Malatya’nın başarılı rahvan yarış atı Kaçkar, 6 Eylül’de Erzurum’da düzenlenecek Federasyon Yarışı’nda Başkan İlhan Geçit adına başaltı kategorisinde şampiyonluk için piste çıkacak. Malatya’yı geleneksel atlı spor organizasyonlarında temsil eden Kaçkar i
Malatya’nın başarılı rahvan yarış atı Kaçkar, 6 Eylül’de Erzurum’da düzenlenecek Federasyon Yarışı’nda Başkan İlhan Geçit adına başaltı kategorisinde şampiyonluk için piste çıkacak.
Malatya’yı geleneksel atlı spor organizasyonlarında temsil eden Kaçkar isimli at, yeni bir şampiyonluk hedefiyle Erzurum’a doğru yola çıktı.
Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Geleneksel Atlı Spor Dalları Federasyonu ve Yakutiye Belediyesi iş birliğiyle 6 Eylül 2026 Pazar günü Umudum Köyü Yarış Sahası’nda gerçekleştirilecek “Zaferin Ruhu, Geleneğin Gücü” temalı Erzurum Federasyon Yarışı’na katılacak Kaçkar, başaltı kategorisinde piste çıkacak.
Malatya’nın Konak bölgesinden yarışlara katılan Kaçkar, Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit adına mücadele ederek Malatya’yı temsil edecek.
Geçen yıl şampiyon olmuştu
Daha önce katıldığı organizasyonlarda elde ettiği derecelerle adından söz ettiren Kaçkar, geçtiğimiz yıl da Başkan İlhan Geçit adına koşarak şampiyonluk elde etmişti.
Gaziantep’te gerçekleştirilen koşularda Güneydoğu Anadolu birinciliğine ulaşan, ardından Afyonkarahisar’daki yarışlara katılan Kaçkar, Adıyaman’daki son yarışında ise en yakın rakibine yaklaşık 70 metre fark atarak önemli bir başarıya imza atmıştı.
Kaçkar’ın Erzurum’daki yarışta da hedefi şampiyonluk olacak.
Konak’tan Erzurum’a uğurlandı
Erzurum’daki önemli mücadele öncesinde Kaçkar için Konak’ta uğurlama programı düzenlendi. Programa Yeşilyurt Belediye Meclis Üyesi Halil Mutlu, Konak-Banazı ve Horata Kültür ve Yardımlaşma Dernek Başkanı Fahri Açıkgöz, mahalle muhtarları ve vatandaşlar katıldı.
Programda konuşan Dernek Başkanı Fahri Açıkgöz, Kaçkar’ın bugüne kadar önemli başarılara imza attığını belirterek, Erzurum’dan da şampiyonlukla dönmeyi hedeflediklerini söyledi.
“Hedefimiz Erzurum’dan şampiyon dönmek”
Kaçkar’a güvendiklerini ifade eden Açıkgöz, “Gaziantep’teki koşularda adeta tozu dumana katan Kaçkarımız, Güneydoğu Anadolu birincisi olarak göğsümüzü kabarttı. Ardından Afyonkarahisar’daki koşulara katıldı. Son olarak Adıyaman’daki yarışlarda en yakın rakibine yaklaşık 70 metre fark atarak büyük bir başarıya imza attı ve şehrimize gururla döndü. Şimdi önümüzde çok önemli bir yarış var. Hedefimiz, 6 Eylül Pazar günü Erzurum’da düzenlenecek Federasyon Yarışı’ndan şampiyon olarak dönmek” dedi.
Malatyalılardan destek ve dua isteyen Açıkgöz, atlı sporlara gönül verenler olarak Erzurum’a giderek Kaçkar ile jokeyinin yanında olacaklarını ifade etti.
Açıkgöz ayrıca Kaçkar’ın yarışlara katılmasına verdiği desteklerden dolayı Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit’e teşekkür etti.
MHA Malatya Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
Kudüs Tugaylarından yapılan açıklamaya göre bugün saat 03.30'da işbirlikçi milislere ait bir grup, siyonist rejime ait insansız hava araçlarının desteğiyle Han Yunus'un kuzeyindeki el-Karara bölgesindeki el-Cemize Caddesi'ne ilerledi. Milislerin, Kudüs Tu
Kaza, Sur ilçesine bağlı Çarıklı Mahallesinde, Diyarbakır-Çınar yolunda meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, orta refüjdeki ağaçları sulayan 31 ER 622 plakalı sulama tankerine 06 AC 6736 plakalı otomobil arkadan çarptı. Kazada araçta bulunan bir kişi
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Bilişim Suçları Soruşturma Bürosu koordinasyonunda, İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce yürütülen çalışmalarda, vatandaşlara ait kişisel verilerin yasa dışı yollarla ele geçirilerek "pan
Uttar Pradeş eyalet yönetimi, bölgede etkili olan sellere ilişkin son durumu açıkladı. Yönetimin açıklamasında, sellerin eyalet genelinde 26 bölgeyi etkilediği belirtildi. Sel sularının oluşturduğu risk nedeniyle 17 bin 500 kişinin güvenli bölgelere tahli
HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Zeynul Abidin Gülsever, kentte giderek artan trafik yoğunluğuna dikkat çekerek, yaklaşık 20 yıldır gündemde olan tramvay projesinin artık somutlaştırılması ve Diyarbakır’ın ulaşım sorununa kalıcı çözüm bulunması çağrısında b
Türkiye’nin hizmet ihracatı 2025 yılında yüzde 6,5 artışla 124,9 milyar dolara yükselirken, hizmet ithalatı yüzde 9,6 artarak 61,9 milyar dolara ulaştı. Hizmet ihracatının yaklaşık yarısını seyahat gelirleri oluşturdu. Türkiye’nin uluslararası hizmet tic
Washington'ın son yaptırım paketinde eski Devlet Başkanı Raul Castro'nun torunu Fidel Ernesto Castro ile Küba'nın elektrik şebekesinin ayakta tutulması için gerekli özel ekipman ve yedek parçaların ithalatından sorumlu Abapet adlı devlet şirketi de yer al
Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna’daki askeri altyapı ve lojistik noktalarına yönelik saldırılara ilişkin açıklama yaptı. Bakanlığın açıklamasına göre, gece saatlerinde hava konuşlu yüksek hassasiyetli mühimmatlar ve insansız hava araçlarıyla düzenlenen sa
Malatya’da Bıçaklı Kavga: 16 Yaşındaki Genç Yaralandı
Kongo, büyükelçiliğini Kudüs'e taşıma kararı aldı
03İzmir açıklarında 18 düzensiz göçmen yakalandı
04Kayseri'de motosiklet ile otomobil kafa kafaya çarpıştı: 2 yaralı
05Trafikte Kavga Pahalıya Mal Oldu: 180 Bin Lira Ceza
06Rektörlük Yarışında Dengeler Altüst Oldu
07Malatya’da Sahipsiz Hayvanlar İçin Eylül Denetimi
Galatasaray A.ş.
Gençlerbi̇rli̇ği̇
Beşi̇ktaş A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Amed Sporti̇f Faali̇yetler
Kocaeli̇spor
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Kasimpaşa A.ş.
İstanbul Başakşehi̇r Fk
Samsunspor A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Corendon Alanyaspor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Eyüpspor
Göztepe A.ş.
Arca Çorum Fk
Erzurumspor Fk
Tümosan Konyaspor