MENÜ

Kastamonu Üniversitesi’nde akreditasyon değerlendirme süreci tamamlandı

Kastamonu Üniversitesi’nde Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) Kurumsal Akreditasyon Programı değerlendirme süreci tamamlandı.Kastamonu Üniversitesi’nde Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) Kurumsal Akreditasyon Programı (KAP) süreci ta...

Yayınlanma: 13 Aralık 2024 14:20 Güncelleme: 04 Eylül 2025 09:49
Kastamonu Üniversitesi’nde akreditasyon değerlendirme süreci tamamlandı

Kastamonu Üniversitesi’nde Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) Kurumsal Akreditasyon Programı değerlendirme süreci tamamlandı.
Kastamonu Üniversitesi’nde Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) Kurumsal Akreditasyon Programı (KAP) süreci tamamlandı. Süreç boyunca Kastamonu Üniversitesi’nin kalite güvence sistemi, stratejik hedefleri, eğitim-öğretim, araştırma-geliştirme, toplumsal katkı ve yönetsel süreçlerdeki çalışmaları detaylı bir şekilde değerlendirildi.
Değerlendirmede takımı, Takım Başkanı Prof. Dr. Ramazan Gökbunar, Prof. Dr. Erman Coşkun, Doç. Dr. Selva Staub, Prof. Dr. Mehmet Işık, Genel Sekreter Yardımcısı Doç. Dr. Yıldız Atılgan Uzun, Öğrenci Değerlendirici Simge Ayyıldız ve Uluslarası Değerlendiri Prof. Dr. David Terence Thomas’tan oluştu.
Değerlendirme sürecinin ilk gününde, YÖKAK Değerlendirme Takımı, Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal ile bir araya gelerek Kastamonu Üniversitesi’nin kalite güvence sistemine ilişkin genel bir değerlendirme yaptı. Eğitim-öğretim, araştırma-geliştirme, toplumsal katkı ve yönetsel süreçlerdeki mevcut uygulamalar ve iyileştirme alanları ele alındı. Ayrıca, raporlarda açıklığa kavuşturulması gereken konular üzerinde duruldu.
Değerlendirme Takımı, Kastamonu Üniversitesi Rektörü Topal ile görüştükten sonra, Kastamonu Üniversitesi Senato Salonu’nda Kurum Kalite Komisyonu üyeleri ile görüştü. Kastamonu Üniversitesi’nin stratejik hedeflerinin bölgesel ve ulusal kalkınma hedefleriyle uyumu, kalite komisyonunun karar alma süreçlerindeki rolü ve kalite güvence sistemi içerisindeki katkıları münazara edildi. Senato ve yönetim kurulu üyeleriyle yapılan toplantıda ise kalite güvence sistemine ilişkin geniş bir değerlendirme yapıldı. Sürekli iyileştirme yaklaşımı kapsamında elde edilen sonuçlar ve gelecekteki planlar paylaşıldı. Ayrıca, Kastamonu Üniversitesi’nin dış paydaşlarıyla yapılan görüşmelerde, onların görüş ve önerileri dinlendi.
İlk gün öğleden sonra ise Değerlendirme Takımı, Tıp Fakültesi, Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi, Orman Fakültesi ile İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi akademik personeliyle görüşmeler gerçekleştirdi. Öğretim elemanlarının kalite güvence sistemindeki rolleri, akademik personelin geliştirilmesi ve motivasyonuna dair görüşler alındı. Öğrencilerle yapılan toplantılarda ise öğrencilerin karar alma süreçlerine katılımı, öğrenci destek hizmetleri ve eğitimle ilgili genel memnuniyetler değerlendirildi.
Sürecin ikinci gününde ise Sosyal Bilimler Enstitüsü, Yabancı Diller Yüksekokulu, Kastamonu Meslek Yüksekokulu ve Abana Sabahat Mesut Yılmaz Meslek Yüksekokulu’na yönelik eş zamanlı ziyaretler düzenlendi. Akademik personel ve öğrencilerle yapılan görüşmelerin ardından, öğleden sonra idari birimlerle ve araştırma merkezleriyle toplantılar yapıldı. Ayrıca Merkezi Kütüphane, Bebek ve Çocuk Kütüphanesi, Merkezi Araştırma Laboratuvarı, Kastamonu Teknokent ve Ahşap Kültürünü Uygulama ve Araştırma Merkezi gibi birimlere ziyaretler gerçekleştirilerek çalışmalar yerinde incelendi. Günün sonunda, Değerlendirme Takımı, değerlendirerek çıkış bildirimini hazırlamak için bir araya geldi.
Sürecin son gününde Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal’ın katılımıyla akademik ve idari personel ile bir araya gelinen toplantıda, Değerlendirme Takımı Başkanı tarafından “Çıkış Bildirimi” sözlü olarak sunuldu. Öneri ve temennilerin ardından toplantı, Rektör Topal ve Takım Başkanı tarafından sonlandırıldı.
Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, YÖKAK Kurumsal Akreditasyon Programı (KAP) kapsamında gerçekleştirilen incelemelere ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Sürecin, Kastamonu Üniversitesi’nin kurumsal yapısını güçlendirmeye katkı sağladığını vurgulayan Rektör Topal, değerlendirmelerin eğitim-öğretimden araştırma-geliştirmeye, toplumsal katkıdan yönetsel süreçlere kadar geniş bir yelpazede yapıldığını belirtti.
Bu süreçlerin, Kastamonu Üniversitesi’nin stratejik hedeflerine ulaşmada rehberlik edeceğini ifade eden Rektör Topal, ayrıca, akademik ve idari birimler, öğrenciler ve paydaşların sürece aktif katılımının, Kastamonu Üniversitesi’nin ortak akılla ilerleme kararlılığını bir kez daha pekiştirdiğini dile getirdi.
Sürecin tamamlanmasında emeği geçen herkese teşekkür eden Rektör Topal, Kastamonu Üniversitesi’nin sürekli iyileştirme anlayışıyla hem ulusal hem de uluslararası alandaki hedeflerine emin adımlarla ilerleyeceğini belirtti.
YÖKAK Değerlendirme Takımı üyelerine özverili çalışmaları için teşekkür eden Rektör Topal, sürecin Kastamonu Üniversitesi için hayırlı olmasını temenni etti.

KAYNAK: İhlas Haber Ajansı

İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

Yorumlar (0)

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!

Bir Yorum Bırakın

Güvenlik Kodu

Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.

Diyarbakır’da YKS heyecanı: Bazı adaylar son dakikada sınava yetişti

Diyarbakır’da YKS heyecanı: Bazı adaylar son dakikada sınava yetişti

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) maratonu için Diyarbakır'da okul önlerinde yoğunluk yaşanırken, öğrenciler son kontrollerin ardından salonlara giriş yaptı. Aileler ise okul bahçeleri ve çevresinde çocuklarını bekleyerek heyecana ortak oldu. Ölçme, S

İstanbul'da 450 bin öğrenci için YKS heyecanı başladı

İstanbul'da 450 bin öğrenci için YKS heyecanı başladı

Sınava yaptıkları hazırlık aşaması ile ilgili İLKHA muhabirine konuşan adaylar, sınav sonucunda elde edecekleri puanlara göre yol hartası çizeceklerini ifade etti. Kerem Kayhan Sınava hazırlık sürecinde aralıksız çalıştığını söyleyen Kerem Kayhan, "Sınav

YKS maratonu başladı: 2,4 milyon aday üniversite için ter döküyor

YKS maratonu başladı: 2,4 milyon aday üniversite için ter döküyor

2026 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) bugün itibarıyla başladı. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenen sınavda 2 milyon 425 bin 628 aday üniversite hayaline ulaşmak için ter döküyor. Sınavın ilk oturumu olan Temel Yeterlilik

Uzmanından YKS öncesi öğrenci ve velilere tavsiyeler

Uzmanından YKS öncesi öğrenci ve velilere tavsiyeler

Sınav kaygısının oluşumunda aile tutumlarının önemli rol oynadığını belirten Karataş, velilerin kendi kaygılarını çocuklarına yansıtmamaları gerektiğini söyledi. Üniversite sınavına sayılı günler kala öğrencilerde heyecan ve stres artarken, uzmanlar sınav

YKS maratonu yarın başlıyor: 2,4 milyon aday sınava girecek

YKS maratonu yarın başlıyor: 2,4 milyon aday sınava girecek

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığınca düzenlenecek 2026 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2026-YKS) için geri sayım sona erdi. Uzun hazırlık sürecinin ardından milyonlarca aday hafta sonu yapılacak sınavlarda ter dökecek. Yarın 10.15'te yapılac

Batman'da yaz Kur'an kursları hizmet içi eğitim semineri gerçekleştirildi

Batman'da yaz Kur'an kursları hizmet içi eğitim semineri gerçekleştirildi

Hatice Nasıroğlu Konferans Salonunda düzenlenen seminerin açılış konuşmasını İl Müftüsü Ahmet Durmuş gerçekleştirdi. Durmuş, konuşmasında yaz döneminde cami ve Kur'an kurslarında eğitim alacak çocukların nitelikli dini bilgiyle buluşmasının önemine dikkat

GAÜN'de en iyi doktora tezleri ödüllendirildi

GAÜN'de en iyi doktora tezleri ödüllendirildi

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Fen Bilimleri Enstitüsü tarafından düzenlenen "En İyi Doktora Tezi Ödülleri" kapsamında dereceye giren doktora öğrencileri ve danışmanları için ödül töreni gerçekleştirildi. GAÜN Mühendislik Fakültesi Konferans Salonu’nda düz

LGS sonrası öğrencilerden değerlendirme: Matematik soruları belirleyiciydi

LGS sonrası öğrencilerden değerlendirme: Matematik soruları belirleyiciydi

Diyarbakır genelinde 133 binada ve 1799 salonda gerçekleştirilen Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınav sona erdi. Kentte 27 bin 975 öğrenci, hayalini kurduğu liseye yerleşebilmek için ter döktü. Öğrenciler, iki oturum halinde yapılan sın

Süper Lig Puan Durumu

Takım Puan
Galatasaray A.ş. Galatasaray A.ş.
77
Fenerbahçe A.ş. Fenerbahçe A.ş.
74
Trabzonspor A.ş. Trabzonspor A.ş.
69
Beşi̇ktaş A.ş. Beşi̇ktaş A.ş.
60
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
57
Göztepe A.ş. Göztepe A.ş.
55
Samsunspor A.ş. Samsunspor A.ş.
51
Çaykur Ri̇zespor A.ş. Çaykur Ri̇zespor A.ş.
41
Tümosan Konyaspor Tümosan Konyaspor
40
Kocaeli̇spor Kocaeli̇spor
37
Corendon Alanyaspor Corendon Alanyaspor
37
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş. Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
37
Kasimpaşa A.ş. Kasimpaşa A.ş.
35
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇ Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
34
İkas Eyüpspor İkas Eyüpspor
33
Hesap.com Antalyaspor Hesap.com Antalyaspor
32
Zecorner Kayseri̇spor Zecorner Kayseri̇spor
30
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük
30