MENÜ

Karakullukçu’ya son görev

Trabzon’da 1984-1989 yılları arasında belediye başkanlığı yapan ve şehre önemli hizmetler kazandıran Orhan Karakullukçu son yolculuğuna uğurlandı.Meydan’daki tarihi belediye binası önünde Karakullukçu için düzenlenen törene Trabzon Büy...

Yayınlanma: 23 Eylül 2024 10:54 Güncelleme: 31 Ağustos 2025 03:27
Karakullukçu’ya son görev

Trabzon’da 1984-1989 yılları arasında belediye başkanlığı yapan ve şehre önemli hizmetler kazandıran Orhan Karakullukçu son yolculuğuna uğurlandı.
Meydan’daki tarihi belediye binası önünde Karakullukçu için düzenlenen törene Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, AK Parti Trabzon Milletvekili Adil Karaismailoğlu, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, Karakullukçu’nun ailesi, sevenleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Trabzon adına hüzünlü bir gün olduğunu ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, “Çok çok kıymetli bir büyüğümdü. Çok güzel işler yaptı. Şehrine aşık bir değerimizdi. Bütün birikimini, heyecanını şehrimize hizmet etmeye adamış, güzel eserler bırakmış bir değerimiz. Başkanımız 40 yıl önce bu şehre çok güzel hizmetler yaparken belediyeciliği de sadece altyapı işi, sokak temizleme işi olarak değil, bir vizyon ortaya koyarak, bu şehri öne çıkartarak yapmayı gösterdi. Eğitime, kültüre önem verdi” dedi.
Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya ise “Orhan abiyle birkaç defa sohbet etme olanağı buldum. Şehrine aşık, insanlara aşık insandı. Her yerde kalıcı izler bırakan aklı ve bilimi rehber edinmiş ve onun emrettiği şekilde işler yapmış bir belediye başkanıdır. Ben kendisini tanımaktan, yaptıklarıyla yaşadıklarıyla anılarıyla tanışmaktan çok mutlu oldum. Mekanı cennet olsun" diye konuştu.
Karakullukçu’nun oğlu İlker Karakullukçu da yaptığı konuşmada “Babam doğduğundan beri bir iddia insanıydı. Gerek okulda, gerek sporda, gerek devletteki iş hayatında, gerek özel sektördeki iş hayatında bir iddia insanıydı. Bütün bu iddialarını da doğup büyüdüğü Trabzon’da ortaya koydu. Kariyerine burada başladı, sanayi tesislerini burada kurdu. Sonra da belediye başkanlığı yaparak iddiasını en üst seviyeye çıkardı. Şehirde bu kadar seviliyor olması çok az faniye nasip olacak bir şey. Hepinize çok teşekkür ediyorum. Biz de şehrimize elimizden gelen her türlü desteği vereceğiz” şeklinde konuştu.
Orhan Karakullukçu’nun diğer oğlu Gürhan Karakullukçu ise şunları söyledi: “Babam bana hem imparatorluğu hem Cumhuriyet’i aynı anda sevmeyi, hem padişahları hem cumhurbaşkanlarını aynı anda sevmeyi ve saymayı öğretti. Babam 5 yıllık belediye başkanlığı döneminde kalenin burcuna önce Fatih Sultan Mehmet’in tuğrasını koydu, onun üzerine de Türkiye Cumhuriyeti diye yazdı. Sonra gelen başkanlarımızdan hiçbiri de ona ilişmedi. Hala orada duruyor. Babam Türkiye Cumhuriyeti’nin vatandaşlığından üstün hiçbir kimliği tanımadı. Bizi de öyle yetiştirdi. Trabzon’u çok sevdi.”
Törenin ardından Karakullukçu için öğle namazına müteakip İskenderpaşa Camii’nde cenaze namazı kılındı. Namaza Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, eski Devlet Bakanı Eyüp Aşık, eski Trabzon Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu ve ilçe belediye başkanlarının yanı sıra siyaset, spor ve iş dünyasından çok sayıda isim katıldı. Karakullukçu’nun cenazesi daha sonra Sülüklü’deki aile kabristanlığına defnedildi.

KAYNAK: İhlas Haber Ajansı

İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

Yorumlar (0)

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!

Bir Yorum Bırakın

Güvenlik Kodu

Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.

Öne Çıkanlar

İletişim Başkanı Duran, şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz’ı andı

İletişim Başkanı Duran, şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz’ı andı

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, 11 yıl önce görevinin başında terör örgütü tarafından şehit edilen Merhum Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’ı andı.Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, sosyal medya hesabından yaptığ

Almanya’dan İsrail’e idam yasası tepkisi

Almanya’dan İsrail’e idam yasası tepkisi

Almanya, Filistinlileri hedef alan idam yasasının İsrail Meclisi (Knesset) tarafından kabul edilmesinden büyük üzüntü duyulduğunu ve bunun onaylanmadığını bildirdi.Almanya Hükümet Sözcüsü Stefan Kornelius tarafından yapılan yazılı açıklamada, Alman Hüküme

Bursa’da Bozbey’in gözaltına alınmasına CHP’den sert tepki "Halkın iradesi yok sayılamaz"

Bursa’da Bozbey’in gözaltına alınmasına CHP’den sert tepki "Halkın iradesi yok sayılamaz"

Bursa’da Mustafa Bozbey’in gözaltına alınmasının ardından, Cumhuriyet Halk Partisi Bursa İl Örgütü’nün çağrısıyla çok sayıda partili Bursa Büyükşehir Belediyesi binası önünde toplandı. Ellerinde pankartlarla belediye önüne gelen kalabalık, sloganlar eşliğ

İran’dan Hürmüz Boğazı’ndan geçişlere kısıtlama ve ücret getiren yasa tasarısına onay

İran’dan Hürmüz Boğazı’ndan geçişlere kısıtlama ve ücret getiren yasa tasarısına onay

İran Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu, Hürmüz Boğazı’ndan geçişlere kısıtlama, riyal bazlı ücret uygulaması ve bazı ülkelere yönelik yasaklar öngören yasa tasarısını onayladı.İran Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu, Hürmüz Bo

İsrail meclisi, askeri mahkemede ölümcül saldırılardan suçlu bulunan Filistinliler için idam cezasını içeren yasa tasarısını onayladı.

İsrail meclisi, askeri mahkemede ölümcül saldırılardan suçlu bulunan Filistinliler için idam cezasını içeren yasa tasarısını onayladı.

İsrail meclisi, askeri mahkemede ölümcül saldırılardan suçlu bulunan Filistinliler için idam cezasını içeren yasa tasarısını onayladı.

ABD Dışişleri Bakanı Rubio, İran’daki savaşın sona ermesinin "aylar değil haftalar" süreceğini iddia etti

ABD Dışişleri Bakanı Rubio, İran’daki savaşın sona ermesinin "aylar değil haftalar" süreceğini iddia etti

ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio, İran’daki savaşın sona ermesinin "aylar değil haftalar" süreceğini öne sürerek, "Bu operasyonun amacına ulaşmış olacağız ve bu aylar sürmeyecek. Bu birkaç haftalık bir mesele. Tam olarak kaç hafta süreceğini size söylemey

Suriyeli lider eş-Şara: "Terörle mücadele en büyük önceliğimizdir"

Suriyeli lider eş-Şara: "Terörle mücadele en büyük önceliğimizdir"

Suriye Devlet Başkanı Ahmed eş-Şara, Almanya Başbakanı Friedrich Merz ile düzenlediği ortak basın toplantısında, "Terörle mücadele ve Captagon kaçakçılığı ağlarının tamamen çökertilmesi üzerinde çalıştığımız en büyük önceliğimizdir" dedi.Suriye Devlet Baş

Başkan Çerçioğlu’na Aydınlıların desteği sürüyor

Başkan Çerçioğlu’na Aydınlıların desteği sürüyor

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, "Seçmen Eğilimleri Araştırması" anketinde Aydınlıların yüzde 47,3’lük desteğini aldı.Özel bir araştırma şirketi tarafından "Bu Pazar Yerel Seçim olsa, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Özlem Çerçi

Süper Lig Puan Durumu

Takım Puan
Galatasaray A.ş. Galatasaray A.ş.
7
Gençlerbi̇rli̇ği̇ Gençlerbi̇rli̇ği̇
7
Kocaeli̇spor Kocaeli̇spor
6
Çaykur Ri̇zespor A.ş. Çaykur Ri̇zespor A.ş.
6
Samsunspor A.ş. Samsunspor A.ş.
4
Trabzonspor A.ş. Trabzonspor A.ş.
4
Corendon Alanyaspor Corendon Alanyaspor
4
Kasimpaşa A.ş. Kasimpaşa A.ş.
4
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş. Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
4
Fenerbahçe A.ş. Fenerbahçe A.ş.
3
Amed Sporti̇f Faali̇yetler Amed Sporti̇f Faali̇yetler
3
İstanbul Başakşehi̇r Fk İstanbul Başakşehi̇r Fk
3
Beşi̇ktaş A.ş. Beşi̇ktaş A.ş.
3
Arca Çorum Fk Arca Çorum Fk
1
Göztepe A.ş. Göztepe A.ş.
1
Erzurumspor Fk Erzurumspor Fk
1
Eyüpspor Eyüpspor
0
Tümosan Konyaspor Tümosan Konyaspor
0