Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 18 Mart 2015 - 11:58 Yorum: 0

İzmir Körfezi'ndeki canlı türü arttı

İzmir Körfezi’ndeki temizleme çalışmaları sonucunda iç körfezdeki oksijen seviyesinin yükselmesi denizdeki canlı türü sayısını arttırdı

İzmir Körfezi'ndeki canlı türü arttı

İZMİR (AA) - İzmir Körfezi’ndeki temizleme çalışmaları kapsamında iç körfezdeki oksijen seviyesinin yükseldiği, bunun da denizdeki canlı türü sayısını arttırdığı bildirildi. 

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre körfezdeki deniz suyunda 100 mililitrede maksimum 500 koloni olması gereken koli basili sayısının, ortalama 30 olarak tespit edildi. 

Açıklamada temizleme çalışmalarının ardından iç körfezde çözülmüş oksijen seviyesinin yükseldiği bunun da İzmir Körfezi'ndeki canlı türü sayısında arttırdığı vurgulanarak,  "Körfezde barbun, karagöz, kupez ve karidesler çoğaldı. Su altı fotoğraflarında temiz sularda yaşayan horozbina ile karabaş balığı, avlanması yasak olan deniz tavşanları ve mercanlar dikkat çekti" ifadesine yer verildi. 

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber