Kayseri Şehir Hastanesi, Sağlık Bakanlığı’nın başlattığı tütün ve tütün ürünleriyle mücadelenin 16. yılı kapsamında "Dumansız Türkiye" temalı yeni kampanyaya 2 sigara bırakma polikliniği ile destek veriyor.Sağlık Bakanlığı tarafından t...
Kayseri Şehir Hastanesi, Sağlık Bakanlığı’nın başlattığı tütün ve tütün ürünleriyle mücadelenin 16. yılı kapsamında "Dumansız Türkiye" temalı yeni kampanyaya 2 sigara bırakma polikliniği ile destek veriyor.
Sağlık Bakanlığı tarafından tütün ve tütün ürünleriyle mücadele çalışmalarına yeniden hız kazandırmak için "Dumansız Türkiye" vizyonu belirlendi. Kampanya kapsamında Kayseri Şehir Hastanesi’nde bulunan 2 sigara bırakma polikliniğindeki sağlık çalışanları da vatandaşların sigarayı bırakması için mücadele ediyor. Kayseri Şehir Hastanesi Aile Hekimi Polikliniği Sigara Bıraktırma Polikliniği Sorumlu Hekimi Doç. Dr. Hümeyra Aslaner, "Sağlıklı bir gelecek için ve dumansız bir Türkiye için sigara ile olan mücadelenin daha kararlı olması gereken bir dönemdeyiz. Dünyada yaklaşık olarak 1 milyar 300 milyon kişi tütün ve tütün ürünü kullanmaktadır. Türkiye’de de yaklaşık olarak 20 milyon kişi sigara ile bağımlılık ile mücadele etmektedir. Sigara sadece bağımlılık yapmaz. Bunun yanı sıra her yıl yaklaşık 8 milyon kişi sigaraya bağlı nedenlerden dolayı hayatını kaybetmektedir. Bu da Türkiye’de 100 bin kişiye tekamül etmektedir. Bu 8 milyon kişinin yaklaşık 1 milyon 200 bini sigara içmediği halde sigara dumanına maruz kaldığı için yaşama veda etmektedir. Bu tablo çok iç karartıcı gözükebilir. Lakin ülkemiz bu konuyla ilgili güzel bir mücadele vermektedir. Sigara ile mücadele konusunda ülkemiz en başarılı ülkelerden bir tanesidir. Gerek farkındalık oluşturmak için kampanyalar yapılmakta gerek yasalarla gerek denetimlerle bu süreç başarılı bir şekilde devam ettirilmektedir. Bunun yanı sıra dumansız hava alanları artırılmakta ve sigara bıraktırma poliklinikleri yaygınlaştırılmaktadır. Sigara bıraktırma poliklinikleri bizde de olduğu üzere ALO 171 ve MHRS randevu sistemi üzerinden ulaşabileceğiniz polikliniklerdir. Hastalarımız istedikleri şekilde bize başvurabilirler. Biz burada bilimsel yöntemlerle ilaç vererek ve psikososyal danışmanlık hizmetleri vererek süreci kolaylaştırıyoruz. Dumansız bir Türkiye için sağlıklı bir gelecek için dumansız bir hayata geçin" ifadelerini kullandı.
"Hastalarımızı yakın takiple gerek psikososyal destekle gerek ilaç tedavisiyle destekliyoruz"
Kayseri Şehir Hastanesi Göğüs Hastalıkları ve Tüberküloz Uzmanı Dr. Fatma Özdemir de, "Yaklaşık 25 yıldır bakanlığımızın yürüttüğü ‘Dumansız Hava Sahası’ projesi ülkemizde fazlasıyla ses getirdi. Bizde hekimler olarak elimizden geldiğince buna destek vermek istedik. Hastalarımızın bu anlamda farkındalığı da arttı. Hastanelere başvurmaları gerektiğini bunun bir hastalık olduğunu fark ettiler. Son zamanlarda da dumansız Türkiye ile ilgili çalışmalar bakanlığımız tarafından hızlandırıldı. Kişilerin bilinçlendirilmesiyle de başvurularımız arttı. Bize ulaşmak çok kolay. Bir polikliniğe randevu alır gibi hastalarımız MHRS üzerinden sigara bıraktırmak polikliniklerine randevu alarak gelebiliyorlar. Hekimleriyle birlikte değerlendirmeler yapılıyor. Bağımlılığın derecesi belirleniyor. Bizim bir bağımlılık ölçeğimiz var. Kişinin derecesi yüksek geldiğinde kişiye bir ilaçla bırakma imkanı sunuyoruz. Türkiye’de ve dünyada bu ilaç kullanılıyor. Sağlık Bakanlığı’mız tarafından bu ilaç ücretsiz karşılanmaktadır. Kişi bu ilacı kullanıyor ve 3 hafta sonra tekrardan muayene için çağırıyoruz. Çünkü bizim için önemli olan kişinin sigarayı bırakması değil. Bunun sürdürülebilir olması çok önemli. Hastalarımızı yakın takiple gerek psikososyal destekle gerek ilaç tedavisiyle destekliyoruz. Burada önemli olan bu batağa tekrar düşmemeleri ve tekrar bu bağımlılığa geri dönmemeleri. O yüzden biz Kayseri Şehir Hastanesi olarak aktif olarak hizmet vermekteyiz" diye konuştu.
