İsrail Dışişleri Bakanı Israel Katz, İsrail’de "istenmeyen adam" ilan edilen Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres’i dün öldürülen Hamas lideri Yahya Sinwar’ın ölümünü "memnuniyetle" karşılamamakla suçlayarak, "Guterres,...
İsrail Dışişleri Bakanı Israel Katz, İsrail’de "istenmeyen adam" ilan edilen Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres’i dün öldürülen Hamas lideri Yahya Sinwar’ın ölümünü "memnuniyetle" karşılamamakla suçlayarak, "Guterres, 7 Ekim’de Hamas’ı terör örgütü olarak ilan etmediği gibi Sinwar’ın ölümünü de memnuniyetle karşılamadı. Kendisini istenmeyen adam ilan etmeye ve İsrail’e girişini yasaklamaya devam edeceğiz" dedi.
İsrail Dışişleri Bakanı Israel Katz, 2 Ekim’de yaptığı paylaşımda Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres’in "istenmeyen adam" ilan edildiğini ve ülkeye girişinin yasaklandığını duyurmuştu. İsrail tarafı, Guterres’i bu kez de dün öldürülen Hamas lideri Yahya Sinwar üzerinden hedef almaya devam ediyor. Guterres’i, Sinwar’ın ölümünü "memnuniyetle" karşılamamakla suçlayan Katz, BM Genel Sekreteri’nin İsrail ve Yahudi karşıtı bir gündem yürüttüğünü iddia etti. Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Katz, "Guterres, 7 Ekim’de Hamas’ı terör örgütü olarak ilan etmediği gibi Sinwar’ın ölümümü de memnuniyetle karşılamadı. Kendisini istenmeyen adam ilan etmeye ve İsrail’e girişini yasaklamaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.
Guterres, "istenmeyen kişi" ilan edilmişti
Katz, 2 Ekim’de sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Guterres’in "istenmeyen adam" ilan edildiğini ve ülkeye girişinin yasaklandığını duyurmuştu. Katz, "Dünyadaki hemen hemen her ülkenin yaptığı gibi İran’ın İsrail’e yönelik menfur saldırısını açıkça kınayamayan hiç kimse İsrail topraklarına ayak basmayı hak etmiyor. Bu, 7 Ekim’deki Hamas saldırılarını kınamayan, onu terör örgütü ilan etme yönünde hiçbir çabaya öncülük etmeyen bir Genel Sekreter’dir. Hamas, Hizbullah, Husiler ve şimdi de küresel terörün ana gemisi İran’dan teröristlere destek veren bir Genel Sekreter, BM tarihinde kara bir leke olarak anılacaktır. İsrail, Antonio Guterres olsun ya da olmasın, vatandaşlarını savunmaya ve onurunu korumaya devam edecektir" ifadelerini kullanmıştı.
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Faysal bin Ferhan Al Suud ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede savaşı sonlandırmaya yönelik devam eden çalışmalar değerlendirildi.
ABD Başkanı Donald Trump, "İran’ın ABD ve müttefiklerine yönelik tehditlere son vermek için bir şansı daha var. Umarım bu şansı kullanır" dedi.
Adı açıklanmayan üst düzey İranlı bir yetkili, ABD’nin geçtiğimiz cumartesi günü İran Meclis Başkanı Muhammed Bakır Galibaf ile bir görüşme talep ettiğini öne sürdü.ABD ve İran tarafından iki ülke arasında yapıldığı açıklanan görüşmeler hakkında çelişkili
ABD Başkanı Donald Trump, "Amacımız nükleer silahların olmaması ve Orta Doğu’da barış" dedi.
İran Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, "ABD Başkanı Donald Trump’ın ABD ile İran arasında devam eden müzakerelere ilişkin açıklamalarını yalanlıyoruz. İran, savaşta hedeflerine ulaşmadan önce herhangi bir müzakereyi reddetme yönündeki tut
İran Devrim Muhafızları Ordusu’na (DMO) bağlı Hatemul Enbiya Merkez Karargahı Sözcüsü İbrahim Zülfikari, ABD Başkanı Donald Trump’ın İran’daki elektrik santrallerine yönelik tehditlerine yanıt vererek, "ABD’nin İran’daki enerji santrallerine yönelik herha
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ramazan Bayramı’nı geçirdiği memleketi Rize’nin Güneysu ilçesinde komşularıyla bayramlaştı.Bayram süresince baba ocağında vakit geçiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, Rize’deki programlarının a
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Katar Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman Al Sani, Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Faysal bin Ferhan Al Suud ve Pakistanlı yetkililerle telefon görüşmeleri gerçekleştirdi.Dışişleri Bakanlığı kaynaklar
Van’da çöp kamyonu alev alev yandı
İstanbul Valiliği’nden Resul Emre Şahan’ın mahkemede savunmasındaki iddialara ilişkin açıklama
03İstanbul’da kaçak silah operasyonu: 2 av tüfeği ve 122 tabanca ele geçirildi
04İskenderun’da işledikleri suçlardan aranan 2 kişi yakalandı
05Hatay’da hapis cezası ile aranan 3 kişi yakalandı
06’Uyuşturucu’ soruşturması: Fikret Orman gözaltına alındı
07Mobilya atölyesinde yangın
Yükleniyor...
00:00:00
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
Göztepe A.ş.
Samsunspor A.ş.
Kocaeli̇spor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Corendon Alanyaspor
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Tümosan Konyaspor
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
Hesap.com Antalyaspor
Kasimpaşa A.ş.
Zecorner Kayseri̇spor
İkas Eyüpspor
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük