MENÜ

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Yazıcı: “İstanbul’da yaklaşık 12 bin tane sınav görevlimiz var”

Motorlu taşıt sürücüleri kurslarında direksiyon sınavlarına giren sınav görevlilerinin aldığı ücretlerin zamlanmasına ilişkin, İstanbul İl Milli...

Yayınlanma: 16 Mayıs 2024 20:32 Güncelleme: 16 Mayıs 2024 20:32
İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Yazıcı: “İstanbul’da yaklaşık 12 bin tane sınav görevlimiz var”

Motorlu taşıt sürücüleri kurslarında direksiyon sınavlarına giren sınav görevlilerinin aldığı ücretlerin zamlanmasına ilişkin, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı Ataşehir'de açıklamalarda bulundu. İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, "İstanbul'da yaklaşık 12 bin tane sınav görevlimiz var. Ülkemizin 4'te 1'indeki sınav uygulamaları İstanbul'da gerçekleşiyor. Böylesine büyük bir çalışmayı yürüten ekibimizle biz de çok sık bir araya geliyoruz" dedi.

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, sınava giren öğretmenleri ve sürücü adaylarını pist alanında denetleyerek, direksiyon sınavlarına giren sınav görevlilerinin aldığı ücretlerin zamlanmasına ilişkin Ataşehir Motorlu Taşıtlar Sürücü Kursu Eğitim ve Sınav Alanı'nda açıklamalarda bulundu. Direksiyon sınavlarında görev alan öğretmenlerin ücretlerine geçen yıla oranla yüzde yüze varan artış gerçekleşti. Öğretmenler bu düzenlemeyi memnuniyetle karşıladı.

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, "Burada toplumumuzda çok önem arz eden bir çok insanımızı da trafik kazalarında kaybediyoruz. Bununla ilgili her alanda devletimiz iyileştirme sağlamaya çalışıyor. Yeni yolların, otobanların yapılması, trafik düzenlemelerindeki gelişmeler çok kıymetli. İlgili bakanlıklarımızın emekleri çok değerli ama biz de eğitimciyiz ve şuna da çok inanıyoruz, bu süreçlerdeki iyilişmelerin temelinde eğitim yatıyor. Hem sürücü eğitimleri aşamasında hem bu aşamadan sonra bizzat sınav uygulamasında çok ortak bir hassasiyetle çalışmalarımızı yürütüyoruz. Milli Eğitim Bakanlığımız da buradaki hassasiyeti özellikle öğretmenlerimizin sınav uygulamalarındaki özverili çalışmalarını çok yönlü olarak dikkate alıyor. " dedi.

"İstanbul'da yaklaşık 12 bin tane sınav görevlimiz var"

Açıklamalarına devam eden Yazıcı, "İstanbul'da yaklaşık 12 bin tane sınav görevlimiz var. Ülkemizin 4'te 1'indeki sınav uygulamaları İstanbul'da gerçekleşiyor. Böylesine büyük bir çalışmayı yürüten ekibimizle biz de çok sık bir araya geliyoruz. Öğretmenlerimiz günde yaklaşık 12 tane adayımızın sınavını gerçekleştiriyorlar. Sabah çok erken saatlerde başlıyor. Cumartesi Pazar gerçekleşiyor sınavlar. Haftanın 5 günü çalışan meslektaşlarımız hafta sonu görev aldıklarında da bu sınav uygulaması içerisinde bulunuyorlar. Sabah erken saatlerde bir araya geliyoruz. Varsa uygulamada karşılaşılan güçlükleri birlikte değerlendiriyoruz. Tabi beraberinde ilçelerimizde sınav komisyonlarımız ve denetim elemanlarımız var. Tabi en fazla emek araç içerisinde bulunan öğretmenlerimizin" diye konuştu.

"Öğretmenlerimizin emekleri karşısında aldıkları ücret az diye değerlendirildi ve bunun üzerinde yüzde yüze varan iyileştirmeler sağlandı"

Levent Yazıcı, "Milli Eğitim Bakanlığımız başta sayın bakanımız bu süreçle ilgili düzenli bir iyileşme çalışması yürüttü. Öğretmenlerimizin emekleri karşısında aldıkları ücret az diye değerlendirildi ve bunun üzerinde yüzde yüze varan iyileştirmeler sağlandı. Önümüzdeki günlerde de öğretmenlerimiz bunla ilgili görevleri aldıkça ücretlerdeki iyileştirmeleri daha iyi görüyorlar" dedi.

Yapılan ücret artışından memnun olduğunu belirten öğretmen Zakir Şahin, "Bir kaç senedir burada sürücü kurslarımızı yapmaya devam ediyoruz. Geçtiğimiz sene ile bu sene arasında ciddi bir artış söz konusu. Gayet memnun edici oldu. Bu şekilde burada sınavlarımıza devam ediyoruz. Geçen sene 430 civarı verilirken bu sene 916 TL veriliyor. İzin günümüzde geliyoruz özellikle" diye konuştu.

Öğretmen Metin Şentürk, "1997 yılından beri sınavlara giriyorum. Yüzde yüzün üzerinde bir artış oldu. Teşekkür ediyoruz ve memnunuz. Açıkçası önceden çok gelmek istemiyordum. Yeterli gelmiyordu. Ciddi bir emek veriyorduk" ifadelerini kullandı.

KAYNAK: İhlas Haber Ajansı
Geleceğin hekimleri ‘Beyaz önlük’ giydi

Geleceğin hekimleri ‘Beyaz önlük’ giydi

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde eğitimlerine başlayan 1. sınıf öğrencileri için ‘Beyaz Önlük Giyme Töreni’ düzenlendi. Törende akademik unvanları yükselen öğretim üyeleri yeni cübbelerini giyerken, 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle düzenlene

Karapınar’a yapılacak anaokulunun protokolü imzalandı

Karapınar’a yapılacak anaokulunun protokolü imzalandı

Konya’nın Karapınar ilçesinde yaptırılacak Müyesser ve Mustafa Alp Anaokulu için yapım protokolü imzalandı.Hayırsever Mustafa Alp tarafından ilçeye kazandırılması planlanan 4 derslikli anaokulu için imza töreni Konya Valiliği’nde gerçekleştirildi. Törene

Kayseri Üniversitesi 5 yıllık tam akreditasyon almaya hak kazandı

Kayseri Üniversitesi 5 yıllık tam akreditasyon almaya hak kazandı

Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından niteliğin yükseltilmesi, kalite güvencesi alanında sürdürülebilirliğin sağlanması ve uluslararası rekabet gücünün artırılması amacıyla yükseköğretim kurumlarında yürütülen Kurumsal Akreditasyon Programı (KAP)

Özel öğrenciler için hatıra ormanı

Özel öğrenciler için hatıra ormanı

Dursunbey’de Down sendromlu ve özel eğitim rehabilitasyon merkezi öğrencilerine yönelik farkındalık oluşturmak amacıyla anlamlı bir etkinlik gerçekleştirildi.Dursunbey Meslek Yüksekokulu, Yeni Dünya Eğitim ve Araştırma Derneği ile Yeni Güler Yüzler Özel E

Kocaeli Üniversitesi ve Tüpraş iş birliğiyle Temel Rafinericilik Staj Programı başlıyor

Kocaeli Üniversitesi ve Tüpraş iş birliğiyle Temel Rafinericilik Staj Programı başlıyor

Tüpraş ve Kocaeli Üniversitesi iş birliğiyle rafinericilik alanında nitelikli insan kaynağının yetişmesine katkı sağlamak amacıyla Temel Rafinericilik Staj Programı başlıyor. Program kapsamında meslek yüksekokulu öğrencileri hem teorik eğitim hem de rafin

KBÜ’de "Mehmet Âkif Ersoy ve İstiklal Marşı İftarı" programı düzenlendi

KBÜ’de "Mehmet Âkif Ersoy ve İstiklal Marşı İftarı" programı düzenlendi

Karabük Üniversitesinde düzenlenen "Mehmet Âkif Ersoy ve İstiklal Marşı İftarı" programında Ramazan ayının manevi atmosferi milli değerlerle buluştu.Üniversitede "Kampüste Ramazan Etkinlikleri" kapsamında gerçekleştirilen program, 12 Mart İstiklal Marşı’n

KBÜ’de uluslararası öğrenci iftarı düzenlendi

KBÜ’de uluslararası öğrenci iftarı düzenlendi

Karabük Üniversitesi’nde (KBÜ) düzenlenen "Uluslararası Öğrenci İftarı" programı farklı ülkelerden öğrencileri aynı sofrada buluşturdu."Kampüste Ramazan Etkinlikleri" kapsamında düzenlenen programda birlik, paylaşma ve dayanışma vurgusu öne çıktı.İnsan Ha

Tavşanlı’da Sanayici ve Eğitimciler "Hamilik" iftarında buluştu

Tavşanlı’da Sanayici ve Eğitimciler "Hamilik" iftarında buluştu

Kütahya’nın Tavşanlı ilçesinde sanayiciler, protokol üyeleri ve eğitimciler, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülen "Maarifin Kalbinde Ramazan" etkinlikleri kapsamında düzenlenen "Hamilik’ iftarında bir araya geldi.Kütahya İl Milli Eğitim Müdürlüğü’n

Malatya Namaz Vakitleri

Yükleniyor...

00:00:00

İmsak 04:59
Güneş 06:21
Öğle 12:39
İkindi 16:05
Akşam 18:47
Yatsı 20:03

Süper Lig Puan Durumu

Takım Puan
Galatasaray A.ş. Galatasaray A.ş.
64
Fenerbahçe A.ş. Fenerbahçe A.ş.
60
Trabzonspor A.ş. Trabzonspor A.ş.
60
Beşi̇ktaş A.ş. Beşi̇ktaş A.ş.
52
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
43
Göztepe A.ş. Göztepe A.ş.
43
Samsunspor A.ş. Samsunspor A.ş.
35
Kocaeli̇spor Kocaeli̇spor
33
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş. Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
33
Corendon Alanyaspor Corendon Alanyaspor
31
Çaykur Ri̇zespor A.ş. Çaykur Ri̇zespor A.ş.
30
Tümosan Konyaspor Tümosan Konyaspor
30
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇ Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
25
Hesap.com Antalyaspor Hesap.com Antalyaspor
25
Kasimpaşa A.ş. Kasimpaşa A.ş.
24
Zecorner Kayseri̇spor Zecorner Kayseri̇spor
23
İkas Eyüpspor İkas Eyüpspor
22
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük
17