MENÜ

Kartal Kavşağı bayram sonrası başlıyor

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, "Kartal Kavşağı Basın Bilgilendirme Toplantısı" kapsamında kentte görev yapan yaygın ve yerel basın mensupları ile bir araya geldi. Başkan Büyükkılıç, sözün bittiği, eylemin, icraatın hayata geçir

Yayınlanma: 18 Şubat 2026 12:57 Güncelleme: 18 Şubat 2026 16:10
Kartal Kavşağı bayram sonrası başlıyor
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, "Kartal Kavşağı Basın Bilgilendirme Toplantısı" kapsamında kentte görev yapan yaygın ve yerel basın mensupları ile bir araya geldi. Başkan Büyükkılıç, sözün bittiği, eylemin, icraatın hayata geçirilmesi aşamasına gelindiğini söyledi.
Büyükşehir Belediyesi’nin kentin ulaşım altyapısına önemli katkılar sunacak vizyon projelerinden biri olan Kartal Kavşağı ve Bağlantı Yolları Projesi’nin kapsamlı şekilde değerlendirildiği Kartal Kavşağı Basın Bilgilendirme Toplantısı, Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleşti.
Sözlerine Ramazan-ı Şerif’in hayırlı olması temennisi ile başlayan Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, geçtiğimiz haftalarda 3 milyar TL’lik hibeye vurgu yaparak, sözü Kayseri’nin vizyon projesi Kartal Kavşağı ve Bağlantı Yolları Projesi’ne getirdi. Başkan Büyükkılıç toplantıya ilgi gösteren ve sahip çıkan basın mensupları ile yıllardır şehre hizmet eden Büyükşehir Meclis Salonu’nun yenilenmesinde emeği olan personeline ve Kayserili tedarikçilere teşekkür etti.

"Sözün Bittiği, eylemin, icraatın hayata geçirilmesi aşamasına gelindi"
Büyükkılıç, Kartal Kavşağı ve Bağlantı Yolları Projesi ile ilgili olarak "Gelinen süreçte sözün bittiği, eylemin, icraatın hayata geçirilmesi aşamasına gelindi" dedi.

"Gece demeden, gündüz demeden koşturuyoruz"
Başkan Büyükkılıç, kendilerine verilen emanetleri en iyi şekilde gözettiklerini vurgulayarak, "İnsanı yaşat ki devlet yaşasın felsefesi ile kimsesizin kimsesi olma anlayışıyla elbette fiziki çalışmalarımızın yanında sosyal belediyecilik, kültürel belediyecilik gibi değişik alanlarda şehrimizi en iyi noktaya taşıma konusunda gece demeden, gündüz demeden koşturuyoruz" dedi. Büyükkılıç, yol, altyapı gibi yeşil alanları arttırma gibi çalışmaların yanında gönüllerde yer etme gibi gönül belediyeciliğini hayata geçirmeyi de asla göz ardı etmediklerinin altını çizdi.

"Bizim için merkezimiz de önemli, taşramız da önemli"
Merkezi imar ederken taşrayı ihmal etmediklerini dile getiren Büyükkılıç, "Bizim için merkezimiz de önemli, taşramız da önemli. Taşramızı da imar etmeliyiz, ihya etmeliyiz, sosyal yönüyle, doğal gazı ile eğitimi ile sağlık alanındaki yatırımlarla buluşturmalıyız ki insanların gereksiz yere gelip apartman hayatına mahkum olmamasını, üreten olmasını istiyoruz. Kendi kendine yeten aile, şehir, ülke olması alanında destek vermeyi çok önemsiyoruz" dedi ve bu kapsamda tarım ve hayvancılığa 1 milyar TL’nin üzerinde hizmet yaptıklarını, bütçesinden yatırıma en çok pay ayıran Büyükşehir olduklarına işaret etti.

"Sizlere layık olmaya çalışıyoruz"
Bütçesinden yatırıma en çok pay ayıran büyükşehir olmanın yanında, vaatlerini en çok hayata geçiren belediye başkanı olduğunu ifade eden Başkan Büyükkılıç, "Sizlere layık olmaya çalışan Kayseri’mizin kıymetli ekibini, ilçe, merkez ya da büyükşehir, ayrım yapmadım, yapmam. Biz bir aileyiz, tüm kardeşlerimizi burada bahsederek ve en çok anılan başkan olarak sizlere layık olma bakımından bu güzel tespitleri yapıyorum" şeklinde konuştu.
Büyükkılıç, Büyükşehir’in ulaşım stratejisini anlattı
Büyükşehir’in ulaşım stratejisi konusunda da bilgiler aktaran Büyükkılıç, bu stratejiyi; "Daha akıllı ve veri odaklı bir sistem oluşturmak, daha güvenli ve erişilebilir bir altyapı oluşturmak ve daha entegre ve sürdürülebilir bir toplu taşıma" şeklinde ifade ederek, sürdürülebilirliğin her alanda olduğu gibi ulaşım da çok önem arz etmekte olduğuna değindi.
Sunumunda, Kayseri’nin nüfusu, tescilli araç sayısı gibi ulaşıma ilişkin bilgileri de aktaran Başkan Büyükkılıç, Kayseri’de ortalama olarak 3 kişiye 1 aracın düştüğünü dile getirdi.
5 yıllık süreçte kavşaklara yaklaşık 3 milyar TL’lik yatırım
Kent merkezi ve yakın çevresinde 5 yıllık süreçte katlı kavşak ve 85 kilometre yol düzenleme çalışması yaptıklarını söyleyen Büyükkılıç, bu faaliyetlerin mali karşılığını ise yaklaşık 3 milyar TL olarak bildirerek sunum eşliğinde hayata geçen projeleri anlattı.

Kırsal ulaşımına 2,6 milyar TL’lik katkı
Merkeze ek olarak kırsal bölgelerde de ulaşım yatırımı yaptıklarını ifade eden Başkan Büyükkılıç, 2,6 milyar TL’lik toplam yatırım bedeli ile 2 bin 261 kilometre yol düzenlemesi gerçekleştirdiklerini sözlerine ekleyerek, Büyükşehir’in sıcak asfalt gibi konforlu, güvenli yolları, kırsal mahallelerin hizmetine sunduğunu kaydetti. Büyükkılıç, son süreçte yoğun yağış alan Yahyalı’daki Karaköy bölgesindeki sel ve toprak kayması durumlarından etkilenen yollara ilişkin çalışmalar gerçekleştirdiklerini, yolu ulaşıma açtıklarını ve kurum ve kuruluşlarla o bölgenin projelendirilerek söz konusu süreçte destekleri vereceklerini kaydetti.

Yeni katlı kavşakların maliyeti 2,4 milyar TL
Başkan Büyükkılıç, bu sene itibariyle yeni katlı kavşakların söz konusu olduğunu ifade ederek, Osman Kavuncu Bulvarı-OSB Katlı Kavşağı, Kertmeler Katlı Kavşağı, 15 Temmuz HES Katlı Kavşağı hakkında da bilgiler aktardı. Büyükkılıç, yapımı süren ve yapılacak yeni katlı kavşakların maliyetini ise 2,4 milyar TL olarak ifade ederken, 16 kilometre de yol düzenlemesi yapılacağını da sözlerine ekledi. Büyükkılıç, devam eden katlı kavşak projeleri hakkında da bilgiler paylaştı.
Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kartal Kavşağı ve Bağlantı Yolları Projesi’ne ilişkin yaptığı sunumda Kayseri’de çok güzel çalışmalar yapıldığını dile getirerek, başta kavşak projeleri olmak üzere ulaşım yatırımlarından söz ederken, Kartal Kavşağı ve Bağlantı Yolları Projesi’nin gerçekleşme süreci hakkında bilgiler paylaştı.
Kartal Kavşağı ve Bağlantı Yolları Projesi’nde yapım ihale sürecinin, 6 firmanın teklifi ile gerçekleştiğini de vurgulayan Başkan Büyükkılıç, KDV hariç 865 milyon 524 bin 88 TL’lik en uygun teklifle, Yafa Mühendislik Müşavirlik İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş.nin, projenin yapımını üstlendiğini bildirdi.

