Van’da kalp krizi nedeniyle kalbi duran iki vatandaş, Lokman Hekim Van Hastanesinde yapılan başarılı ameliyatla hayata tekrar döndürüldü.Van’da ikamet eden Halil Zent (52) isimli vatandaş, göğüs ağrısıyla Lokman Hekim Van Hastanesine b...
Van’da kalp krizi nedeniyle kalbi duran iki vatandaş, Lokman Hekim Van Hastanesinde yapılan başarılı ameliyatla hayata tekrar döndürüldü.
Van’da ikamet eden Halil Zent (52) isimli vatandaş, göğüs ağrısıyla Lokman Hekim Van Hastanesine başvurdu. Burada yapılan eko sonucunda kalp krizi tespit edildi. Anjiyoya götürüldüğü sırada kalbi duran Halil Zent’e yaklaşık 10 dakika kalp masajı yapıldı. Kalp masajı ile birlikte tıkalı olan ana damarına stant takılan Zent, yaklaşık 45 dakika sonra hayata döndürüldü.
Konuyla ilgili açıklamada bulunan Lokman Hekim Van Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Dr. Suhaib Abu Saif, "Hasta bize göğüs ağrısıyla geldi. İlk olarak çekilen EKG’de kalp krizi saptanmadı. Ancak hastanın göğüs ağrısının devam etmesi nedeniyle yapılan eko sonucunda kalp krizi tespit edildi. Anjiyoya çıkarıldığı sırada hastanın kalbi durdu. Yaklaşık 10 dakika boyunca kalp masajı yapmamıza rağmen kalbi dönmedi. Anladık ki damarı açılamazsa hiç dönmeyecektir. Kalp masajı yapılırken işleme aldık. Ana damarının tıkalı olduğunu tespit ettik. Hemen oraya bir stent taktık. Takıldıktan sonra 35 dakika spiara devam edildi. Yaklaşık 45 dakika spiar sonrası hasta hayata döndürüldü. Yoğun bakımda iki hafta kaldıktan sonra uyandı. Şu an genel durumu iyi ve servise alındı. Bu hastamızın şansı hastane içerisindeydi. Eğer hastane dışında olsaydı, çok ağır bir beyin hasarı gelişebilirdi. Yani göğüs ağrısı olur olmaz hemen hastaneye başvurduğu için bu hasta çok şanslı sayılır. Bu nedenle göğüs ağrısı çekenlerin hemen acil servise başvurması gerekir" dedi.
Remzi Akkuş (35) isimli hastanın ise hastane dışında kalp krizine bağlı kalp durması yaşadığını aktaran Dr. Suhaib Abu Saif, "Remzi Bey hastaneye getirildikten sonra 35 dakika kalp masajı yapıldı. Kalbin spontane ritmi sağlandıktan sonra anjiyoya aldık. En önemli damarına stant taktık. Bu durum hastane dışında olduğu için beyin hasarı olma ihtimali çok yüksekti. O yüzden soğutmaya aldık. Özel cihazlı vücut ısısını 38 dereceden 31 dereceye çektik. Böylece hem kalp fonksiyonları hem de beyin fonksiyonları ile beyin hücrelerini koruduk. Yaklaşık 36 saat sonra soğutma cihazı ile soğuttuktan sonra hastayı uyandırdık. Çok şükür hastanın çekilen beyin MR’ında hiçbir hasar gelişmeden taburcu ettik. Şu anda normal yaşamını devam ettiriyor" diye konuştu.
İkinci kez hayata dönmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirten hastalar ise Dr. Suhaib Abu Saif ve hastane yönetimine teşekkür ettiler.
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
Klinik Psikolog Seren Doğantekin, sosyal medyada görünürlük arayışının psikolojik nedenlerini, tehlikeli sosyal medya akımlarının neden hızla yayılabildiğini ve özellikle çocuklar ile ergenlerin bu akımlardan neden daha fazla etkilenebildiğini değerlendir
Özellikle yaz aylarında ve rüzgarlı havalarda artış gösteren polen yoğunluğu, alerjik reaksiyonları tetikleyerek günlük yaşamı olumsuz etkileyebiliyor. Dermatoloji Uzmanı Doktor Nurana Karimova, polen alerjisinin çoğu zaman soğuk algınlığı ile karıştırıld
Biber doğrarken elde yanmaya neden olan kapsaisin maddesi, yağda çözünen bir bileşen. Bu nedenle elleri yalnızca suyla yıkamak acıyı hafifletmiyor. Uzmanlara göre, evde uygulanabilecek bazı pratik yöntemler kapsaisinin etkisini azaltabiliyor. Yağ bazlı çö
Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Kliniği’nde, daha önce diz protezi ameliyatı geçiren ve zamanla ağrı ile hareket kısıtlılığı gelişen hastaya total diz protezi revizyonu ameliyatı gerçekleştirildi. Sol dizinden daha önce protez
Solaklığın, genetik ve gelişimsel süreçlerin etkisiyle ortaya çıkan doğal bir özellik olduğunu aktaran Klinik Psikolog Zeynep Betül Alp, solaklık ve beyin ilişkisi hakkında açıklamalarda bulundu. Solak olmak daha zeki veya üretkem olmak anlamına gelmiyor
Ticaret Bakanlığı, 2025-2026 eğitim-öğretim yılı öncesinde kırtasiye, okul çantası ve okul kıyafetlerine yönelik denetimlerini yoğunlaştırdı. Güvensiz olduğu belirlenen ürünlerin piyasaya arzı yasaklanırken, ürünlerin toplatılması ve sorumlu firmalara ida
Ağustos Sedef Hastalığı Farkındalık Ayı kapsamında sedef hastalığına ilişkin bilgilendirmede bulunan Aydeniz, dünya genelinde milyonlarca insanı etkileyen hastalığın ciltte görülen belirtilerin ötesinde değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti. Aydeniz, "
Nöroloji Uzmanı Doç. Dr. Burcu Polat, dünya nöroloji otoritelerinin benimsediği yeni yaklaşım doğrultusunda, hastalıkları tedavi etmekten çok beyin sağlığını yaşam boyu korumaya odaklanan koruyucu nöroloji anlayışı ve bunun için uygulanması gereken bilims
Kırıkkale'de hapis cezasıyla aranan 2 hükümlü yakalandı
Ticaret Bakanlığında e-ticaret sektörünün talepleri ele alındı
03Kayseri'de uyuşturucu operasyonu: 1 gözaltı
04Adli tatil sona erdi: Yargıda yeni dönemde hangi önemli davalar görülecek?
05Aydın açıklarında 22 düzensiz göçmen yakalandı
06ABD-İran hattında yeniden çatışma: Trump'tan saldırı tehdidi
0748 Yıllık Dostluk Darende’de Aynı Sofrada Buluştu
Galatasaray A.ş.
Gençlerbi̇rli̇ği̇
Beşi̇ktaş A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Amed Sporti̇f Faali̇yetler
Kocaeli̇spor
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Kasimpaşa A.ş.
İstanbul Başakşehi̇r Fk
Samsunspor A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Corendon Alanyaspor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Eyüpspor
Göztepe A.ş.
Arca Çorum Fk
Erzurumspor Fk
Tümosan Konyaspor