MENÜ

İran Dışişleri Bakanı Arakçi: "Her türlü kara harekatına hazırız, umarım karşı taraf hesap hatası yapmaz"

İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, Arap basınına verdiği röportajda, ABD’nin muhtemel bir kara harekatına ilişkin değerlendirmede bulunarak, "Her türlü kara harekatına hazırız. Umarım karşı taraf hesap hatası yapmaz" dedi.İran Dışişleri Bakanı Abbas Arak

Yayınlanma: 31 Mart 2026 23:42 Güncelleme: 31 Mart 2026 21:01
İran Dışişleri Bakanı Arakçi: "Her türlü kara harekatına hazırız, umarım karşı taraf hesap hatası yapmaz"
İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, Arap basınına verdiği röportajda, ABD’nin muhtemel bir kara harekatına ilişkin değerlendirmede bulunarak, "Her türlü kara harekatına hazırız. Umarım karşı taraf hesap hatası yapmaz" dedi.
İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, Arap basınına verdiği röportajda, ABD ile mevcut temaslara ilişkin değerlendirmelerde bulundu. İran’ın ABD tarafından iletilen tekliflere ilişkin tutumuna değinen Arakçi, "ABD’nin 15 maddelik teklifine herhangi bir yanıt vermedik. Ayrıca hiçbir öneri ya da şart da sunmuş değiliz. Müzakerelere ilişkin henüz bir karar almadık, ancak bu konuda değerlendirmelerimiz sürüyor ve savaşın sona ermesine yönelik şartlarımız açıktır. Ateşkesi kabul etmiyoruz, yalnızca İran’da değil, tüm bölgede savaşın tamamen sona ermesini istiyoruz. Bu kapsamda şartlarımız, saldırıların tekrar etmeyeceğine dair garanti verilmesi ve uğranılan zararların tazmin edilmesini içeriyor" ifadelerini kullandı.
ABD Başkanı Donald Trump’ın Orta Doğu Özel Temsilcisi Steve Witkoff’tan doğrudan mesajlar aldığını belirten Arakçi, "Ancak bu süreç, müzakere yürüttüğümüz anlamına gelmiyor. Şu anda yaşananlar, doğrudan ya da bölgedeki dost ülkeler aracılığıyla yürütülen bir mesaj alışverişinden ibarettir. Bu mesajlar, uyarılar ve karşılıklı görüş alışverişi niteliği taşımakta olup yine dost ülkeler üzerinden iletilmektedir. İran’da belirli bir tarafla yürütülen herhangi bir müzakere söz konusu değildir. Mesajlar Dışişleri Bakanlığı üzerinden alınmakta, güvenlik kurumları arasında da iletişim sürdürülmekte ve tüm süreç, belirli bir çerçevede, hükümet aracılığıyla ve Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi’nin denetimi altında yürütülmektedir" dedi.

"Hürmüz Boğazı barış için bir güzergah olabilir"
Hürmüz Boğazı’na ilişkin değerlendirmelerde bulunan Arakçi, "Hürmüz Boğazı tamamen açık ancak bizimle savaşanlara kapalı. Dost ülkelerin gemilerinin güvenli geçişi için gerekli tüm tedbirleri aldık. Hürmüz Boğazı barış için bir güzergah olabilir ve bu konudaki kararlar kıyıdaş ülkelere aittir" ifadelerini kullandı.

"Her türlü kara harekatına hazırız"
Muhtemel bir kara harekatına ilişkin de değerlendirmede bulunan Arakçi, "Savaşı istemedik ve biz başlatmadık. Tüm adımlarımız meşru müdafaa kapsamındadır. Ancak her türlü kara harekatına hazırız. Umarım karşı taraf hesap hatası yapmaz" şeklinde konuştu.

"Saldırılar yalnızca ABD hedeflerine yönelik"
Arakçi ayrıca, İran’ın Körfez’deki dost ülkelere yönelik herhangi bir saldırı hedefinin bulunmadığını, saldırıların yalnızca ABD’ye ait üsler ve çıkarlarla sınırlı olduğunu belirterek, komşu ülkelerle ilişkilerde güvenin yeniden inşasının zor olabileceğini ancak Tahran’ın bu süreci yeniden tesis edeceğine inandığını ifade etti.

"ABD ile müzakere ettik, ancak sonuç onların saldırısı oldu"
İran’ın ABD ile müzakerelerde hiçbir zaman olumlu bir deneyim yaşamadığını söyleyen Arakçi, "Gerçek şu ki, ABD ile müzakerelerden hiçbir zaman olumlu bir deneyim yaşamadık. Yıllar önce bir kez müzakere ettik ve hatta bir anlaşmaya vardık, ancak ABD hiçbir açıklama yapmadan anlaşmadan çekildi. Geçen yıl iki kez ve bu yıl da bir kez ABD ile müzakere ettik, ancak sonuç onların saldırısı oldu" dedi.
İran’ın şu anda ABD’ye güvenmek için herhangi bir neden görmediğini aktaran Arakçi, "ABD ile yapılacak müzakerelerin herhangi bir sonuç vereceğine dair hiçbir inancımız yok. Güvenimiz sıfır. Dürüst olduklarına inanmıyoruz" dedi.
ETİKETLER: İran, Dışişleri, Bakanı, Arakçi:, "Her
KAYNAK: İhlas Haber Ajansı

İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

Öne Çıkanlar

İletişim Başkanı Duran, şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz’ı andı

İletişim Başkanı Duran, şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz’ı andı

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, 11 yıl önce görevinin başında terör örgütü tarafından şehit edilen Merhum Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’ı andı.Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, sosyal medya hesabından yaptığ

Almanya’dan İsrail’e idam yasası tepkisi

Almanya’dan İsrail’e idam yasası tepkisi

Almanya, Filistinlileri hedef alan idam yasasının İsrail Meclisi (Knesset) tarafından kabul edilmesinden büyük üzüntü duyulduğunu ve bunun onaylanmadığını bildirdi.Almanya Hükümet Sözcüsü Stefan Kornelius tarafından yapılan yazılı açıklamada, Alman Hüküme

Bursa’da Bozbey’in gözaltına alınmasına CHP’den sert tepki "Halkın iradesi yok sayılamaz"

Bursa’da Bozbey’in gözaltına alınmasına CHP’den sert tepki "Halkın iradesi yok sayılamaz"

Bursa’da Mustafa Bozbey’in gözaltına alınmasının ardından, Cumhuriyet Halk Partisi Bursa İl Örgütü’nün çağrısıyla çok sayıda partili Bursa Büyükşehir Belediyesi binası önünde toplandı. Ellerinde pankartlarla belediye önüne gelen kalabalık, sloganlar eşliğ

İran’dan Hürmüz Boğazı’ndan geçişlere kısıtlama ve ücret getiren yasa tasarısına onay

İran’dan Hürmüz Boğazı’ndan geçişlere kısıtlama ve ücret getiren yasa tasarısına onay

İran Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu, Hürmüz Boğazı’ndan geçişlere kısıtlama, riyal bazlı ücret uygulaması ve bazı ülkelere yönelik yasaklar öngören yasa tasarısını onayladı.İran Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu, Hürmüz Bo

İsrail meclisi, askeri mahkemede ölümcül saldırılardan suçlu bulunan Filistinliler için idam cezasını içeren yasa tasarısını onayladı.

İsrail meclisi, askeri mahkemede ölümcül saldırılardan suçlu bulunan Filistinliler için idam cezasını içeren yasa tasarısını onayladı.

İsrail meclisi, askeri mahkemede ölümcül saldırılardan suçlu bulunan Filistinliler için idam cezasını içeren yasa tasarısını onayladı.

ABD Dışişleri Bakanı Rubio, İran’daki savaşın sona ermesinin "aylar değil haftalar" süreceğini iddia etti

ABD Dışişleri Bakanı Rubio, İran’daki savaşın sona ermesinin "aylar değil haftalar" süreceğini iddia etti

ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio, İran’daki savaşın sona ermesinin "aylar değil haftalar" süreceğini öne sürerek, "Bu operasyonun amacına ulaşmış olacağız ve bu aylar sürmeyecek. Bu birkaç haftalık bir mesele. Tam olarak kaç hafta süreceğini size söylemey

Suriyeli lider eş-Şara: "Terörle mücadele en büyük önceliğimizdir"

Suriyeli lider eş-Şara: "Terörle mücadele en büyük önceliğimizdir"

Suriye Devlet Başkanı Ahmed eş-Şara, Almanya Başbakanı Friedrich Merz ile düzenlediği ortak basın toplantısında, "Terörle mücadele ve Captagon kaçakçılığı ağlarının tamamen çökertilmesi üzerinde çalıştığımız en büyük önceliğimizdir" dedi.Suriye Devlet Baş

Başkan Çerçioğlu’na Aydınlıların desteği sürüyor

Başkan Çerçioğlu’na Aydınlıların desteği sürüyor

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, "Seçmen Eğilimleri Araştırması" anketinde Aydınlıların yüzde 47,3’lük desteğini aldı.Özel bir araştırma şirketi tarafından "Bu Pazar Yerel Seçim olsa, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Özlem Çerçi

Malatya Namaz Vakitleri

Yükleniyor...

00:00:00

İmsak 04:42
Güneş 06:05
Öğle 12:36
İkindi 16:09
Akşam 18:56
Yatsı 20:14

Süper Lig Puan Durumu

Takım Puan
Galatasaray A.ş. Galatasaray A.ş.
64
Fenerbahçe A.ş. Fenerbahçe A.ş.
60
Trabzonspor A.ş. Trabzonspor A.ş.
60
Beşi̇ktaş A.ş. Beşi̇ktaş A.ş.
52
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
43
Göztepe A.ş. Göztepe A.ş.
43
Samsunspor A.ş. Samsunspor A.ş.
35
Kocaeli̇spor Kocaeli̇spor
33
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş. Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
33
Corendon Alanyaspor Corendon Alanyaspor
31
Çaykur Ri̇zespor A.ş. Çaykur Ri̇zespor A.ş.
30
Tümosan Konyaspor Tümosan Konyaspor
30
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇ Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
25
Hesap.com Antalyaspor Hesap.com Antalyaspor
25
Kasimpaşa A.ş. Kasimpaşa A.ş.
24
Zecorner Kayseri̇spor Zecorner Kayseri̇spor
23
İkas Eyüpspor İkas Eyüpspor
22
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük
17