Japonya Başbakanı Fumio Kishida ve Çin Devlet Başkanı Xi Jinping, Tayland'daki APEC zirvesinde bir araya geldi.
Japonya Başbakanı Fumio Kishida ve Çin Devlet Başkanı Xi Jinping, Tayland'daki APEC zirvesinde bir araya geldi. Görüşme ile Japonya ve Çinli liderler 3 yıl sonra ilk kez bir araya gelmiş oldu.
Japonya Başbakanı Fumio Kishida ve Çin Devlet Başkanı Xi Jinping, Asya Pasifik Ekonomik İşbirliği (APEC) zirvesi için bulundukları Tayland'da bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede Kishida ve Xi'nin, Tayvan Boğazı'ndaki durum ve iki ülke arasındaki diplomatik sorunların başında gelen Senkaku Adaları meselesi dahil bölgesel ve küresel meseleleri ele aldığı açıklandı. Görüşmede Başbakan Kishida'nın Pekin'in Doğu Çin Denizi'nde bulunan Japonya kontrolündeki Senkaku Adaları çevresindeki askeri faaliyetleri ve Tayvan üzerindeki baskısından duyduğu endişeyi Xi'ye ilettiği öğrenilirken, Xi'nin ise bölgesel ihtilaflarla ilgili konularda daha önce benimsenen ilkelere ve ortak anlayışlara bağlı kalmanın ve farklılıkları doğru bir şekilde yönetmek için siyasi bilgelik göstermenin önemine vurgu yaptığı kaydedildi.
Kishida görüşme ile ilgili yaptığı açıklamada, "Liderler düzeyinde de olmak üzere çeşitli düzeylerde yakın iletişim kurma ve ikili ilişkileri geliştirme konusunda mutabık kaldık" dedi. Xi ise Çin ve Japonya'nın ortak çıkarları ve işbirliği potansiyeline sahip olduğunu belirterek, iki komşunun yeni çağın gerekliliklerine uygun ilişkiler kurmasını umduğunu ifade etti.
3 yıl sonra ilk görüşme
İki ülke arasındaki ilişkilerin normalleşmesinin 50. yıl dönümü olan 2022'de gerçekleşen toplantı ile Japonya ve Çin liderleri yaklaşık 3 yıl sonra ilk kez bir araya gelmiş oldu. En son seçim konuşması yaptığı sırada silahlı saldırıya uğrayarak hayatını kaybeden eski Japonya Başbakanı Shinzo Abe, Aralık 2019'da yaptığı Çin ziyaretinde Devlet Başkanı Xi ile görüşmüştü.
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Hiçbir iç ve dış mahreçli saldırı, suikast veya sabotaj haklı davamızdan, ’Terörsüz Türkiye’ kararlığımızdan geri döndüremeyecektir" dedi.MHP lideri Bahçeli, Yalova’da 3 polisin şehit olduğu
Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Lin Jian, haftalık basın toplantısında, İsrail’in Somali’nin ayrılıkçı bölgesi Somaliland’ı "ülke" olarak tanıma kararına tepki göstererek, "Hiçbir ülke kendi bencil çıkarları için diğer ülkelerin iç ayrılıkçı güçlerini teş
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Yalova’da DEAŞ’a yönelik gerçekleştirilen operasyonla ilgili sosyal medya hesabından paylaşım yaptı. Tunç, soruşturma kapsamında 5 Cumhuriyet savcısının görevlendirildiğini ifade ederek, 5 şüphelinin gözaltına alındığını aktardı
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz: "Yalova’da terör örgütü DEAŞ’a yönelik operasyonda şehit olan kahraman polislerimize Allah’tan rahmet, yaralı polislerimize ve bekçimize acil şifalar diliyorum."
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik: "Yalova’da DEAŞ terör örgütüne dönük operasyon sırasında şehit olan kahraman polislerimize Allah’tan rahmet diliyoruz. Terör insanlığın düşmanıdır."
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nihat Zeybekci, 500 yataklı Denizli Acil Durum Hastanesinin hazır olduğunu ancak Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından hastaneye su bağlantısının yapılmadığını iddia etti.AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nihat Zeybekci,
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Diyarbakır’ın Sur ilçe teşkilatına yeni katılımlar artarak sürüyor.MHP Sur İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen katılım programında, partiye üye olan vatandaşlara rozetleri takdim edildi. Programa Sur Gençlik Kolları Başk
ABD Başkanı Donald Trump, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ile bir araya geldi. Trump, görüşme öncesi yaptığı açıklamada, "Toplantıdan sonra Putin’i arayacağım ve müzakerelere devam edeceğiz" ifadelerini kullanarak, "Bir güvenlik anlaşması yapıla
ABD Başkanı Donald Trump, "İran’a yaptığımız şeyi yapmasaydık Orta Doğu’da barış sağlanamazdı, imzalanan bir anlaşma olmazdı. İran’ın gücü ve prestiji büyük ölçüde azaldı. Orta Doğu’da en büyük tehlike onlar" dedi.
ABD Başkanı Donald Trump, "Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı çok iyi tanıyorum ve hepinizin bildiği gibi, o benim çok iyi bir arkadaşımdır. Ona inanıyorum ve ona saygı duyuyorum. Netanyahu da ona saygı duyuyor" dedi.
03Bursa’da tekel bayisine silahlı saldırı: 2 yaralı
04Trump: “Türkiye’ye F-35 satışını çok ciddi olarak düşünüyoruz"
05Kendisinden haber alınamayan kadın evde ölü bulundu
06Iğdır’da aç kalan 3 vaşak köye indi
07Dev dalgalar, ölü yunus balığının kalıntılarını sahile sürükledi
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Göztepe A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Samsunspor A.ş.
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
Kocaeli̇spor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Corendon Alanyaspor
Gençlerbi̇rli̇ği̇
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Tümosan Konyaspor
Kasimpaşa A.ş.
Hesap.com Antalyaspor
Zecorner Kayseri̇spor
İkas Eyüpspor
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük