MENÜ

İstanbul’da metro çıkışında dehşet, yardım etmek istedi, 6 yerinden bıçaklandı

İstanbul Bağcılar’da 18 yaş altı bir grubun darbettiği çocuğu kurtarmak isteyen 27 yaşındaki genç, çıkan arbedede 6 yerinden bıçaklandı. Güvenlik kameralarına saniye saniye yansıyan saldırının ardından aile tehdit mesajları aldıklarını söyledi. Olay, Güng

Yayınlanma: 21 Şubat 2026 10:57 Güncelleme: 22 Şubat 2026 07:05
İstanbul’da metro çıkışında dehşet, yardım etmek istedi, 6 yerinden bıçaklandı
İstanbul Bağcılar’da 18 yaş altı bir grubun darbettiği çocuğu kurtarmak isteyen 27 yaşındaki genç, çıkan arbedede 6 yerinden bıçaklandı. Güvenlik kameralarına saniye saniye yansıyan saldırının ardından aile tehdit mesajları aldıklarını söyledi. Olay, Güngören’de yaşanan Atlas cinayetini yeniden gündeme getirdi. İstanbul’da sayıları arttığı belirtilen genç sokak çeteleri ise mahallelerde tedirginlik oluşturuyor.
Olay, Bağcılar’ın Yıldıztepe Mahallesi’nde metro istasyonu çıkışında meydana geldi. İddiaya göre, 18 yaş altı kalabalık bir grup, bir çocuğu sıkıştırarak tokat atıp darbetmeye başladı. O sırada arkadaşlarını bekleyen Oğuzhan ve Taha Çöpür kardeşler durumu fark ederek çocukları kavga etmemeleri konusunda uyardı. Grubun, "Bu bizim meselemiz, karışmayın" diyerek tepki gösterdiği öğrenildi. Darbedilen çocuk olay yerinden uzaklaşırken, ağabey-kardeş ile kalabalık grup arasında sözlü tartışma yaşandı. Tartışmanın büyümesi üzerine çıkan arbedede, gruptaki bir kişi elindeki bıçakla Oğuzhan Çöpür’ü 6 yerinden bıçakladı. Ağabey Taha Çöpür saldırganlara karşılık vererek kardeşini korumaya çalıştı. Saldırganların, Oğuzhan Çöpür’ü bıçakladıktan sonra üzerine taş atarak olay yerinden kaçtıkları öğrenildi. Saldırı ve bıçaklanma anları çevredeki güvenlik kameralarına saniye saniye yansıdı.
Hastaneye kaldırılan ve 6 bıçak darbesi aldığı belirlenen Oğuzhan Çöpür’ün tedavisi evde sürerken, ailenin tehdit mesajları aldığı iddia edildi. Aile, şikayetçi olmamaları yönünde arandıklarını ve adres bilgilerinin kendilerine söylenerek baskı kurulduğunu öne sürdü. Aldığı bıçak darbeleri sonucundan iç organları hasar aldı. Karnına onlarca dikiş atılırken, tedavisinin devam ettiği öğrenildi.
Olay, Güngören’de yaşanan ve kamuoyunda "Atlas cinayeti" olarak bilinen olayla benzerliği nedeniyle yeniden sokak çeteleri tartışmasını gündeme taşıdı. İstanbul’un bazı ilçelerinde yaşları küçük grupların çeteleştiği ve bu kişilerin suçlara karıştığı iddiaları mahalle sakinlerinde endişe oluşturuyor.
Oğuzhan Çöpür, "Olay gününde arkadaşımızı metro çıkışında bekliyorduk. 10 kişilik bir grup, bir çocuğu arasına almıştı. 10 kişinin, 1 kişinin arasına aldığını görünce çocuklara ’Kardeşim, çocuğu bırakın. Niye dövüyorsunuz?’ tarzında konuşma yaptım. ’Abi sen niye karışıyorsun? seni ilgilendirmez. Bu bizim meselemiz’ gibi cevaplar verdiler. Sol taraftan bir çocuk elinde kesici alet, kelebek olan bıçağı çıkartarak ortalıkta savurmaya başladı. İlk darbeye o an zaten karnıma aldım. Ondan sonra arada başka bir arkadaş da aynı şekilde bacağına darbe aldı. Sonra tekrar da ben onun üzerine koşup elinden almak isterken bacağıma 5 tane darbe almış bulundum. Ben de zaten kan kaybından daha fazla ayakta duramadım. Yere yığıldım. Yani olay bu şekilde oldu. Yere yığıldıktan sonra da zaten gördüğüm kadarıyla kafama doğru da bir tane taş fırlattılar kaçarken. Şu an zaten bizim ailemizi tehdit varı mesajları, ses kayıtları var. İşte örnek veriyorum aramalar gerçekleşiyor. İşte ’Şikayetçi olmayın. Biz her şeyi çözeceğiz’ gibisinden ’Şikayetçi olursanız farklı şekilde çözeriz’ bu şekilde ailemizi tehdit ediyorlar. Şu an benim hayatımdan çok fazla şey gitti. Güngören’deki çocuk vefat etti. Ben de şanslı olmayabilir aynı şekilde olabilirdim. Aile olarak şu an korkuyoruz" şeklinde konuştu.
"O gün çocuklarımın doğum günüydü"
Bıçaklanan Oğuzhan’ın babası Fevzi Çöpür, "İnsan olan birisi, orada yardım eden hiç tanımadığı birisini delik deşik etmez. Bunlar insan bile değil. 16-17 yaşında bu çocukları kullanıyorlar. 2-3 tanesini alıyor polis. Ama bunların bir de arkaları var. Bunların bir de tanıdıkları var. Benim çocuklarım pırıl pırıldır. Benim çocuklarım iyi olmak için orada sırf tanımadıkları çocuğa yardım etmek istedikleri için biz bu haldeyiz. O gün çocuklarımın doğum günüydü. Doğum günlerini akşam kutlayacaktık. İkisi de aynı gün doğdular. Perişan durumdayız. Benim annemin ismine kadar bana söylüyor adam. Benim annem 80 yaşında. Benim babam rahmetli oldu ama babamın ismini söylüyor. Bunu 17 yaşında bir çocuk nereden bulacak? Bunların arkalarında birisi olmasa? Bunu çözebilirler mi? Adam bana annemin ismini babamın ismini nerede oturduğumu evimi adresimi bu kadar kolay mı bunlar?" dedi.

