Konya-Karaman-Ulukışla Hızlı Tren Hattında çalışmalar devam ediyor.Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, AK Parti Konya Milletvekili Mehmet Baykan ve AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı yapımı süren Konya-Karaman-Ulukı...
Konya-Karaman-Ulukışla Hızlı Tren Hattında çalışmalar devam ediyor.
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, AK Parti Konya Milletvekili Mehmet Baykan ve AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı yapımı süren Konya-Karaman-Ulukışla Hızlı Tren Hattı çerçevesinde Ereğli’de altgeçit ve istasyon inşaatını inceledi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından Ereğli’ye kazandırılacak yeni hızlı tren hattının yapım çalışmasının incelemesinin ardından değerlendirmelerde bulunan AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, Karaman-Ulukışla hattının Konya için önemli bir aks olduğunu belirtti. Konya’yı Mersin’e bağlayacak hızlı tren hattında yapım işlerinin devam ettiğini kaydeden Angı, “Bu çalışma sadece Ereğli için değil, orta Anadolu’yu denize bağlayacak yük ve yolcu taşımacılığındaki önemli bir geçiş noktası olmasından dolayı önemli. Çift hatlı ve sinyalizasyonlu olarak 160-170 kilometre hıza kadar çıkacak bir hat olması, önemini birkaç kat daha artırıyor. Bir an önce tamamlanarak hizmete sunulmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.
"Hem yük hem yolcu taşımacılığı için yeni bir başlangıç yapmış olacağız"
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Ereğli ziyaretleri kapsamında hızlı tren hattı şantiyesinde incelemelerde bulunduklarını söyledi. Şehir içinden geçen kısımdaki köprülü kavşak inşaatındaki çalışmaların son hızla devam ettiğini hatırlatan Başkan Altay, şöyle devam etti: “Bundan önce iki köprülü kavşağımız tamamlanmıştı. Bu da tamamlandığında şehir içi hat steril hale gelmiş olacak. Konya Büyükşehir Belediyesi olarak 2014 yılından bu yana Ereğli’de önemli hizmetler yürütürken bir taraftan da hükümetimiz çok önemli işler yürütüyor. Konya-Ankara arasında hızlı treni kullanan şehrimiz, Konya-Karaman hattıyla beraber Adana’ya doğru yolculuğuna devam ediyor. İnşallah sonrasında da Ulukuşla-Mersin hattı tamamlandığında hem yük hem yolcu taşımacılığı için yeni bir başlangıç yapmış olacağız. Ereğli’nin hızlı trenle tanışması adına ekipler yoğun bir şekilde çalışıyor. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Abdülkadir Uraloğlu’na, AGM’ye ve TCDD’ye teşekkür ediyoruz. Ereğli’mize hayırlı olsun.”
"Ulaşımda AK Parti iktidarlarımız döneminde çok güzel çalışmalar yapıldı"
AK Parti Konya Milletvekili Mehmet Baykan da, “İnşallah hızlı bir şekilde süren çalışmalarla 2026 sonunda hem hızlı tren hem diğer tren hatlarımız hizmete girmiş olacak. Ülkemizin dört bir tarafının AK Parti iktidarları döneminde hızlı şekilde hızlı tren çalışmasına şahit olduk, olmaya devam ediyoruz. Ulaşım hem insanları birbirine kavuşturma adına hem de yük taşımacılığında lojistiği hızlandırma adına çok önemli. Bu noktada AK Parti iktidarlarımız döneminde çok güzel çalışmalar yapıldı. Duble yollar, hızlı tren hatları, köprüler, viyadükler, tüneller derken bu çalışmaların ülkemize, ülkemiz ekonomisine, ülkemizin sosyal yapısına büyük katkılar sağladığını biliyoruz. Hızlı tren inşaatımızda bu altgeçidimiz ve istasyon inşaatımızı inceleme fırsatı edindik. İnşallah bir an önce açılışını da görürüz” diye konuştu.
AK Parti Ereğli İlçe Başkanı İbrahim Erol da ilçeye kazandırılan yatırımlar dolayısıyla teşekkürlerini iletti.
Konya-Karaman hızlı tren hattına bağlantılı olarak 135 km uzunluğundaki projenin tamamlanmasıyla Karaman-Ulukışla arasındaki 3 saat 40 dakika olan seyahat süresi 1 saat 35 dakikaya düşecek. Projede, 2 adet tünel, 44 adet alt ve üst geçit, 153 adet köprü ve menfez bulunuyor.
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: "Birilerinin bizi çekmek istediği tuzaklara düşmüyoruz. Tedbirli, temkinli, soğukkanlı şekilde sükûneti elden bırakmadan kardeşlik ve komşuluk hukukuna riayet ederek süreci yönetiyoruz."
Türkiye Büyük Millet Meclisi Milli Savunma Komisyonu Başkanı Hulusi Akar, temaslarda bulunmak üzere geldiği Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) yaptığı açıklamada, "Bizim her zaman her yerde söylediğimiz gibi, bütün platformlarda kullandığımız gibi K
Lübnan Dışişleri Bakanı Youssef Raggi, İran Büyükelçisi Muhammad Rıza Şeybani’nin "istenmeyen kişi" olarak ilan edildiği ve ülkeden sınır dışı edilmesi yönünde karar alındığını duyurdu.Lübnan yönetimi, İran’ın Beyrut Büyükelçisi Muhammad Rıza Şeybani’yi i
İran Cumhurbaşkanlığı, İsrail saldırılarında hayatını kaybeden Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi Genel Sekreteri Ali Laricani’nin yerine Muhammed Bakır Zülkadir’in atandığını bildirdi.
AK Parti Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu, 8 kişinin yaralandığı kazayla ilgili olarak, "Yaralanan 59. Hükümet Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Atilla Koç’a, 66. Hükümet Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Sayın Zehra Zümrüt Selçuk’a ve kazad
Antalya Muratpaşa Belediyesi Sağlık Hizmetleri Müdürlüğü, evde bakım hizmetleri kapsamında 2025 yılında 2 bin 415 hastaya ulaştı. Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, "Muratpaşa’mızda herkese uzanan bir el var. Kimse yalnız değil, biz varız" dedi.Beledi
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Almanya Dışişleri Bakanı Johann David Wadephul ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Faysal bin Ferhan Al Suud ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede savaşı sonlandırmaya yönelik devam eden çalışmalar değerlendirildi.
Van’da çöp kamyonu alev alev yandı
İstanbul Valiliği’nden Resul Emre Şahan’ın mahkemede savunmasındaki iddialara ilişkin açıklama
03İskenderun’da işledikleri suçlardan aranan 2 kişi yakalandı
04İstanbul’da kaçak silah operasyonu: 2 av tüfeği ve 122 tabanca ele geçirildi
05Hatay’da hapis cezası ile aranan 3 kişi yakalandı
06Mobilya atölyesinde yangın
07’Uyuşturucu’ soruşturması: Fikret Orman gözaltına alındı
Yükleniyor...
00:00:00
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
Göztepe A.ş.
Samsunspor A.ş.
Kocaeli̇spor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Corendon Alanyaspor
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Tümosan Konyaspor
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
Hesap.com Antalyaspor
Kasimpaşa A.ş.
Zecorner Kayseri̇spor
İkas Eyüpspor
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük