi. Böylece soruşturma kapsamında ele geçi
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, şehir genelinde yürütülen kentsel dönüşüm çalışmalarında gelinen son durumu açıkladı. Altay, kent merkezinde Nalçacı Caddesi, Şems-i Tebrizi Mahallesi, Mengüç Caddesi, Büyük Larende, Mevlana Arkası ve
Bozyazı'da hava koşullarının orman yangını riskini artırabileceği belirtilerek vatandaşlara uyarıda bulunuldu. Önümüzdeki 3 gün boyunca poyrazın kuvvetlenmesi ve nem oranının düşmesi beklenirken, bu durumun özellikle ormanlık alanlarda yangın riskini artı
Bingöl Umut Kervanı İnsani Yardım ve Eğitim Kültür Derneği, 2026 yılı Ağustos ayına ait faaliyet raporunu açıkladı. “1 milyon 531 bin 579 TL ayni ve nakdi yardım yapıldı” Yapılan çalışmalarla ilgili yazılı açıklama yapan Bingöl Umut Kervanı Derneği Başkan
Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı tarafından aranan şahısların yakalanmasına yönelik çalışmalar devam ediyor. Bu kapsamda, "Birden Fazla Kişi ile Birlikte İşyerinden Silahla Yağma" suçundan hakkında 10 yıl 10 ay 9 gün kesinleşmiş hapis cezası bulunan C.G.
Zelenski, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Ukrayna ordusunun Rusya'nın saldırılarına karşılık vermeyi sürdürdüğünü belirtti. Rusya'nın Ryazan bölgesindeki bir petrol rafinerisinin hedef alındığını ifade eden Zelenski, Perm bölgesi ve Tataristan
Kilis'te fabrikada çıkan yangın söndürüldü, 1 itfaiye eri yaralandı
Trump'tan Bombardier ürünlerine satış yasağı
03Nijerya'da 3 katlı bina çöktü: 2 ölü, çok sayıda yaralı
04Kayseri'de yolcu otobüsünde 3 kilo 420 gram uyuşturucu ele geçirildi
05Atama ve görevden alma kararları Resmi Gazete'de yayımlandı
06Antalya'da orman yangınları: Evler yandı, mahalleler tahliye edildi
07Adana'da orman yangını kontrol altına alındı
Galatasaray A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Kocaeli̇spor
Trabzonspor A.ş.
Amed Sporti̇f Faali̇yetler
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Corendon Alanyaspor
Gençlerbi̇rli̇ği̇
Fenerbahçe A.ş.
Kasimpaşa A.ş.
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
İstanbul Başakşehi̇r Fk
Samsunspor A.ş.
Arca Çorum Fk
Erzurumspor Fk
Eyüpspor
Göztepe A.ş.
Tümosan Konyaspor