MENÜ

Kayseri Şehir Hastanesi’nde ilk: Sayılı merkezlerde yapılan laparoskopik whipple ameliyatı gerçekleştirildi

Kayseri Şehir Hastanesi doktorları, pankreas başında safra yollarına bası yapan ve bundan dolayı kanalı genişleten lezyonu bulunan hastayı, açık cerrahisi...

Yayınlanma: 09 Mayıs 2023 10:08
Kayseri Şehir Hastanesi’nde ilk: Sayılı merkezlerde yapılan laparoskopik whipple ameliyatı gerçekleştirildi

Kayseri Şehir Hastanesi doktorları, pankreas başında safra yollarına bası yapan ve bundan dolayı kanalı genişleten lezyonu bulunan hastayı, açık cerrahisi bile çok zor olan bir operasyonu sayılı merkezlerde gerçekleştirilebilen laparoskopik whipple ameliyatı ile kapalı şekilde gerçekleştirerek hastayı sağlığına kavuşturdu.

Kayseri Şehir Hastanesi Genel Cerrahi Kliniği hocaları Prof. Dr. Tamer Ertan, Prof. Dr. Ömer Topuz, Op. Dr. Özkan Göğebakan ve Op. Dr. Mehmet Baykan, hastaneye karın ağrısı ve hazımsızlık şikayetiyle başvuran 38 yaşındaki Hikmet Şahin'in pankreas başında safra yollarına bası yapan ve kanalı genişleten lezyon tespit etti. Harekete geçen ekip, açık cerrahisi bile çok zor olan bir operasyonu laparoskopik whipple ameliyatı ile kapalı şekilde gerçekleştirerek hastayı sağlığına kavuşturdu. Operasyon hakkında bilgiler veren Op. Dr. Mehmet Baykan, "Hastamız dahiliye polikliniğimize karın ağrısı ve hazımsızlık şikayetiyle başvurmuş, arkadaşlarımız bize yönlendirdiler. Hastamızı kabul edip genel cerrahi servisimize yatırdık ve burada gerekli tetkiklerini yaptıktan sonra pankreas başında, safra yollarına bası yapan, kanalı genişleten lezyon tespit ettik. Akabinde onkoloji konseyimizle görüşerek ortak düşünceyle cerrahi kararı aldık ve laparoskopik whipple ameliyatı yaptık. Açık cerrahisi bile çok zor olan bir operasyonu biz ekibimizle kapalı yöntemle gerçekleştirdik. Ameliyatımızı başarıyla gerçekleştirdikten sonra hastamızı şifayla taburcu ettik. Böyle bir ekibin parçası olup böyle güzel işler yapabildiğimiz için kendi adıma çok mutlu oldum. Tüm ekibe katkılarından dolayı teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.

"Laparoskopik Whipple Ameliyatı, sayılı merkezler de gerçekleştiriliyor"

Pankreas kanserleriyle ilgili bilgi veren Op. Dr. Özkan Göğebakan ise "Kanser tedavileri son 20 yıldır yoğun bir gelişme göstermekle birlikte, pankreas tedavileri bu gelişmelerden beklenildiği kadar fayda görememiştir. Bunun sebebi, hastaların ileri evrede bize başvurması buna bağlı olarak tanılarının geç kalınmış dönemde konulmasıdır. Bu nedenle bu hasta grubunun ancak yüzde 15'ine cerrahi uygulanabilmektedir. Bu noktada hastaların erken tanı ve tedavileri pankreas kanserinde çok büyük önem teşkil etmektedir. Pankreas kanseri cerrahisinin yapılacağı hastane ortamında multidisipliner bir ortam olmak zorundadır. Hastanın cerrahı, radyasyon onkolojisi, tıbbi onkoloji, nükleer tıp ve anestezi gibi hekimlerinin bulunduğu bir multidisipliner ortamda tedavi edilmesinde fayda vardır. Çünkü bu hastalara perioperatif olarak iyi bir değerlendirme ve postoperatif olarak iyi bir bakım yapılması gerekmektedir. Hastanemizde de bu imkanlar mevcuttur. Laparoskopik Whipple ameliyatı dünyanın sayılı merkezlerinde gerçekleştirilebilen önemli bir tekniktir. Hastanemizde bunu yapabildiğimiz için çok mutluyuz. Tabi ki bu ameliyatın yapılabilmesi için hastanenin de belirli bir donanıma sahip olması gerekir" diye konuştu.

KAYNAK: İhlas Haber Ajansı

İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

Yorumlar (0)

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!

Bir Yorum Bırakın

Güvenlik Kodu

Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.

Genel Cerrahi Uzmanı Yılmaz: "40 yaş üzerindeki bireylerde mide kanseri riski daha yüksektir"

Genel Cerrahi Uzmanı Yılmaz: "40 yaş üzerindeki bireylerde mide kanseri riski daha yüksektir"

Özellikle 40 yaş üzerindeki bireylerde mide kanseri riskinin daha yüksek olduğunu aktaran Genel Cerrahi Anabilim Dalı Dr. Öğretim Üyesi Serkan Yılmaz, "Midede yanma, ekşime, halsizlik ve aşırı kilo kaybı gibi şikayetlerin önemsenmesi gerekiyor" dedi.Elazı

Kolon kanserinde kişiye özel dönem

Kolon kanserinde kişiye özel dönem

En sık görülen kanser türlerinden biri olan kolon kanserinde, son yıllarda yaşanan bilimsel gelişmeler tedavi yaklaşımını kökten değiştirdi. Uzmanlar, kolon kanserinin artık tek tip bir hastalık olarak değil, her hastanın genetik özelliklerine göre farklı

Dr. Öğr. Üyesi Kübra Aksoy hasta kabulüne başladı

Dr. Öğr. Üyesi Kübra Aksoy hasta kabulüne başladı

Bilecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Psikiyatri Polikliniğine atanan Dr. Öğr. Üyesi Kübra Aksoy hasta kabulüne başladı.Bilecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne yeni doktor atamaları devam ediyor. Bu kapsamda hastanenin Psikiyatri Polikliniğine atanan Dr.

Vertigoya dikkat: "Son dönemde daha sık karşılaşmaya başlandı"

Vertigoya dikkat: "Son dönemde daha sık karşılaşmaya başlandı"

Toplumda çok sayıda kişiyi etkileyen vertigoya karşı uyaran uzmanlar, "Hastalar genellikle etrafın dönmesi ya da kendilerinin döndüğü şeklinde tanımlıyorlar. Son dönemde daha sık karşılaşmaya başlandı, en önemli sebebi, insanların daha hareketsiz olması.

Kemikler mahallesinin içme suyu isale hattı yenilendi

Kemikler mahallesinin içme suyu isale hattı yenilendi

Muğla Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ) Genel Müdürlüğü, Milas Kemikler Mahallesinin su isale hattını yeniledi. Mülkiyeti vatandaşlara ait araziler içinde geçen ve yaz aylarında kireçlenmeye bağlı tıkanmaların yaşandığı 2 bin 500 me

Karatay’ın sağlık altyapısı güçleniyor

Karatay’ın sağlık altyapısı güçleniyor

Konya’nın merkez Karatay İlçe Belediyesi, hayırsever iş insanı Ahmet Yaşar Eşmekaya ve Konya İl Sağlık Müdürlüğü iş birliğiyle Erenler Mahallesi’ne kazandırılan Ahmet Yaşar Eşmekaya Aile Sağlığı Merkezi düzenlenen törenle hizmete açıldı. 32 milyon liralık

Algoloji uzmanları İzmir’de buluştu; ağrı pili uygulamasını akıllı gözlükle anlık olarak izledi

Algoloji uzmanları İzmir’de buluştu; ağrı pili uygulamasını akıllı gözlükle anlık olarak izledi

Çiğli Eğitim ve Araştırma Hastanesi Algoloji Kliniği öncülüğünde düzenlenen bilimsel etkinlikte, spinal kord stimülatörünün (ağrı pili) horizontal teknikle dorsal root ganglion (DRG) bölgesine yerleştirilmesine yönelik canlı vaka uygulaması başarıyla gerç

Diyabet okulu eğitimleri devam ediyor

Diyabet okulu eğitimleri devam ediyor

Bayburt Devlet Hastanesinde düzenli olarak sürdürülen diyabet okulu eğitimlerinde, diyabet hastaları ile yakınlarına hastalık sürecinde dikkat edilmesi gereken hususlara ilişkin bilgi verildi.Eğitimde, kan şekeri takibi, insülin ve ilaç kullanımı, beslenm

Süper Lig Puan Durumu

Takım Puan
Galatasaray A.ş. Galatasaray A.ş.
77
Fenerbahçe A.ş. Fenerbahçe A.ş.
74
Trabzonspor A.ş. Trabzonspor A.ş.
69
Beşi̇ktaş A.ş. Beşi̇ktaş A.ş.
60
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
57
Göztepe A.ş. Göztepe A.ş.
55
Samsunspor A.ş. Samsunspor A.ş.
51
Çaykur Ri̇zespor A.ş. Çaykur Ri̇zespor A.ş.
41
Tümosan Konyaspor Tümosan Konyaspor
40
Kocaeli̇spor Kocaeli̇spor
37
Corendon Alanyaspor Corendon Alanyaspor
37
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş. Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
37
Kasimpaşa A.ş. Kasimpaşa A.ş.
35
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇ Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
34
İkas Eyüpspor İkas Eyüpspor
33
Hesap.com Antalyaspor Hesap.com Antalyaspor
32
Zecorner Kayseri̇spor Zecorner Kayseri̇spor
30
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük
30