Kartal’ın 6 aylık proje süreci, 65 günde tamamlandı
Büyükkılıç, İLBANK, Dünya Bankası gibi önemli kuruluşların yer aldığı projenin dünya standartları ile kurallarına uygun bir proje olduğunu vurguladı. Yaklaşık 6 ay gibi bir sürede projelendirilip, bitirilip ihale sürecinin tamamlanmasını 65 gün gibi bir sürede gerçekleştirdiklerinin altını çizen Başkan Büyükkılıç, projenin çok kapsamlı ve detaylı olduğunu paylaştı.
Geleceğe yatırım yapan, vatandaşına layık hizmeti vermekle mükellef ‘Büyükşehir’
Büyükkılıç, 120 bin araç geçişi ve yoğunluğunun söz konusu olduğu kavşakta, geleceğe yatırım yapan bir anlayışla, kendilerine yetki ve güven veren vatandaşına layık, gelişmiş şehirler ve ulaşım konforu doğrultusunda bu hizmeti vermekle mükellef olduklarını belirtti.
Karayolları Genel Müdürlüğü de dâhil onlarca kurum ve kuruluşun kendilerine bu süreçte destek verdiğini ve yönlendirme yaptığını da dile getiren Başkan Büyükkılıç, istişare ile bu süreci sonlandırdıklarına işaret etti ve destek veren tüm kurum, kuruluşlara teşekkürlerini iletti.
Kartal Kavşağı ve bağlantı yolları projesi altyapısına, 125 milyon TL’nin üzerinde yatırım
Kartal Kavşağı ve Bağlantı Yolları Projesi’nin ayrıca altyapı çalışmalarını da büyük bir gayretle gerçekleştirmekte olduklarını paylaşan Büyükkılıç, bu doğrultuda 125 milyon TL’nin üzerinde bir harcama gerçekleştirildiğini bildirdi.

10 ayda tamamlanması planlanıyor
Kartal Kavşağı ve Bağlantı Yolları Projesi’nin bitirilme süresinin 12 ay olarak ihaleye çıkıldığını ancak firma ile görüşmelerinde ise firmadan 10 ay gibi bir sürede bitirilmesi bilgisi verildiğini de söyleyen Başkan Büyükkılıç, alternatif yollar hususunda destek olan Milli Savunma Bakanlığı’na teşekkürlerini de sunarak, alternatif yollara ilişkin bilgileri aktardı.
Büyükkılıç, Kartal Kavşağı ve Bağlantı Yolları Projesi ile ilgili olarak bu zamana kadar geçekleşen süreci sunum eşliğinde, detayları ile basın mensuplarına aktardı.
"Afetlere karşı dirençli ve sürdürülebilir altyapı yaklaşımının güçlü bir örneği"
Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ufuk Sekmen ise Kartal Kavşağı ve Bağlantı Yolları Projesi’nin tamamlandığında kavşak kapasitesinin önemli ölçüde arttırılacağını, yoğun saatlerde oluşan trafik sıkışıklığının azaltılacağını ve ulaşım güvenliğinin güçlendirileceğini belirterek, yakıt tüketimi ve karbon salınımının da azaltılarak çevresel katkı sağlanacağını kaydetti. Sekmen, proje ile şehrin ulaşım ana arterleri arasındaki bağlantı kalitesinin de arttırılacağının altını çizdi.
ETİKETLER: Kartal, Kavşağı, bayram, sonrası, başlıyor
KAYNAK: İhlas Haber Ajansı

İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

Yorumlar (0)

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!

Bir Yorum Bırakın

Güvenlik Kodu

Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.

Geleceğe yeşil miras

Geleceğe yeşil miras

Düzce Üniversitesi Sürdürülebilirlik Ofisi, Sürdürülebilirlik ve Yeşil Kampüs Topluluğu (DÜSÜYET) ile Süs ve Tıbbi Bitkiler Üretim Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin (DÜSTİBAM) katkılarıyla Beyköy’de fidan dikme etkinliği ile okullar yeşillendirdi.Düzce Ün

Aydın’a kuvvetli yağış uyarısı

Aydın’a kuvvetli yağış uyarısı

Aydın’da yarın öğlen saatlerinden sonra beklenen kuvvetli yağışlar için vatandaşlar uyarıldı.Meteoroloji’den yapılan açıklamada, "Aydın’da beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, yarın (01.04.2026 Çarşamba) öğle saatlerinden sonra il genelin

Otizm bir hastalık değil: doğru destekle hayat değişiyor

Otizm bir hastalık değil: doğru destekle hayat değişiyor

DÜZCE(İHA) – Dr. Meryem Seçen Yazıcı, otizmin bir hastalık olmadığını belirterek "Otizmi aslında beynin dünyayı işleme biçimindeki bir farklılık olarak tanımlayabiliriz" dedi.Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk ve Ergen Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim

Yolunu şaşıran karaca yerleşim yerinde görüntülendi

Yolunu şaşıran karaca yerleşim yerinde görüntülendi

Bartın’da yol üzerinde ve ormanlık alanda dolaşan karaca yavrusu görüntülendi.Ulus ilçesi Hisar Köyü yolunda aracıyla seyreden bir kişi, yol üzerinde ve ormanlık alanda dolaşan karaca yavrusunu görüntüledi. Yiyecek ararken sürüden ayrıldığı tahmin edilen

Avusturyalı turistler, Marmaris’i tercih etti

Avusturyalı turistler, Marmaris’i tercih etti

Marmaris Belediyesi’nin öncülüğünde yürütülen çalışmalar sonuç verdi. Geçtiğimiz yıl 31 yıl aradan sonra Marmaris’i tercih eden Avusturyalı turistler bu yıl da rotasını değiştirmedi.Marmaris Belediyesi’nin öncülüğünde Alman ve Avusturyalı turistlere yönel

Karadeniz’e helikopterli yangın önlemi

Karadeniz’e helikopterli yangın önlemi

Tarım ve Orman Bakanlığı, Karadeniz Bölgesi’nde artan yangın riskine karşı hava gücünü devreye alıyor. Amasya’nın Merzifon ilçesine konuşlandırılacak yangın söndürme helikopteriyle, özellikle Orta Karadeniz’de muhtemel orman yangınlarına hızlı müdahale he

Uluslararası Sıfır Atık Günü’nde Sincan’da öğrencilere çevre eğitimi

Uluslararası Sıfır Atık Günü’nde Sincan’da öğrencilere çevre eğitimi

30 Mart Uluslararası Sıfır Atık Günü’nde, Ankara Sincan Belediyesi ev sahipliğinde öğrencilere çevre eğitimi, sürdürülebilir yaşam ve geri dönüşüm konularında eğitim verildi.Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından ilan edilen 30 Mart Uluslararası Sıfı

Kene kabusu geri geldi, yağışlardan dolayı bu sene popülasyon daha fazla olabilir

Kene kabusu geri geldi, yağışlardan dolayı bu sene popülasyon daha fazla olabilir

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İlhan Çetin, kış ve sonbahar aylarında etkili olan yoğun yağışların ardından bahar aylarına girilmesiyle birlikte kene popülasyonunda artış yaşanabileceğini söyleyerek, özellikle Kırım-Ko

Süper Lig Puan Durumu

Takım Puan
Galatasaray A.ş. Galatasaray A.ş.
77
Fenerbahçe A.ş. Fenerbahçe A.ş.
74
Trabzonspor A.ş. Trabzonspor A.ş.
69
Beşi̇ktaş A.ş. Beşi̇ktaş A.ş.
60
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
57
Göztepe A.ş. Göztepe A.ş.
55
Samsunspor A.ş. Samsunspor A.ş.
51
Çaykur Ri̇zespor A.ş. Çaykur Ri̇zespor A.ş.
41
Tümosan Konyaspor Tümosan Konyaspor
40
Kocaeli̇spor Kocaeli̇spor
37
Corendon Alanyaspor Corendon Alanyaspor
37
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş. Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
37
Kasimpaşa A.ş. Kasimpaşa A.ş.
35
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇ Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
34
İkas Eyüpspor İkas Eyüpspor
33
Hesap.com Antalyaspor Hesap.com Antalyaspor
32
Zecorner Kayseri̇spor Zecorner Kayseri̇spor
30
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük
30