İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, İZFAŞ ve TÜRSAB tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen TTI Health Sağlık Turizmi Fuarı, dünyanın dört bir yanından ziyaretçileri ağırlarken aynı anda Estetik Plastik Cerrahi Derneği’nin (EPCD) İzm...
İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, İZFAŞ ve TÜRSAB tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen TTI Health Sağlık Turizmi Fuarı, dünyanın dört bir yanından ziyaretçileri ağırlarken aynı anda Estetik Plastik Cerrahi Derneği’nin (EPCD) İzmir Buluşması’na da ev sahipliği yaptı. Türkiye’nin dört bir yanından gelen 300’ün üzerinde uzman, fuarla eş zamanlı gerçekleşen bilimsel etkinlikte, sağlık turizminden plastik estetik cerrahi alanındaki yeniliklere, gelişen teknolojiler ve cerrahi uygulamalara kadar birçok alanda düzenlenen oturumlara katıldı.
İzmir, Türkiye’nin dört bir yanından 300’ün üzerinde uzmanı buluşturan bilimsel bir buluşmaya ev sahipliği yaptı. TTI Health Sağlık Turizmi Fuarı kapsamında Estetik Plastik Cerrahi Derneği’nin (EPCD) İzmir Buluşması Fuar İzmir’de düzenlendi.
Prof. Dr. Özmen: "Çok akıllıca bir adım"
Estetik Plastik Cerrahi Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Selahattin Özmen, böyle bir fuarın düzenlenmesinin sağlık turizmi ile ilgili çok akıllıca bir adım olduğunu belirterek, “Yıllar önce Dubai’ye gitmiştim, Koç Üniversitesi olarak bir sağlık turizmi fuarına katılmıştık, orada yapılan şeyin bugün burada da gerçekleştiğini görüyorum. Böyle bir fuarın olması ve katılım iyi, ancak daha çok yeni ve birkaç yıl sonra muhteşem olacak bundan hiçbir şüphem yok” diye konuştu.
Etkinliğin düzenlendiği alanın çok doğru tercih edildiğinin de altını çizen Özmen, “Havalimanına çok yakın, çok büyük. Dernek Genel Sekreterimiz Prof. Dr. Yiğit Tiftikçioğlu, TTI İzmir Sağlık Turizmi Fuarı ile birlikte bu toplantıyı düzenlemeyi önerdi. Böyle bir şeyi asla kaçırmayalım dedik, çünkü sağlık turizmi çok yeni, çok önü açık bir konu. Bu nedenle de burada böyle bir toplantı düzenlemeye karar verdik. Biz ülke olarak sağlık turizmi alanında dünya çapında çok çok öne geçmiş durumdayız. Sağlık turizmi, Türkiye için çok önemli, çok ciddi geliri var. Güzel değerlendirildiğinde hastanın yanında gelen insanlar da var ekstra, turizme, otelciliğe katkısı var. Balkanlardan, bütün Arap dünyasından, bunun yanında Amerika’dan, İngiltere’den, Avrupa’dan dünyanın birçok yerden bize hasta geliyor. Bu ülkemiz açısından çok pozitif bir katma değer. Bunu değerlendirmek lazım bu tür fuarların da bu konuda bu işin hızlanması ve en iyi yere gelmesi açısından çok çok önemli olduğunu düşünüyorum. Bunu mutlaka devam ettirmeliyiz. Plastik cerrahlar dışında diğer branşların da göz, ortopedi, diş, bütün hepsinin katılması lazım. Çok iyi cerrahlarımız var, çok iyi doktorlarımız var, bunu değerlendirmemiz lazım bu altyapı hiçbir yerde yok” dedi.
Başkan Tugay’a teşekkür
Kongreyi düzenlerken meslektaşları İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ın kendilerine son derece yardımcı olduğunu ifade eden Prof. Dr. Özmen, “Plastik cerrahlar çok çalışmaya, aşırı çalışmaya alışık insanlar. Böyle hani geleyim gideyim masa başı iş yapayım tarzında insanlar değiliz. Dr. Cemil Tugay’a da çok teşekkür ederiz, kendisi de çok çok çalışkan bir kişidir. Bunu çok iyi biliyorum, herkes de bunu iyi bilsin” diye konuştu.
Prof. Dr. Yiğit Tiftikçioğlu: "Türkiye’de bir ilk"
Kongre Başkanı ve Estetik Plastik Cerrahi Derneği Genel Sekreteri Prof. Dr. Yiğit Tiftikçioğlu da Türkiye’nin plastik cerrahinin Avrupa’da, hatta dünyada ilk geliştiği ve temellerinin atıldığı ülkelerden olduğunu belirtti. Prof. Dr. Tiftikçioğlu, “İZFAŞ’ın düzenlediği Sağlık Turizmi Fuarı, Türkiye’de bir ilk. Sağlık turizmi, Türkiye’de son 10 - 15 yıldır sürekli artan bir önem kazanıyor. Bu alanda böyle organize fuar yoktu. Türkiye’nin her yerinden katılımcılarımız var, hocalarımız var, 300’e yakın kaydımız oldu bilimsel toplantıya” şeklinde konuştu.
