MENÜ

Kastamonu Üniversitesi’nde oryantasyon programı devam ediyor

Kastamonu Üniversitesi, üniversiteye yeni başlayan öğrenciler için düzenlediği oryantasyon eğitimlerine devam ediyor.Kastamonu Üniversitesi, 2025-2026 eğitim-öğretim yılına yeni başlayan öğrencilerini "Oryantasyon Programı" ile karşıladı. Kariyer Geliştir

Yayınlanma: 24 Eylül 2025 12:00 Güncelleme: 24 Eylül 2025 17:11
Kastamonu Üniversitesi’nde oryantasyon programı devam ediyor
Kastamonu Üniversitesi, üniversiteye yeni başlayan öğrenciler için düzenlediği oryantasyon eğitimlerine devam ediyor.
Kastamonu Üniversitesi, 2025-2026 eğitim-öğretim yılına yeni başlayan öğrencilerini "Oryantasyon Programı" ile karşıladı. Kariyer Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi koordinasyonunda düzenlenen program, Merkez Kütüphane Sezai Karakoç Salonu’nda gerçekleştirildi. Program kapsamında ayrıca öğrenci toplulukları ile bazı idari birimlerin tanıtım stantları açılarak yeni öğrencilerin Kastamonu Üniversitesine uyum sürecine katkı sağlandı.
Program, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Kastamonu ve Kastamonu Üniversitesinin tanıtım filmlerinin gösterilmesiyle devam etti.
Programda konuşan Kariyer Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Adem Yılmaz, programın düzenlenme amacı ve kapsamı hakkında bilgi vererek öğrencilere Kastamonu Üniversitesinin akademik, sanatsal ve sportif imkanlarını değerlendirmeleri yönünde tavsiyelerde bulundu. Yılmaz, öğrencilere mutlu ve başarılı bir eğitim hayatı temenninde bulundu.
Kastamonu Üniversitesi Öğretim Görevlisi Dr. Zuhal Arife Küçük ise Kastamonu Teknokent’in faaliyetlerini tanıttı. Dr. Küçük, geçmiş yıllarda öğrencilerin gerçekleştirdiği projelerden örnekler paylaştı ve girişimci olmak isteyen tüm öğrencilere kapılarının her zaman açık olduğunu vurguladı. Ayrıca zamanın doğru kullanılmasının önemine değinen Küçük, öğrencilerin huzurlu bir eğitim dönemi geçirmelerini temenni etti.
Ormancılık ve Tabiat Turizmi İhtisaslaşma Koordinatörlüğü adına konuşan Öğretim Görevlisi Serap Balcı da ihtisaslaşan üniversitelerin amacına ve önemine dikkat çekti. Balcı, özel sektör ve kamu kuruluşlarında eğitim kalitesini artırmaya yönelik yürütülen çalışmaları anlatarak, uygulamada gerçekleşen iyi örneklerden bahsetti. Ayrıca Balcı, ihtisaslaşma kapsamında yürütülen 48 proje hakkında kısa bilgi verdi.
Program, Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği personeli Emre Çobanoğlu’nun sunumuyla devam etti. Çobanoğlu, birimin yapısı, yürütülen çalışmalar ve birimde çalışan personel hakkında öğrencilere bilgi aktardı. Çobanoğlu, ayrıca Kastamonu Üniversitesinin sosyal medya hesapları hakkında da kısa bir tanıtım yaptı.
Sosyal Ofis Birimi Sorumlusu Dr. Öğretim Üyesi Mücahit Muslu ise, akademik bilginin yanı sıra sosyal çalışmaların da önemini vurguladı. Sosyal Ofis’in sağladığı imkanlardan bahseden Dr. Öğretim Üyesi Muslu, öğrencilerin fikirlerinin sosyal projelere dönüşebileceğini belirtti.
Sosyal transkriptin akademik başarı kadar değerli olduğunu ifade eden Muslu, öğrencileri sosyal projelerde aktif olmaya davet etti.
İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Psikoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ömer Erdoğan da, "Bağımlılık ve Bağımlılıkla Mücadele" başlıklı sunumunu gerçekleştirdi. Doç. Dr. Erdoğan, dijital bağımlılık ve sanal kumar gibi tehlikelere dikkat çekerek bu sorunlarla karşılaşıldığında yardım almaktan çekinilmemesi gerektiğini vurguladı.
Doç. Dr. Kemal Akyol ise öğrencilere Teknofest yarışmaları hakkında bilgi verdi. Öğrencilerin fikirleriyle yola çıktıklarını, üniversitenin bu süreçte büyük destek sunduğunu belirten Akyol, ulusal ve uluslararası yarışmalarda elde edilen deneyimlerin öğrencilerin mezuniyet sonrası hayatına önemli katkılar sağladığını söyledi.
Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı’ndan Şube Müdürü Fırat Çoşkun, sunumunu gerçekleştirdi. Üniversitenin "Spor Dostu Kampüs" unvanı aldığını hatırlatarak söze başlayan Şube Müdürü Çoşkun, üniversitenin spor, sağlık ve kültür alanında öğrencilere sunmuş olduğu geniş imkânlardan bahsetti.
Bilgi İşlem Daire Başkanlığı personellerinden Onur Altıntaş ise Kastamonu Üniversitesinin bilişim altyapısını tanıtarak öğrencilerin bu imkânları nasıl kullanabileceği hakkında bilgi paylaştı.
Kastamonu İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlar Daire Başkanlığı Suç Araştırma ve Soruşturma Birimi’nde görevli Polis Memuru Hasan Şahin de siber suçlar, yasadışı bahis, banka dolandırıcılığı, sahte internet sayfaları ve farklı dolandırıcılık yöntemleri hakkında öğrencilere bilgi verdi.
Oryantasyon programının ilk gününde sabah oturumuna Eğitim Fakültesi, Fen Fakültesi, Orman Fakültesi, Veteriner Fakültesi, Tıp Fakültesi ve Sivil Havacılık Yüksekokulu öğrencileri katılım sağlarken, öğleden sonra gerçekleştirilen oturuma Turizm Fakültesi, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi, Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi, İletişim Fakültesi ile Spor Bilimleri Fakültesi öğrencileri katıldı.
Programın ikinci gününde ise sabah düzenlenen oturuma İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, İlahiyat Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi ve İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi öğrencileri, öğleden sonraki oturuma ise Kastamonu Meslek Yüksekokulu öğrencileri akademik ve idari personelle bir araya geldi.
ETİKETLER: Kastamonu, Üniversitesi’nde, oryantasyon, programı, devam
KAYNAK: İhlas Haber Ajansı

İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

Yorumlar (0)

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!

Bir Yorum Bırakın

Güvenlik Kodu

Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.

Cizre’de pansiyonlu okullarda yeni eğitim dönemi değerlendirildi

Cizre’de pansiyonlu okullarda yeni eğitim dönemi değerlendirildi

Şube Müdürü Ahmet Gümüş başkanlığında düzenlenen toplantıda, okul pansiyonlarının genel durumu, öğrencilere sunulan imkânlar ve yürütülen hizmetlerin niteliği kapsamlı şekilde ele alındı. Toplantıda pansiyonlarda uygulanan hijyen ve güvenlik standartları,

ÖSYM 2026 MEB AGS puan hesaplamalarını güncelleyecek

ÖSYM 2026 MEB AGS puan hesaplamalarını güncelleyecek

ÖSYM’den yapılan açıklamada, 80 sorudan oluşan AGS Testindeki 6 alt testin soru ağırlıklarının hesaplama aşamasında 2025 yılına ait ağırlıklar üzerinden değerlendirildiğinin tespit edildiği belirtildi. Adayların sınavda 80 soru üzerinden elde ettiği topla

2026-MEB-AGS sonuçları erişime açıldı

2026-MEB-AGS sonuçları erişime açıldı

ÖSYM tarafından yapılan duyuruda, 2026 Akademi Giriş Sınavı (AGS) ile 2026 Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi'nin (ÖABT) değerlendirme işlemlerinin tamamlandığı bildirildi. Adaylar, sınav sonuçlarını T.C. kimlik numaraları ve aday şifrelerini kullanarak ÖSYM'

Yurt başvuruları başladı

Yurt başvuruları başladı

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, 2026-2027 akademik yılı GSB yurt başvurularının başladığını duyurdu. Başvurular, üniversitelerin örgün eğitim programlarına ilk kez kayıt yaptıran öğrenciler ile ara sınıflarda eğitimine devam eden öğrencileri kapsı

Kırtasiyelerde yeni sezon heyecanı

Kırtasiyelerde yeni sezon heyecanı

Batman'da İLKHA muhabirine konuşan kırtasiye işletmecisi Veysi Güney, yeni sezon hazırlıklarını yaklaşık üç aydır sürdürdüklerini belirterek her bütçeye ve ihtiyaca uygun ürün çeşidine sahip olduklarını söyledi. Güney, kırtasiye alışverişlerinin güvenilir

MEB, yeni eğitim yılı öncesi genelge yayımlandı

MEB, yeni eğitim yılı öncesi genelge yayımlandı

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in imzasıyla yayımlanan "2026-2027 Eğitim ve Öğretim Yılına İlişkin İş ve İşlemler" konulu genelgede okul güvenliği, kayıt ücretleri, sınıf ve öğretmen seçimi, cep telefonu kullanımı, kıyafet uygulaması ve mezuniyet törenle

Müftü Bekiroğlu: Yaz Kur'an kursları çocuklarımızın iman ve ahlakını güçlendiriyor

Müftü Bekiroğlu: Yaz Kur'an kursları çocuklarımızın iman ve ahlakını güçlendiriyor

Bekiroğlu, Şehitkamil ilçesinde bu yıl yaklaşık 32 bin öğrencinin yaz Kur'an kurslarına katıldığını, öğrencilerin yaklaşık 800'ünün okul öncesi eğitim çağındaki çocuklardan oluştuğunu ifade etti. Şehitkamil İlçe Müftüsü Abdullah Bekiroğlu İLKHA muhabirine

Şanlıurfa'da Yaz Kur'an Kurslarında 100 bin 612 öğrenciye ulaşıldı

Şanlıurfa'da Yaz Kur'an Kurslarında 100 bin 612 öğrenciye ulaşıldı

Şanlıurfa İl Müftülüğü tarafından 2026 yılı Yaz Kur'an Kursları kapsamında kent genelinde yürütülen eğitim çalışmalarında 100 bin 612 öğrenciye ulaşılarak tüm zamanların en yüksek katılımının gerçekleştiği bildirildi. İl genelinde bin 690 cami ve 396 Kur'

Süper Lig Puan Durumu

Takım Puan
Galatasaray A.ş. Galatasaray A.ş.
13
Beşi̇ktaş A.ş. Beşi̇ktaş A.ş.
12
Amed Sporti̇f Faali̇yetler Amed Sporti̇f Faali̇yetler
10
Kasimpaşa A.ş. Kasimpaşa A.ş.
9
Çaykur Ri̇zespor A.ş. Çaykur Ri̇zespor A.ş.
9
Kocaeli̇spor Kocaeli̇spor
9
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş. Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
8
Corendon Alanyaspor Corendon Alanyaspor
8
Trabzonspor A.ş. Trabzonspor A.ş.
7
Arca Çorum Fk Arca Çorum Fk
7
Fenerbahçe A.ş. Fenerbahçe A.ş.
7
Gençlerbi̇rli̇ği̇ Gençlerbi̇rli̇ği̇
7
İstanbul Başakşehi̇r Fk İstanbul Başakşehi̇r Fk
4
Samsunspor A.ş. Samsunspor A.ş.
4
Erzurumspor Fk Erzurumspor Fk
4
Tümosan Konyaspor Tümosan Konyaspor
3
Eyüpspor Eyüpspor
3
Göztepe A.ş. Göztepe A.ş.
2