İran dini lideri Ayetullah Ali Hamaney, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye ve Filistin İslami Cihad lideri Ziyad El Nakhalah ile görüşmesinde, İsrail karşısında direniş gruplarına destek vermeye devam edeceklerini belirtti.İran’ın...
İran dini lideri Ayetullah Ali Hamaney, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye ve Filistin İslami Cihad lideri Ziyad El Nakhalah ile görüşmesinde, İsrail karşısında direniş gruplarına destek vermeye devam edeceklerini belirtti.
İran’ın yeni Cumhurbaşkanı Mesut Pezeşkiyan ve İran dini lideri Ayetullah Ali Hamaney, yabancı ülke liderleri ile bir araya geldi. Pezeşkiyan’ın yemin töreni için başkent Tahran’da bulunan Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Tacikistan Cumhurbaşkanı İmamali Rahman, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye ve Filistin İslami Cihad lideri Ziyad El Nakhalah ile görüşmeler gerçekleştirildi.
“İslam’ın bayraktarlığını Gazze halkı yapıyor”
İran dini lideri Hamaney, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye ve Filistin İslami Cihat Lideri Ziyad el Nakhalah ile yaptığı görüşmede İsrail karşısında direniş gruplarına destek vermeye devam edeceklerini belirtti. Hamaney, "Bugün İslam’ın bayraktarlığını Gazze halkı yapıyor. İlahi yardım mazlum Filistin halkı ve direniş güçlerinin yanında olacaktır" ifadelerini kullandı.
Haniye ise Pezeşkiyan ile görüşmesine değinerek, "Filistin ve direniş güçleri konusunda bir kez daha İran’ın güçlü desteğini ve duruşunu görmüş olduk. Bu duruşunuzdan dolay gurur duyduk" dedi. Hamaney ile görüşmesinde Filistin direniş grupları arasındaki vahdete işaret eden İslami Cihat lideri Ziyad el Nakhalah ise Haniye ile birlikte Tahran’da bir arada olmaktan mutluluk duyduğunu belirtti.
“Ermenistan’ın toprak bütünlüğü destekliyoruz”
Hamaney, Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan ile görüşmesinde ülkenin toprak bütünlüğünü desteklediklerini belirterek bu konudaki duruşlarının değişmediğini söyledi. Hamaney, "Ülkelerin güvenliğini ve barışını sağlayan şey kendilerine ve yakınlarına güvenmeleridir. Bu coğrafyadan olmayan ülkelerin müdahaleleri bölgeye zarar vermektedir" ifadelerini kullandı.
“Ermenistan ile iş birliğimizi artırmak istiyoruz"
İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan ise Paşinyan görüşmesinde, İran’ın Ermenistan ile ilişkileri geliştirmek istediğini belirterek uluslararası ticaret koridorlarının iki ülke için de faydalı olacağını söyledi. Pezeşkiyan İran’ın Kafkasya için sunduğu Kuzey-Güney koridoruna işaret ederek, “Kuzey-Güney koridoru bölge ülkelerinin kalkınması için iyi bir fırsat olacaktır. Ermenistan ile de bu alanda iş birliğimizi artırmak istiyoruz" dedi.
“Kazakistan ile İran arasında işbirliğini geliştirmek adına önemli potansiyeller bulunuyor”
Kazakistan Senato Başkanı Maulen Aşimbayev ile de görüşen Pezeşkiyan, helikopter kazasında hayatını kaybeden önceki Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi döneminde imzalanan anlaşmalara İran’ın bağlı kalacağını belirterek, "Bölge ülkeleri ile iş birliğini geliştirmek yeni hükümetinde dış politikada öncelikleri arasında olacak. Kazakistan ile İran arasında kültürel, ekonomik ve siyasi işbirliğini geliştirmek adına önemli potansiyeller bulunuyor. Bu potansiyelleri kullanacağız" ifadelerini kullandı.
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, CHP’deki uygulama ve tavırların "Tosun Paşa" filminden farklı olmadığını dile getirerek, "CHP’de olanları seyretmekten ama ülkem adına utanıyorum" dedi.Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Erzurum temasları kapsamında AK Parti
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İran, ABD ve İsrail arasında devam eden çatışmalara değinerek, "Bu savaşın birinci müsebbibi malumunuz İsrail’dir. İran’a yapılan saldırılar ne kadar yanlışsa İran’ın herhangi bir gerekçe olmadan bölge ülkelerine yaptığı sald
İngiltere, Fransa, Almanya, İtalya, Hollanda ve Japonya, Hürmüz Boğazı’ndaki duruma ilişkin yayınladıkları ortak açıklamada, "Boğazdan güvenli geçişin sağlanmasına yönelik uygun çabalara katkıda bulunmaya hazır olduğumuzu bildiriyoruz" denildi.İngiltere,
Konya’da Ramazan Bayramı dolayısıyla protokol bayramlaşma programı düzenlendi.Konya Valiliği tarafından düzenlenen bayramlaşma programı Taş Bina Kültür ve Sanat Merkezi’nde yapıldı. Programda, protokol üyeleri bayramlaştı. Programa, Konya Valisi İbrahim A
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Endonezya Cumhurbaşkanı Prabowo Subianto ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.Cumhurbaşkanı Erdoğan, Endonezya Cumhurbaşkanı Prabowo Subianto ile telefonda görüştü. İki lider, görüşmede Türkiye ile Endonezya ikili i
ABD Savunma Bakanı Pete Hegseth İran’a yönelik saldırılara ilişkin düzenlediği basın toplantısında, ABD’nin hedeflerinin "değişmediğini" ifade etti. Hegseth, İran donanmasına ait 120’den fazla geminin batırıldığını, 11 denizaltısının da imha edildiğini be
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Endonezya Cumhurbaşkanı Prabowo Subianto ile yaptığı görüşmede, İsrail’in Mescid-i Aksa’ya yönelik tacizlerinin kabul edilemeyeceğini, İsrail’in İslam’ın ilk kıblesine girişleri engelleyerek geleceğini tehdit altına almasına karşı M
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Endonezya Cumhurbaşkanı Prabowo Subianto ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.
Erzurum’da şüpheli ölüm: Boğazından bıçaklanmış halde bulundu
İşçi lojmanları alevlere teslim oldu
03Demirci dükkanında patlama: 1 ölü, 2 yaralı
04Milletvekili Arslan Tatar Kasrik’teki sel bölgesinde incelemelerde bulundu
05Bartın’da 4 araçlı zincirleme kaza: 2 yaralı
06Çanakkale’de ev yangını: Mahsur kalan kişi kurtarıldı
07Otomobilin çarptığı motosikletli tıp fakültesi öğrencisi hayatını kaybetti
Yükleniyor...
00:00:00
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
Göztepe A.ş.
Samsunspor A.ş.
Kocaeli̇spor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Corendon Alanyaspor
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Tümosan Konyaspor
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
Hesap.com Antalyaspor
Kasimpaşa A.ş.
Zecorner Kayseri̇spor
İkas Eyüpspor
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük