İzmir’de yaşayan 40 yaşındaki Mustafa Yıldırım, pankreas kanseri tanısı aldıktan sonra tedavi için Gaziantep’e geldi. Medical Point Gaziantep Hastanesi’nde Prof. Dr. İbrahim Tayfun Şahiner tarafından gerçekleştirilen başarılı Whipple ameliy...
İzmir’de yaşayan 40 yaşındaki Mustafa Yıldırım, pankreas kanseri tanısı aldıktan sonra tedavi için Gaziantep’e geldi. Medical Point Gaziantep Hastanesi’nde Prof. Dr. İbrahim Tayfun Şahiner tarafından gerçekleştirilen başarılı Whipple ameliyatıyla sağlığına kavuştu.
Pankreasın baş kısmında tespit edilen kitle nedeniyle İzmir’de farklı merkezlere başvuran Yıldırım, net tanının ardından ameliyat kararı aldı. Operasyonu deneyimli bir cerrahın gerçekleştirmesini isteyen hasta, kapsamlı araştırmalar sonucunda Prof. Dr. Tayfun Şahiner’e ulaşarak Gaziantep’e geldi.
Prof. Dr. Şahiner, "Pankreas kanseri genellikle ileri evrede tanı konulan, cerrahi şansı sınırlı bir hastalıktır. Mustafa Bey’in kitlesi, ameliyat edilebilir bir evredeydi. Detaylı bir hazırlık süreci ve zamanında müdahaleyle Whipple ameliyatını başarıyla gerçekleştirdik. Ameliyat sırasında ve sonrasında herhangi bir komplikasyonla karşılaşmadık" dedi.
Ameliyat öncesinde hastanın genel durumu titizlikle değerlendirildi, beslenme planı düzenlendi ve yoğun bakım süreci detaylı şekilde planlandı. Prof. Dr. Şahiner, pankreas tümörü gibi kompleks cerrahilerin, yalnızca donanımlı merkezlerde ve deneyimli cerrahlar tarafından yapılması gerektiğini vurguladı.
Ameliyat sonrası konuşan hasta Mustafa Yıldırım, "İzmir’den Gaziantep’e gelmek kolay olmadı ama Prof. Dr. Şahiner’e ulaştıktan sonra içim rahatladı. Gerek ameliyat öncesi bilgilendirme, gerekse ameliyatın kendisi çok başarılıydı. Şu an kendimi çok iyi hissediyorum" şeklinde konuştu.
Medical Point Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Ekber Şahin ise "Medical Point Gaziantep Hastanesi olarak komplike gastrointestinal cerrahilerde hem bölge halkına hem de Türkiye’nin dört bir yanından gelen hastalara umut olmaya devam ediyoruz. Genel cerrahi ekibimiz Prof. Dr. İbrahim Tayfun Şahiner, Prof. Dr. M. Tahir Özer ve Doç. Dr. Mesut Gül tarafından bugüne dek yüzlerce hastanın sağlık sorunları başarıyla çözüme kavuşturuldu" diye konuştu.
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi, modern tıbbın en güncel cerrahi yöntemlerinden biri olan HoLEP (Holmium Lazer Enükleasyon Prostatektomi) yöntemini bünyesine katarak üroloji alanında yeni bir dönem başlattı. Halk arasında "iyi huylu prostat büyümesi"
Bayburt Devlet Hastanesi, Şubat ayında hastaneye başvuran hasta sayısını açıkladı. Açıklanan verilere göre ayaktan bakılan hasta sayısı 40 bin 986 olarak kayıtlara geçti.Ocak ayında 40 bin 4 olan hasta sayısının Şubat ayında artış gösterdiği görülürken, e
Uzmanlar Ramazan Ayı’nda özellikle sahur vakitlerinde karbonhidrat tüketiminden kaçınılmasının önemli olduğunu vurguladılar, sahurda ve iftarda fazlaca tüketilen çay ve kahvenin vücutta suyun hamlesine sebep olduğu ifade edildi.Erzurum Şehir Hastanesi, Ra
Prof. Dr. Mehmet Ziya Özüer, işitme kaybının erken teşhis ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözülebildiğini söyledi. Özüer, koklear implantın hem doğuştan işitme kaybı yaşayan bebeklerde hem de ileri yaşta ortaya çıkan işitme kayıplarında başarıyla uygulana
Türkiye sağlık sektörünün köklü kuruluşlarından Hayat Hastanesi, 48. yılını geride bırakmanın gururunu yaşıyor. Kurulduğu günden bu yana ‘insana dokunan sağlık’ vizyonuyla hizmet veren Hayat Hastanesi, bilgi birikimi, tecrübesi ve hasta odaklı yaklaşımıyl
Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Şevket Özkaya, kanserin biyolojik olarak yaşlanma süreciyle ilişkili olduğunu belirterek, "Bugün şunu biliyoruz ki yaşayan her hücrenin sonu kanser. Sadece hangi organ ve ne zaman ortaya çıkacağını bilmiyoruz" dedi.Prof
Sakarya İl Sağlık Müdürlüğü tarafından düzenlenen Sağlıkta İnovasyon Yarışması neticelendi. Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) "Vita Grup" takımı, hazırladıkları projeyle üniversite öğrenci kategorisinde ikincilik ödülünü kazandı.10 farklı ül
Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Hastanesi’nde gerçekleştirilen ve dünyada "Altın Kan" (Rhnull) olarak bilinen son derece nadir kan grubuna sahip bir hastanın hayatını kurtaran doğum operasyonu, tıp dünyasında önemli bir başarıya imza attı.GAÜN Hematoloji Bi
Almanya Başbakanı Merz: "Trump yönetiminin İran konusunda stratejisi yok"
İran’da Uzmanlar Meclisi toplantılarını güvenlik gerekçesiyle uzaktan sürdürüyor
03Trump: "9 bini aşkın Amerikalı Orta Doğu’dan tahliye edildi"
04Erbil’de ABD üssünde patlama
05Önce darbettiler, ardından tabancayla vurup kaçtılar: 1 ağır yaralı
06İran, Katar’daki ABD üssünü balistik füzeyle vurdu
07İran: "Hint Okyanusu’nda ABD destroyeri füze saldırısıyla vuruldu"
Yükleniyor...
00:00:00
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Göztepe A.ş.
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
Samsunspor A.ş.
Kocaeli̇spor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Corendon Alanyaspor
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
Hesap.com Antalyaspor
Tümosan Konyaspor
İkas Eyüpspor
Kasimpaşa A.ş.
Zecorner Kayseri̇spor
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük