MAGİNDER Başkanı Salih Karademir, Malatya’nın sanayi koridoruna dahil edilmesi amacıyla MHP Malatya Milletvekili Mehmet Fendoğlu ve CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol ile görüşmeler gerçekleştirdiklerini belirterek, sürecin kararlılıkla takip edildiğini
MAGİNDER Başkanı Salih Karademir, Malatya’nın sanayi koridoruna dahil edilmesi amacıyla MHP Malatya Milletvekili Mehmet Fendoğlu ve CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol ile görüşmeler gerçekleştirdiklerini belirterek, sürecin kararlılıkla takip edildiğini söyledi.
Malatya Girişimci İş İnsanları Derneği (MAGİNDER) Başkanı Salih Karademir, Malatya’nın sanayi koridoruna dahil edilmesi için siyasi temaslarını sürdürdüklerini belirterek, bu kapsamda MHP Malatya Milletvekili Mehmet Fendoğlu ve CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol ile bir dizi görüşme gerçekleştirdiklerini açıkladı.
Karademir, MHP Malatya Milletvekili Mehmet Fendoğlu ile yaptığı görüşmede, Malatya’nın sanayi koridoruna dahil edilmesi sürecinin yakından takip edildiğini, Fendoğlu’nun konuyu bakanlık nezdinde gündeme taşıyacağını ve Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde dile getireceğini ifade ettiğini aktardı. Karademir, Fendoğlu’nun Malatya’nın bu süreçte yer alması gerektiği yönünde açık destek verdiğini belirtti.
CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol ile yapılan görüşmede ise, yalnızca Elazığ değil, Malatya ve Diyarbakır’ı kapsayan bölgesel bir sanayi koridoru oluşturulması yönünde değerlendirmelerde bulunulduğunu kaydeden Karademir, Erol’un bu konuda Meclis’te girişimlerde bulunacağını ifade ettiğini söyledi.
Açıklamasında Malatya’daki mevcut duruma da değinen Karademir, şehirde konut ve iş yerlerinin yapımının sürdüğünü, devletin ve Cumhurbaşkanı’nın tüm imkânları seferber ettiğini belirterek, fiziki toparlanmanın devam ettiğini ancak ekonomik toparlanmanın henüz sağlanamadığını vurguladı. Karademir, Malatya ekonomisinin cansız olduğunu, ticaretin ayağa kaldırılması gerektiğini ve esnaf, tüccar ile sanayicinin ciddi sıkıntılar yaşadığını ifade etti.
Marmara Bölgesi’ndeki sanayinin Anadolu’ya yayılması amacıyla oluşturulan sanayi koridorlarına dikkat çeken Karademir, ilk etapta 10 ilin yer aldığı bu yapının genişletileceğini belirterek, Malatya’nın önümüzdeki fazlarda mutlaka bu koridorlara dahil edilmesi gerektiğini söyledi. Bu sürecin Malatya için büyük bir fırsat olduğuna dikkat çeken Karademir, sanayi koridoruna dahil olunması halinde şehre ciddi yatırımların geleceğini ve bunun ekonomik canlanmayı hızlandıracağını kaydetti.
Karademir ayrıca, Elazığ’da milletvekilleri, ticaret ve sanayi odaları ile sivil toplum kuruluşlarının ortak hareket ederek güçlü bir kamuoyu oluşturduğunu, Malatya’da da benzer bir birlikteliğin sağlanmasının zorunlu olduğunu dile getirdi. Malatya’da ticareti ayağa kaldıracak üç temel alanın organize sanayi, gastronomi ve turizm olduğunu belirten Karademir, ulaşım alanında ise hızlı trenin Malatya’ya kazandırılmasının şehrin toparlanma sürecini hızlandıracağını ifade etti.
Karademir, Malatya için hayal değil icraat istediklerini vurgulayarak, siyasi aktörler ve sivil toplum kuruluşlarının ortak hareket etmesi halinde Malatya’nın yeniden güçlü bir şekilde ayağa kalkacağına inandıklarını söyledi.
MHA Malatya Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
ABD merkezli New York Times gazetesi, son günlerde dünya kamuoyunda büyük tepki çeken Gazzeli bir esire ait işkence görüntüsünü mercek altına aldı. Gazete, gözleri bağlanan, neredeyse tamamen soyulan ve elleri ile ayakları bağlanarak yüzüstü bir yatağa y
Antalya Emniyet Müdürlüğü trafik birimlerince, sosyal medya platformlarında paylaşılan görüntüler üzerine yapılan incelemede, Akdeniz Yeşil Sanayi Sitesi içerisinde bir aracın drift yaptığı belirlendi. Ekiplerce yapılan çalışmalar sonucunda sürücü E.Ç. ha
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman, Lefkoşa'da katıldığı bir program sırasında yaşadığı rahatsızlık nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Cumhurbaşkanı Erhürman, eski cumhurbaşkanlığı binasında gerçekleştirilen etkinlik sırasında
Resmi devlet ajansı IRNA'nın haberine, Arakçi'nin 11 Temmuz'daki ziyaretinde Orta Doğu'daki durum, özellikle Hürmüz Boğazı ve ikili ilişkiler konusu ele alınacak. Ajans, Arakçi'nin Maskat ziyareti sırasında kimlerle görüşeceğini belirtmedi. Çarşamba geces
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Venezuela'da meydana gelen depremlerin ardından bölgeye yönelik insani yardım çalışmalarının sürdüğünü bildirdi. AFAD, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Venezuela'da meydana gelen depremlerin ardınd
HÜDA PAR Malatya İl Başkanı Behçet Sevgili, Battalgazi İlçe Başkanı Servet Tokat ve beraberindeki heyet, Battalgazi ilçesinde faaliyet gösteren esnafları ziyaret etti. İş yerlerini tek tek ziyaret eden heyet, esnafla bir araya gelerek talep, öneri ve bekl
Tesnim Haber Ajansı'na göre, Katar'dan bir siyasi heyet bugün, İran İslam Cumhuriyeti yetkilileriyle istişarelerde bulunmak üzere İran'a geldi. İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi'nin Meşhed'de bulunması göz önüne alındığında, Katar heyetinin ülkenin dışi
Filistin Akademik Düşünce Platformu iş birliğinde hazırlanan ve Filistin meselesini farklı yönleriyle ele alan "Filistin Sözlüğü"nün hazırlanmasında Siirt Üniversitesi akademisyenleri de görev aldı. Kadın Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr.
Bakan Bayraktar: Anamur-Teknecik doğal gaz iletim hattının inşası için süreç başlıyor
BM: israilin Batı Şeria'daki askeri faaliyetleri yerinden edilmelerin artmasına yol açıyor
03Artan gerilimler Hürmüz'den geçen gemilerin savaş riski sigorta primlerini yükseltiyor
04Kocaeli'de uyuşturucu operasyonunda 5 şüpheli tutuklandı
05Yeşilyurt Bilim Merkezi Başvuruları 13 Temmuz'da Başlıyor
06MTSO Başkanı Sadıkoğlu'ndan Bakan Işıkhan'a Talep Dosyası
07Malatya, YEKA 2026 Güneş Enerjisi Yatırımları Kapsamına Alındı
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
Göztepe A.ş.
Samsunspor A.ş.
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Tümosan Konyaspor
Kocaeli̇spor
Corendon Alanyaspor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Kasimpaşa A.ş.
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
İkas Eyüpspor
Hesap.com Antalyaspor
Zecorner Kayseri̇spor
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük