MENÜ

Karademir: Sanayi Koridoru İçin Milletvekilleri Fendoğlu ve Gürsel Erol ile Görüştük

MAGİNDER Başkanı Salih Karademir, Malatya’nın sanayi koridoruna dahil edilmesi amacıyla MHP Malatya Milletvekili Mehmet Fendoğlu ve CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol ile görüşmeler gerçekleştirdiklerini belirterek, sürecin kararlılıkla takip edildiğini

Yayınlanma: 30 Ocak 2026 15:47 Güncelleme: 02 Şubat 2026 12:40
Karademir: Sanayi Koridoru İçin Milletvekilleri Fendoğlu ve Gürsel Erol ile Görüştük

MAGİNDER Başkanı Salih Karademir, Malatya’nın sanayi koridoruna dahil edilmesi amacıyla MHP Malatya Milletvekili Mehmet Fendoğlu ve CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol ile görüşmeler gerçekleştirdiklerini belirterek, sürecin kararlılıkla takip edildiğini söyledi.

Malatya Girişimci İş İnsanları Derneği (MAGİNDER) Başkanı Salih Karademir, Malatya’nın sanayi koridoruna dahil edilmesi için siyasi temaslarını sürdürdüklerini belirterek, bu kapsamda MHP Malatya Milletvekili Mehmet Fendoğlu ve CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol ile bir dizi görüşme gerçekleştirdiklerini açıkladı.

Karademir, MHP Malatya Milletvekili Mehmet Fendoğlu ile yaptığı görüşmede, Malatya’nın sanayi koridoruna dahil edilmesi sürecinin yakından takip edildiğini, Fendoğlu’nun konuyu bakanlık nezdinde gündeme taşıyacağını ve Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde dile getireceğini ifade ettiğini aktardı. Karademir, Fendoğlu’nun Malatya’nın bu süreçte yer alması gerektiği yönünde açık destek verdiğini belirtti.

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol ile yapılan görüşmede ise, yalnızca Elazığ değil, Malatya ve Diyarbakır’ı kapsayan bölgesel bir sanayi koridoru oluşturulması yönünde değerlendirmelerde bulunulduğunu kaydeden Karademir, Erol’un bu konuda Meclis’te girişimlerde bulunacağını ifade ettiğini söyledi.

Açıklamasında Malatya’daki mevcut duruma da değinen Karademir, şehirde konut ve iş yerlerinin yapımının sürdüğünü, devletin ve Cumhurbaşkanı’nın tüm imkânları seferber ettiğini belirterek, fiziki toparlanmanın devam ettiğini ancak ekonomik toparlanmanın henüz sağlanamadığını vurguladı. Karademir, Malatya ekonomisinin cansız olduğunu, ticaretin ayağa kaldırılması gerektiğini ve esnaf, tüccar ile sanayicinin ciddi sıkıntılar yaşadığını ifade etti.

Marmara Bölgesi’ndeki sanayinin Anadolu’ya yayılması amacıyla oluşturulan sanayi koridorlarına dikkat çeken Karademir, ilk etapta 10 ilin yer aldığı bu yapının genişletileceğini belirterek, Malatya’nın önümüzdeki fazlarda mutlaka bu koridorlara dahil edilmesi gerektiğini söyledi. Bu sürecin Malatya için büyük bir fırsat olduğuna dikkat çeken Karademir, sanayi koridoruna dahil olunması halinde şehre ciddi yatırımların geleceğini ve bunun ekonomik canlanmayı hızlandıracağını kaydetti.

Karademir ayrıca, Elazığ’da milletvekilleri, ticaret ve sanayi odaları ile sivil toplum kuruluşlarının ortak hareket ederek güçlü bir kamuoyu oluşturduğunu, Malatya’da da benzer bir birlikteliğin sağlanmasının zorunlu olduğunu dile getirdi. Malatya’da ticareti ayağa kaldıracak üç temel alanın organize sanayi, gastronomi ve turizm olduğunu belirten Karademir, ulaşım alanında ise hızlı trenin Malatya’ya kazandırılmasının şehrin toparlanma sürecini hızlandıracağını ifade etti.

Karademir, Malatya için hayal değil icraat istediklerini vurgulayarak, siyasi aktörler ve sivil toplum kuruluşlarının ortak hareket etmesi halinde Malatya’nın yeniden güçlü bir şekilde ayağa kalkacağına inandıklarını söyledi.

ETİKETLER: Karademir:, Sanayi, Koridoru, İçin, Milletvekilleri
KAYNAK: Malatya Haber Ajansı

MHA Malatya Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

Meteoroloji'den 13 il için kuvvetli yağış uyarısı

Meteoroloji'den 13 il için kuvvetli yağış uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), yurt genelinde etkili olması beklenen yağışlar nedeniyle 13 il için “sarı” kodlu uyarı yayımladı. MGM’nin son değerlendirmelerine göre Türkiye genelinde parçalı ve çok bulutlu bir hava hakim olacak. Marmara, İç Ege, Akd

Türk Kızılay 2026 Kurban Vekâlet Ücretlerini Açıkladı

Türk Kızılay 2026 Kurban Vekâlet Ücretlerini Açıkladı

Türk Kızılay, 2026 yılı Kurban Bayramı kapsamında gerçekleştireceği vekâletle kurban kesim organizasyonunun detaylarını ve ücretlerini kamuoyuyla paylaştı. "Kurban Bereketini Yıl Boyu Yaşatalım" sloganıyla yürütülen kampanya kapsamında vekâlet bedelleri b

Adıyaman Üniversitesi’nde Seramikte Uygulamalı Eğitim

Adıyaman Üniversitesi’nde Seramikte Uygulamalı Eğitim

Adıyaman Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü tarafından düzenlenen çalıştayda, raku fırını tasarımı ve pişirimi uygulamalı olarak gerçekleştirildi. Adıyaman Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü tarafından “Raku Fırını Tas

Uzakta Yaşayanlar İçin Kastamonu ile Bağı Canlı Tutmanın Yolu

Uzakta Yaşayanlar İçin Kastamonu ile Bağı Canlı Tutmanın Yolu

Başka bir şehirde yaşamak, memleket gündeminden kopmayı gerektirmez. Düzenli yerel haber takibi, uzaklığı daha yönetilebilir hale getirir.

Kurumlar Vergisinde Kritik Eşik: Ödemeler İçin Yarın Son Gün

Kurumlar Vergisinde Kritik Eşik: Ödemeler İçin Yarın Son Gün

Kurumlar vergisi mükellefleri için 2025 hesap dönemine ait beyan ve ödeme maratonunda sona gelindi. Mükelleflerin, yasal yükümlülüklerini yerine getirmeleri için belirlenen süre yarın mesai bitimiyle birlikte doluyor. Beyannameler İçin Son Çağrı 2025 yıl

600 Sporcu Halk Oyunları İçin Adıyaman’da Buluştu

600 Sporcu Halk Oyunları İçin Adıyaman’da Buluştu

Adıyaman’da düzenlenen Kulüpler Arası Halk Oyunları Bölge Yarışması, 30 kulüp ve yaklaşık 600 sporcunun katılımıyla büyük bir coşku içinde tamamlandı. Adıyaman, Kulüpler Arası Halk Oyunları Bölge Yarışması’na ev sahipliği yaptı. Yeni Mahalle Kapalı Spor S

İş İnsanları Platformu’ndan Siyaset Okulu Programına Destek

İş İnsanları Platformu’ndan Siyaset Okulu Programına Destek

Malatya İş İnsanları Platformu Başkanı Ahmet Özköse, MTTB tarafından düzenlenen Siyaset Okulu programını gençlerin bilinçli ve sorumluluk sahibi bireyler olarak yetişmesi açısından kıymetli bulduklarını söyledi. Milli Türk Talebe Birliği tarafından düzen

Bingöl’de 4.4 büyüklüğünde deprem

Bingöl’de 4.4 büyüklüğünde deprem

AFAD verilerine göre Bingöl’ün Yedisu ilçesinde sabah saatlerinde 4.4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremin yerin 7 kilometre derinliğinde gerçekleştiği bildirildi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Deprem Dairesi Başkanlığı verilerine

Süper Lig Puan Durumu

Takım Puan
Galatasaray A.ş. Galatasaray A.ş.
77
Fenerbahçe A.ş. Fenerbahçe A.ş.
74
Trabzonspor A.ş. Trabzonspor A.ş.
69
Beşi̇ktaş A.ş. Beşi̇ktaş A.ş.
60
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
57
Göztepe A.ş. Göztepe A.ş.
55
Samsunspor A.ş. Samsunspor A.ş.
51
Çaykur Ri̇zespor A.ş. Çaykur Ri̇zespor A.ş.
41
Tümosan Konyaspor Tümosan Konyaspor
40
Kocaeli̇spor Kocaeli̇spor
37
Corendon Alanyaspor Corendon Alanyaspor
37
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş. Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
37
Kasimpaşa A.ş. Kasimpaşa A.ş.
35
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇ Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
34
İkas Eyüpspor İkas Eyüpspor
33
Hesap.com Antalyaspor Hesap.com Antalyaspor
32
Zecorner Kayseri̇spor Zecorner Kayseri̇spor
30
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük
30