Karabük’te dış ticaretin geliştirilmesi amacıyla düzenlenen "İhracat Söyleşileri" programında gençler ve yerel firmalar, Afrika ile iş birliği fırsatları hakkında bilgilendirildi.Karabük Üniversitesi Dış Ticaret Elçileri Kulübü ile Dış...
Karabük’te dış ticaretin geliştirilmesi amacıyla düzenlenen "İhracat Söyleşileri" programında gençler ve yerel firmalar, Afrika ile iş birliği fırsatları hakkında bilgilendirildi.
Karabük Üniversitesi Dış Ticaret Elçileri Kulübü ile Dış Ticaret Elçileri Derneği (DTE) iş birliğiyle, Karabük Ticaret ve Sanayi Odasının (KTSO) destekleriyle gerçekleştirilen program Hamit Çepni Konferans Salonu’nda yapıldı. Etkinliğe, Bosphorus Expo ve Afrika Ticaret Merkezleri Kurucusu Utku Bengisu konuşmacı olarak katıldı.
Programa; Karabük Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Birol Cangi, KTSO Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Çapraz, Karabük Esnaf ve Sanatkârlar Odası Birliği Başkanı Hüseyin Kılıç, Karabük Teknokent Genel Müdürü Samet Nohutçu, Karabük Sanayici ve İş İnsanları Derneği (KASİD) üyeleri, sanayi kuruluşları ve firmaların temsilcileri ile akademisyenler ve öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.
Konuşmasında Afrika pazarının ekonomik potansiyeline dikkat çeken Utku Bengisu, kıtanın genç iş gücü, artan nüfusu ve dijitalleşme süreciyle birlikte yükselen bir ticaret merkezi haline geldiğini belirtti. Türkiye’nin Afrika ile gelişen ticari ilişkilerinin stratejik öneme sahip olduğunu vurgulayan Bengisu, Karabük’teki firmaların Afrika pazarına açılmaları için izlemeleri gereken adımları ve çözüm önerilerini katılımcılarla paylaştı.
Bengisu, ayrıca Karabük Üniversitesi’nde eğitim gören Afrikalı öğrencilerle kurulabilecek iş birliklerinin, yerel ihracatçılar için önemli fırsatlar sunduğuna dikkat çekti.
Programın sonunda, KTSO Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Çapraz tarafından Utku Bengisu’ya teşekkür plaketi takdim edildi. Çapraz, ihracatla ilgili detaylı bilgi almak isteyenlerin Karabük Ticaret ve Sanayi Odası Dış Ticaret ve Proje Geliştirme Birimi ile iletişime geçebileceğini belirtti.
Dış Ticaret Elçileri Kulübü Danışman Hocası Dr. Öğr. Üyesi Ayşegül Karaca Dedeoğlu ve Kulüp Başkanı İbrahim Karaoğlu da Bengisu’ya çiçek ve plaket sunarak teşekkürlerini iletti.
Etkinlik çerçevesinde Karabük Akademik Sanayi Eğitim Merkezi’nin (KASEM) desteğiyle dış ticaret eğitimi alan öğrencilere ücretsiz Dijital Pazarlama Eğitimi verileceği duyurulurken, Dış Ticaret Elçileri Derneği gönüllülerine EFETUR iş birliğiyle seyahat indirimleri sunulacağı açıklandı.
Program, firma temsilcileri ve dış ticarete ilgi duyan öğrencilerin Utku Bengisu ile bire bir görüşmeler gerçekleştirmesi, toplu fotoğraf çekimi ve öğrenci kulüplerinin stantlarının gezilmesiyle sona erdi.
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
Merkez Sur ilçesindeki Ulu Cami önünde cuma namazı sonrası, İslami sivil toplum kuruluşlarının öncülüğünde düzenlenen basın açıklamasına Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan katıldı. Başörtülü öğrencilerin eğitim haklarının engellenmesine tep
Diş ağrısının yalnızca çürüklerden kaynaklanmadığını belirten uzmanlar, komşu dişler, kistler ve tümörlerin de ağrıya neden olabileceğine dikkat çekiyor. Ağız, Diş ve Çene Radyolojisi Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Baki Meşe, doğru teşhis için röntgen ve üç boyutl
Aksaray İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, Narkotik Şube Müdürlüğü ekiplerince uyuşturucuyla mücadele kapsamında çalışma yürütüldü. Çalışmalar kapsamında 229 adet Hint keneviri, 246 gram kubar esrar ve 175 gram kenevir tohumu ele geç
Kaza, Pendik'in Velibaba Mahallesi'nde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, yokuş aşağı ilerleyen 34 DL 5212 plakalı hafriyat yüklü kamyon, sürücüsünün kontrolünden çıkarak 9 katlı binanın giriş katında bulunan eczaneye çarptı. Kazanın bildirilmesi üze
Filistin Diyanet İşleri Başkanlığı, İbrahim Camii'nin kapatılmasını ve çalışanlarının çıkarılmasını kınayarak, bunun İslami mukaddes yerlerin kudsiyetine ve uluslararası sözleşmeler ve yasalarla güvence altına alınan ibadet özgürlüğünün bir ihlali olduğu
HAMAS yöneticilerinden Abdurrahman Şedid, işgal altındaki Batı Şeria’nın El-Halil kentinde siyonist rejim askerlerini hedef alan silahlı eyleme ilişkin değerlendirmede bulundu. Şedid, iki Filistinlinin şehit olduğu çatışmayı "büyük bir kahramanlık eylemi"
Dijital sistemlerin, internetin veya sosyal medya platformlarının birer suç aracı olarak kullanılması suretiyle kişilerin aldatılması ve haksız kazanç sağlanması olarak bilinen siber dolandırıcılık, genellikle sahte SMS veya e-postalarla resmi kurumlar ta
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın ev sahipliğinde İstanbul’da düzenlenen 9'uncu İstanbul Arabuluculuk Konferansı’nın açılışına video mesaj gönderdi. İstanbul’un tarih boyunca insanları ve kültürleri buluşturan bir merkez olduğunu beli
Eskişehir merkezli 3 ilde 60 milyon liralık tefecilik operasyonu: 5 gözaltı
NATO'da nükleer kapasitenin modernizasyonu stratejisi ele alındı
03Aydın açıklarında 40 düzensiz göçmen yakalandı
04Katar Dışişleri Bakanı Al Sani ABD'li mevkidaşı Rubio ile görüştü
05Kudüs Seriyyeleri'nden El-Halil’deki eyleme ilişkin açıklama: "Kahramanca operasyon"
06Darende’de Sirkenin Ustası: 50’den Fazla Çeşit Üretiyor
07SPK'dan borsa işlemleri için yaptırım: 56 kişi hakkında suç duyurusu kararı
Galatasaray A.ş.
Amed Sporti̇f Faali̇yetler
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Arca Çorum Fk
Kasimpaşa A.ş.
Kocaeli̇spor
Corendon Alanyaspor
İstanbul Başakşehi̇r Fk
Erzurumspor Fk
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Göztepe A.ş.
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Gençlerbi̇rli̇ği̇
Tümosan Konyaspor
Samsunspor A.ş.
Eyüpspor