Karabük Üniversitesi (KBÜ) ev sahipliğinde Türkiye’nin milli sosyal bilimler hamlesinin oluşumuna katkı sunmak amacıyla ikincisi düzenlenecek olan Sosyal Bilimler Festivali (SOSYALFEST) tanıtım toplantısı yapıldı.15 Temmuz Şehitleri K...
Karabük Üniversitesi (KBÜ) ev sahipliğinde Türkiye’nin milli sosyal bilimler hamlesinin oluşumuna katkı sunmak amacıyla ikincisi düzenlenecek olan Sosyal Bilimler Festivali (SOSYALFEST) tanıtım toplantısı yapıldı.
15 Temmuz Şehitleri Konferans Salonunda düzenlenen programa Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, Cumhuriyet Başsavcısı Selçuk Akman, rektör yardımcıları, kurum müdürleri, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda SOSYALFEST 2024 için hazırlanan belgesel izletildi.
Programda konuşan KBÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, geçen yıl gerçekleştirilen ilk SOSYALFEST’in başarılı geçtiğini belirterek, “Bu çalışmayı daha da ileriye taşımak, bütün Türkiye’nin insanlığın faydasına olacak şekilde geliştirmek ve güçlendirmek istiyoruz. Bu maksatla 2025 SOSYALFEST’i inşallah hayata geçirmek istiyoruz” dedi.
Bu yıl yapılacak olan SOSYALFEST 4 kategorinin bulunduğunu ifade eden Kırışık, “Birincisi ‘Türkiye Yüzyılı’, ikincisi ‘Türk Dünyası’, üçüncüsü ‘SOSYALFEST İlahiyat’, dördüncüsü ise SAĞLIKFEST kategorisidir. Bağımsız olarak yapmış olduğumuz SAĞLIKFEST’i de SOSYALFEST çerçevesine alarak yılda bir ve büyük bir yarışma olarak hayata geçirmeyi planlıyoruz” diye konuştu.
2024 yılında gerçekleştirilen SOSYALFEST’in Türkiye’de büyük bir yankı uyandırdığını kaydeden Kırışık, “SOSYALFEST’in 2024 yılı ilk projesi olan Görme engelliler için hazırlanmış olan bir zeka oyununu Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile gerçekleştirmiş olduk” ifadelerini kullandı.
SOSYALFEST çerçevesinde 45 üniversite ile iş birliği protokolü imzalandığını anlatan Kırışık, “SOSYALFEST 2025’i Türkiye toplumunun, dünyanın tanımasına ve bu alanda oluşturulacak yarışmaların ortaya çıkardığı sosyal ve sağlık modellerinin insanlığın hizmetine sunulmasını hedefliyoruz. Türkiye ve Karabük Üniversitesi olarak öncü rol üstleniyoruz. Bütün dünyaya insanlığın kardeşliğini, huzurunu, barışını ve refahını artıracak modellerle fayda sağlamak istiyoruz" dedi.
Rektör Kırışık, bu yıl ikincisi düzenlenecek olan SOSYALFEST çerçevesinde yapılacak yarışma kategorileri hakkında bilgilendirmelerde bulundu.
Program, SOSYALFEST’te emek veren personellere teşekkür belgesi verilmesiyle son buldu.
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
Ticaret Bakanı Ömer Bolat, NSosyal hesabından konuya ilişkin açıklama yaptı. Yağışlardan etkilenen esnafın yanında olduklarını belirten Bolat, "14-15 Ekim tarihlerinde İstanbul'da meydana gelen ve 84 yılın en şiddetli yağışı olarak kayıtlara geçen yağışla
Beyaz Saray Sözcüsü Taylor Rogers, ABD Başkanı Donald Trump’ın Rusya’ya yönelik yeni yaptırımları uygulamama kararına ilişkin açıklamada bulundu. Axios’un aktardığı açıklamada Rogers, yaptırım hükümlerinin mevcut aşamada uygulanmasının Ukrayna ile Rusya a
Merkez İstasyonu’nda toplanan göstericiler, eğitim kesintilerine tepki göstererek antifaşist ve polis karşıtı sloganlar attı. Eyleme bazı öğretmenler ve sendika üyeleri de katılım sağladı. Albertin Meydanı'ndan Mont des Arts mevkisine yönelen grubun ilerl
Kapalı toplantı şeklinde gerçekleştirilen "straw poll" denilen ön oylamada, 15 konsey üyesi adaylar hakkındaki görüşlerini ortaya koydu. Diplomatik kaynaklardan dışarıya sızan ve resmi olmayan ilk bilgilere göre, bugün yapılan oylamada şu ana kadar yarış
Ankara Peygamber Sevdalıları Derneği, kitap okuma alışkanlığını geliştirmek, katılımcıların dinî, ilmî ve kültürel birikimlerini artırmak amacıyla umre ödüllü kitap okuma yarışması düzenliyor. Kadın ve erkeklerin katılabileceği yarışmada yaş sınırı bulunm
Yerel basında yer alan haberlere göre, 2018’de başlayan ve her yıl hayat pahalılığına karşı sokağa inen sarı yelekliler hareketine eğitim koşullarının iyileştirilmesi için bir aydır eylem yapan liseliler, akaryakıt fiyatlarını protesto eden çiftçiler ve i
İzmir’de sanayi sitesinde araç bakım ve onarım hizmeti veren Aydın Erdem, araçlarda zamanla oluşan boya yıpranmaları, far sararmaları ve küçük kaporta hasarlarına yönelik uygulamalar hakkında konuştu. İş yerinde pasta cila, far temizliği, boya koruma, mi
Fransa'da 2027'de yapılması planlanan cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde başörtüsü yeniden siyasi tartışmaların merkezine taşındı. Aşırı sağcı Ulusal Birlik partisinin önde gelen isimlerinden Marine Le Pen, iktidara gelmesi durumunda "İslamcı ideolojil
İstanbul'da selden etkilenen esnafa 80 milyon lira nakdi destek
Ensarullah, Suudi Arabistan'a ait Apache tipi helikopteri düşürdü
03Malatya’da Miniklerden Gazze’ye Anlamlı Mesaj
04Malatya’da Gençlik Festivali’ne Yoğun Katılım
05Silvan TOKİ konutlarında mağduriyet büyüyor: Cami ibadete açılmadı, yollar tamamlanmadı, okul bekleniyor
06Ukrayna’nın askeri teknolojideki dışa bağımlılığı cephede yeni risk oluşturdu
07Sosyal Medyada Emlak ve Araç İlanlarına Ceza Yağdı: 15,2 Milyon TL
Galatasaray A.ş.
Amed Sporti̇f Faali̇yetler
Fenerbahçe A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Arca Çorum Fk
Kocaeli̇spor
Corendon Alanyaspor
Erzurumspor Fk
Kasimpaşa A.ş.
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
İstanbul Başakşehi̇r Fk
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Gençlerbi̇rli̇ği̇
Göztepe A.ş.
Tümosan Konyaspor
Samsunspor A.ş.
Eyüpspor