15 yıllık sigara bağımlısı sigaradan kurtuldu
Kayseri Şehir Hastanesi’nde bulunan sigara bırakma polikliniğine başvuran ve burada sigarayı bırakan 15 yıllık sigara tiryakisi Yaşar Güney de, "Daha önceden defalarca sigarayı bırakmayı denedim. En sonunda ALO 171’den bura ile irtibata geçtim. Sigara Bıraktırma Polikliniğine MHRS üzerinden randevu aldım. Doktorlarımıza muayenemi oldum. Bana ücretsiz olarak Melikgazi Sağlık Merkezi’nden ilaç yazdılar. İlacımı kullandım. 25 gün sonra tekrardan kontrole geldim. Ben bu süre içerisinde sigarayı bıraktım. Kontrollerim hala devam ediyor. Sigarayı bırakmak kullandığım ilaçla zor olmadı. Ben daha önceden Ramazan aylarında bırakmayı çok denedim ama bırakamadım. Bu ilacı kullanmaya başladıktan sonra ilk 3 gün ilaçla birlikte sigarayı da kullandım. Sonrasında zaten vücut kendisi istemiyor. Sağlık Bakanlığımıza ilacımızı ücretsiz olarak verdiği için teşekkür ederim" dedi.
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu (MYO), sosyal sorumluluk ve toplum sağlığı bilincini artırma hedefi doğrultusunda ilkokul öğrencilerine yönelik olarak "Oral Hijyen Eğitimi ve Ağız Sağlığı Farkındalığının Artırılması"
Erzurum’un Oltu ilçesinde KETEM tırı 3 gün boyunca ücretsiz kanser taraması yapacak.Oltu Devlet Hastanesi bahçesine gelen KETEM (Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi) Tırı, 10-11-12 Aralık tarihlerinde vatandaşlara ücretsiz kanser tarama hizmeti
Şanlıurfa’da 112 Acil Sağlık ekibi, evden aldıkları gebenin doğumunun başlaması sonucu hastaneye yetiştiremeden ambulansta doğumunu gerçekleştirdi, anne sağlıklı doğan bebeğine doğumunu gerçekleştiren sağlık personelinin adını verdi.Şanlıurfa’nın Akçakale
Burun estetiğinde tercih edilen güncel yaklaşımlardan bahseden Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Nuh Evin, "Cerrahi yaklaşımın seçimi hastanın kemik yapısı, cilt kalınlığı ve fonksiyonel ihtiyaçlarına göre belirlenir. Her teknik bi
Konya’nın merkez Karatay ilçe Belediyesi, ilçeye yeni bir sağlık merkezi daha kazandırıyor. Yediler Mahallesi’ne hizmet verecek Şerife-Hasan Kurşunel Aile Sağlığı Merkezi’nin protokolü Konya İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Yusuf Yavuz, Karatay Belediye Başkanı
Acıbadem Kayseri Hastanesi Diyetisyeni Burcu Akbeyaz Özger, kışın melatonin içeren gıdaların uykuya yardımcı olacağını söyleyerek, "Bunlara örnek verecek olursak vişne veya vişne suyu. Bunlar melatonin en yüksek olan meyvelerden birisidir. Bir diğeri cevi
Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Hastanesi, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından Dünya Bankası Fonu ile yerinde yeniden inşa edilecek.Ege Üniversitesi Tıp Fakültesinde proje süreçlerini değerlendirmek üzere; EÜ Rektörü Prof. Dr.
Kış mevsiminde havaların soğuması ve gün ışığının azalmasıyla birlikte bağışıklık sisteminin daha da önem kazandığını ifade eden Beslenme ve Diyet Uzmanı Hande Güngör, "Bu dönemde hastalıklara yakalanmamak için güçlü bir bağışıklık sistemine sahip olmak g
Kendisinden ayrılan kız arkadaşını evine girerken öldürdü
Erzurum’da silahlı saldırıya uğrayan şahıs hayatını kaybetti
03Bakan Bolat, ABD Ticaret Bakanı Lutnick ile bir araya geldi
04Otomobil tırın dorsesine saplandı:1 yaralı
05İki esnaf arasında çıkan silahlı kavgada 1 kişi öldü, 1 kişi yaralandı
06Güllü’nün kızı Tuğyam Ülkem tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi
07Kırmızı ışık ihlali kazaya sebep oldu: O anlar kamerada
Yükleniyor...
00:00:00
Galatasaray A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Göztepe A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Samsunspor A.ş.
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Kocaeli̇spor
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
Corendon Alanyaspor
Tümosan Konyaspor
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Hesap.com Antalyaspor
Gençlerbi̇rli̇ği̇
Kasimpaşa A.ş.
İkas Eyüpspor
Zecorner Kayseri̇spor
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük