Konya'nın merkez Karatay İlçe Belediyesi tarafından ilçeye kazandırılan Hacısadık Sosyal Tesisi'nin açılışı gerçekleştirildi.
Konya'nın merkez Karatay İlçe Belediyesi tarafından ilçeye kazandırılan Hacısadık Sosyal Tesisi'nin açılışı gerçekleştirildi.
Karatay Belediyesi'nin ilçenin tamamında yaşam kalitesine katkı sağlayan yatırımları devam ediyor. Bu çerçevede Hacısadık Mahallesi'ne kazandırılan ve 35 milyon liraya mal edilen Hacısadık Sosyal Tesisi'nin açılışı, düzenlenen törenle gerçekleştirildi. Belediye olarak her yaş ve kesimden insanın faydalanacağı projelere imza attıklarını ifade eden Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, bu çerçevede yapımını tamamladıkları Hacısadık Sosyal Tesisi'nin de Karatay'a ve Konya'ya hayırlı olmasını diledi. Değişen, gelişen ve büyüyen Karatay'ın marka değerine değer katacak yatırımlarına bugün bir yenisini eklediklerini kaydeden Başkan Hasan Kılca, "Tesisimiz 1981 m2 inşaat alanına sahip, içerisinde 671 öğrencinin aktif olarak derslere katıldığı KOMEK, Etüt Merkezi, Spor Salonu, Mahalle Konağı ve Muhtarlık Ofisi bulunmakta. Yine KOMEK'İN içerisinde üretim atölyesi, marka ar-ge ve kalite ofisi, örgü, oyuncak ve dikiş atölyeleri ile birlikte hobi ve okuma sınıfları bulunmaktadır. Karatay Belediyemiz tarafından yapımı tamamlanan ve Konya Büyükşehir Belediyemiz tarafından KOMEK olarak hizmet verecek olan Hacısadık Sosyal Tesisimizin güncel yatırım değeri 35 milyon liradır. Projelerimizde hemşehrilerimizin sosyal ve kültürel hayatına, eğitimine, ekonomisine ve istihdamına önemli katkılar sunmasını hedefliyoruz. Yerel yönetimler olarak bizlere düşen halkımızın huzur ve güvenliğini muhafaza ederek refah içinde yaşamalarına katkı sunmaktır" dedi.
"Sadece son üç günde Karatay'a 330 milyon liranın üzerinde yatırım yapıldı"
Açılış programında konuşan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay da Karatay Belediyesi'nin yatırımlarıyla ilçeye değer kattığını söyledi. Hacısadık Sosyal Tesisinin Karatay'a ve Konya'ya hayırlı olmasını dileyen Başkan Uğur İbrahim Altay, "Bizler eser siyaseti yapıyoruz. Sadece üç günde Karatay'a hizmet olarak dönen miktar 330 milyon liranın üzerinde. Önceki gün 220 milyon lira değerinde Sedirler Köprülü Kavşağı'nın temelini attık. Dün 80 milyon lira değerinde Larende Dükkanlarının temelini attık. Bugün de Hacısadık Sosyal Tesisleri'nin açılışını yapıyoruz. Özellikle Sedirler Köprülü Kavşağı bu bölge için trafiğin keşmekeş olduğu bir hale almıştı. Onun için de buraya ciddi bir yatırım yapıyoruz. Bu tesisin hayata geçmesinde büyük emekleri olan Karatay Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Allah razı olsun. Konya Modeli Belediyecilik dediğimiz şey tam da budur. KOMEK'ler Büyükşehir Belediyemizin bir markası ve yılda 200 bin vatandaşımıza eğitim veriyoruz. Bu bölgede ihtiyaç olunca Karatay Belediye Başkanımız da tesisi yapma sorumluluğunu üstlendi. Kendisi Büyükşehir Belediyemize de büyük emekler verdiği için bu güzel eser de mahallemize kazandırılmış oldu. Konya modeli belediyecilik vatandaşlarımızın sorunlarını çözmek için birlikte çözüm üretme modelidir. Biz mantığıyla vatandaşımızın hizmetine sunacağımız böylesine güzel tesisler yapıyoruz. Bir şeyler öğrenmek istiyorlarsa gelsinler Konya'ya Konya Modeli Belediyeciliği anlatalım, onlara birlikte çalışmayı anlatalım, onlara hizmet nasıl yapılıyor onu anlatalım" ifadelerini kullandı.
Konya ve Karatay için kıymetli bir eserin açılışında bir arada olduklarını ifade eden AK Parti Konya Milletvekili Ziya Altınyaldız ise Konya'da herkesin el ele vererek, gönül gönüle hareket ederek şehre hizmet ettiğini dile getirdi.
Protokol konuşmalarının ardından Hacısadık Mahallesi'ne kazandırılan Hacısadık Sosyal Tesisi'nin açılışı dualarla gerçekleştirildi. Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, AK Parti Konya Milletvekili Ziya Altunyaldız ile beraberindeki protokol üyeleri; içerisinde KOMEK, Etüt Merkezi ile Hacısadık Mahalle Konağı'nın bulunduğu Hacısadık Sosyal Tesisi'ni inceleyerek yapılan çalışmalar hakkında bilgiler aldı.
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, 11 yıl önce görevinin başında terör örgütü tarafından şehit edilen Merhum Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’ı andı.Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, sosyal medya hesabından yaptığ
Almanya, Filistinlileri hedef alan idam yasasının İsrail Meclisi (Knesset) tarafından kabul edilmesinden büyük üzüntü duyulduğunu ve bunun onaylanmadığını bildirdi.Almanya Hükümet Sözcüsü Stefan Kornelius tarafından yapılan yazılı açıklamada, Alman Hüküme
Bursa’da Mustafa Bozbey’in gözaltına alınmasının ardından, Cumhuriyet Halk Partisi Bursa İl Örgütü’nün çağrısıyla çok sayıda partili Bursa Büyükşehir Belediyesi binası önünde toplandı. Ellerinde pankartlarla belediye önüne gelen kalabalık, sloganlar eşliğ
İran Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu, Hürmüz Boğazı’ndan geçişlere kısıtlama, riyal bazlı ücret uygulaması ve bazı ülkelere yönelik yasaklar öngören yasa tasarısını onayladı.İran Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu, Hürmüz Bo
İsrail meclisi, askeri mahkemede ölümcül saldırılardan suçlu bulunan Filistinliler için idam cezasını içeren yasa tasarısını onayladı.
ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio, İran’daki savaşın sona ermesinin "aylar değil haftalar" süreceğini öne sürerek, "Bu operasyonun amacına ulaşmış olacağız ve bu aylar sürmeyecek. Bu birkaç haftalık bir mesele. Tam olarak kaç hafta süreceğini size söylemey
Suriye Devlet Başkanı Ahmed eş-Şara, Almanya Başbakanı Friedrich Merz ile düzenlediği ortak basın toplantısında, "Terörle mücadele ve Captagon kaçakçılığı ağlarının tamamen çökertilmesi üzerinde çalıştığımız en büyük önceliğimizdir" dedi.Suriye Devlet Baş
Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, "Seçmen Eğilimleri Araştırması" anketinde Aydınlıların yüzde 47,3’lük desteğini aldı.Özel bir araştırma şirketi tarafından "Bu Pazar Yerel Seçim olsa, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Özlem Çerçi
Filistin Konvoyu Ankara'da: "Gazze unutulmasın, Batı Şeria yeni bir Gazze olmasın" çağrısı
ABD'de siklospora salgınında ilk ölümler bildirildi
03Yozgat'ta karpuz hasadı başladı
04Bitlis'te Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı yapıldı
05Yalova'da durdurulan araçta tarihi eser niteliğinde objeler ele geçirildi
06Palamut avı yasağına uymayan 21 kişiye ceza
07Türkiye, Katar ve Mısır, siyonist rejimin Gazze'deki saldırılarını kınadı
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
Göztepe A.ş.
Samsunspor A.ş.
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Tümosan Konyaspor
Kocaeli̇spor
Corendon Alanyaspor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Kasimpaşa A.ş.
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
İkas Eyüpspor
Hesap.com Antalyaspor
Zecorner Kayseri̇spor
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük