Kastamonu Üniversitesi, dünyanın en prestijli yükseköğretim derecelendirme kuruluşlarından biri olan Times Higher Education (THE), 2025 yılına ait Dünya Üniversite Sıralaması’nda Türkiye’deki 91 üniversite arasında 34. sırada yer aldı....
Kastamonu Üniversitesi, dünyanın en prestijli yükseköğretim derecelendirme kuruluşlarından biri olan Times Higher Education (THE), 2025 yılına ait Dünya Üniversite Sıralaması’nda Türkiye’deki 91 üniversite arasında 34. sırada yer aldı.
2024 yılında Times Higher Education (THE) Dünya Üniversite Sıralamasına ilk kez giren Kastamonu Üniversitesi, Türkiye’de 36. sırada yer almıştı. Kastamonu Üniversites, toplam 100’den fazla ülkeden 2 bin 92 üniversitenin yer aldığı 2025 yılına ait THE verilerine göre 1501+ bandında yer alarak, dünyanın en seçkin üniversiteleri arasına girdi. Türkiye genelinde ise 2024 yılı verilerine göre iki basamak yükselen Kastamonu Üniversitesi, sıralamaya giren 91 üniversite arasından 34. sırada yer alma başarısı gösterdi. Kastamonu Üniversitesi, bu önemli başarıyla Times Higher Education 2025 sıralamasında da Türkiye’nin önde gelen üniversitelerinden biri olmayı başardı.
Kastamonu Üniversitesi, THE 2025’te 5 alt alanda yükseliş gösterdi
Kastamonu Üniversitesi, eğitim kalitesi, araştırma ortamı, araştırma kalitesi ve uluslararası görünüm gibi temel alanlarda gösterdiği artışla dikkat çekti. 2024 yılında Kastamonu Üniversitesi, eğitim (teaching) kategorisinde 11.6 puan almışken, 2025 yılında bu alanda aldığı puan 15.0’a yükseldi. Endüstri ve Uluslararası Görünümde de Yükseliş Endüstri iş birlikleri (industry) kategorisinde ise 2024 yılında 15.9 puan alan Kastamonu Üniversitesi, 2025 yılında bu puanı 16.5’e yükseltti.
Kastamonu Üniversitesi, araştırma kalitesinde 25 bölgesel kalkınma odaklı ihtisas üniversitesi arasında 3. sırada yer aldı. Araştırma kalitesi (research quality) kategorisinde Kastamonu Üniversitesi, 2024’te aldığı 35.8 puanı 2025 yılında 43.5’e çıkararak, Türkiye’de sıralamaya giren 91 üniversite arasından 26. sıraya yerleşti. Araştırma çevresi (research environment) alanında ise Kastamonu Üniversitesi bölgesel kalkınma odaklı ihtisas üniversiteleri arasında da 3. sıraya yerleşti. Araştırma çevresi kategorisinde 2024 yılında 11.6 olan puan, 2025’te 11.9’a yükseldi. Bu yükseliş ile birlikte Kastamonu Üniversitesi araştırma çevresi kategorisinde Türkiye’de 43. sırada yer aldı. Kastamonu Üniversitesi’nin uluslararası görünümü (international outlook) de 2024’te 35.5 puandan 2025 yılında 37.2 puana çıkarak dikkat çekici bir artış sergiledi. Kastamonu Üniversitesi, Türkiye’de sıralamaya giren üniversiteler arasında ise bu alanda 29. sırada bulunuyor. Kastamonu Üniversitesi, bölgesel kalkınma odaklı ihtisas üniversiteleri arasında ise uluslararası görünüm alanında 2. sırada yer aldı.
"Başarımızın temelinde özverili çalışmalar yatıyor"
Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, Kastamonu Üniversitesi’nin akademik ve idari personeli ile öğrencilerinin özverili çalışmaları sayesinde THE Dünya Üniversite sıralamasında yer aldığını belirtti. Kastamonu Üniversitesi’nin kalite standartlarını ve başarı grafiğini daha da yukarılara taşımayı hedeflediklerini vurgulayan Rektör Topal, kalite standartları ve uluslararasılaşma konularında teşvik ve desteklerinden dolayı Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar ve YÖK üyelerine teşekkürlerini iletti. Başarılarının temelinde özverili çalışmaların yattığını ifade eden Rektör Topol, ayrıca bu süreçte emeği geçen tüm Kastamonu Üniversitesi çalışanlarına ve öğrencilerine de teşekkür etti.
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in imzasıyla yayımlanan "2026-2027 Eğitim ve Öğretim Yılına İlişkin İş ve İşlemler" konulu genelgede okul güvenliği, kayıt ücretleri, sınıf ve öğretmen seçimi, cep telefonu kullanımı, kıyafet uygulaması ve mezuniyet törenle
Bekiroğlu, Şehitkamil ilçesinde bu yıl yaklaşık 32 bin öğrencinin yaz Kur'an kurslarına katıldığını, öğrencilerin yaklaşık 800'ünün okul öncesi eğitim çağındaki çocuklardan oluştuğunu ifade etti. Şehitkamil İlçe Müftüsü Abdullah Bekiroğlu İLKHA muhabirine
Şanlıurfa İl Müftülüğü tarafından 2026 yılı Yaz Kur'an Kursları kapsamında kent genelinde yürütülen eğitim çalışmalarında 100 bin 612 öğrenciye ulaşılarak tüm zamanların en yüksek katılımının gerçekleştiği bildirildi. İl genelinde bin 690 cami ve 396 Kur'
İLKHA muhabirine açıklamalarda bulunan Batman Mesleki Eğitim Merkezi (MESEM) Müdürü Osman Atmalar, mesleki eğitimin öğrencilerin eğitim hayatını sürdürürken aynı zamanda bir meslek öğrenmelerine ve iş hayatına hazırlanmalarına önemli katkı sunduğunu belir
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), 2026-ALES/2'ye ilişkin değerlendirme sürecinin tamamlandığını duyurdu. Adaylar, sınav sonuçlarını ÖSYM'nin sonuç sistemi üzerinden vatandaşlık numaraları ve aday şifreleriyle öğrenebilecek. (İLKHA)
Hasankeyf İlçe Müftülüğü tarafından düzenlenen Yaz Kur’an Kursları Kapanış Programı gerçekleştirildi. Programa Batman İl Müftüsü Ahmet Durmuş da katıldı. Yaz Kur’an kurslarına katılan öğrencilerle bir araya gelen İl Müftüsü Ahmet Durmuş, öğrencilerin Kur’
Gaziantep Peygamber Sevdalıları tarafından yaz döneminde çocuklara yönelik gerçekleştirilen "Hayat Namazla Güzeldir" eğitim programının kapanışı, Millet Camii'nde düzenlenen programla gerçekleştirildi. Yaklaşık 1000 öğrencinin katıldığı programda çocuklar
Eğitim-Bir-Sen Batman Şube Başkanı Şehmuz Önlü, Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) 2025 yılı kütüphane verilerine ilişkin yazılı açıklama yaptı. Batman'ın 2 milyon 375 bin 18 kütüphane ziyaretiyle İstanbul'un ardından Türkiye genelinde ikinci sırada yer
Gaziantep'te "Davet ve Gençlik" park buluşması düzenlendi
Giresun'da trafik kazası: 12 yaralı
03Benzine 3,20 lira zam pompa fiyatlarına yansıdı
04Kırıkkale'de hapis cezasıyla aranan şüpheli yakalandı
05İstanbul'da okulların ilk günü için ders saatleri yeniden düzenlendi
06Mevsimlik fındık işçilerini taşıyan minibüs ile kamyonet çarpıştı: 23 yaralı
072027-2029 dönemi bütçe hazırlıkları başladı
Beşi̇ktaş A.ş.
Galatasaray A.ş.
Kocaeli̇spor
Trabzonspor A.ş.
Amed Sporti̇f Faali̇yetler
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Corendon Alanyaspor
Gençlerbi̇rli̇ği̇
Fenerbahçe A.ş.
Kasimpaşa A.ş.
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
İstanbul Başakşehi̇r Fk
Samsunspor A.ş.
Arca Çorum Fk
Erzurumspor Fk
Eyüpspor
Göztepe A.ş.
Tümosan Konyaspor