Dünyanın en büyük mücevher fuarları arasında yer alan İstanbul Jewelry Show, İstanbul Fuar merkezinde kapılarını ziyaretçilere açtı. Fuarda Altınbaş Üniversitesi standı ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.Birçok ülkeden firmaların yer al...
Dünyanın en büyük mücevher fuarları arasında yer alan İstanbul Jewelry Show, İstanbul Fuar merkezinde kapılarını ziyaretçilere açtı. Fuarda Altınbaş Üniversitesi standı ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.
Birçok ülkeden firmaların yer aldığı Uluslararası IJS - Istanbul Jewelry Show, 57’nci kez kapılarını açtı. Mücevher profesyonellerini bir araya getiren organizasyonda İtalya, Yunanistan, Birleşik Arap Emirlikleri, İspanya, Portekiz, Hindistan, Tayland, Hong Kong, Çin, Ürdün gibi birçok ülkeden firmanın tasarımları alıcılarıyla buluştu.
Altınbaş Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı İmam Altınbaş da fuarı ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Öğrencilerden takı ve mücevher tasarımlarıyla ilgili bilgi alan Altınbaş, üniversite olarak sektöre nitelikli eleman yetişmekten dolayı memnuniyet duyduklarını ifade etti.
12 stantta 50 farklı tasarım
Mücevherin yanı sıra altın, gümüş, değerli taş, saat gibi birçok ürünün ön plana çıktığı fuarda, Altınbaş Üniversitesi standı da Takı Tasarımı Bölümü öğrencileri ve eski mezunlarının 50 farklı tasarımıyla yer aldı. Altınbaş Üniversitesi Takı Tasarım Bölümü Araştırma Görevlisi Mert Hatipoğlu, "Fuarımız kuyumculuk ve mücevher sektörünün nabzının attığı bir fuar. Her sene daha iyiye ilerliyor. Bu sene de çok güzel bir şekilde başladığını ve ilerlediğini söyleyebilirim. Sektörümüze dahil olan herkesi bekliyoruz" dedi.
"Hem akademik hem sektörel anlamda ihtiyaçlarını karşılıyoruz"
Stantlarında hem mevcut hem de eski öğrencilerinin tasarımlarının yer aldığını belirten Hatipoğlu, "Biz burada öğrencilerimizin geçmiş yıllarda yaptığı çalışmaları göstererek, aday öğrencilerimize okulumuz ve bölümümüz imkanlarını göstermek istiyoruz. Aday öğrencileri hiçbir şey bilmeyen öğrenciden tam teşekküllü bir mezuna dönüştürmek istiyoruz. Sektörümüzün içerisinde güzel bir yere gelmeleri açısından hem akademik hem sektörel anlamda ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde karşılarına çıkıyoruz. Burada gördüğünüz işlerde bu anlayışın sonucu" ifadelerini kullandı.
Fuarın ilk gününde stantlarına yoğun ilgi olduğunu belirten ve tasarımlarının dikkat çektiğini söyleyen Hatipoğlu, sözlerini şu şekilde noktaladı:
"Biz bölümümüz bünyesinde öğrencilerimizin ortaya çıkardığı işler hem sektörün ihtiyaçları karşılayacak hem de artistik anlamda daha farklı yerlere dokunabilecek tasarımlara sahip olduğu için insanların ilgisini çekiyor. İnsanların stantlarımızı ziyaret etmesine yol açıyor. Bu anlamda hem öğrencilerimizin işleri göz kamaştırıcı hem de onları hazırlayan hocalarımız çok yetkin diyebilirim."
"Hem sosyalleşiyoruz hem öğreniyoruz"
Mücevher Tasarımı 3’üncü sınıf öğrencisi Şevval Su ise fuarda kendilerini daha da geliştirme fırsatı bulduklarını belirterek, "Fuar güzel gidiyor. İlk gün olmasına rağmen yoğun bir fuar günü. Standımız da oldukça yoğun. Farklı ürünler görüyoruz, farklı firmaları tanıyoruz, farklı öğrencileri tanıyoruz. Hem sosyalleşiyoruz hem öğrenebiliyoruz diyebilirim" dedi.

İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, mesleki çalışma programının başlaması dolayısıyla yayımladığı video mesajda, yeni eğitim öğretim yılının öğretmenler ve öğrenciler açısından taşıdığı heyecana değindi. Yeni döneme ilişkin temennilerini paylaşan Tekin "Yıll
Şube Müdürü Ahmet Gümüş başkanlığında düzenlenen toplantıda, okul pansiyonlarının genel durumu, öğrencilere sunulan imkânlar ve yürütülen hizmetlerin niteliği kapsamlı şekilde ele alındı. Toplantıda pansiyonlarda uygulanan hijyen ve güvenlik standartları,
ÖSYM’den yapılan açıklamada, 80 sorudan oluşan AGS Testindeki 6 alt testin soru ağırlıklarının hesaplama aşamasında 2025 yılına ait ağırlıklar üzerinden değerlendirildiğinin tespit edildiği belirtildi. Adayların sınavda 80 soru üzerinden elde ettiği topla
ÖSYM tarafından yapılan duyuruda, 2026 Akademi Giriş Sınavı (AGS) ile 2026 Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi'nin (ÖABT) değerlendirme işlemlerinin tamamlandığı bildirildi. Adaylar, sınav sonuçlarını T.C. kimlik numaraları ve aday şifrelerini kullanarak ÖSYM'
Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, 2026-2027 akademik yılı GSB yurt başvurularının başladığını duyurdu. Başvurular, üniversitelerin örgün eğitim programlarına ilk kez kayıt yaptıran öğrenciler ile ara sınıflarda eğitimine devam eden öğrencileri kapsı
Batman'da İLKHA muhabirine konuşan kırtasiye işletmecisi Veysi Güney, yeni sezon hazırlıklarını yaklaşık üç aydır sürdürdüklerini belirterek her bütçeye ve ihtiyaca uygun ürün çeşidine sahip olduklarını söyledi. Güney, kırtasiye alışverişlerinin güvenilir
Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in imzasıyla yayımlanan "2026-2027 Eğitim ve Öğretim Yılına İlişkin İş ve İşlemler" konulu genelgede okul güvenliği, kayıt ücretleri, sınıf ve öğretmen seçimi, cep telefonu kullanımı, kıyafet uygulaması ve mezuniyet törenle
Bekiroğlu, Şehitkamil ilçesinde bu yıl yaklaşık 32 bin öğrencinin yaz Kur'an kurslarına katıldığını, öğrencilerin yaklaşık 800'ünün okul öncesi eğitim çağındaki çocuklardan oluştuğunu ifade etti. Şehitkamil İlçe Müftüsü Abdullah Bekiroğlu İLKHA muhabirine
Fransa’dan tren saldırısına dair çarpıcı açıklama: Saldırının ardında Avrupalıları bölmeye yönelik bir strateji var
Başkan Sadıkoğlu, pandemi günlerinde de üyelerin sesi oldu
03Kupada Heyecan Başlıyor, Yeşilyurtspor Rakibini Bekliyor
04Drone denetiminde yakalanan ehliyetsiz sürücüye 240 bin lira ceza
05TOBB ve iş dünyası Malatya'nın yaralarını yatırımlarla sarıyor
06Malatya kayısısında ağustos ihracatı 3 bin 498 ton olarak gerçekleşti
07Fransa'da çocuklara sanal medya yasağı
Galatasaray A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Amed Sporti̇f Faali̇yetler
Kasimpaşa A.ş.
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Kocaeli̇spor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Corendon Alanyaspor
Trabzonspor A.ş.
Arca Çorum Fk
Fenerbahçe A.ş.
Gençlerbi̇rli̇ği̇
İstanbul Başakşehi̇r Fk
Samsunspor A.ş.
Erzurumspor Fk
Tümosan Konyaspor
Eyüpspor
Göztepe A.ş.