Irak ve ABD arasında, ABD liderliğindeki terör örgütü DEAŞ karşıtı koalisyon güçlerinin Irak’tan çekilmesine ilişkin takvimin hazırlanması amacıyla Yüksek Askeri Komite kuruldu.ABD, Irak’tan geri çekilmeye hazırlanıyor. Irak ve ABD ara...
Irak ve ABD arasında, ABD liderliğindeki terör örgütü DEAŞ karşıtı koalisyon güçlerinin Irak’tan çekilmesine ilişkin takvimin hazırlanması amacıyla Yüksek Askeri Komite kuruldu.
ABD, Irak’tan geri çekilmeye hazırlanıyor. Irak ve ABD arasında ABD liderliğindeki terör örgütü DEAŞ karşıtı koalisyon güçlerinin Irak’tan çekilmesine ilişkin takvimin hazırlanması amacıyla Yüksek Askeri Komite kuruldu.
Irak Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Irak ve ABD arasında Ağustos 2023’te başlayan müzakereler sonucunda Yüksek Askeri Komite’nin kurulmasına karar verildiği aktarılarak, söz konusu komitenin Irak’taki terör örgütü DEAŞ karşıtı koalisyon güçlerinin görevini sonlandırmak için kurulduğu ifade edildi.
Yüksek Askeri Komite’nin görevinin uluslararası koalisyon güçlerinin Irak’ta bulunma süresini sonlandırmak için bir takvim belirlemek olduğu belirtilen açıklamada, komitenin ayrıca Irak ile koalisyon güçleri ülkeleri arasında siyasi, ekonomik, kültürel ve askeri ilişkiler kurmak için çalışacağı ifade edildi.
Irak’ın koalisyon güçlerinin güvenliğini sağlamaya devam edeceği vurgulanan açıklamada, “Bu müzakere sürecinde Irak, ülkenin her yerindeki uluslararası koalisyon güçlerinin güvenliğinin, istikrarın ve gerilimin önlenmesi konusundaki kararlılığını yineliyor” denildi.
“Yüksek Askeri Komite, sürecinin başlatılması ABD’nin bölgesel istikrar ve Irak’ın egemenliğine olan derin bağlılığını yansıtmaktadır”
ABD Savunma Bakanı Lloyd J. Austin ise yaptığı yazılı açıklamada, Yüksek Askeri Komite’nin 7-8 Ağustos 2023 tarihlerinde ABD’nin başkenti Washington DC’de düzenlenen ABD-Irak Ortak Güvenlik İşbirliği Diyaloğu (JSCD) sırasında iki tarafında taahhüt ettiği bir süreç olduğunu belirterek, Yüksek Askeri Komite toplantılarının önümüzdeki günlerde başlayacağını ifade etti. Austin, “Yüksek Askeri Komite, sürecinin başlatılması ABD’nin bölgesel istikrar ve Irak’ın egemenliğine olan derin bağlılığını yansıtmaktadır” dedi.
Yüksek Askeri Komite’nin ABD ve Irak arasında kalıcı bir ikili güvenlik ortaklığına geçişi sağlayacağını aktaran Austin, “ABD askeri personeli, Irak hükümetinin daveti üzerine, Irak güvenlik güçlerine DEAŞ’a karşı devam eden mücadelelerinde danışmanlık ve yardım sağlama misyonunun bir parçası olarak Irak’ta bulunmaktadır. ABD, güvenli, istikrarlı ve egemen bir Irak’a olan bağlılığını sürdürmektedir” dedi.
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, 11 yıl önce görevinin başında terör örgütü tarafından şehit edilen Merhum Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’ı andı.Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, sosyal medya hesabından yaptığ
Almanya, Filistinlileri hedef alan idam yasasının İsrail Meclisi (Knesset) tarafından kabul edilmesinden büyük üzüntü duyulduğunu ve bunun onaylanmadığını bildirdi.Almanya Hükümet Sözcüsü Stefan Kornelius tarafından yapılan yazılı açıklamada, Alman Hüküme
Bursa’da Mustafa Bozbey’in gözaltına alınmasının ardından, Cumhuriyet Halk Partisi Bursa İl Örgütü’nün çağrısıyla çok sayıda partili Bursa Büyükşehir Belediyesi binası önünde toplandı. Ellerinde pankartlarla belediye önüne gelen kalabalık, sloganlar eşliğ
İran Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu, Hürmüz Boğazı’ndan geçişlere kısıtlama, riyal bazlı ücret uygulaması ve bazı ülkelere yönelik yasaklar öngören yasa tasarısını onayladı.İran Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu, Hürmüz Bo
İsrail meclisi, askeri mahkemede ölümcül saldırılardan suçlu bulunan Filistinliler için idam cezasını içeren yasa tasarısını onayladı.
ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio, İran’daki savaşın sona ermesinin "aylar değil haftalar" süreceğini öne sürerek, "Bu operasyonun amacına ulaşmış olacağız ve bu aylar sürmeyecek. Bu birkaç haftalık bir mesele. Tam olarak kaç hafta süreceğini size söylemey
Suriye Devlet Başkanı Ahmed eş-Şara, Almanya Başbakanı Friedrich Merz ile düzenlediği ortak basın toplantısında, "Terörle mücadele ve Captagon kaçakçılığı ağlarının tamamen çökertilmesi üzerinde çalıştığımız en büyük önceliğimizdir" dedi.Suriye Devlet Baş
Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, "Seçmen Eğilimleri Araştırması" anketinde Aydınlıların yüzde 47,3’lük desteğini aldı.Özel bir araştırma şirketi tarafından "Bu Pazar Yerel Seçim olsa, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Özlem Çerçi
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
Göztepe A.ş.
Samsunspor A.ş.
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Tümosan Konyaspor
Kocaeli̇spor
Corendon Alanyaspor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Kasimpaşa A.ş.
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
İkas Eyüpspor
Hesap.com Antalyaspor
Zecorner Kayseri̇spor
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük