İzmirli çocuklar, yarıyıl tatilini İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin etkinlikleriyle hem eğlenerek hem de öğrenerek geçirdi. Gezi ve atölyeler çocukların önünde yeni ufuklar açtı.İzmir Büyükşehir Belediyesi, öğrencilerin yarıyıl tatilini...
İzmirli çocuklar, yarıyıl tatilini İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin etkinlikleriyle hem eğlenerek hem de öğrenerek geçirdi. Gezi ve atölyeler çocukların önünde yeni ufuklar açtı.
İzmir Büyükşehir Belediyesi, öğrencilerin yarıyıl tatilini dopdolu geçirmesi için çok sayıda etkinlik planladı. Çocuk Çalışmaları ve Eğitim Destekleri Şube Müdürlüğü, çocuk atölyeleri ve oyun odalarından hizmet alan çocuklara yönelik farklı noktalara geziler düzenledi. Geziler, çocukları bilim, tarih ve eğlence yolculuğuna çıkardı. Kütüphaneler Şube Müdürlüğü ise çocuklar için çok renkli atölye programları hazırladı. “Keşfet, Eğlen” teması ile bir araya gelen çocuklar, interaktif bir yaklaşımla yapılan atölyelerde hayaller kurup hikâyeler yazdı, masallar dinledi. Oyunlar eşliğinde sözcüklerin gücünü keşfetti.
Çocuklar bol bol gezdi
Geziler kapsamında çocuklar, Atatürk Müzesi, Buca Ters Ev, Ege Üniversitesi Tabiat Tarihi ve Araştırma Müzesi, Menemen Oyun Köyü, Ümran Baradan Çocuk Müzesi, Agora Ören Yeri, Bergama Müzesi ve Pergamon Antik Kenti, Sancar Maruflu Bilim Merkezi, Limontepe Farkındalık Merkezi ve Sıfır Karbon Noktası’nı gezme ve inceleme fırsatı buldu.
Deneyler yapıldı
Konak Belediyesi Sancar Maruflu Bilim Merkezi gezisi çocukları başka bir dünyaya götürdü. 3, 4, 5, 6 ve 7. sınıf öğrencilerine yönelik farklı günlerde yapılan geziler, uzayı ve gök cisimlerini merak eden çocukların ilgisini çekti. Planetaryumda gezegenler ve iklim değişikliği ile ilgili film izleyen çocuklar; fizik, elektronik, manyetik gibi konularda çeşitli deneylere de katılarak eğitici ve eğlenceli bir gün geçirdi. Çocuklara ayrıca İklim Köşesi’nde yenilenebilir enerjiyle ilgili uygulamalı bilgiler verildi.
Öğrencilerle çok keyifli bir gün geçirdiklerini belirten Kadifekale Çocuk Merkezi Birim Sorumlusu Cansu Akyol Babur, “Bütün merkezlerimiz yarıyıl tatilinde çeşitli geziler düzenledi. Bu gezilerin içinde antik kentler ve bilim merkezlerine ağırlık verdik. Çocuklarımızın hem eğlenerek hem de gezip görerek bilgi edinmesini amaçlıyoruz. Bugünkü gezimizde çocukların dünyamızla ilgili algısını derinleştirdik. İklim değişikliğinin sebeplerini, sonuçlarını ve bu konuda neler yapabileceğimizi öğrendiler” dedi.
“Burası gerçekten çok güzel”
Geziye katılan 9 yaşındaki Masal Nur Ertan, “Buraya ilk girdiğimde planetaryumda bir şeyler izleyeceğimi anlayıp ‘vay canına’ dedim. Gerçekten çok keyifli bir yer. Hem film izledik hem de deney yaptık. Benim için çok güzeldi. Burada iklim değişikliğini öğrendik, elektrikle ilgili deneyler yaptık. Çok şaşırdım, burası gerçekten çok güzel” sözlerine yer verdi. 8 yaşındaki Miran Üsttemel, “Güneş ışınlarını ve rüzgar tribünlerini anlattılar. Arabalar artınca dumanlar artıyor. Küresel ısınma oluyor. Çöpleri atmamalıyız, çiçekleri koparmamalıyız” derken, 9 yaşındaki Fatma Nur Tanboğa da “Burada değişik bilgiler öğrendim. Yerlere çöp atmamayı, çiçekleri koparmamayı, canlılara zarar vermemeyi öğrendim. İklim değişikliğini de burada öğrendim. Çok öğretici ve bana katkı veren bir etkinlikti” diye konuştu. 11 yaşındaki Çınar Cantürk ise “İklim değişikliği ile dünyada çok değişim oluyor. Burada birçok şey öğrendim. Ayrıca deneyler yaptık. Etkinlikler sayesinde yarıyıl tatilim çok güzel geçti” ifadelerini kullandı.
İnteraktif atölye deneyimi
İzmirli çocuklar, Alsancak Kent Kütüphanesi’nde Sade Şeylerin Büyüsü Masal Atölyesi, Sonuna Sen Karar Ver Yaratıcı Yazma Atölyesi ve Yaratıcı Drama Atölyesi’ne katılarak yepyeni bir dünyanın kapılarını da araladı. “Keşfet, Eğlen” teması ile bir araya gelen çocuklar, interaktif bir atölye deneyimi yaşadı. Hayaller kurarak hikâyeler yazan çocuklar, masal dinledi ve sözcüklerin gücünü keşfetti. Kütüphaneler Şube Müdürü Burcu Önenç, “Sömestr tatilinde çocuklarımızın hem kitap okuma alışkanlığını artırmak hem de sosyal becerilerini geliştirmek amacıyla üç atölye düzenledik. Çok olumlu geri dönüşler alıyoruz. Çocuklar tatile girdiğinde teknolojik aletlerle çok fazla zaman geçiriyor. Aileler sömestr tatilinde çocukların akranlarıyla bir araya gelip sosyal becerilerini geliştirebilecekleri böyle etkinlikleri çok önemsiyor” dedi.
“Telefonla ilgilenmekten daha eğlenceli”
Atölye çalışmasına katılan 9 yaşındaki Elif Ece Köylüoğlu, “Bugün arkadaşlarım ve öğretmenlerimle birçok oyun oynadım. Birbirimizi tanıyarak eğlendik. Burası bana kütüphane gibi değil, eğlence alanı gibi geldi. Burada olmaktan çok memnunum” diye konuştu. 10 yaşındaki Erdem Yıldız ise “Atölyeye katıldığım için çok mutluyum ve eğleniyorum. Etkinliğe katılmak telefonla ilgilenmekten daha eğlenceli. Çünkü telefonda yapacakların kısıtlı ama burada hayal gücüm gelişiyor. Çok eğleniyorum” ifadelerini kullandı.
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Aydın’da yarın öğlen saatlerinden sonra beklenen kuvvetli yağışlar için vatandaşlar uyarıldı.Meteoroloji’den yapılan açıklamada, "Aydın’da beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, yarın (01.04.2026 Çarşamba) öğle saatlerinden sonra il genelin
DÜZCE(İHA) – Dr. Meryem Seçen Yazıcı, otizmin bir hastalık olmadığını belirterek "Otizmi aslında beynin dünyayı işleme biçimindeki bir farklılık olarak tanımlayabiliriz" dedi.Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk ve Ergen Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim
Bartın’da yol üzerinde ve ormanlık alanda dolaşan karaca yavrusu görüntülendi.Ulus ilçesi Hisar Köyü yolunda aracıyla seyreden bir kişi, yol üzerinde ve ormanlık alanda dolaşan karaca yavrusunu görüntüledi. Yiyecek ararken sürüden ayrıldığı tahmin edilen
Marmaris Belediyesi’nin öncülüğünde yürütülen çalışmalar sonuç verdi. Geçtiğimiz yıl 31 yıl aradan sonra Marmaris’i tercih eden Avusturyalı turistler bu yıl da rotasını değiştirmedi.Marmaris Belediyesi’nin öncülüğünde Alman ve Avusturyalı turistlere yönel
Tarım ve Orman Bakanlığı, Karadeniz Bölgesi’nde artan yangın riskine karşı hava gücünü devreye alıyor. Amasya’nın Merzifon ilçesine konuşlandırılacak yangın söndürme helikopteriyle, özellikle Orta Karadeniz’de muhtemel orman yangınlarına hızlı müdahale he
30 Mart Uluslararası Sıfır Atık Günü’nde, Ankara Sincan Belediyesi ev sahipliğinde öğrencilere çevre eğitimi, sürdürülebilir yaşam ve geri dönüşüm konularında eğitim verildi.Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından ilan edilen 30 Mart Uluslararası Sıfı
Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İlhan Çetin, kış ve sonbahar aylarında etkili olan yoğun yağışların ardından bahar aylarına girilmesiyle birlikte kene popülasyonunda artış yaşanabileceğini söyleyerek, özellikle Kırım-Ko
Mersin’in en önemli yaylaları arasında yer alan Fındıkpınarı’ndaki yoğun yağış sonrası meydana gelen heyelandaki hasarın boyutu havadan görüntülenirken, 25’i ağır hasarlı yaklaşık 100 hanenin zarar gördüğü bölgedeki hasar tespit çalışmalarının sürdüğü bil
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
Göztepe A.ş.
Samsunspor A.ş.
Tümosan Konyaspor
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Kocaeli̇spor
Corendon Alanyaspor
Kasimpaşa A.ş.
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
İkas Eyüpspor
Hesap.com Antalyaspor
Zecorner Kayseri̇spor
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük