MENÜ

Kastamonu Üniversitesi Bilimsel Üretimini Koordinatörlük yapılarıyla geleceğe taşıyor

Kastamonu Üniversitesi, bilimsel araştırma, kalite ve uluslararasılaşma hedefleri doğrultusunda yapılandırdığı koordinatörlükler aracılığıyla akademik üretimini planlı ve sürdürülebilir bir anlayışla desteklemeyi sürdürüyor.Kastamonu Üniversitesi bünyesin

Yayınlanma: 10 Şubat 2026 10:17 Güncelleme: 10 Şubat 2026 12:50
Kastamonu Üniversitesi Bilimsel Üretimini Koordinatörlük yapılarıyla geleceğe taşıyor
Kastamonu Üniversitesi, bilimsel araştırma, kalite ve uluslararasılaşma hedefleri doğrultusunda yapılandırdığı koordinatörlükler aracılığıyla akademik üretimini planlı ve sürdürülebilir bir anlayışla desteklemeyi sürdürüyor.
Kastamonu Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteren koordinatörlükler, araştırmadan yayına, teknolojiden çevre politikalarına uzanan geniş bir yelpazede bilim ile ilgili çalışmaların nitelikli ve uyumlu biçimde yürütülmesine katkı sağlıyor.
Kastamonu Üniversitesi’nin gelecek odaklı yapılanma sürecinin güncel halkasını, 2024 ve 2025 yıllarında kurulan tematik koordinatörlükler oluşturuyor. 2025 yılında hayata geçirilen Öğrenci Projeleri ve Yarışmaları Koordinatörlüğü, öğrencileri bilimsel üretimin aktif bir bileşeni haline getirerek araştırma kültürünün erken aşamada kazanılmasını amaçlıyor. Eğitimde Mükemmeliyet Koordinatörlüğü, öğretim süreçlerinde güncel yaklaşımları uygulamaya alarak eğitim kalitesinin geliştirilmesine odaklanırken; Sürdürülebilirlik Koordinatörlüğü, iklim değişikliğiyle mücadele, çevresel sorumluluk ve kaynak verimliliği başlıklarını kurumsal bir çerçevede ele alıyor.
Sıfır Atık Koordinatörlüğü ise atık yönetimi, geri dönüşüm uygulamaları ve çevre bilincinin yaygınlaştırılmasına yönelik çalışmaları koordine ederek Kastamonu Üniversitesi’nin çevre politikalarını uygulama düzeyinde destekliyor. Bu yapılar, çevresel sorumluluğu merkeze alan kurumsal yaklaşımın birbirini tamamlayan unsurları olarak faaliyet gösteriyor.
2025 yılında faaliyete geçen Yapay Zeka Çalışmaları Koordinatörlüğü, dijital dönüşüm, veri analitiği ve akıllı sistemler alanlarında Kastamonu Üniversitesi genelinde bütüncül bir yaklaşım ortaya koyarak disiplinler arası akademik çalışmaları koordine ediyor. Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Koordinatörlüğü ise öğrenci ve personelin akademik yaşamla bütünleşik biçimde psikolojik iyi oluşunu destekleyerek bilim ile ilgili ve eğitsel faaliyetlerin sağlıklı bir sosyal zeminde yürütülmesine katkı sunuyor.
Yeni kurulan koordinatörlüklerin yanı sıra, Kastamonu Üniversitesi’nin yerleşik koordinatörlük yapıları da temel akademik faaliyetlerin koordinasyonunu sürdürmeye devam ediyor. Uluslararası akademik etkileşimi önceleyen Dış İlişkiler Genel Koordinatörlüğü bünyesinde kurulan Orhun Değişim Koordinatörlüğü, öğrenci ve akademisyen hareketliliğini destekleyerek, Kastamonu Üniversitesi’nin TURKUNIB ağına bağlı üniversiteler arasında etkileşimini artırıyor.
Konuya ilişkin değerlendirmede bulunan Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, bilimsel araştırmayı merkeze alan ve akademik gelişimi önceleyen bir üniversite hedefiyle çalışmaların sürdüğünü belirtti.
Koordinatörlük yapılarının bu yaklaşımın kurumsal düzeyde uygulanmasına imkân sağladığını ifade eden Rektör Topal, "Oluşturduğumuz koordinatörlüklerle bilimsel üretimi izlenebilir ve ölçülebilir bir çerçevede ele alıyoruz. Amacımız bilgiyi üreten, paylaşan ve toplumsal faydaya dönüştüren bir üniversite olmaktır" dedi.
Rektör Topal, koordinatörlükler aracılığıyla akademik çalışmalara planlı ve uyumlu biçimde katkı sunulduğunu belirterek açıklamalarını tamamladı.
ETİKETLER: Kastamonu, Üniversitesi, Bilimsel, Üretimini, Koordinatörlük
KAYNAK: İhlas Haber Ajansı

İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

GSF öğrencileri ISF Dijital Sanatlar Akademisi Animasyon Kampı’na katıldı

GSF öğrencileri ISF Dijital Sanatlar Akademisi Animasyon Kampı’na katıldı

Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Çizgi Film ve Animasyon Bölümü öğrencileri, sevilen çizgi film serisi Rafadan Tayfa’nın yapımcısı ISF Stüdyoları tarafından Ankara’da düzenlenen "Dijital Sanatlar Akademisi Animasyon Kampı"na katıldı.Üç gün sü

Güçlükonak’ta öğretmenlere sıcak karşılama

Güçlükonak’ta öğretmenlere sıcak karşılama

Şırnak’ın Güçlükonak ilçesinde eğitime verilen önemi ortaya koyan anlamlı bir buluşma gerçekleştirildi. İlçeye yeni atanan öğretmenler onuruna düzenlenen kahvaltı programı, devlet-eğitim iş birliğinin güçlü bir yansıması olurken, eğitime yönelik kararlılı

Kırşehir’de ‘Gönüllü Turizm Elçileri’ Projesi tanıtıldı

Kırşehir’de ‘Gönüllü Turizm Elçileri’ Projesi tanıtıldı

Kırşehir’de, "Gönüllü Turizm Elçileri" projesiyle öğrenciler, şehrin kadim kültürel mirasını yerli ve yabancı ziyaretçilere tanıtacak.Tanıtım toplantısına; şehir protokolü, milli eğitim müdürlüğü personeli, eğitimciler ve öğrenciler katıldı. Programda kon

Lise Kış Akademisi’nde 500’ün üzerinde öğrenci kampüste buluştu

Lise Kış Akademisi’nde 500’ün üzerinde öğrenci kampüste buluştu

İstanbul Gelişim Üniversitesi’nin Lise Kış Akademisi’nde 500’ün üzerinde öğrenci kampüste buluştu.Lise Kış Akademisi, 3-5-6 Şubat tarihlerinde Avcılar kampüsü’nde gerçekleştirildi. Üç ayrı günde yürütülen program kapsamında lise öğrencilerinin kendilerini

Rektör Kırışık’tan TOGÜ Rektörü Yılmaz’a ziyaret

Rektör Kırışık’tan TOGÜ Rektörü Yılmaz’a ziyaret

Karabük Üniversitesi(KBÜ) ile Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi(TOGÜ) arasında akademik ve kurumsal iş birliği imkânları ele alındı.Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Yılmaz’ı ziya

ESA mühendisi Kocaelili öğrencilerle buluştu: Uzay çalışmaları ve kariyer fırsatları anlatıldı

ESA mühendisi Kocaelili öğrencilerle buluştu: Uzay çalışmaları ve kariyer fırsatları anlatıldı

Kocaeli Fen Lisesi’nde düzenlenen çevrim içi seminerde Avrupa Uzay Ajansında görevli Dr. Pol Ribes Pleguezuelo öğrencilerle buluşarak uzay çalışmaları, mühendislik alanları ve uluslararası kariyer imkanlarını anlattı.Kocaeli Fen Lisesi English Speaking Cl

Muğla’da UMKE 20. Bölge tatbikatı

Muğla’da UMKE 20. Bölge tatbikatı

UMKE Muğla 2026 yılı faaliyet planı kapsamında, ‘Afetlerde Sağlık Hizmetleri’ bünyesinde düzenlenen Muğla UMKE Eğitim Tatbikatı, 4-5-6 Şubat tarihlerinde Köyceğiz Yuvarlakçay mevkiinde gerçekleştirildi.Köyceğiz Kaymakamı Mert Kumcu ve İl Sağlık Müdürü Dr.

Zonguldaklı gaziler gençlerle buluştu

Zonguldaklı gaziler gençlerle buluştu

"Gazilerimiz Zonguldaklı Vatan Kahramanlarımız Gençlerle Buluşuyor" projesi kapsamında anlamlı bir etkinlik gerçekleştirildi. Zonguldak’ın Alaplı Gaziler Derneği Başkanı ve aynı zamanda Kıbrıs Gazisi olan dernek başkanı ile birlikte dört Kıbrıs Gazisi, Al

Süper Lig Puan Durumu

Takım Puan
Galatasaray A.ş. Galatasaray A.ş.
52
Fenerbahçe A.ş. Fenerbahçe A.ş.
46
Trabzonspor A.ş. Trabzonspor A.ş.
45
Göztepe A.ş. Göztepe A.ş.
40
Beşi̇ktaş A.ş. Beşi̇ktaş A.ş.
37
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
33
Samsunspor A.ş. Samsunspor A.ş.
30
Kocaeli̇spor Kocaeli̇spor
27
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş. Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
25
Corendon Alanyaspor Corendon Alanyaspor
23
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇ Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
22
Çaykur Ri̇zespor A.ş. Çaykur Ri̇zespor A.ş.
20
Tümosan Konyaspor Tümosan Konyaspor
20
Hesap.com Antalyaspor Hesap.com Antalyaspor
20
İkas Eyüpspor İkas Eyüpspor
18
Kasimpaşa A.ş. Kasimpaşa A.ş.
16
Zecorner Kayseri̇spor Zecorner Kayseri̇spor
15
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük
12