MENÜ

İş Bankası ve OSBÜK ile İkiz Dönüşüm Buluşmaları İzmir’de

Dijital ve yeşil dönüşümün ülke genelindeki OSB’lere yayılmasını desteklemek üzere İş Bankası ve Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu iş birliği ile başlatılan "OSB’lerde İkiz Dönüşüm Buluşmaları"nın üçüncüsü İzmir’de gerçekleştirildi.Türkiye ekonomisin

Yayınlanma: 06 Ekim 2025 10:34 Güncelleme: 06 Ekim 2025 13:34
İş Bankası ve OSBÜK ile İkiz Dönüşüm Buluşmaları İzmir’de
Dijital ve yeşil dönüşümün ülke genelindeki OSB’lere yayılmasını desteklemek üzere İş Bankası ve Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu iş birliği ile başlatılan "OSB’lerde İkiz Dönüşüm Buluşmaları"nın üçüncüsü İzmir’de gerçekleştirildi.
Türkiye ekonomisinin belkemiğini oluşturan KOBİ’lerin dijital yetkinliklerini geliştirerek sürdürülebilirliği merkeze alan üretim modellerine geçiş yapabilmesi, işletmeler kadar ülke ekonomisinin uzun vadeli kalkınması ve rekabet gücünün korunması açısından da önem taşıyor.
İş Bankası bu yaklaşımla geçtiğimiz yıl Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) ile bir protokol imzalayarak "OSB’lerde İkiz Dönüşüm Buluşmaları"nı başlattı. Konya ve Gaziantep’in ardından bu defa İzmir’de KOBİ’ler dijital ve yeşil dönüşüm gündemiyle bir araya geldi.

"Bankamızın 2. yüzyılında kuruluş amacımızı ‘sürdürülebilir ekonomik kalkınma modelinin güçlenerek devamının sağlanması’ olarak geleceğe taşıyoruz."
İş Bankası KOBİ ve İşletme Bankacılığı Pazarlama Müdürü Özge Küllah Kurtuluş, açılışta yaptığı konuşmada, İzmir’in yaklaşık 24 milyar dolara varan ihracatı ve güçlü lojistik ağıyla Türkiye’nin üretim ve ticaret merkezi olduğunu, kurulu rüzgar enerjisi gücünün yüzde 20’sinin İzmir’de bulunduğunu belirterek İzmir’in üretimin dönüşümünde stratejik bir öneme sahip olduğuna vurgu yaptı.
İş Bankası’nın kuruluş amaçları arasında "sürdürülebilir ekonomik kalkınma modelinin kurulması"nın da yer aldığına işaret eden Özge Küllah Kurtuluş, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bankamızın 2. yüzyılında bu amacı ‘sürdürülebilir ekonomik kalkınma modelinin güçlenerek devamının sağlanması’ olarak geleceğe taşıyoruz. Bu yaklaşımla ‘OSB’lerde İkiz Dönüşüm Buluşmaları’nı gerçekleştiriyor, ‘100 KOBİ’nin İkiz Dönüşüm Yolculuğu’ gibi sanayimize güç katacak projeleri hayata geçiriyoruz. Geçen yıl başlattığımız, farklı sektörlerden 100 KOBİ’nin dönüşüm yolculuğunda yanında olduğumuz projeyi okyanusa atılan ilk taş olarak görüyor, takip edildiğinde hızlı bir dönüşüme katkı sağlayacağımıza inanıyoruz. 100 KOBİ, çarpan etkisiyle binlere milyonlara dönüşebilir. Çünkü ihtiyacımız olan tam da bu hız. Bizden sonra finans sektöründeki birçok oyuncunun ‘Biz de varız’ demesinden; sonuçta kazananın KOBİ’ler ve OSB’deki sanayicilerimiz olmasından büyük mutluluk duyuyoruz."
Bu proje ile uluslararası geçerliliği olan bir rapor oluşturarak Türk sanayisine armağan etmek üzere çalışmalarına devam ettiklerini söyleyen Kurtuluş, "Projemizde yer alan 100 KOBİ’nin kârlılıklarında yüzde 10-15 aralığında bir artış olduğunu mutlulukla gözlemledik. Ama bundan da önemlisi, bu KOBİ’lerimiz mevcut sektörlerinde öncü kabul ediliyor ve takip ediliyorlar. Çarpan etkisiyle bu dönüşüm daha da büyüyor. Bu projemizin ardından, OSB’lerde faaliyet gösteren KOBİ’lerin dönüşümleri için OSBÜK’le güçlerimizi birleştirdik ve geçtiğimiz yıl haziran ayında bir protokol imzaladık. Protokol kapsamında OSB’lerde faaliyet gösteren sanayicilerin ikiz dönüşüm yatırımları için oluşturduğumuz finansman paketi ile yaklaşık 2.500 KOBİ’ye ulaşıp yaklaşık 35 milyar TL finansman sağladık" dedi.

"İkiz Dönüşüm Buluşmaları, OSB’lerimize rehber oluyor"
OSBÜK Yönetim Kurulu Üyesi Sabri Ünlütürk ise konuşmasında, OSB’lerde İkiz Dönüşüm Buluşmaları’nın organize sanayi bölgelerine önemli bilgiler kazandıran ve sanayi sektörüne dönüşüm noktasında rehber bir program olduğunu söyledi. Organize sanayi bölgelerinin Türkiye’nin sanayi üretiminin yüzde 45’ini gerçekleştirdiğini belirten Ünlütürk, güçlü ve dinamik yapısı ile organize sanayi bölgelerinin ülke sanayisine kritik katkılar vermeye devam edeceğinin altını çizdi.
Ünlütürk, Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK)’nun OSB’lerin kurumsal kapasitelerinin geliştirilmesine ve İkiz Dönüşüm alanındaki çalışmalarına da destek olduğunu kaydetti. Organize sanayi bölgelerinin hem yeşil hem de dijital dönüşüme öncülük edecek çalışmalara imza attığını vurgulayan Ünlütürk, "OSB’lerimiz, yenilenebilir enerji yatırımlarından atık su geri kazanım tesislerine, yeşil altyapı yatırımlarından karbon ayak izi takiplerine, Yeşil OSB sertifikasından Sıfır Atık Uygulamalarına kadar çevreci üretime önemli yatırımlar yapıyor. Güvenlikten enerji yönetimine, verimlilik takiplerinden AR-GE ve Tasarım Merkezlerine, akıllı aydınlatmalardan makine parklarına kadar uçtan uca dijitalleşen OSB’lerimiz, Cumhuriyetin ilk yüzyılında olduğu gibi ikinci yüzyılında da ülkemizi geleceğe taşımaya devam edecek" ifadelerini kullandı. Sabri Ünlütürk ayrıca, programın İzmir’de düzenlenmesinden ve programa ev sahipliği yapmaktan memnuniyet duyduklarını da sözlerine ekledi.

Panel oturumları
Açılış konuşmalarının ardından dijital ve yeşil dönüşümün birlikte ele alındığı "Dönüşüm Zamanı: Yeşil ve Dijital Gelecek" panelinde İş Bankası KOBİ ve İşletme Bankacılığı Pazarlama Müdürü Özge Küllah Kurtuluş, KOSGEB Başkan Yardımcısı Melih Gökgöz ve ChefSeasons CEO’su Burak Hucuptan KOBİ’lerin dönüşüm süreçlerindeki kazanımları, karşılaştıkları zorluklar, finansman kaynakları ve regülasyonlara uyum gibi başlıklarda değerlendirmelerini paylaştı. Etkinlik, Serdar Kuzuloğlu’nun ikiz dönüşüme dair ilham verici konuşmasıyla sona erdi.
ETİKETLER: Bankası, OSBÜK, ile, İkiz, Dönüşüm
KAYNAK: İhlas Haber Ajansı

İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

Türk Eximbank ve Euler Hermes Aktiengesellschaft arasında reasürans anlaşması imzalandı

Türk Eximbank ve Euler Hermes Aktiengesellschaft arasında reasürans anlaşması imzalandı

Türk Eximbank ve Almanya’nın ihracat kredi garantilerini uygulamakla görevli Euler Hermes Aktiengesellschaft arasında reasürans anlaşması imzalandı.Türkiye’nin resmi ihracat destek kuruluşu Türk Eximbank ve Almanya Federal Cumhuriyeti’nin ihracat kredi ga

