MENÜ

İran’dan ABD’nin Yemen saldırısına tepki

İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, ABD’nin Yemen’e yönelik saldırılarına tepki göstererek, "İsrail’in soykırımına ve terörüne desteği sonlandırın. Yemen halkının katledilmesini durdurun" dedi.İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, ABD’ni...

Yayınlanma: 16 Mart 2025 09:40 Güncelleme: 13 Eylül 2025 05:18
İran’dan ABD’nin Yemen saldırısına tepki

İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, ABD’nin Yemen’e yönelik saldırılarına tepki göstererek, "İsrail’in soykırımına ve terörüne desteği sonlandırın. Yemen halkının katledilmesini durdurun" dedi.
İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, ABD’nin Yemen’de Husileri hedef alan saldırıları ve ABD Başkanı Donald Trump’ın İran’a yönelik açıklamalarına tepki gösterdi. Arakçi sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, ABD’nin İran dış politikasına müdahale etme hakkının olmadığını belirterek, "ABD’nin İran dış politikasına müdahil olduğu dönem 1979 yılında sona ermiştir. ABD yönetiminin dış politikamıza dikte etme hakkı yoktur" dedi.
ABD’nin İsrail’e yönelik desteğine işaret eden Arakçi, "Biden geçen yıl kandırılarak, bir soykırım rejimine eşi benzeri görülmemiş bir şekilde 23 milyar dolar aktardı, 60 binden fazla Filistinli öldürüldü. Dünya ABD’yi bu soykırımdan tamamen sorumlu tutuyor. İsrail’in soykırımına ve terörüne desteği sonlandırın. Yemen halkının katledilmesini durdurun" ifadelerini kullandı.

"ABD ve İngiltere’nin Yemen’e yönelik saldırıları uluslararası hukuka aykırı"
İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Bekayi de ABD ve İngiltere’nin Yemen’e yönelik askeri müdahalesini kınadı. Bekayi, "Bu saldırılar, uluslararası hukukun temel ilkelerini ihlal etmekte ve bölgesel barışı tehdit etmektedir" dedi. Bekayi yaptığı açıklamada, "ABD ve İngiltere’nin Yemen’e yönelik bu vahşi saldırıları, Birleşmiş Milletler (BM) Antlaşması’nın ilkelerini ve uluslararası hukukun temel kurallarını açıkça ihlal etmektedir. Bu tür eylemler, güç kullanımının yasaklanması ve ülkelerin toprak bütünlüğü ile ulusal egemenliğine saygı ilkelerine aykırıdır" açıklamasını yaptı.
Orta Doğu’daki güvensizliğin temel nedeninin işgal altındaki Filistin’de süren katliam ve işgal olduğunu belirten Bekayi, "Bu durum, ABD, İngiltere ve bazı Batılı ülkelerin geniş çaplı desteğiyle devam ediyor ve bölgesel ile uluslararası barışı eşi benzeri görülmemiş bir tehlikeye atıyor" dedi.
Bekayi, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin uluslararası barış ve güvenliği koruma sorumluluğunu hatırlatarak, "Bu tür saldırılar, uluslararası toplumun ortak değerlerini tehdit ediyor. BM Güvenlik Konseyi, bu ihlallere karşı etkili adımlar atmalıdır" şeklinde konuştu.

Trump’tan saldırı emri
ABD Başkanı Donald Trump, kendisine ait sosyal medya platformu Truth Social’dan yaptığı açıklamada, "Bugün Birleşik Devletler Ordusuna Yemen’deki Husilere karşı kararlı ve güçlü bir askeri harekat başlatma emri verdim. Amerikan gemilerine, uçaklarına ve insansız hava araçlarına karşı amansız bir korsanlık, şiddet kampanyası yürüttüler" ifadelerini kullanmıştı.

"Husilere verilen destek derhal sona erdirilmelidir"
İran’a yönelik de açıklama yapan Trump, "Husilere verilen destek derhal sona erdirilmelidir. ABD halkını, başkanlık tarihinin en büyük yetkilerinden birini alan başkanlarını ya da dünya çapındaki nakliye yollarını tehdit etmeyin. Bunu yaparsanız, dikkatli olun, çünkü ABD sizi tamamen sorumlu tutacaktır ve bu konuda hiç de nazik olmayacağız" demişti.

KAYNAK: İhlas Haber Ajansı

İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

Başkan Dal "Saimbeyli için kararlılıkla çalışmaya devam edeceğiz"

Başkan Dal "Saimbeyli için kararlılıkla çalışmaya devam edeceğiz"

Adana’nın Saimbeyli İlçesi Belediye Başkanı Mahmut Dal," Saimbeyli’mizin her mahallesine dokunmaya, vatandaşlarımızın huzur ve refahı için kararlılıkla çalışmaya devam edeceğiz" dedi.Saimbeyli Belediyesi ekiplerinin, ilçenin dört bir yanında yaşam standar

ABD Başkanı Donald Trump, İsrail’in İran’a yeniden saldırmasına izin verip vermeyeceği yönündeki soruya, "Balistik füzeler için evet. Nükleer silahlar için ise daha hızlı bir şekilde evet" dedi.