"Onların anneleriyle babalarıyla televizyonda ben de ağladım"
Baba Çöpür, "Yani aynı durumun ucundan döndük. Yani bizim bugün çocuğumuz evde yatıyorsa Allah-u Teala bize çocuğumuzu yeniden bağışladı. Bizi tehdit edeceksin. Hem bıçaklayacaksın ne kadar mantıksız. Hastanedeyim ben canımla cebelleşiyorum. Çocuğum hayata döner mi diye çırpınırken telefon geliyor. Beni tehdit ediyor. Bu kadar kolay değil bu. Bunun arkasında bir güç olmasa, bir çeteleşme olmasa bunu yapamazlar. Bu Ahmet Müngüzi, Atlas Çağlayan isimli çocukları onların anneleriyle babalarıyla televizyonda ben de ağladım. Ama bir gün beni aynı şekilde sokacakları aklımdan gelmedi o gün. Bugün o çocuklarla aynı kaderi yaşıyoruz. Sadece bizim şansımız kardeşinin yanında olması ve kardeşinin onu bir an önce hastaneye yetiştimesi oldu. Yoksa biz Ahmetlerle, o çocuklarla, onların aileleriyle aynı kaderi yaşayacaktık. Çünkü olaylar hemen hemen tamamıyla aynı" açıklamasında bulundu.

"Çeteler sokaklarda kol geziyor"
Sokak çeteleriyle mücadelenin bir an önce çok hızlı bir şekilde yürümesi lazım diyen baba Çöpür, "Sadece o bıçağı oraya atanın değil, orada o bıçağı atana yardım edenin, onun arkasında duranın, o bıçağı atanı destekleyenin bunların bir an önce toplanması lazım ki toplum bundan kurtarsın kendini. Şu anda toplum tedirgin. Aynı olayın içinde. Bıçağın darbenin birinde o yedi. Karakolda sadece bir ifade verdi. Ben bunlarla uğraşamam dedi. Korktu çocuk, benim bir hayatım var dedi. Bunlar benim hayatımı söndürür, öldürürler beni dedi. Yalvardım çocuğa, ben yalvardım. Dedim ki ya oğlum gel, devlet var. Devlet bize onların önüne atmaz. Gel şikayetçi ol, güçlü bir şekilde. Sen de bıçak yemişsin, senin de yaran var. Hayır abi dedi, ben dedi şikayetçi olmuyorum. Hiçbir şekilde yarasıyla ailesine bile haber vermeden çocuk hastanede bir tedavi oldu. Aynı ambulansla gitti muhtemelen. Hastanede tedavi olduktan sonra bırakıp kaçtı çocuk. Yani şikayetçi bile olmadı korkudan. Bunun gibi yüzlerce var. Güngören, Bağcılar, Esenyurt, çeteler sokaklarda kol geziyor" dedi.
ETİKETLER: İstanbul’da, metro, çıkışında, dehşet,, yardım
KAYNAK: İhlas Haber Ajansı

İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

İsrail medyası, İran Devrim Muhafızları Deniz Kuvvetleri Komutanı Ali Rıza Tangsiri’nin öldürüldüğünü aktardı.

İsrail medyası, İran Devrim Muhafızları Deniz Kuvvetleri Komutanı Ali Rıza Tangsiri’nin öldürüldüğünü aktardı.

İsrail medyası, İran Devrim Muhafızları Deniz Kuvvetleri Komutanı Ali Rıza Tangsiri’nin öldürüldüğünü aktardı.

Güngören’de bıçaklı saldırıda hayatını kaybeden Atlas Çağlayan’ın ölümüne ilişkin yürütülen soruşturma tamamlandı

Güngören’de bıçaklı saldırıda hayatını kaybeden Atlas Çağlayan’ın ölümüne ilişkin yürütülen soruşturma tamamlandı

İstanbul’un Güngören ilçesinde bıçaklanarak öldürülen 17 yaşındaki Atlas Çağlayan’ın ölümüne ilişkin yürütülen soruşturma tamamlandı. Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca çocuk şüpheli E.Ç. hakkında ’çocuğa karşı kasten öldürme’, ’zincirleme şekilde silahl

Tartıştığı eşi telefonlara bakmıyor diye çatıya çıktı

Tartıştığı eşi telefonlara bakmıyor diye çatıya çıktı

Antalya’nın Aksu ilçesinde tartıştığı eşinin telefonlarını açmamasına sinirlenen genç adam, 9 katlı bir inşaatın çatısına çıktı. Yaklaşık 2 saat boyunca çatının uç kısmında oturup elinde sürekli telefon bulunan adam, ikna edildikten sonra da indiği binada

Eskişehir’de korkutucu asılsız ihbar

Eskişehir’de korkutucu asılsız ihbar

Eskişehir’de polis ekiplerini teyakkuza geçiren, "Ben banyoda birini öldürdüm" ihbarı asılsız çıktı.Olay, dün gece Yeşiltepe Mahallesi Yeşilçayır Sokak’ta meydana geldi. Edinilen bilgilere göre; sokak üzerinde ikamet eden ve 112 Acil Çağrı Merkezi’ni aray

Muayenesiz araçla makas atan alkollü sürücüye 62 bin 719 TL ceza

Muayenesiz araçla makas atan alkollü sürücüye 62 bin 719 TL ceza

Eskişehir’de muayenesiz araçla makas atan alkollü sürücüye toplam 62 bin 719 TL trafik cezası yazıldı.Olay, Eskişehir Çevre Yolu’nun Bursa istikametinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre; E.G. isimli şahıs, 26 AKC 286 plakalı pick-up tipi aracı ile m

Ümraniye’de makas atan sürücü dehşet saçtı: Araçtan indi, şoföre tokat attı

Ümraniye’de makas atan sürücü dehşet saçtı: Araçtan indi, şoföre tokat attı

Ümraniye D-100 Karayolu üzerinde makas atmaya çalışan bir sürücü, yol vermediği gerekçesiyle sıkıştırdığı araç sahibine saldırdı. Trafiği birbirine katan öfkeli şoför, diğer sürücüye tokat atarak dehşet saçtı.Olay, D-100 Karayolu Ümraniye Kavacık yönü ist

Esenyurt’a yol verme kavgasında kadınlar birbirine girdi

Esenyurt’a yol verme kavgasında kadınlar birbirine girdi

İstanbul Esenyurt’ta ara sokaktan çıkan kadın sürücü, sokağa girmek isteyen diğer sürücüye yol vermedi. Ters yöne girmeye çalıştığını ve geri çıkması gerektiğini söyleyen sürücüye ise diğer araçtan inen kadın, kışkırtıldığını iddia ederek saldırdı. Yaşana

Konya’da 26 yıldan fazla hapis cezası olan dolandırıcı yakalandı

Konya’da 26 yıldan fazla hapis cezası olan dolandırıcı yakalandı

Konya’da polis ekiplerince yapılan çalışmalarda, farkı şehirlerde dolandırıcılıktan aranan, hakkında 36 ayrı yakalama kararı ve 26 yıl hapis cezası bulunan şüpheli yakalandı.Konya İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, hakkı

Malatya Namaz Vakitleri

Yükleniyor...

00:00:00

İmsak 04:52
Güneş 06:15
Öğle 12:38
İkindi 16:07
Akşam 18:51
Yatsı 20:07

Süper Lig Puan Durumu

Takım Puan
Galatasaray A.ş. Galatasaray A.ş.
64
Fenerbahçe A.ş. Fenerbahçe A.ş.
60
Trabzonspor A.ş. Trabzonspor A.ş.
60
Beşi̇ktaş A.ş. Beşi̇ktaş A.ş.
52
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
43
Göztepe A.ş. Göztepe A.ş.
43
Samsunspor A.ş. Samsunspor A.ş.
35
Kocaeli̇spor Kocaeli̇spor
33
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş. Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
33
Corendon Alanyaspor Corendon Alanyaspor
31
Çaykur Ri̇zespor A.ş. Çaykur Ri̇zespor A.ş.
30
Tümosan Konyaspor Tümosan Konyaspor
30
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇ Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
25
Hesap.com Antalyaspor Hesap.com Antalyaspor
25
Kasimpaşa A.ş. Kasimpaşa A.ş.
24
Zecorner Kayseri̇spor Zecorner Kayseri̇spor
23
İkas Eyüpspor İkas Eyüpspor
22
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük
17