MENÜ

Karademir: "Malatya turizmi yeniden canlandırılmalı"

Malatya Girişimci İş İnsanları Derneği (MAGİNDER) Başkanı Salih Karademir ve yönetim kurulu üyeleri, Eski Battalgazi Mahallesi’nde esnaflarla bir araya geldi.Malatya Girişimci İş İnsanları Derneği (MAGİNDER) Başkanı Salih Karademir ve...

Yayınlanma: 14 Aralık 2024 11:43 Güncelleme: 04 Eylül 2025 06:26
Karademir: "Malatya turizmi yeniden canlandırılmalı"

Malatya Girişimci İş İnsanları Derneği (MAGİNDER) Başkanı Salih Karademir ve yönetim kurulu üyeleri, Eski Battalgazi Mahallesi’nde esnaflarla bir araya geldi.
Malatya Girişimci İş İnsanları Derneği (MAGİNDER) Başkanı Salih Karademir ve yönetim kurulu üyeleri, Eski Battalgazi Mahallesi’nde esnaflarla bir araya gelerek, şehrin ekonomik kalkınması, altyapı projeleri ve esnaf desteği konusunda yapılması gerekenler üzerine istişarelerde bulundu. Başkan Karademir, 6 Şubat depremi sonrası Malatya’nın turizm sektöründe yaşadığı düşüşe dikkat çekerek, şehrin turizm potansiyelinin yeniden canlandırılması gerektiğini vurguladı.
Karademir, özellikle Battalgazi Mahallesi’nin tarihi ve kültürel önemi üzerinde durarak, Silahtar Mustafa Paşa Kervansarayı ve Arslantepe Höyüğü gibi önemli turistik alanların restorasyon ve yeniden yapılandırma çalışmalarının hızlandırılmasının önemini belirtti. Arslantepe Höyüğü’nün UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne girmesinin ardından, bölgedeki turizm potansiyelinin artırılması gerektiğini ifade etti.
Başkan Karademir, Malatya’nın sanayi ve ticaretinin yeniden canlanması gerektiği kadar, turizmin de eski gücüne kavuşmasının önemini vurgulayarak, şehirde yerli ve yabancı turist sayısındaki düşüşe dikkat çekti. Şanlıurfa’daki Göbeklitepe örneğini vererek, turizmin ekonomiye sağladığı katkının büyük olduğunu ve Malatya’nın bu potansiyeli en iyi şekilde değerlendirmesi gerektiğini belirtti.
Malatya’nın tarihi zenginliklerinin, yerli ve yabancı turistlere hizmet verecek şekilde değerlendirilmesi gerektiğini söyleyen Karademir, yerel yönetimlerin bu konuda somut projeler geliştirmesinin önemini vurguladı. Şehirdeki tüm paydaşların bir araya gelerek, turizmin yeniden canlandırılması için ortak adımlar atmalarını talep etti.

KAYNAK: İhlas Haber Ajansı

İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

Süper Lig Puan Durumu

Takım Puan
Galatasaray A.ş. Galatasaray A.ş.
55
Fenerbahçe A.ş. Fenerbahçe A.ş.
52
Trabzonspor A.ş. Trabzonspor A.ş.
48
Beşi̇ktaş A.ş. Beşi̇ktaş A.ş.
43
Göztepe A.ş. Göztepe A.ş.
41
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
36
Samsunspor A.ş. Samsunspor A.ş.
31
Kocaeli̇spor Kocaeli̇spor
30
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş. Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
28
Corendon Alanyaspor Corendon Alanyaspor
26
Çaykur Ri̇zespor A.ş. Çaykur Ri̇zespor A.ş.
24
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇ Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
23
Tümosan Konyaspor Tümosan Konyaspor
23
Hesap.com Antalyaspor Hesap.com Antalyaspor
23
İkas Eyüpspor İkas Eyüpspor
21
Kasimpaşa A.ş. Kasimpaşa A.ş.
19
Zecorner Kayseri̇spor Zecorner Kayseri̇spor
19
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük
13