Bozkırın sarı devleri hasat için bakıma alındı

Bozkırın sarı devleri hasat için bakıma alındı

Yozgat’ın Yerköy ilçesinde biçerdöver ustaları, Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde başlayacak hasat sezonu öncesinde yoğun mesaiye başladı. İlçede hummalı bir çalışma yürütülürken, bakımı tamamlanan biçerdöverler tırlara yüklenerek hasat için yola çıkmayı bekl

Manisa’da kuyumcuların başkanından altın yatırımcısına "Uzun Vade" tavsiyesi

Manisa’da kuyumcuların başkanından altın yatırımcısına "Uzun Vade" tavsiyesi

Manisa Kuyumcular ve Sarraflar Derneği (MAKSAD) Başkanı Mehmet Ödevli, altın piyasasındaki hareketliliği değerlendirerek, "Savaş zamanı yükselmesi beklenen altın bu kez düştü, ancak yatırımcı her zaman uzun vadeli düşünmeli" dedi.Manisa Kuyumcular Çarşısı

Kastamonu Üniversitesi, sınai mülkiyet alanında kentin yenilik ekosistemine katkı sunuyor

Kastamonu Üniversitesi, sınai mülkiyet alanında kentin yenilik ekosistemine katkı sunuyor

Kastamonu Üniversitesi, 2025 yılı içerisinde 9 patent, 4 faydalı model ve 18 tasarımın tescillenmesine katkı sundu.2025 yılı verilerine göre Kastamonu Üniversitesi bünyesinde 9 patent, 4 faydalı model ve 18 tasarım tescili elde edildi. Aynı dönemde 8’i ul

MHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım: "Cumhur İttifakı’nın liderlerine güveniyoruz"

MHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım: "Cumhur İttifakı’nın liderlerine güveniyoruz"

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Yıldırım, "Türkiye şu anda ateş çemberinde. Bu manada Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a Genel Başkanımız Devlet Bahçeli’ye, Cumhur İttifakı’nın liderlerine güveniyoruz" dedi.Türkiye Kamu

Milyonluk koçun kuzuları için bugünden sıraya girdiler

Milyonluk koçun kuzuları için bugünden sıraya girdiler

Balıkesir’in Bandırma ilçesinde Manyaslı üretici Emre Sömer tarafından 1 milyon 110 bin liraya alınan Merinos koçunun doğacak kuzularına bugünden 150 talep geldi.Afyonkarahisar, Burdur, Antalya, Bursa, Konya ve Eskişehir gibi illerden sürü sahipleri, üstü

Palandöken: "İş sürekliliği destek programı ile esnafımıza can suyu sağlıyoruz"

Palandöken: "İş sürekliliği destek programı ile esnafımıza can suyu sağlıyoruz"

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken,"İş sürekliliği destek programı ile esnafımıza can suyu sağlıyoruz" dedi.Fransa hükümetinin finansmanı ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) Türkiye iş birliğin

AJet’in CIP Salonu yenileniyor

AJet’in CIP Salonu yenileniyor

Türkiye’nin en genç hava yolu şirketi AJet, misafirlerinin seyahat konforunu yükseltmek amacıyla İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’ndaki CIP Salonu’nu yeniliyor. 3 Nisan itibarıyla başlayacak çalışmaların ardından AJet’in CIP Salonu, yeni konseptiyle 2026

Süper Lig Puan Durumu

Takım Puan
Galatasaray A.ş. Galatasaray A.ş.
77
Fenerbahçe A.ş. Fenerbahçe A.ş.
74
Trabzonspor A.ş. Trabzonspor A.ş.
69
Beşi̇ktaş A.ş. Beşi̇ktaş A.ş.
60
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
57
Göztepe A.ş. Göztepe A.ş.
55
Samsunspor A.ş. Samsunspor A.ş.
51
Çaykur Ri̇zespor A.ş. Çaykur Ri̇zespor A.ş.
41
Tümosan Konyaspor Tümosan Konyaspor
40
Kocaeli̇spor Kocaeli̇spor
37
Corendon Alanyaspor Corendon Alanyaspor
37
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş. Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
37
Kasimpaşa A.ş. Kasimpaşa A.ş.
35
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇ Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
34
İkas Eyüpspor İkas Eyüpspor
33
Hesap.com Antalyaspor Hesap.com Antalyaspor
32
Zecorner Kayseri̇spor Zecorner Kayseri̇spor
30
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük
30