Yiğit, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’a da katkıları nedeniyle teşekkür ederek, “İzmir, tarihi boyunca sağılığın başkenti ve ülkemizin Batı’ya açılan yüzü olmuştur. Sağlık turizminde de İzmir’in potansiyeli çok büyük. İyi hastanelerimiz var, iyi bir havaalanımız var ve çok iyi hekimlerimiz de var. Önümüzdeki yıllarda sağlık turizminden alınan payın artacağını düşünüyorum ve bununla birlikte bu fuarın da çok daha önem kazanacağına inanıyorum” diye konuştu.
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Kliniği’nde, daha önce diz protezi ameliyatı geçiren ve zamanla ağrı ile hareket kısıtlılığı gelişen hastaya total diz protezi revizyonu ameliyatı gerçekleştirildi. Sol dizinden daha önce protez
Solaklığın, genetik ve gelişimsel süreçlerin etkisiyle ortaya çıkan doğal bir özellik olduğunu aktaran Klinik Psikolog Zeynep Betül Alp, solaklık ve beyin ilişkisi hakkında açıklamalarda bulundu. Solak olmak daha zeki veya üretkem olmak anlamına gelmiyor
Ticaret Bakanlığı, 2025-2026 eğitim-öğretim yılı öncesinde kırtasiye, okul çantası ve okul kıyafetlerine yönelik denetimlerini yoğunlaştırdı. Güvensiz olduğu belirlenen ürünlerin piyasaya arzı yasaklanırken, ürünlerin toplatılması ve sorumlu firmalara ida
Ağustos Sedef Hastalığı Farkındalık Ayı kapsamında sedef hastalığına ilişkin bilgilendirmede bulunan Aydeniz, dünya genelinde milyonlarca insanı etkileyen hastalığın ciltte görülen belirtilerin ötesinde değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti. Aydeniz, "
Nöroloji Uzmanı Doç. Dr. Burcu Polat, dünya nöroloji otoritelerinin benimsediği yeni yaklaşım doğrultusunda, hastalıkları tedavi etmekten çok beyin sağlığını yaşam boyu korumaya odaklanan koruyucu nöroloji anlayışı ve bunun için uygulanması gereken bilims
Yozgat Şehir Hastanesi'nde ilk kez laparoskopik (kapalı) yöntemle prostat kanseri ameliyatı yapıldı. Yaklaşık 3 saat süren operasyonun ardından 63 yaşındaki hasta, ameliyatın üçüncü gününde taburcu edildi. Üroloji Uzmanı Op. Dr. Fatih Kocamanoğlu ve ekibi
1-7 Ağustos Dünya Emzirme Haftası kapsamında anne sütünün bebek sağlığı üzerindeki hayati önemine dikkat çekiliyor. Uzmanlar, doğal bir bağışıklık kaynağı olan anne sütünün bebekler için en değerli besin olduğunu belirtiyor. Bursa İl Sağlık Müdürlüğü Hal
Güneş, Türkiye'de emzirme oranının yaklaşık yüzde 65 seviyesinde kaldığını belirterek, annelerin yanlış yönlendirmeler ve toplumsal baskılar nedeniyle emzirmeyi erken bırakabildiğine dikkat çekti. "1-7 Ağustos Dünya Emzirme Haftası" dolayısıyla açıklamala
Dışişleri Bakanlığından siyonist rejime tepki: Korkak ve çürümüş zihniyet
Rusya, Ukrayna'da askeri sanayi tesisini vurdu
03Türkiye'den Nijer'deki gerilim için sükûnet çağrısı
04Meteoroloji'den kuvvetli yağış, fırtına ve toz taşınımı uyarısı
05Erzincan'da sağanak hayatı olumsuz etkiledi: Heyelan ulaşımı aksattı
06Darende’de Yöresel Lezzetler Yağmur Altında Yarıştı
07Muğla'daki yangından dönen arazöz devrildi: 5 işçi yaralandı
Galatasaray A.ş.
Gençlerbi̇rli̇ği̇
Kocaeli̇spor
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Samsunspor A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Corendon Alanyaspor
Kasimpaşa A.ş.
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Amed Sporti̇f Faali̇yetler
İstanbul Başakşehi̇r Fk
Beşi̇ktaş A.ş.
Arca Çorum Fk
Göztepe A.ş.
Erzurumspor Fk
Eyüpspor
Tümosan Konyaspor