Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Asayiş 04 Ekim 2022 - 20:33 Yorum: 0

İran, Irak’ın kuzeyini vurmaya devam ediyor

İran Devrim Muhafızları Ordusu, Irak'ın kuzeyindeki Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nde (IKBY) bulunan Seydikan bölgesi, Halgurd ve Berbezin tepelerindeki mevzilere...

İran, Irak’ın kuzeyini vurmaya devam ediyor

İran Devrim Muhafızları Ordusu, Irak'ın kuzeyindeki Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nde (IKBY) bulunan Seydikan bölgesi, Halgurd ve Berbezin tepelerindeki mevzilere topçu ve insansız hava araçları (İHA) ile saldırı düzenledi.

İran, Irak'ın kuzeyini 11 gündür aralıklarla vurmaya devam ediyor. İran Devrim Muhafızları Ordusu, İran Kürdistan Demokrat Partisi (HDK-İ), İran Kürdistanı Devrimci Emekçiler Topluluğu (Komele) ve Kürdistan Özgürlük Partisi'ne (PAK) ait karargahlarını hedef alan saldırıları kapsamında Irak'ın kuzeyindeki Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nde (IKBY) bulunan Erbil kentinin kuzeyindeki Seydikan bölgesi, Halgurd ve Berbezin tepelerindeki mevzilere topçu ve İHA ile saldırı düzenledi. Saldırıda can kaybı olup olmadığına dair bir açıklama yapılmadı.

İran Devrim Muhafızları Ordusu'nun 28 Eylül'de HDK-İ, Komele ve PAK'a ait karargahlara düzenlediği saldırılarda aralarında hamile bir kadının da bulunduğu toplam 13 kişi hayatını kaybetmiş, aralarında çocukların da bulunduğu toplam 58 kişi de yaralanmıştı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber