Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
04:03 Sarıyer’de kontrolden çıkan otomobil yan yattı: 2 yaralı01:51 Kontrolden çıkan otomobil kaldırıma vurdu, ona metreler kala tır devrildi01:47 Başkan Görgel: “Yangının büyük bölümünü kontrol altına alınmış durumda”01:43 Akademisyenin kızını sözlü taciz ettiği ileri sürülen kadına adli işlem baş...01:32 Beykoz’da iş yeri kurşunlandı: 1 yaralı00:58 “Mahzen-32” operasyonunda yakalanan 27 şüphelinin tamamı tutuklandı00:55 Yoldan çıkan otomobilin sürücüsü yaralandı00:54 1 Mayıs ve 19 Mayıs’ta İstanbul, Ankara ve İzmir’de raylı sistemlerde ulaşı...00:53 Erdek’te uyuşturucu operasyonu00:47 Ankara’da iki kurye grubu arasında kavga: 1’i ağır 4 yaralı00:44 Alkollü yakalanan sürücünün “Keşke açmasaydım şişeyi” pişmanlığı00:41 Bolu’da 18 yaşından küçük gençler arasında bıçaklı kavga: 2 yaralı00:39 Uşak’ta fabrikada zehirlenme paniği: 19 işçi hastaneye başvurdu00:37 Niğde’de hafif ticari araçla motosiklet çarpıştı: 1 ölü, 4 yaralı00:31 Ankara’da yağmur nedeniyle kayganlaşan yolda 5 araçlı zincirleme kaza: 8 ya...00:24 Ankara’da aşırı yağış nedeniyle kontrolden çıkan bariyere çarptı: 1 ölü, 5...00:20 1 Mayıs İşçi Bayramı ve 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’nda İstanbul, Anka...00:20 Karısını öldürüp polise teslim oldu00:15 Yıldırım düşen ağaçlık alanda yangın çıktı00:12 Ulukışla - Pozantı yolunda zincirleme kaza: 2 ölü
Yerel 11 Mart 2015 - 14:28 Yorum: 0

Kars'ta kadın çiftçi eğitimleri

KARS (AA) - Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) arasındaki işbirliği çerçevesinde, ''Kırsal Alanda Yaşayan Kadınların Sosyo-Ekonomik...

Kars'ta kadın çiftçi eğitimleri

KARS (AA) - Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) arasındaki işbirliği çerçevesinde, ''Kırsal Alanda Yaşayan Kadınların Sosyo-Ekonomik Yönden Eğitimlerinin Desteklenmesi Yoluyla Sürdürülebilir Kalkınmanın Sağlanması Projesi'' hayata geçirildi.

Proje kapsamında, tarımsal yayım ve danışmanlık hizmetlerinde cinsiyet duyarlı yaklaşımı kullanarak, ulusal yayım hizmetinin desteklenmesi ve kadın çiftçilere hizmet götüren yayım personelinin becerilerinin geliştirilmesinin üzerinde durulmasını da amaçlayan projenin, uygulama çalışmaları aralık ayından itibaren başladı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Dr. Hüseyin Düzgün, yaptığı açıklamada, kırsal alanda yaşayan kadın nüfusun niteliklerini geliştirmek, yeni beceriler kazandırmak ve çiftçilik etkinliklerini artırmak için tarımsal yayım çalışmalarına gereksinim duyulduğunu söyledi.

Düzgün, şimdiye kadar uygulanan projeler incelendiğinde, Türkiye'de kırsal alan kadınına yönelik olarak yapılan yayım çalışmalarından yararlanan kadın sayısının oldukça yetersiz olduğunu belirterek, bu çalışmalardan elde edilen deneyimlerin iyi kullanılması halinde gelecekteki çalışmaların başarılı yürütüleceğini ifade etti.

Kadınlara yönelik tarımsal yayım çalışmalarında yaşanan sorun ve eksiklikler üzerinde durulduğunu belirten Düzgün, bu aksaklıkları ortadan kaldırmak için belirli bir plan, program çerçevesinde eğitimlerin 5 adımda yürütüldüğünü belirtti.

FAO işbirliği ile uygulanan projeyle Kars'ta kadın çiftçilere yönelik tarımsal yayım çalışmalarının belirli bir sistematik içinde planlanıp, programlandırıldığına dikkati çeken Düzgün, şöyle konuştu:

"Projenin ilk aşamasında sorun-ihtiyaç sorunsalı üzerinden sorun tanımlama basamağı oluşturulmuş ve paydaş analizine geçilmiştir. Sorun ve belirlenen paydaşlar doğrultusunda, üçüncü basamakta ihtiyaç analizini tespit etmek için köylere alan araştırması çalışmasına çıkılmıştır. Bu çalışmada özellikle tarımsal yayım konularının seçiminde köylerin ya da çiftçi kadınların gereksinimleri, istekleri, tercihleri, öncelikleri ve sosyo-ekonomik özellikleri dikkate alınmıştır."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber