Darende’de 23 Nisan’da belediye başkanlığı koltuğuna oturan ilkokul öğrencisinin yaptığı ıspanaklı ekmek daveti karşılıksız kalmadı. Belediye Başkanı Alican Bozkurt, minik öğrencinin evine konuk olarak samimi sofrada gönülleri ısıtan anlara ortak oldu.
Darende’de 23 Nisan’da belediye başkanlığı koltuğuna oturan ilkokul öğrencisinin yaptığı ıspanaklı ekmek daveti karşılıksız kalmadı. Belediye Başkanı Alican Bozkurt, minik öğrencinin evine konuk olarak samimi sofrada gönülleri ısıtan anlara ortak oldu.
Darende Belediye Başkanı Alican Bozkurt, 23 Nisan’da belediye başkanlığı makam koltuğuna oturan Darende Irmaklı İlkokulu öğrencisi Ayşe Zümra Bitgin’in teşekkür amacıyla yaptığı ıspanaklı ekmek davetini geri çevirmedi. Başkan Bozkurt, eşi Fatıma Bozkurt ve Ayten Hançerigüzel ile birlikte minik öğrencinin evine misafir oldu. Darende’ye özgü tandırda pişen sıcak ıspanaklı ekmek eşliğinde kurulan mütevazı sofrada samimi anlar yaşandı.
“En Kıymetli Makam Bir Çocuğun Kalbidir”
Ziyaret sonrası açıklamalarda bulunan Başkan Alican Bozkurt, davetin kendileri için büyük anlam taşıdığını belirterek, “Darende’ye özgü tandırda pişen sıcak ıspanaklı ekmek; o gün sadece bir ikram değil, bir çocuğun sevgisinin, emeğinin ve gönlünün en güzel ifadesi oldu. Bir evin mütevazı sofrasında samimiyet vardı, çocuk gülüşleri vardı, Anadolu’nun sıcaklığı vardı. Bazen bir çocuğun uzattığı bir dilim ekmek, dünyadaki en kıymetli davete dönüşür. Darende’de bugün sadece ıspanaklı ekmek yenmedi; gönüller de bir oldu. Çünkü bazen en kıymetli makam, bir çocuğun kalbinde yer edinebilmektir” ifadelerini kullandı.
Minik Başkanın Mektubu Duygulandırdı
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında belediye başkanlığı koltuğuna oturan Ayşe Zümra Bitgin’in, Başkan Alican Bozkurt’a yazdığı teşekkür mektubu da duygusal anlara sahne oldu.
Ayşe Zümra Bitgin mektubunda, parkların genişletilmesi ve ışıklandırılması taleplerinin yanı sıra okul çevresi ile sosyal tesislere geri dönüşüm kutuları yerleştirilmesini istedi.
Minik öğrenci mektubunda ayrıca Başkan Bozkurt ve ekibini ıspanaklı ekmek yemeye davet ederek, “Belediye Başkanım, size söz verdiğim gibi müsait olduğunuzda sizi ve ekibinizi ıspanaklı ekmeğe davet ediyorum” ifadelerine yer verdi.
MHA Malatya Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
Axios, Trump’ın bazı danışmanlarının Netanyahu’nun siyasi geleceği ve işgal yönetiminde kurulabilecek yeni hükümetin Washington’ın bölgesel planlarına etkisi konusunda farklı düşündüğünü yazdı. Trump, 27 Ekim’de yapılması planlanan işgal seçimleri öncesin
ABD'nin Beyrut Büyükelçiliği tarafından yapılan açıklamada, seyahat uyarısının güncellendiği ancak uyarı seviyesinde ve risk göstergelerinde değişiklik yapılmadığı belirtildi. Açıklamada, "ABD vatandaşlarına suç, terör, kaçırılma, kara mayınları ve silahl
Üsküdar Üniversitesi Merkez Yerleşkesi'nde gerçekleştirilen panelde, çocukların adli süreçlerdeki konumları, ceza sorumlulukları ve çocuk odaklı adalet anlayışının geliştirilmesi ele alındı. Akademisyen, yargı mensuplarını ve hukuk camiasının temsilcileri
24 Ekim 2026 tarihli Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Kurumlar Arası Geçici Görevlendirme Yönetmeliği’nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik ile kamu kurumları arasındaki geçici görevlendirmelerde köklü değişiklikler yapıldı. Öne çıkan düz
Ürdün’ün Kerek vilayetinde, Hmood kasabasındaki bir kilisede cuma günü gerçekleştirilen cenaze törenine yönelik silahlı saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısı 9’a çıktı. Hastanelerde tedavi gören yaralılardan birinin daha yaşamını yitirmesiyle bilanço ağ
HÜDA PAR Elazığ 5. Olağan Kongresi’nde konuşan İl Başkanı Metin Suiçer, yeni dönemde de vatandaşların sorunlarını gündeme taşımaya ve çözüm için ilgili kurumlar nezdinde girişimlerde bulunmaya devam edeceklerini ifade etti. Kendilerine duyulan güven dolay
Diyanet-Sen Genel Başkan Yardımcısı Nazif Kocaçoban ve Diyanet-Sen Batman Şube Başkanı Muhammed Macit Sütçü, Umut Kervanı tarafından ihtiyaç sahibi ve yetim ailelere destek amacıyla düzenlenen kermesi ziyaret etti. Kermes alanını gezen Kocaçoban ve Sütçü,
Prof. Dr. Ertekin, "Hayalden Hakikate Melayê Cizîrî'nin Günümüz İnsanına Çağrısı" temasıyla düzenlenen programda, Melayê Cizîrî'nin divanının edebi ve tasavvufi yönlerini, medrese eğitiminin geleceğini ve günümüz insanına verdiği mesajları detaylı bir şek
Axios: Washington, Orta Doğu planı için Netanyahu sonrasını düşünüyor
2026-KPSS Ortaöğretim bugün yapılacak
03Kocaeli'de trafik kazası: 1 ölü, 2 yaralı
04Japonya'da 7 büyüklüğünde deprem
05Meteoroloji'den uyarı: Bazı bölgelerde yağış ve sis bekleniyor
06Siyonist işgal rejiminin saldırıları nedeniyle El Halil'de eğitime ara verildi
07Diyanet İşleri Başkanı Arpaguş, resmi temaslar için ABD’de
Amed Sporti̇f Faali̇yetler
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Kasimpaşa A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Kocaeli̇spor
Erzurumspor Fk
Arca Çorum Fk
Corendon Alanyaspor
İstanbul Başakşehi̇r Fk
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Göztepe A.ş.
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Gençlerbi̇rli̇ği̇
Tümosan Konyaspor
Samsunspor A.ş.
Eyüpspor