ABD Başkanı Donald Trump, İsrail’in İran’a yeniden saldırmasına izin verip vermeyeceği yönündeki soruya, "Balistik füzeler için evet. Nükleer silahlar için ise daha hızlı bir şekilde evet" dedi.

ABD Başkanı Donald Trump, İsrail’in İran’a yeniden saldırmasına izin verip vermeyeceği yönündeki soruya, "Balistik füzeler için evet. Nükleer silahlar için ise daha hızlı bir şekilde evet" dedi.

ABD Başkanı Donald Trump, "Türk askerlerinin Gazze’de konuşlandırılmasını bekliyor musunuz?" sorusuna, "Cumhurbaşkanı Erdoğan ile çok iyi bir ilişkim var ve bu konuyu konuşacağız. Eğer uygunsa, bence bu iyi bir şey, Netanyah

ABD Başkanı Donald Trump, "Türk askerlerinin Gazze’de konuşlandırılmasını bekliyor musunuz?" sorusuna, "Cumhurbaşkanı Erdoğan ile çok iyi bir ilişkim var ve bu konuyu konuşacağız. Eğer uygunsa, bence bu iyi bir şey, Netanyah

ABD Başkanı Donald Trump, "Türk askerlerinin Gazze’de konuşlandırılmasını bekliyor musunuz?" sorusuna, "Cumhurbaşkanı Erdoğan ile çok iyi bir ilişkim var ve bu konuyu konuşacağız. Eğer uygunsa, bence bu iyi bir şey, Netanyahu ile görüşeceğiz. Bu konuyu ko

CHP Genel Başkanı Özel, Şehzadeler Belediyesini ziyaret etti

CHP Genel Başkanı Özel, Şehzadeler Belediyesini ziyaret etti

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Manisa’da Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay’ın vefatının ardından Şehzadeler Belediyesi’ne taziye ziyaretinde bulundu.Kanser ve çoklu organ yetmezliği nedeniyle hayatını kaybeden Şehzadeler B

AK Parti Vezirköprü’de teşkilat buluşması

AK Parti Vezirköprü’de teşkilat buluşması

AK Parti Vezirköprü 97. İlçe Danışma Meclisi Toplantısı’nda teşkilat çalışmaları masaya yatırılırken, birlik ve beraberlik vurgusu öne çıktı.Vezirköprü Belediyesi Kültür Merkezi’nde düzenlenen toplantıda konuşan AK Parti Vezirköprü İlçe Başkanı Muzaffer Ç

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kuveyt Veliaht Prensi el-Sabah ile görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kuveyt Veliaht Prensi el-Sabah ile görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kuveyt Veliaht Prensi Şeyh Sabah Halid el-Hamad el-Sabah ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.Görüşmede Türkiye ile Kuveyt ikili ilişkileri, bölgesel ve küresel konular ele alındı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye ile

MHP lideri Bahçeli: "Hiçbir iç ve dış mahreçli saldırı, suikast veya sabotaj ‘Terörsüz Türkiye’ kararlığımızdan geri döndüremeyecektir"

MHP lideri Bahçeli: "Hiçbir iç ve dış mahreçli saldırı, suikast veya sabotaj ‘Terörsüz Türkiye’ kararlığımızdan geri döndüremeyecektir"

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Hiçbir iç ve dış mahreçli saldırı, suikast veya sabotaj haklı davamızdan, ’Terörsüz Türkiye’ kararlığımızdan geri döndüremeyecektir" dedi.MHP lideri Bahçeli, Yalova’da 3 polisin şehit olduğu

Çin’den İsrail’e "Somaliland" tepkisi

Çin’den İsrail’e "Somaliland" tepkisi

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Lin Jian, haftalık basın toplantısında, İsrail’in Somali’nin ayrılıkçı bölgesi Somaliland’ı "ülke" olarak tanıma kararına tepki göstererek, "Hiçbir ülke kendi bencil çıkarları için diğer ülkelerin iç ayrılıkçı güçlerini teş

Süper Lig Puan Durumu

Takım Puan
Galatasaray A.ş. Galatasaray A.ş.
42
Fenerbahçe A.ş. Fenerbahçe A.ş.
39
Trabzonspor A.ş. Trabzonspor A.ş.
35
Göztepe A.ş. Göztepe A.ş.
32
Beşi̇ktaş A.ş. Beşi̇ktaş A.ş.
29
Samsunspor A.ş. Samsunspor A.ş.
25
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
23
Kocaeli̇spor Kocaeli̇spor
23
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş. Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
23
Corendon Alanyaspor Corendon Alanyaspor
21
Gençlerbi̇rli̇ği̇ Gençlerbi̇rli̇ği̇
18
Çaykur Ri̇zespor A.ş. Çaykur Ri̇zespor A.ş.
18
Tümosan Konyaspor Tümosan Konyaspor
17
Kasimpaşa A.ş. Kasimpaşa A.ş.
15
Hesap.com Antalyaspor Hesap.com Antalyaspor
15
Zecorner Kayseri̇spor Zecorner Kayseri̇spor
15
İkas Eyüpspor İkas Eyüpspor
13
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük
9