İran Devrim Muhafızları, koordinasyon olmadan "kısıtlı bölgeye" giren gemilere yaptırım uygulanacağını açıkladı. İran İslam Devrim Muhafızları Ordusu (IRGC), yaptığı açıklamada, İran tarafından bölgesel sularda ilan edilecek "kısıtlı bölgeye" koordinasyon
İran Devrim Muhafızları, koordinasyon olmadan "kısıtlı bölgeye" giren gemilere yaptırım uygulanacağını açıkladı.
İran İslam Devrim Muhafızları Ordusu (IRGC), yaptığı açıklamada, İran tarafından bölgesel sularda ilan edilecek "kısıtlı bölgeye" koordinasyon sağlanmadan giren herhangi bir geminin, ülkenin yaptırım tedbirlerine tabi tutulacağını belirtti.
Yarı resmi Tesnim haber ajansına göre, İran Devrim Muhafızları Sözcüsü Hüseyin Muhibbi, "Eğer bir gemi (İran ile) koordinasyon olmadan bu bölgeye girerse, yaptırım tedbirlerimize tabi tutulacaktır; yani gelecekte Hürmüz Boğazı'nı kullanmaya kalkışırsa bunu yapamayacak ve ayrıca liman, sigorta ve diğer gerekli hizmetleri de sağlamayı reddedeceğiz." dedi.
Bölgenin kesin koordinatlarının gelecekte açıklanacağını belirten yetkili, bölgenin genel olarak İran'ın güneydoğusundaki liman kenti Çabahar civarından başlayacağını ve Umman Körfezi ile Arap Denizi'nin bazı kısımlarını ve Hürmüz Boğazı'na çıkan güzergahları kapsayacağını sözlerine ekledi.
Hürmüz Boğazı'nı "İran'ın gücünün boğazı" olarak nitelendiren Muhibbi, ülkenin bu gücü "düşmanın saldırganlığına" karşılık vermek ve onu durdurmaya zorlamak için kullanacağını da sözlerine ekledi.
28 Şubat'ta ABD ve işgalci rejimin İran'a düzenlediği hava saldırılarının ardından Tahran, Hürmüz Boğazı'ndan geçişi kısıtladı; ABD güçleri ise İran limanlarına ve kıyı bölgelerine giden veya bu bölgelerden gelen gemileri hedef alan bir deniz ablukası uyguladı.
Çarşamba günü İran Dışişleri Bakanlığı da ABD ordusunun bir önceki gece İran petrol tankerlerine yönelik "saldırgan" eylemlerini şiddetle kınadı.
Açıklamada, "ABD'nin Basra Körfezi ve Umman Körfezi'ndeki İran ticari gemilerine yönelik askeri saldırısı, ABD hükümetinin İran'a karşı yürüttüğü askeri saldırganlığın, deniz ablukasının ve ekonomik savaşın devamı niteliğinde olup, Birleşmiş Milletler Şartı ve uluslararası hukukun açık bir ihlali olarak değerlendirilmektedir." denildi.
Bildiride, BM ve Güvenlik Konseyi'nin "ABD'nin İran'a karşı saldırgan eylemleri" nedeniyle uluslararası barış ve güvenliğin "açıkça ihlal edilmesine" karşı derhal harekete geçmesi çağrısında bulunuldu.
ABD Merkez Komutanlığı, Çarşamba günü X adlı sosyal medya platformunda yaptığı açıklamada, İran Devrim Muhafızları'nın "son iki günde bir ABD Donanma savaş gemisini balistik füzelerle iki kez hedef almasına" karşılık olarak Salı gecesi "beş İran ham petrol tankerini imha ettiğini" belirtti.
İran Devrim Muhafızları bu sabah ayrı ayrı yaptığı açıklamalarda, misilleme saldırıları kapsamında önceki saatler içinde bölgesel sularda iki muhrip de dahil olmak üzere dört ABD gemisini ve sekiz petrol tankerini, ayrıca Ürdün'deki bir ABD hava üssünü hedef aldığını duyurdu. (İLKHA)
İLKHA İlke Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Faruk Polat, KPSS Genel Yetenek-Genel Kültür oturumunun ardından gündeme gelen tartışmaları değerlendirdi. Yaşananların adaylar ve ailelerinde endişeye neden olduğunu belirten Polat, sınava giren bütün adayların haklarının ko
Siyonist rejim Doğu Kudüs'teki İngiliz konsolosluğuna kapatılması yönünde bildirimde bulundu. Konsoloslukta görev yapan İngiliz diplomatların akreditasyonlarının 30 gün içinde sona ereceği belirtildi. ABD öncülüğünde siyonist rejimde yürütülen Gazze koord
Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı tarafından narkotik suçlarla mücadele kapsamında Suruç ilçesinde operasyon gerçekleştirildi. Suruç İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerince uyuşturucu ve uyarıcı madde satışı yaptığı tespit edilen şüphelilere yönelik gerçekl
Banten Eyaleti Arama ve Kurtarma Ofisi Başkanı Al Amrad, 5 foto muhabiri, 2 mürettebat ve bir rehberin bulunduğu sürat teknesiyle Carita sahil kasabasından Anak Krakatau’ya hareket eden grupla pazartesi akşamından bu yana iletişim kurulamadığını açıkladı.
Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cibaliye Mülteci Kampı'ndan Ömer İsmail eş-Şerif'in kimliği, İzzeddin el-Kassam Tugaylarının yayımladığı görüntülerle ortaya çıktı. Aylar önce şehit olduğu anda yüzündeki gülümsemeyle görüntülenen ve sosyal medyada "gülümseyen
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye’nin OECD ülkeleri arasında bilim, okuma ve matematik alanlarının üçünde de en büyük kazanımları elde eden ülke olduğunu ifade etti. Bilim ve okuma puanlarının ilk kez OECD ortalamasının üzerine çıktığını beli
Beyaz Saray tarafından açıklanan karara göre, aralarında Kanada bazı süt ürünleri, peynir altı suyu (whey), motosiklet ve mopedler ile çeşitli melas türlerinin bulunduğu ürünlerin ABD'ye ithalatı 29 Eylül'den itibaren engellenecek. Washington'un yeni haml
Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince Hıdırlık Mesire Alanı, Erenler bölgesi, kız öğrenci yurtları çevresi, yol kontrolleri ve şok uygulamalarda denetimler gerçekleştirildi. Çalışmalarda 2 tüfek, 4 tabanca ve 56 fişek ele geçirildi. Ayrıca bıçak
Sırbistan'da erken genel seçim kararı
Antalya ve Mersin'deki yangınların enerjisi düşürüldü, Kozan'da müdahale sürüyor
03İngiltere'de hava trafiği krizi: Sistem çöktü, çok sayıda sefer iptal edildi
04İletişim Başkanı Duran: 12 ülkenin israile karşı aldığı karardan memnuniyet duyuyoruz
05İzmir açıklarında 19 düzensiz göçmen kurtarıldı
06Eğitim-Bir-Sen Malatya 1 No’lu Şubede Genel Kurul Yarışı
07İş Yerinde Silah Kazası: Genç Bacağından Yaralandı
Galatasaray A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Kocaeli̇spor
Trabzonspor A.ş.
Amed Sporti̇f Faali̇yetler
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Corendon Alanyaspor
Gençlerbi̇rli̇ği̇
Fenerbahçe A.ş.
Kasimpaşa A.ş.
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
İstanbul Başakşehi̇r Fk
Samsunspor A.ş.
Arca Çorum Fk
Erzurumspor Fk
Eyüpspor
Göztepe A.ş.
Tümosan Konyaspor